De ce nu există conținut de calitate pe Youtube

Povestea pe scurt: canalul Mișu și Ionică a făcut o pauză de un an, apoi a revenit și a dorit să ceară bani pentru episoade, că e mult de muncă la ele și nu sar deloc sponsorii pe ei. Reacția abonaților a fost fix ce vă așteptați. Dă-ne divertisment gratis! Bă calicule, cum adică vrei bani pe munca ta?! Păi noi de aia plătim abonament la internet? Păi noi muncim pentru bani, tu de ce vrei să faci asta?!

Și mai trist e când creatori de conținut fac clipuri în genul celui de mai jos, în care îl înjură pe omul din spatele canalului că nu mai vrea să muncească pe gratis. Cât de aerian și lovit la cap să fii?

Cam asta e soarta tuturor canalelor care nu își pun poalele în cap. Nu adună abonați, nu fac bani, nu au motive să continue.

Atât de simplu e. Toți ăia care latră că vor conținut serios au tot felul de motive să nu urmărească și să susțină canalele care fac conținut de genul. Ba nu e lumina bună, ba fundalul nu e potrivit, ba prezentatorul are ochelari. Le place, dar n-au timp să se uite, mai ales când de fapt vor să se uite la manele, Bravo ai stil, lins cactuși și țîțe. Că nu dă bine să recunoști că de fapt asta vrei. Vrei poale în cap, bârfă proastă, mașini tunate și hâț gionule!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Nici pe Netflix nu e continut de calitate, iar acolo dam 10 euro/usd/luna, sute de milioane de oameni.

    Cu mici exceptii, filmele si serialele produse de Netflix sunt pentru adolescenti retardati.

    Cine imi da dislike, sa dea comment cu quality (in opinia lui) original Netflix content. Mersi.

    00
    • pierzi esentialul. e diferenta intre adolescenti retardati cu bani si adolescenti retardati saraci.

      00
    • Locke & Key, Mindhunters, The end of the fucking world, The Rain, Star Trek Discovery, The Dark, Adventures of Sabrina, astea îmi vin acum așa, rapid, in minte. De curând au început să bage și anime-uri clasice gen Totoro si Castle in the Sky, care iar fac toți banii.

      00
    • Cand e prea mult, nu mai are valoare. Daca era cu portia, ca pe vremea aia despre care tu stii doar din cartile de istorie, băleai și la o porcărie cu Jackie Chan.

      00
    • @Unul – nu am inteles niciodata oamenii care calculeaza cat castiga firma X. Sun invidiosi, face asta o diferenta in produs sau raportul calitate pret?
      Netflix ofera o groaza de filme si seriale pentru un pret fix, gen bufet. Nu vrei asta? E ok, poti inchiria filme de pe youtub cu 3-4 euro per filme si alegi ce vrei. Doar ca intr-o luna sa spunem ca vezi 10 -15 filme si atunci platesti un 40-50 de euro insa ai ce iti doresti, e mai bine asa?

      00
    • Calitatea este „relativa” la ce iti doresti si cauti tu.Din sutele de productii, filme, documentare, spectacole, etc toate sunt varza ?

      00
    • Nu cred ca merge la noi inchiriatul de pe youtube.

      00
    • @Leo mănâncă-ți cuvintele. Porcării sunt astea cu vampiri sclipitori, nu cu chichi cean. Lorenzo Lamas, Don ”The Dragon” Wilson, Hulk Hogan, Van Damme, Bud Spencer, Terrence Hill, Steven Seagal. Ăștia sunt clasici.

      00
    • Nu putea și tu sa ceri sugestii frumos?

      Sincer nu știu ce sa îți zic. Sunt toate rahaturile gen Mindhunters, House of Cards, don’t f*ck with cats, Star Trek Discovery și rebuturile alea care au ajuns pe la Oscar (The Irishman, Marriage Story, The two popes)

      00
    • Au ajuns irishman&co pe la oscar, dar asa din rataceala, si cum au ajuns au si plecat.

      00
    • Ti-am dat dislike, pentru ca nu sunt de acord cu faptul ca spui ca platesti tu (si altii, desi nu e treaba ta ce fac altii cu banii lor), pentru nimic. Si ca ii jignesti pe ceilalti, doar ca ti se pare tie cool sa pari inteligent, restul sunt retardati. Nu ai fost mai cool in liceu, tot ca un retardat erai vazut de catre adulti. Toti am fost.

      Poti, pur si simplu, sa platesti abonament doar o luna, iar in luna aia sa te uiti la ce ti se pare cool si atat, dupa aia te dezabonezi, pana cand ai iar chef/ timp sa vezi ceva ce ti se pare interesant.
      Nu te opreste nimeni sa te dezabonezi daca nu ai ce vedea in clipa de fata si nu iti ia nimeni banii cu japca.

      La o adica, la cinema te duce 10 euro un singur film, daca iti mai iei si popcorn, suc, etc.

      Majoritatea filmelor si serialelor sunt pentru „adolescenti retardati”, pentru ca adolescentii aduc banii. Chiar daca, prin cardul parintilor. Ei consuma cel mai mult entertainment de genul, ei duc vorba mai departe, ei sunt motorul, ei baga bani sa vina la comic con-uri, cumpara produse fan related, etc. Pentru ca au timp liber, sa consume asa ceva.
      Cum am fost si eu fan Harry Potter si Twilight, in adolescenta si cumparam tot ce imi cadea in mana, la vremea aia, ca eram fan. Ca sa nu mai zic ca au fost serialele gen Gossip Girl, Teen Wolf, etc. Care aveau mare priza la adolescenti, cand eram eu in liceu si nu exista sa nu am fiecare numar de Popcorn, Bravo, Cool Girl, Bravo Girl si alte reviste cool. Ma rugam de ai mei sa imi dea bani sa cumpar.

      Eu abia am timp sa termin un joc pe consola, sau imi ia 3-4 luni sa vad un serial. Pai ar da faliment cu adultii. Adolescentii vad repede un serial, se plictisesc, vor continut nou mereu. De-aia baga pe banda rulanta 80% pentru ei si 20% ceva relevant pentru adulti.

      00
    • Mindhunter, Ballad of buster scruggs, the dark. Mai sunt cateva, dar pentru din astia de stau cu Kant in mâna, ca tine, nimic nu i prea bun.
      Traiasca filmul mut.

      00
    • HBO are seriale ca The Wire, Roma, Cernobil, Game of Thrones.

      Alte televiziuni aveau Lost, Breaking Bad.

      E ceva pe Netflix ce se apropie macar de acestea? Nu, nu e.

      Nu vreau sa fac pe interesantul/desteptul, dar uitati-va la serialele pe care le-am spui mai sus, apoi uitati-va pe Netflix la ce fac ei sa vedeti diferenta.

      00
    • house of cards. narcos.

    • Eu am vazut Breaking Bad tocmai pe Netflix.

      00
    • Netflix. Asa la o strigare usoara
      Stranger things. Dark. Perfume. Sex education. Ranch. Godless. Robotii

      Asa scurt

      00
    • uitasem de sex education. foarte bun.

  2. N-auzisem de canalul asta pana acum, dar stiam asta. Mari consumatori de tot ceea ce este gratuit. Cum se pune taxator cat mai multi vor sa sara :)

    00
  3. Vrei sa spui „De ce nu exista conținut de calitate ROMÂNESC pe YouTube”.
    Legat de ideea asta, daca nu faci conținut în engleză și relevant la nivel internațional, deja dai rateu 99%. Nu-i pasa nimănui de „limba strămoșească” in afara granițelor. Iar ăștia din interior nu prea sunt oricum așa darnici.

    00
    • Pai uita-te la exemple de succes din spatiul danubiano pontic facand doar continut in limba romana: buhnici din chirie in garsoniera a ajuns sa isi faca o casa de 200k euro, sa isi ia masina de 50k euro, cheltuieli non stop de mii de euro; mariciu din chirie in garsoniera direct in casa in bucuresti, renovare full, vacante non stop; sheli masina de 70k euro si numa haine de sute si mii de euro pe el. Si toate astea in cativa ani, nu intr-o viata de om. Se pare ca din youtubeul asta scot unii bani ca de la 6 din 49.

      00
    • Oamenii au canal de teleshoping, fac reclama si in vacanta. Crezi ca e usor sa faci asta . Mai putin asta micu’, el vinde bilete la concerte si filme.

      00
    • Există conținut de calitate dar nu românesc și trebuie să știi ce să cauți. Dacă te uiți la toți retarzii care se cred funny te imbecilizezi și tu. Sau doar pierzi timpul.

      00
    • Si ganditi-va ca youtuberii romani au un CPM de rahat fata de aia din afara. Selly & co erau miliardari daca erau americani sau ceva.

      00
    • @Stefan, nu erau obligatoriu miliardari.
      Asta pentru ca in Statele Unite si concurenta este mai mare, iar cineva care aici are succes este posibil ca acolo sa nu prinda la public (sau sa nici nu apuce sa fie vazut din cauza numarului foarte mare de creatori de continut).

      00
  4. Misu si ionica nu sunt afaceristi. Acesti cetateni(tot din iasi) sunt :
    https://www.libertatea.ro/stiri/desene-animate-elefantul-cici-bebe-riki-iasi-disney-si-pixar-2878626 .
    Tintesc o piata globala.

    Misu si Ionica sunt la fel de inocenti ca mine acum 7-8 ani.

    00
  5. Content-ul ala a fost la LIBER ani de zile pe YouTube. Dupa care el l-a retras si a pus totul pe bani. Era OK daca lasa episoadele vechi, si punea pe bani doar episoadele noi. Asta i-a deranjat pe unii…

    00
  6. Eu sunt pro continut platit doar ca sunt asa de multe astfel de servicii: HBO GO, Netflix, Disney, Amazon Prime, Hulu, Eurosport, Apple, Onlyfans ca efectiv nu ai cum sa dai o caruta de bani luna de luna.

    00
  7. Niciodata nu o sa poti convinge un om sa dea bani pentru ceva ce a avut gratis pana atunci.

    00
  8. NOU
    #34

    Nici aici pe blog nu e quality. Intram așa să ne mai amuzam, sa vedem ce mai zice unul, altul, bârfe online etc. Meritul tău e ca ai harul ăsta sa ții oamenii pe aici ( cum faci asta habar nu am , secretul tău, foarte bine și vor nu vor haterii ești nr unu la așa ceva)

    00
  9. Sigur ca toti ar vrea content car mai misto, cat mai ieftin. Nu cred ca este vreodata lumea de vina daca nu iti cumpara produsul. Daca il pirateaza, da, dar daca ii doare de ce produci tu atat de putin incat sa merite sa dea doar timp, nu si banuti, atunci e pb ta, ca producator. Pur si simplu produsul tau nu este ce vrea lumea, nu merita doi bani (aproape la propriu); fix asta este valoarea lui, cat iti ofera piata pe el.
    Daca nu esti atat de misto incat sa iti dea macar aia din bula ta cat sa merite, pur si simplu nu esti atat de misto.

    Daca e continut cult si trebuie sustinut, atunci are aceeasi pb ca orice continut de cultura, de aia se subventioneaza de la stat sau alte variante. Nu cred ca e cazul

    Ca sa pui subscriptie, trebuie sa iti permiti, sa fii cineva sau sa reprezinti ceva, ori aia sunt fix nimic.
    Canal de animatie cu eminescu si creanga. Cringe. Cum erau roboti la inceput, dar infinit mai prost. Nu poti stoarce prea mult ideea asta.

    Selly face de rupe, hocus pocus apar banii, fac un story easy money, dorian face si el de rupe (oricat de penibil ar fi sa iti pui tatuaje abtibild si sa iti arati tatele unor copii), clar nu cred ca au ce cauta buhnici (wtf) sau mariciu (sincer, eu nu stiam ca mai exista, stiam ca se lasase de daily vlog, probabil mergea prea bine) in aceeasi categorie, cum zicea cineva mai sus. Nici macar nu au ce cauta in aceeasi fraza cu selly. Nu cred ca fac PE AN(ani) astia 2 din coada, adunat, cat face Selly pe luna. Cred ca sunt niste ordine de marime care ii despart.
    Nu stiu isabela stres cat face, poate tot p-acolo cat selly.

    Oricum, content pe video nu cred ca poti face decat pt copii, ca aia au timp sa stea pe video. Bine, dar pt aia animatie cu creanga si eminescu este rubbing it in, mare cosmar

    00
  10. Mai stiti cum s-a dat lumea cu fundul de pamant cand Dan C. Mihailescu a fost dat afara de la Pro TV? Si dupa aia cat de entuziasmati erau cand au aflat ca isi face canal pe youtube. Cate viewuri are? Exact

    00
    • a rupt dan c. mihăilescu pe youtube. pe TV avea toată audiența, toată lumea se uita la el, pe net, când te poți uita oricând, la orice oră, de pe orice device, nu știu de ce n-a prins. mister.

  11. Si ziceai de content platit pe youtube ah?
    Dar noi astia care o frecam pe aici si comentam nu consumam content?

    Ca e scris,ca e o poza,un film o recomandare,tot content e.
    Ia adu-le aminte de Patreon, dau si ei acolo un 3 euro plus tva pe luna de-o samanta?

    Nu dau,ca esti sarac si e datoria ta sa scrii si sa citim noi ca ne simtem bine,nu ca sa faci tu bani,da?

    00
  12. Problema cu conținutul de calitate e oleacă mai complexă.
    În momentul de față există atât de mult conținut online încât dacă ar fi să plătești 3€ (să zicem), pentru fiecare canal pe care-l urmărești, nu ți-ar ajunge salariul. Apoi, dacă unul bagă plată, te muți la altul, are balta pește! Serios acum: de ce ai plăti pentru un conținut cel mult mediocru (promovat ca și „de calitate”) când poți găsi alte surse de divertisment?
    Ce am observat că funcționează cu plată pe youtube sau patreon sunt acele canale care oferă informații pe care nu le poți obține ușor în altă parte, cu adevărat calitative sau din sfera divertisment care „te ung pe suflet”.
    Chiar și așa apar tot mai mulți creatori de conținut, cu o calitate mai mult sau mai puțin… decentă așa că o să se spargă și bula asta cu abonamentele.
    În rest, rămâne cum a zis un comentator mai sus: cu canale în limba română rar să faci ceva acum că banii mulți vin din altă parte.

    00
  13. Am învățat că munca oamenilor trebuie răsplătită. Am început sa donez celor de la recorder pentru ultimele reportaje făcute. Știu că donând în viitor voi avea parte de același conținut. In rest, poate lui zoso i as mai dona și lui silviu gherman : D

    00
  14. Ce site ofera filme vechi 1950-1990? As vrea sa vad filmele de referinta din cinematografie. Bineinteles, contra cost.
    Mersi

    00
  15. Niște copii se supără că dacă vor să vadă ceva canal obscur trebuie să plătească niște bani pe care nu îi au si pe baza reacțiilor lor caracterizăm cam tot ce înseamnă conținut video!

    00
  16. De cand il sustin pe Zoso pe Patreon parca si calitatea articolelor a crescut si il citesc si mai des

    00
  17. Un abonament la băiatu’ ăsta e între 6 lei/lună și 30 lei/lună, în condițiile în care nu are nici 20 de videoclipuri în total (de aprox. 10 minute fiecare) și abia postează un clip nou pe lună (pe care cu abonament de 6 lei îl vezi cam după 2 săptămâni). Un abonament la HBO GO este sub 20 lei / lună, iar cel mai ieftin abonament Netflix e aprox. 38 lei. Bani pentru care îți este oferit ceva mai mult conținut și poate chiar ceva mai de calitate, indiferent ce înțelege fiecare prin asta.

    Problema YouTube este YouTube.

    00
  18. niste baieti care nu inteleg cum functioneaza youtubu si troli, ce face drama asta speciala?

    Ignoram din start opinia comentacilor. Mereu, da mereu, e vina aluia care nu a gasit un mod sa isi monetizeze creatia. nu a celui care nu cumpara. Te poti supara ca magarul pe sat cat vrei.

    00
    • nu inteleg de ce discutia asta e abordata asa doar pentru creatori de continut. PLM in orice afacere daca se infund palnia pe undeva e clar ca faci ceva gresit fie la nivel de strategie sau de plan.

      Cand e vorba de orice fel de continut digital se agita oamenii ca „e greu”

      00
  19. Add blockerul are mare parte din vina. Si modelul asta cu patreon la fiecare content creator nu are cum sa tina la nesfarsit. Nu cred ca e exclus ca intr-un viitor nu foarte indepartat Youtube sa fie full featured doar cu abonamnent platit, iar la tier-ul free sa bage limitari importante. Adica un fell de Spotify. Altfel, pur si simplu nu se genereaza suficienti bani pe platforma cat sa ajunga la toti (google + content creators).

    00
    • patreon e un sistem bun. că nu susții 100 de oameni. susții 2-3-5.

    • Nu stiu ce sa zic. Daca ar fi sa sustin toti creatorii de care mi-ar parea rau sa dispara, ar fi cifrele alea inmultite cu 10. Podcasteri, revieweri de jocuri, streameri, canale despre boardgames. Si tot ar trebui sa fiu super selectiv. O cheltuiala pe care, desi mi-ar permite-o, nu am cum sa mi-o justific dpdv al responsabilitatii financiare. Oricum platesc deja prea mult pe entertainment cu abonament lunar la Netflix, Spotify, Amazon si Xbox Gamepass.

      00
  20. Dincolo de comentariile nesimtite, problema este ca publicul amator de continut de calitate poate sustine financiar un numar extrem de limitat de canale. Daca vor sa isi monetizeze munca eu cred ca solutia ar fi sa isi faca reclama (cat mai multa) sa isi creasca traficul dupa care sa incearca sa vanda produsul unei platforme comerciale de streaming (Netflix, Amazon, Disney). Cati isi permit sa plateasca 2-3 euro/luna per canal pentru 10/15 canale pe care ipotetic le-ar urmari pe Youtube?

    00
  21. daca iti faci canal youtube cu gandul de a face bani ai pierdut din start.

    00
    • Nu e chiar asa, sunt o gramada de canale pornite pe trenduri actuale, si au succes. Alea sunt clar facute pt bani, ca altfel nu se bagau din start pe subiecte populare. De ex. restaurarile de ruginituri, sau amaratii aia cu piscinele in noroi.

      00
    • tu faci referire la canalele gen clickbait, da, astea sunt facute pt bani iar clipurile sunt relevante 1 zi si cam atat, asemanator stirilor cu titlu click bait. dar aici la cate am vazut e vorba despre altceva, omul facea clipuri animate care ar trebui sa fie continut de lunga durata. genul asta de clipuri de calitate gasesti cu sutele pe youtube total gratuit.

      00
  22. Exista o tona de continut de calitate pe youtube, si e gratis.

    Aia e problema lor, nu ca nu exista.

    00
  23. NOU
    #61

    Si acum gandeste-te ca unii ii doneaza lui Malin Bot.

    Youtube si doar youtube nu e locul potrivit pt continut platit pe baza de abonament.
    Din ce am observat, cei care au membrii, sunt, cei care interactioneaza mai mult sau mai putin personal cu ei. Pana la urma, oamenii asta apreciaza in 2020.
    Nu doar fac seriale/filme, le pun pe site, si gata, ia continutul.

    Ca daca vreau filme/seriale, dau 13 lei pe hbo.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.