Am văzut asta de foarte multe ori: oameni cumpărând chestii de 10 sau 20 lei și cerând factură pe firmă pentru asta. Ce cumpărase nenea ăsta costa 8 lei. Altă dată un nene a cumpăra șuruburi de 18 lei.
OK, înțeleg că e nevoie pentru că chestii, dar las-o naibii, factură pentru 8 lei?!?!
8 lei cheltuieli inseamna 1.28 lei ce nu merg la psd (impozit pe profit)
Cred ca te refereai la TVA, dar e si o componenta de impozit acolo
Păi dacă e pentru firmă cum să nu ia factură!? Nu înțeleg care e faza, ai vrea să plătească angajatul din buzunarul lui șuruburile pentru firma patronului?
– Lasă mă, pun eu de la mine 8 lei, că mi-e rușine să cer factură pentru mărunțiș, știu că fără factură nu-mi decontează nimeni banii, dar na, asta e, îl ajut pe patron că o duce greu cu consumul de 20% la jeepan și mai e și nesuferitul ăsta din spatele meu la coadă care pufăie că cer factură..
Simplu spus pe intelesul tau, pentru ca daca nu o faci pe langa aia 8 lei statul iti mai cere vreo 3 lei cand ti-i scoti ca salariu. Si se aduna, repede…
Nu e doar impozit pe profit. Mai e si CAS, CASS. Vreo 45% nivel de impozitare, asta strict la salariu. Ce zici tu e la dividende etc.
In functie de forma de organizare a intreprinderii, o factura poate fi folositoare sau nu. Nenea care cumpara suruburi le poate folosi in constructia unui echipament oarecare de exemplu, echipament pe care-l vinde mai departe. Eu daca pot obtine factura, o cer in situatia in care banii pentru respectiva achizitie vin din firma. Sunt platitor de TVA. Leu cu leu….se aduna. ANAF-ul n-are nicio greata sa ma futa si pentru 50 de bani.
Ti-am dat cu plus pentru ultima propoziție. Ce e înainte e vrăjeala ieftină.
Sar’na. Fie primit.
Multi furnizori nu pot pune C.F. pe bon.
Doar un exemplu: Leroy Merlin.
Si atunci, factura si pe 3 cuie.
Sau poate e „nea Gigel”, omul bun la toate în firma, care trebuie sa repare ceva și nu vrea sa dea bani din buzunarul propriu?
Pentru ca in romania nu exista conceptul de petty cash.
Dacă plătești cu cardul firmei, te întreabă contabila de factură
Sau CUI pe bon si astua nu pun. Hence…factura.
Catalin te durea mana daca scriai „prin urmare” ?
pentru sume pana in 100 eur se poate deconta doar cu bon fiscal cu cui-ul beneficiarului pe el. majoritatea caselor de marcat au optiunea asta.
se poate deconta e un fel de a spune.
pentru tva e necesar sa apara explicit / evidentiat in document, lucru care nu se intampla pe bon (deci nu poti sa „scazi” tva doar cu bon), de aici si nevoie de factura si pentru sume sub 100 de lei.
Ba tva-ul apare foarte explicit pe bonul fiscal.
Orice bon fiscal are obligatoriu TVA defalcat (pozitie separata).
Strict legal, se poate elibera bon fiscal pentru valori de maxim 100 Euro (la cursul BNR al zilei) -> https://www.noulcodfiscal.ro/titlu-7/capitol-13/articol-319.html
Dar aici intervine idiotenia contabililor (la modul generic) ca nu accepta bonuri fiscale ci doar facturi, indiferent de suma. Si au impresia ca ei sunt miezul la dodoasca…
Nu-s contabilii miezu’… da’ dacă vine un control? Asta e replica ce o aud de vreo 13 ani.
@costi, tvaul total apare pe bon, dar in contabilitate intrgistrezi fiecare produs in parte si e nevoie sa fie specificat in clar cat din suma respectiva e tva (defalcat per item, nu numai total)
In cadrul societatilor comerciale nu poti sa iei bani din gestiune dupa bunul plac. Trebuie sa ai documente justificative pentru iesirile de sume din contabilitate, la fel ca si pentru intrari.
Teoretic
Dedeman: „persoana fizica sau persoană juridică? ”
Eu: „juridică.” Zic ro-ul.
Dedeman: „doi lei 80”.
Iese factura, nu bonul. Unde a vazut cineva bon fiscal pe juridică la Dedeman? Iese factura cu chitanta atașată.
Plătesc. 2.80 din banii firmei, trebuie sa i decontez cumva, nu?
Facturile in data de 1 ale lunii pentru luna anterioară, trimise la bucuresti.
Amin.
Luam factura cand plateam cu cardul pentru ca bonul il pierdeam. Si pentru aia putini bani facea contabila galagie ca nu putea sa ii justifice.
Zilele trecute a trebuit sa cumpar 2 kg de cuie…. ca eram in drum spre o lucrare si evident le-am luat pe firma ca asa isi face omul sediul……ce era sa fac sa nu cer factura?
Pai normal. Mai ales când e 60 de lei gramu’
Eu iau cuiele cu 40, direct de la producator. Doar ca trebuie sa vand si eu niste cuie, ca tre sa iau multe.
Pt ca Romania. Prima oara afara, intr-o tara de Doamne-ajuta m-a uimit ce simplu e totul. Banul/cardul, iti da bon+rest chiar si daca esti la 1$ store. Apoi serviciile, iei bon de coada, stai linistit, iti striga numarul, iti faci treaba. Nu copii si ras-copii + ‘ne pare rau, domnule, nu se poate, va mai trebuie X’. Iar firme? Iti faci online, intr-o ora esti patron daca vrei. Apoi iti vin forme prin posta.
In Romania nu. Nu se poate nimic. Nici macar proceduri simple de decont/taxe etc. Desi e o armata de functionari de stat.
2018, in pla mea.
Exemple de ‘eficientizare’ reala, nu kkturi PR de-ale PSD&co:
– Statul (primaria Toronto) a avut probleme cu greve ale gunoierilor (angajati de-ai lor); ei bine, un primar a zis hai in pla mea jumate de oras sa-l subcontractam la privat si sa comparam dupa. Oricum, asta e veche, de vreo 5-6 ani. Deja e vb sa fie totul la privat pt ca e clar ca e mai ieftin si nu mai e vodevil/soap opera. Firme diferite si nu ca la noi, miute cu firme de-ale cumnatului, ca toti ochii-s pe ei.
– Am vazut recent cand mi-am platit pt masini taxele anuale – serviciile de Ontario (masini, driver licence, health cards etc) subcontractate la firma privata! Deci intri, e servicii Ontario, dar scrie in cateva locuri ca locul e ‘operated by cutare firma’. Privata in pla mea! Deci statul a scapat de sindicate, armata de coropisnite functionare. A subcontractat chiar si serviciile de inmatriculare/inregistrare. Daca vrei, poti!
@DanC
Si daca privatii dau faliment, hai noroc, registre iei de la mutu. Pentru ca private.
Mea culpa, in Romania e la fel, au pierdut aia contractu cu Bechtel si sunt sigur ca ala de l-a pierdut are macar un Mercedes ML in curte.
@Dan S: Bullshit. 1. Nu se compara o subcontractare de servicii de contopism cu contracte tip Bechtel. 2. Daca da faliment sau e sub standarde, se gaseste alta no pb. 3. E diferenta mare intre o subcontractare facuta intr-o tara normala si una facuta in R
@DanC
CanadA nu e xenofilă, Ro e.
Ah, deci nici tu nu știi ce se întâmplă dacă ai nevoie urgentă să apelezi la serviciile ăstea dacă dau faliment sau sunt „sub standard”.
@Alupigus: Hahaha deci ne certam de la drobul de sare acuma? Adica chestia aluilalt trol (Dan Surp) era pur si simplu de sanchi „daca si cu parca” iar acu’ vii matale cu „nici nu stiu exact ce va fi la acel ‘daca’?!?
Babaeti, sincer voi chiar meritati serviciile astea de kkt. Il meritati pe Dragnea, PSD si restul rahatilor care v-o trag pe la spate. Pacat ca oameni ok sufera si ei.
@DanC
Drob de sare care e, de fapt, Mărul discordiei. Poți să nu fii de acord cu mine, e în regulă, dar nu mă acuza sau să insinuezi că fac filosofia chibritului.
Nu-mi pare a fi troll. Dacă ai mai avut discuții cu @DanSurpateanu și crezi că e troll de dragul de a fi troll, atunci îmi cer scuze.
@Alupigus: No pb, we agree to disagree Comentariul lui Dan Surpateanu mi se pare trolaj pur. La fel si al tau de fapt, de ex ce plamea mai e asta?
„CanadA nu e xenofilă, Ro e.”
Adica ce importanta are ‘xenofilitatea’ (indiferent a cui) – cu textul lui zoso de mai sus?
Dar nah, fiecare cu aia a ma-sii
Pentru ca sunt niste scartari, de aia.
Oamenii pot cumpara lucruri pentru firma, deci au nevoie cumva sa se descarce. In plus, tu nu stii pe unde se duce omul ala intr-o singura zi, asa ca 8 + 18 + 23 + 6 +.. = 100 lei daca cumpara, sunt totusi aproape 20 lei (TVA) pe care ii recupereaza, ceea ce nu e chiar de aruncat. Inmulteste asta cu 30 zile si vei vedea ca.
Ca sa nu mai zic (a zis deja cineva de mai sus), cheltuielile te ajuta sa platesti impozit pe profit mai mic. Deci alta reducere. Cumuleaza asta pe 365 zile si vei avea raspunsul.
Când aveam firma, puneam aproape tot pe ea, inclusiv mâncare… nu strica sa iei totul mai ieftin cu 20% (vorbesc de acum 15 ani).
Plus ca suruburi, detergent sau alte consumabile se pot folosi si acasa, nu numai in firma…
Poa’ sa fie si 50 bani. Tu ai credita compania la care lucrezi ? Eu am facut asta 11 ani si acum numa de-al dracu as deconta si 1 ban!
Si pentru ca in Romania nu poti baga la decont decat daca ai pe factura trecut NUME COMPANIE, J, CUI si BANCA se pierde o groaza de timp la emiterea facturii.
la dedeman nu elibereaza on cu cod fiscal. doar factura
La jobul anterior ni se decontau doar facturile. Bonurile fiscale nu erau acceptate. Si daca spalai masina si dacacumparai un cui cereai factura si decontai. Oricat de stupid suna, intr-o luna poti strange cheltuieli de mii de lei. Nu cred ca e misto sa le acoperi din propriul buzunar. Asa ca da, niste contabili lenesi pot crea astfel de monstrii :).
Am cumparat mai demult un joc video de vreo 120 RON la Altex si m-au intrebat daca il vreau in rate…
nu știu, nu e trotineta mea
pentru ca firma nu este a lui si nu e vorba de scartar este vorba de 8+2+3+5+9+1+2 si la sfarsitul lunii se aduna.
Mie mi-e frica de contabila, de exemplu. Nu vrei sa stii ce urgie declanseaza pentru 1 leu diferenta.
Draci. Trebuie s-o dresezi. Eu cand aveam firma plateam cu cardul personal, ceream factura pe firma si-i dadeam ei sa deconteze.
@maxp – poate din cauza asta nu mai ai firma acum
Există oameni care plătesc, pentru gume de mestecat, cu cardul. Am văzut, mi s-a întâmplat.
Din toate comentariile de aici, cele în care ziceau cu decontări, sunt oarecum dezamăgit. Dacă am fi capitaliști pe bune, nu ar exista decontări pentru firme.
Daca tu lucrezi ca om de suport pt firma X si in timpul interventiei la client realizezi ca nu ai o banda, lipseste un cleste, ai nevoie de un flash de memorie etc ce faci? O sa cumperi ce iti trebe, o sa ceri facturi si sapt viitoare o sa faci un decont la firma X.
Alupigus, e mai usor sa platesti cu cardul mai ales acum cand e contacless decat sa scoti bancnota de 50 pentru o ciunga pentru ca nu ai marunt.
Si care ar fi problema in a plati cu cardul?
Eu platesc aproape mereu prin card. E rapid pentru ca e contactless si nici nu mai ai grija sa ai marunt sau sa primesti rest monede.
Două mari și largi:
1) Durează mai mult decât trebuie (plm, pentru gumă de mestecat sau pachet de țigări sau alte nimicnicii din ăstea, pe moment?!?). Cu banii gheață plătești rapid și singurul lucru care durează e să caute să-ți dea rest. Mai am o poveste pe chestia asta, pe lângă guma de mestecat.
2a) Creează impresia sofisticării și, vezi dom’ne, „tehnologității” (un căcat pe perete) – carevasăzică, cardopații vor pe urmă să ilegalizeze și să micșoreze elasticitatea uzuală pe care o au banii fizici.
N-am să-l uit pe „Mickey Mouse” și obsesia lui tiranică (doar pe subiectul banilor și cardurilor de credit) în care mi-a creat impresia că noi, cei care vrem să existe bani fizic în continuare, să fim persecutați și opțiunile diminuate spre non-existente. N-am să-l uit pe Mickey pentru delăsarea asta, ba aș spune că i-am văzut/auzit o latură mult mai înfiorătoare și ce bine că nu mai e prim-ministru (de-ar dispărea cu totul).
2b) Cardopații, fiindcă o parte din ei au tendițe de dictator dezaxat, vor să distrugă orice legătură, orice sistem sau funcție, ce ține de banii fizici doar și fiindcă au concepții de mesianism și, vai doamne, noi restul care folosim banii fizici suntem „oamenii cavernelor”. Nu mai spun că e tendința de a elimina opțiuni pentru plata cash, ceea ce e o problemă foarte, foarte gravă (și discriminare, dacă stau și mă gândesc bine).
Și multă, multă xenofilie fiindcă se mai aduce argumentul: „păi da, da’ în țările X, Y, Z au renunțat la banii fizici” (ceea ce e o dezinformație grosolană slobozită de dezaxații mai sus menționați).
Cu toate că nu l-am suportat deloc pe Tudose, n-am să uit cum a fost urât de tot condamnat când a afirmat că preferă să-și primească leafa în plic/mână decât printr-o bancă.
Pe lângă faptul că mă enervează că legislația românească a eliminat această funcție (că nici măcar opțiune nu mai e), de a primi leafa în plic/mână (fără să mai dai niciun comision băncilor sau doar că există depozitați într-o bancă) și Tudose beneficia/beneficiază de un privilegiu pe care noi cetățenii de rând nu-l mai avem, în acele zile am realizat că o parte din cardopați sunt niște monștrii care umblă pe aceeași stradă cu mine, având o râvnă perversă, periculoasă, să-mi facă mie & altora ca mine rău doar și fiindcă ne place să folosim bani gheață.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Încă o întâmplare
Eram în mall, mi-am luat niște geluri de duș (pentru romenglezii [xenofili] să înțeleagă și ei, „shampoo gel”). Când să mă duc la casă să plătesc, cu 5 secunde, s-a băgat unul.
Cum voia să plătească? Cu cardul, evident, era un cardopat. „Ok, mi-am zis eu în gând, va trebui să aștept un mileniu până să-și achite ăsta lucrurile…”
Băi tătele, deci, am stat acolo 3 minute după ceas(!) fiindcă avea ăla probleme cu cardul lui afurisit și nu-i accepta plata. Într-un final, nici domnișioara nu mai putea (fiindcă în spatele lui eram eu și încă 6-7 persoane), l-a dat deoparte pe zevzec până descoperea el răspunsul la misterul universului de ce nu-i merge cardul, mi-a scanat produsele ușor și bine, mi-a zis cât mă costă, am scos banii din portofel și am plătit fără nicio problemă… plus rest, că văd că unii dintre voi aveți probleme cu restul (nici nu știu de ce). Deh, poate vă place mai mult să vă monitorizeze & să știe banca voastră când/unde vă plătiți voi lucrurile. Cât a durat asta? 10 secunde, toată tranzacția. În timp ce zevzecul nu știa de ce nu-i merge cardul.
Și ca să ne enervăm și mai tare (că nu eram doar eu), zevzecul i-a cerut nevesti-sii portofelul fiindcă, ghici, nevastă-sa era mai mintoasă și avea bani gheață la ea.
Bă tetică, fiindcă mi s-au înroșit ochii de nervi și eram tensionat la mușchii mâinilor de-mi venea să-l omorâm p-ăla cu bătaia (la dracu’, repet, și ăia din spate au văzut asta), nu mai puteam fizic și a trebuit să fac ceva. Dând să plec, îi zic tare să audă:
„Mai bine cash!”
L-a deranjat asta, chiar rău, fiindcă s-a strâmbat la față. M-am simțit bine… dar tot am pierdut 3 minute din viață din cauza unui tâmpit; iar timpul meu e mai prețios decât al zevzecilor.
Imi imaginez ca unui comerciant de anvergura ii convine sa incaseze cu cardul:
– incasare fara erori la manipularea restului sau riscul de bancnote false
– costuri reduse ale comisionului aplicat de bancile partenere comparativ cu logistica circuitului numerarului de la case la banca si inapoi
– timp redus al operarii incasarii, in varianta cardurilor bancare sau bonurilor de masa electronice contactless
Cine are informatii din interior ne poate confirma daca presupunerea mea este corect?
@Alupigus, hai să-ți zic. eu plătesc și cu cash, plătesc și cu card. dacă n-am un 10-20 lei în portofel mă simt în pielea goală, indiferent de cât am pe card.
dar sunt cazuri în care pe card mai ai 7-8 lei (că e sfârșitul lunii și n-a intrat leafaș și n-ai descoperire de cont), de la bancomat nu poți scoate sume mai mici de 10 lei. și vreai să-ți iei o pâine, o ceva și-o ciungă și totalul e 7 lei (mai puțin decât ai pe card). de ce n-ai da cu cardul pt o sumă minusculă în loc să faci tot felul de mașinațiuni să faci rost de 10 lei cash?!
Judecind dupa poza omul pare sa fie doar un simplu angajat, in salopeta, care avea nevoie de niste suruburi.
Dau dreptate celor care zic ca fac pentru ca nu vor sa dea de la ei ca nu e firma lor, sau ca le face contabila ca necuratu sau ca trebuie sa justifice fix piulita aia ptr. ca cine stie ce treaba e.
La mine e invers. Mi-e frica ca mi-o frige contabila ca tre sa munceasca 5 minute sa bage o factura de 5 lei. Daca e sub 50 lei nici nu ma complic sa iau cv acte pe firma pentru ca sunt alte modalitati prin care te poti scadea cu niste bonuri mai mari care le inglobeaza pe astea toate. Apoi, clar ca nu iau factura la chestii sub 100E. Daca magazinul de la care iau nu e in stare sa puna un CUI pe bon sa fie sanatosi. Sigur for fi cei mai buni la retururi sau garantii sau cand le ceri o fisa de client. aham. sa fie la ei.pa.
PS> La bonuri fac poza imediat in caz ca-l pierd
Simpla problema.
Cazul meu,
Am banii in contul firmei si numerar foarte putin. Prefer sa platesc tot ce se poate din contul firmei cu cardul sa imi ramana numerar in buzunar.
Pentru că contabilitate românescă (cacofonie intenţionată).
Bonul + datele de pe extras nu sunt suficiente.
Deşi pe bon scrie CE am cumpărat, iar în extras scrie lat şi mare CĂTRE ce entitate au plecat banii, în contabilitatea românească nu e destul.
Trebuie denumirea firmei, cod fiscal, cod registrul comerţului, adresă, capital social, mamă, tată, fiică, arborele genealogic al firmei de la burebista până-n prezent.
Iar datele alea apar doar pe factură. Chiar dacă ar apărea pe bon, tot n-ar fi valabile pentru că se cere factură.
Abia apoi poţi deduce cheltuiala dpdv contabil.
Pentru că contabilitate românia 2018.
Dacă ar fi vorba de cash mai înţeleg, mai se dau chitanţe pe naşpa şi facturi. Dar când ai extrasul băncii, id-ul tranzacţiei visa unde scrie POS-ul la care s-a efectuat tranzacţia, şi toate informaţiile, nu înţeleg de ce nu e deductibilă nici până azi…
Interesant, la mine contabila imi deconteaza si fara factura… gen ma duc la restaurant, cheltuieli de protocol, 200 de lei si platesc cu cardul, cine crezi ca sta sa imi faca factura la 8 seara vineri sau sambata? Nici dracu, bon cu cuiul firmei si stampila…
Si problema fiind unde? Eu decontez chiar si 1 leu… Decontez tot in afara alcool si chiloti, si mi se pare normal. Tricouri, pantofi, geaca, bluze, ochelari daca imi rup rama, suruburi pentru casa, tot, becuri, neon, inclusiv mancarea imi decontez… la 100 de lei cheltuiti prin bonuri/facturi platesc 1% impozit, daca platesc 100 de lei fara facturi platesc automat aproape 200 de lei pentru ca statul imi ia 1% impozit apoi inca 10% dividende…, , 45% darile din salar, asa ca da, prefer se decontez tot si sa ii arat statului muie ca la cate taxe si impozite platesc depases suedia si germania in procentaj de bani luati cu japca ca de dat inapoi pula…
@verdenpom: ai avut vre-un control pana acum? te intreb pentru ca contabila mea nu ma lasa sa decontez nimic din ce zici tu, zice ca nu e legal.
Nu am avut si nici nu voi avea. Mancarea se deconteaza ca si cheltuiala de protocol, ca iti cumperi tu salam si paine suc din magazin sau ca iti cumperi meniul zilei tot la cheltuieli intra, hainele la fel, tot acoloca na, in orice meserie ai presta imbracamintea se degradeaza, iti vin posibili clienti si ce faci? Stai in maieu? Nu, decontezi camasa sa fii prezentabil caci tu/altii iti reprezinta firma… control nu vei avea niciodata atata timp cat ai banii de la tva in cont la data scadenta si platesti restul impozitelor la timp si desigur, obtii profit. Dar daca vrei sa fii acoperit in totalitate iti modifici contractul de munca si iti treci acolo ratie de imbracaminte si ratie de hrana 1000 de lei pe luna
La faza cu controlul nu ştiu ce să zic. Nimeni nu ştie sincer 100%.
Protocol neprotocol, fiind firmă de IT nu îmi decontez TVA-ul pe nimic în afară de piese de calculator, telefoane, sau alte softuri. Deci prejudiciu n-am cum să am, pentru că nu îmi decontez TVA la nimic din ce ţine de protocol, mâncare,mese restaurant, alte prostii etc.
Am înţeles că oarecum se scade din profit, dar eu nu sunt la profit,nici n-am fost vreodată, sunt microîntreprindere, deci legal n-am prejudiciu nici la impozit, chiar dacă aş fi pe minus ani de zile să zicem. Am 2 salariaţi cu 100% cu tot ce trebuie, şi plătesc impozitul fix pe încasări.
Nu emit nici o factură cu TVA în ţară, doar către clienţi străini, deci din start nici măcar nu încasez TVA ca să fiu riscant de ceva. Încă din contră, am ceva TVA de recuperat de la nişte laptopuri, telefoane, monitoare, etc, cumpărate de-a lungul anilor de activitate, nici azi nu l-am recuperat. Nu e mult dar e ceva.
Deci în caz de control, ce-mi poate stabili? O amendă cum că am pe firmă prea multe cheltuieli aiurea, o plătesc şi asta e…că în rest tot e plătit, şi nu e nici recuperat, din contră, e plătit în plus că n-am recuperat tva-ul care e 100% deductibil fiind echipamente IT toate. Tot e mai rentabil decât să-mi măresc salarul şi să dau 51% la stat din suma brută încasată…
Factura este absolut necesara pentru un sistem fiscal sanatos si pentru stârpirea evaziunii fiscale.
De aceea fetele de pe Dudesti si Colentina sunt înca la datorie, facându-si vant la bordura cu manuchiul de facturi nevinovate.
pula mea, inca o mica romaneasca… „protocol” se cheama. cumperi „pe firma”, scade profitul si asa ajungi la firmele alea prospere care functioneaza pe pierdere de ani de zile.
Nu a cumparat pentru el, a cumparat pentru firma la care lucreaza. De ce sa dea 8 lei din buzunarul lui daca foloseste produsele pentru firma ?
8 lei + 18 lei + x lei + y lei + altele se aduna. De ce sa nu justifici cheltuielile + de ce sa trimiti psd-ului banii de tva?
Nu sunt sigur dar daca plateste cu un card al firmei banii aia trebuiesc neaparat justificati la orice suma ce nu-i in interesul firmei (deci orice suma fara factura pe firma)… Nu e mai simplu sa ceri factura pe firma, cum a zis tanti contabila, ca sa nu sara la sfarsitul lunii vaca pe tine?
Sunt romanii zgarciti de aia. N-ar da in sfant in plus. Tin minte ca eram la coada la LIDL cam 15 persoane ca asa e in romanistan, nu exista loc fara imbulzeala. Si se certa una cu casiera, ca nu stiu ce gresise si era cu 3 lei pe factura. M-am oferit eu sa pun 3 lei de la mine doar sa plece de acolo odata. Asa e romanul in general, zgarciobenie mica.