blogoAutor:
valimiercuri, 14 decembrie 2011, 16:11 7139 36
Jofre e o prăjitură comunistă, cu ciocolată din aia sinistră, cu gust trist şi amar. Credeam că o să dispară încet încet, la fel cum speram să dispară mizeria aia de savarină.
E naspa cand e facuta cu picioarele, adica in cofetarii ramase de pe vremea comunista. Da’ ia du-te la Ana, de langa metrou Piata Iancului, e alta viata.
02
NOU
#8
gigi
savarine chiar sunt bune…mi-ar parea rau sa dispara
Ai fi surprins ce mult difera gustul la o jofra facuta cu margarina si una cu unt
00
NOU
#10
Filip
Nuuu, sa nu dispara ca prea buna e! E adevarat ca s-a schimbat gustul, fata de perioada comunista, dar tot buna e!
Chestie de gusturi probabil…io as manca o tona.
Man, crema de joffre e una dintre cele mai bune. Cred ai avut tu bad trips… Ia mananca de la cofetaria Capsa (unde a fost inventata). Doar pentru ca nu ai mancat la Viena joffre nu inseamna ca-s „triste”.
10
NOU
#12
Maria
Dude, savarina cu frisca naturala (nu gunoi din ala de plastic de-i zice vegetala) este una din cele mai misto prajituri. Ai sa gasesti asa ceva la cofetaria Maria din Aviatiei si la Constance din Banu Manta….si cam atat
00
NOU
#13
cristi
Nici mie nu-mi placea savarina pana nu am incercat prajiturile facute de cofetaria Gabriela, de la 1 Mai (Bucuresti).
Cofetaria aia vinde si frisca la pahar – consider asta o garantie a calitatii.
Savarina cu frisca-frisca e… YUMMY! (spune asta un fan declarat al amandinelor)
00
NOU
#14
bugsy
Dobos e cea mai oribila.
00
NOU
#15
Loredana
Toate prăjiturile astea sunt oribile câtă vreme sunt făcute de nepricepuţi. Sunt destule prăjituri care pot fi minunate la gust, dar care pot fi şi ratate uşor.
Faptul că pe un magazin scrie „Cofetărie” nu înseamnă că se şi pricepe să facă prăjituri şi dulciuri bune.
Eu, de exemplu, n-am mai mâncat de foarte multă vreme o fondantă ca lumea, nici măcar cofetăriile cu pretenţii din ziua de azi nu mai ştiu să le facă.
00
NOU
#16
Marius
Frate ce probleme mai ai shi tu
Nici mie nu imi place Jofre, dar cu savarina ma intzeleg bine
Pe de alta parte, inseamna ca e cerere, pentru ca altfel ar fi disparut de mult.
10
NOU
#17
Andrei Grigoras
Daca este bine facuta jofre este una dintre cele mai bune prajituri.
măi, șnit se mai fabrică?
era prăjitura care rezista cel mai mult în vitrinele cofetăriilor adolescenței mele. demult, în mileniul trecut…
am o amintire cu un prieten cu care am intrat pe la amiază într’o cofetărie cu o vânzătoare sictirită, iar singura prăjitură era șnitul ăsta. amicul meu își umflă pieptul și’l aud întrebând: „șiii… nit cu cremă de ghete aveți?”
11
NOU
#20
Trefla
Savarina= paine cu apa, ce dracu gasiti in ea nu stiu :))
00
NOU
#21
Ubercool
Poate ar fi mai bine sa dispara persoanele care clasifica prajiturile drept comuniste, naziste sau mai stiu eu ce. La fel cu persoanele care clasifica oamenii, ce mananca acele prajituri, tot dupa acele criterii.
cum pentru castig nu mai folosesc retetele originale,cofetarii risca sa stea cu ele in vitrine(nu-i bai,ca doar la ce contin stau asa si 3 luni).Frisca e sintetica,crema e doar margarina colorata si tot asa.Trebuie sa cauti sa gasesti si cofetarii serioase.
00
NOU
#23
nexam
Mda, joffre e o prajitura comunista facuta in laboratoarele intreprinderii comuniste de dulciuri Capsa…Poarta numele generalului sovietic Joffre.
01
NOU
#24
miruna
sa stii ca eu am gasit si jofre super bune. deci votez pentru
00
NOU
#25
studenta
Baga tata la savarine in el, de altfel e si prajitura lui preferata. Am incercat sa-l dezvat, da’ n-a mers! M-a terorizat bunica cand era mica cu bombele astea, de nu suport prajituri insiropate!
00
NOU
#26
brosky
mie mi-e dor de „porumbita” si „norulet” (nu gasesc poze pe net, ca am cautat, si numai limbez
@ Cristi: Poate vrei sa zici cofetaria Liliana de pe 1Mai:)
Eu sunt mare mare fan amandine… si amandine bune nici macar la Liliana nu mai au… poate pe la Georgi sa fie…
De TipTop nu comentez.
Ai incercat la Casa Capsa? Deci nu poti compara ceva facut de niste artisti cu ceva facut de copisti. E ca si cum ai compara un mercedes cu un fake din china..
Restul sunt fake-uri si rahaturi!
Cat despre Savarina discursul e la fel mergi in Franta sau cauta o locatie buna care prepara aceasta prajitura bine;)
Uite mie imi plac mult eclerurile..fff putine locatii exista in Romania unde poti manca asa ceva ok. Dar nu le poti compara niciodata cu ce gasesti in Franta..
Problema e la nivel European..ca se permite inca folosirea denumirilor, nerespectand reteta. Sper in curand sa se reglementeze si aceste probleme.
La fel pizza nu poti numi asa produsul dac anu respecti reteta si nu folosesti ingredientele originale..
Marca inregistrata trebuie sa ajunga si la preparatele de gastronomie, cofetarie-patiserie..
00
NOU
#30
Deea
Zoso, prăjitura Joffre, dacă e făcută ca lumea (asa cum o fac eu) si cu ingrediente de calitate (asa cum folosesc eu) e genială, delicioasă, superbă. Cu savarina, în schimb, sunt de acord cu tine, pită înmuiată plus friscă nu are cum să fie bună. indiferent cât de bune sunt frisca sau pita aia luate separat
00
NOU
#31
vasi
Hai mai ca savarina inca mai e buna.
00
NOU
#32
cristi
@sidryane, da, e cofetaria Liliana… dar in zona aia toate magazinele au nume de fete, le mai incurc…
00
NOU
#33
ana
in orasu meu natal pe aia o chema Siret, plural Sireturi, desigur – cand eram eu mica.
00
NOU
#34
Cristian
Daca iau Savarina cu 3.5 ron din Cora, nu o mananca nici cainele. Daca o iau cu 6 lei de la cofetaria Ina de la colt, ling si hartia de ambalat, diferenta e indescriptibila in cuvinte. Laboratorul face chiar toata diferenta!
00
NOU
#35
Pawl
Savarina de la noi e naspa deoarece e o chifla chioara imbibata cu o zeama de zahar si un sparc de frisca deasupra. Nu are mare lucru in comun cu varianta originala in afara de ideea de baza (gogosica de aluat dospit insiropata, cu o crema dulce-n varf).
Iar joffre e naspa in multe cazuri deoarece folosesc, in loc de unt, mizeria aia de margarina de gatit (aia cu ~70% grasime) si mai si pun o gramada.
jofra ma lasa complet rece, ca’i cu ciocolata, dar savarina, daca e proaspata si bine insiropata, e chiar ok. eu as vrea sa dispara prajitura cartof fiindca are cel mai inspid nume si gust de prajitura!
Savarina nu o sa dispara, implicatiile „culturale” sunt prea mari.
Cred ca are o importanta si de unde o cumperi.Unii o fac la caterinca, altii nu
https://en.wikipedia.org/wiki/Joffre_cake Nu e vina prajiturii, e vina cofetarilor.
Nu au murit încă toţi comuniştii. Şi ei ar mai mânca ceva dulce
Zau ca azi te-ai trezit cu chef de pus „lumea” sa te contrazica
jofra era o delicatesa. acum au jegosit-o astia.
E naspa cand e facuta cu picioarele, adica in cofetarii ramase de pe vremea comunista. Da’ ia du-te la Ana, de langa metrou Piata Iancului, e alta viata.
savarine chiar sunt bune…mi-ar parea rau sa dispara
Ai fi surprins ce mult difera gustul la o jofra facuta cu margarina si una cu unt
Nuuu, sa nu dispara ca prea buna e! E adevarat ca s-a schimbat gustul, fata de perioada comunista, dar tot buna e!
Chestie de gusturi probabil…io as manca o tona.
Man, crema de joffre e una dintre cele mai bune. Cred ai avut tu bad trips… Ia mananca de la cofetaria Capsa (unde a fost inventata). Doar pentru ca nu ai mancat la Viena joffre nu inseamna ca-s „triste”.
Dude, savarina cu frisca naturala (nu gunoi din ala de plastic de-i zice vegetala) este una din cele mai misto prajituri. Ai sa gasesti asa ceva la cofetaria Maria din Aviatiei si la Constance din Banu Manta….si cam atat
Nici mie nu-mi placea savarina pana nu am incercat prajiturile facute de cofetaria Gabriela, de la 1 Mai (Bucuresti).
Cofetaria aia vinde si frisca la pahar – consider asta o garantie a calitatii.
Savarina cu frisca-frisca e… YUMMY! (spune asta un fan declarat al amandinelor)
Dobos e cea mai oribila.
Toate prăjiturile astea sunt oribile câtă vreme sunt făcute de nepricepuţi. Sunt destule prăjituri care pot fi minunate la gust, dar care pot fi şi ratate uşor.
Faptul că pe un magazin scrie „Cofetărie” nu înseamnă că se şi pricepe să facă prăjituri şi dulciuri bune.
Eu, de exemplu, n-am mai mâncat de foarte multă vreme o fondantă ca lumea, nici măcar cofetăriile cu pretenţii din ziua de azi nu mai ştiu să le facă.
Frate ce probleme mai ai shi tu
Nici mie nu imi place Jofre, dar cu savarina ma intzeleg bine
Pe de alta parte, inseamna ca e cerere, pentru ca altfel ar fi disparut de mult.
Daca este bine facuta jofre este una dintre cele mai bune prajituri.
Mie imi plac savarinele, ar fi pacat sa dispara.
măi, șnit se mai fabrică?
era prăjitura care rezista cel mai mult în vitrinele cofetăriilor adolescenței mele. demult, în mileniul trecut…
am o amintire cu un prieten cu care am intrat pe la amiază într’o cofetărie cu o vânzătoare sictirită, iar singura prăjitură era șnitul ăsta. amicul meu își umflă pieptul și’l aud întrebând: „șiii… nit cu cremă de ghete aveți?”
Savarina= paine cu apa, ce dracu gasiti in ea nu stiu :))
Poate ar fi mai bine sa dispara persoanele care clasifica prajiturile drept comuniste, naziste sau mai stiu eu ce. La fel cu persoanele care clasifica oamenii, ce mananca acele prajituri, tot dupa acele criterii.
cum pentru castig nu mai folosesc retetele originale,cofetarii risca sa stea cu ele in vitrine(nu-i bai,ca doar la ce contin stau asa si 3 luni).Frisca e sintetica,crema e doar margarina colorata si tot asa.Trebuie sa cauti sa gasesti si cofetarii serioase.
Mda, joffre e o prajitura comunista facuta in laboratoarele intreprinderii comuniste de dulciuri Capsa…Poarta numele generalului sovietic Joffre.
sa stii ca eu am gasit si jofre super bune. deci votez pentru
Baga tata la savarine in el, de altfel e si prajitura lui preferata. Am incercat sa-l dezvat, da’ n-a mers! M-a terorizat bunica cand era mica cu bombele astea, de nu suport prajituri insiropate!
mie mi-e dor de „porumbita” si „norulet” (nu gasesc poze pe net, ca am cautat, si numai limbez
Gusturile se pot schimba de la an la an. La fel şi aspectul. Nu cred că savarina din ’89 era la fel cu cea de azi.
@ Cristi: Poate vrei sa zici cofetaria Liliana de pe 1Mai:)
Eu sunt mare mare fan amandine… si amandine bune nici macar la Liliana nu mai au… poate pe la Georgi sa fie…
De TipTop nu comentez.
Ai incercat la Casa Capsa? Deci nu poti compara ceva facut de niste artisti cu ceva facut de copisti. E ca si cum ai compara un mercedes cu un fake din china..
Restul sunt fake-uri si rahaturi!
Cat despre Savarina discursul e la fel mergi in Franta sau cauta o locatie buna care prepara aceasta prajitura bine;)
Uite mie imi plac mult eclerurile..fff putine locatii exista in Romania unde poti manca asa ceva ok. Dar nu le poti compara niciodata cu ce gasesti in Franta..
Problema e la nivel European..ca se permite inca folosirea denumirilor, nerespectand reteta. Sper in curand sa se reglementeze si aceste probleme.
La fel pizza nu poti numi asa produsul dac anu respecti reteta si nu folosesti ingredientele originale..
Marca inregistrata trebuie sa ajunga si la preparatele de gastronomie, cofetarie-patiserie..
Zoso, prăjitura Joffre, dacă e făcută ca lumea (asa cum o fac eu) si cu ingrediente de calitate (asa cum folosesc eu) e genială, delicioasă, superbă. Cu savarina, în schimb, sunt de acord cu tine, pită înmuiată plus friscă nu are cum să fie bună. indiferent cât de bune sunt frisca sau pita aia luate separat
Hai mai ca savarina inca mai e buna.
@sidryane, da, e cofetaria Liliana… dar in zona aia toate magazinele au nume de fete, le mai incurc…
in orasu meu natal pe aia o chema Siret, plural Sireturi, desigur – cand eram eu mica.
Daca iau Savarina cu 3.5 ron din Cora, nu o mananca nici cainele. Daca o iau cu 6 lei de la cofetaria Ina de la colt, ling si hartia de ambalat, diferenta e indescriptibila in cuvinte. Laboratorul face chiar toata diferenta!
Savarina de la noi e naspa deoarece e o chifla chioara imbibata cu o zeama de zahar si un sparc de frisca deasupra. Nu are mare lucru in comun cu varianta originala in afara de ideea de baza (gogosica de aluat dospit insiropata, cu o crema dulce-n varf).
Iar joffre e naspa in multe cazuri deoarece folosesc, in loc de unt, mizeria aia de margarina de gatit (aia cu ~70% grasime) si mai si pun o gramada.
jofra ma lasa complet rece, ca’i cu ciocolata, dar savarina, daca e proaspata si bine insiropata, e chiar ok. eu as vrea sa dispara prajitura cartof fiindca are cel mai inspid nume si gust de prajitura!