Într-un articol publicat vineri, doi angajați Facebook încearcă să explice de ce, totuși, Facebook nu e așa rău. Adică e rău, dar nu rău rău. E rău doar dacă ești expus la mizerii sau la viața perfectă a celorlalți. Dacă vezi însă niște articole revoltătoare de bine și comentezi și dai like, nu mai e rău. Dacă vezi articol revoltătoare despre ce fac politicienii, asta iar e rău. Și consumul de copii, care nu înțeleg prea bine ce e Facebook iar e rău, dar e rău bun, nu rău rău.
Să nu credeți că au ieșit ei de capul lor să spună asta, n-ar fi avut de ce. Dar a fost declarația lui Sean Parker, unul dintre creatorii Facebook, de pe 9 noiembrie, care a spus că Facebook exploatează vulnerabilități umane și fac asta conștient. Apoi a fost Chamath Palihapitiya, unul dintre foștii angajați însărcinați cu creșterea, care pe 11 decembrie spunea că social media distruge funcționarea societății.
Ce face Facebook acum e să joace în defensivă. A anunțat că va afișa mai puțin clickbait (pentru că nu anunță asta de două ori pe an), o funcție de ignorat oamenii care nu știu să se bucure de vacanțe fără să îi enerveze pe alții care sunt la muncă (cum face Cristi), plus unelte pentru sinucidere și agresiune.
Și asta pentru că a renunța la social media nu mai este o opțiune. Făcând asta te excluzi din societate, oricât de aiurea ar suna asta. Mai ales pentru tineri.
Nu am o concluzie în afară de cea știută: social media e un rău necesar.
Cum adica consumul de copii e rau?
Păi doar n-o fi bun…
Pai e ma bine să-i mănânce ea/el (I don’t discriminate) decat sa împrăștii copiii pe gresia din baie
Nu ar fi cazul ca în loc să luam totul dintr-un singur loc (ce fac prietenii, știri, politică, asocieri civice, comerț etc.) să ne întoarcem ‘la origini’. Fiecare platformă cu treaba ei.
Prea mult bullshit pe lângă informația utilă în cazul Facebook.
Doar că, cel puțin în vest copii nu prea mai intră pe FB.
Instragam și Snapchat sunt la putere.
eu acum vreo 3 ani cand mi-am inchis facebook-ul ,am stat vreo 3 saptamani neiesit din casa.
de cate ori imi sunam amicii,ei erau pe undeva la o bauta.
„de ce nu m-ati chemat si pe mine?”..intreb eu dezamagit.
ei : „pai am scris pe grup…”
in concluzie,daca nu sunt pe grupul ala de facebook,nu exist
Schimba grupul…daca “pe grup” va invitați la o bere, sunteti “haliți”.
Daca ai “tovarăși” adevărați, ii suni, nu le lași un mail sau mesaj “pe grup”
Grup de WhatsApp pentru iesiri si caterinca
și era greu să renunți la ce era nenecesar din fb și să păstrezi esențialul. Nu de alta, dar nu cred că le or convine sa frece telefonul non stop, in loc sa se organizeze frumos și rapid împreună
De doua luni fara facebook si instagram, doar aplicatie de stiri si youtube cu rezumatele meciurilor din NBA. Sunt mai productiv si mai detasat. Nu-i simt lipsa. Problema reala este ca atunci cand ii ceri nr de tel uneia si iti zice ca iti da fb si spui ca n-ai, by default esti insurat… Lupta de convingere…
Am ramas doar cu messenger. Am realizat dupa doua saptamani cat timp futeam pe facebook aiurea.
Frate, eu pe FB fac cele mai multe vanzari :))
De două săptămâni nu mai folosesc FB, Twitter, Instagram, WhatsApp (da, am șters și asta), Pinterest etc. Cu cine vreau să țin legătura, mă aud la telefon.
eu mi-am rezolvat problema cu Facebook-ul simplu: in loc sa pierd vremea stând sa dau unlike-uri in prostie, adaug persoanele și paginile care îmi sunt dragi la See first și asta a fost tot.
când ma plictisesc și rămân fără articole de la zoso de citit, continui după see first și văd dank memes, rezist si etc.