Ieri am descărcat Nokia Ovi Suite pentru a-mi aranja un pic contactele din telefon. Am pus nişte poze la profilele personale şi apoi mi-am dat seama că ar fi fun să pun poze tuturor. Am folosit arhiva personală pentru jumătate din contacte şi apoi am sărit pe google.
Am o dilemă. Pe Facebook ai dat acces la o singură poză cu tine, în timp ce google are câteva zeci. De ce?
Probabil pentru ca pe Facebook au mutat toate setarile de securitate la friends only.
Si Google e ceva mai smecher decat Facebook.
@Darth Glacious: ma refer la persoanele cu care nu esti prieten.
guagal iz alueis ior frend
Google e prieten cu toti, deci are acces la toate pozele
Nu confunda faptul ca tu nu poti accesa pozele celor care sunt prietenii tai cu faptul ca google le poate accesa, prin botii pe care ii are. Nu este aceeasi conditie programatica. Tu n-ai voie sa dai click acolo, dar botii nu dau click, ei fac altceva , indexand tot continutul facebook
cred ca zoso se refera la faptul ca „de ce iti dai acces doar la o poza pe facebook ,cand netul e plin de tine,ce incerci sa protejezi?”
Sunt mai multe motive. Probabil ca nici daca ar vrea nu ar reusi sa stearga toate pozele care sunt pe Google Images cu el. Pe de alta parte, majoritatea se uita pe Facebook, nu pe Google.
Vezi ca s-ar putea sa poti face sync cu contactele de pe Facebook si sa-ti downloadeze automat pozele in telefon.
Liviu, cum poate un robot „ocoli” restricţiile de acces? Ştii tu ceva ce nimeni altcineva nu ştie?
@Alex: prin pagini generate special pentru motoarele de cautare. clubafaceri.ro si event365 faceau asta acum doi ani.
Google are un serviciu numit „site autentification”. Cautati pe google pt. detalii.
o noua dovada ca google o suge la capitolul privacy
De cand a ajuns Facebook sa fie comparat cu internetul? WTF!
cred ca intrebarea era retorica…
Cred ca zoso tocmai a descoperit un bug al lui Facebook.
De ce credeti ca se discuta mai devreme despre problemele de securitate pe care le are Facebook ? Si despre faptul ca da acces la informatii „private” ? Tocmai din motive ca astea : securitatea nu este la nivel de encriptare, de super-secret si nedescifrabil, ci la un nivel mult mai sus, la nivel de utilizator , care poate fi usor spart.
@Alex stiu pentru ca eu cu d-astea lucrez
@Liviu: nu e un bug, e prostia utilizatorului.
@Liviu:
Ok, cum arată un HTTP request pentru „dă-mi te rog pagina asta pe care trebuie s-o vadă doar motoarele de căutare”? Şi de ce n-ar putea fi reprodus şi de cineva maliţios? Dacă implementezi o politică de acces pentru utilizatori şi spider-elor le dai mână liberă e bug major, nu feature. Un motor de căutare n-ar trebui să aibă acces la mai multe poze decât ce găseşte cineva care nu e logged-in.
@Alex Şuhan: identifica agentul browserului si redirecteaza-l. simplu.
@Zoso: Asta era destul de clar chiar şi pentru mine :). Nuanţa era că oricine poate falsifica user agent-ul, nu mi se pare suficient ca să accepţi să returnezi ceva ce nu e accesibil unui utilizator non-bot. Nu m-a interesat niciodată în mod deosebit subiectul, deci o să mă documentez pe cont propriu în loc să poluez aici.
@Alex Şuhan: ok. hai sa o luam incet. google nu falsifica user agentul. asta e tot ce trebuie sa stii.
Mă îndoiesc că Facebook permite bot-ului de la Google acces la mai multe informații decât unei persoane care nu folosește Facebook sau unui utilizator oarecare de pe Facebook. Dacă cineva are un contraexemplu, aș vrea să-l văd și eu.
Revenind la întrebarea lui zoso, și eu m-am întrebat același lucru nu doar o dată. Dacă ești mare personalitate în „online”, în special mare blogger, de ce nu pui și tu măcar vreo 2-3 poze publice cu tine? Idem pentru zid. („wall”).
@Cristian: logica e simpla. da-i voie robotului sa indexeze mai multe date, ca sa existe mai multe rezultate de cautari. vrei sa accesezi? fa-ti cont!
in curand in voi lua un nou telefon, dar nu m-am hotarat asupra modelului : nokia n8 sau iphone 4. tu ce zici?
multumesc.
Google este foarte prietenos, nu are un numar limitat de prieteni ca facebook.
te-au „taguit” altii in pozele lor care is cu acces public?
@cristi: mai greu sa faca asta daca nu am cont, nu crezi?
@zoso: ” Pe Facebook ai dat acces la o singură poză cu tine”
cum faci asta fara cont?
@cristi: e vorba de ce acces am eu, ca vizitator, la pozele tale, ca om cu cont.
fix la asta ma refeream.
persoana p da access la o singura poza.
persoanele q si w pun tag-uri in pozele lor, identificand persoana p.
pozele din conturile q si w sunt cu acces public -> google vede persoana p.
nu stiu daca asta se intampla in cazul descris de tine ca n-am de unde, dar e o posibilitate.
Una din scaparile legate de poze ale site-urilor de socializare este din punctul meu de vedere accesul nerestrictionat la acestea – adresa URL catre un jpg este accesibila public, indiferent de setarile de privacy ale utilizatorului.
@Bogdan
nu google o suge la capitolul privacy; problema e la FB
Se poate accesa orice poze prin link.
Pozele sunt pe: fara nici o autentificare; ramane problema de link doar
Pentru ca pe facebook, daca intri la un prieten si-i dai click dreapta pe poza, view image – iti arata doar poza. Iei link-ul si il dai pe mess … de exeplu la un prieten … surpriza … ala vede poza, desi facebook nu-ti da voie sa vezi pozele unui utilizator fara permisiunea acestuia, daca bagi direct link-ul pozei … se poate.
https://mobile.twitter.com/zoso/status/26864036534 Chiar ti se pare mai buna Nokia Ovi Suite decat Nokia PC Suite?!? Mi se pare doar un imens bloatware…
@Vlad: imi merge mai bine pe e71 si arata ok interfata.
A ok, cred ca nu intelesesem eu bine… nu-s de ce crezusem ca e vorba de softul PC de interfatare intre calculator si telefon. Eu la aia ma refeream, altfel ok, Nokia Ovi Maps imi place (eu am un 6730 classic), e misto sa ai un gps la purtator.
@no name, alexibad: nu văd nicio problemă în chestia asta. În fond și dacă ar exista restricțiile de care spuneți voi, un prieten binevoitor tot ar putea să salveze acele poze și să le trimită prin email sau messenger.
@zoso: eu tot am dubii că Google are acces la cine știe ce.