După aplicația cu vămi, acum avem aplicație cu situații de urgență

Aplicația asta a fost abandonată între timp, puteți vedea starea ei acum de Paște, pentru că după Revelion era complet inutilă.

Acum avem ceva la fel de bun:

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a lansat, marți, o aplicație pentru informarea si pregatirea populatiei pentru situatii de urgenta, destinată terminalelor mobile.

Aplicatia telefonica va cuprinde sectiuni de alerte meteorologice, de recomandari preventive, de raportare a unor situatii de urgenta si de stiri privind activitatea structurilor aflate in coordonarea DSU.

 

Nu starea drumurilor, nu un layer peste o hartă existentă, ci un rahat de rss reader. Asta e tot. Nu pot să văd pe o hartă unde sunt probleme, ar fi fost prea banal. Nu alerte pe Waze, asta e prea indiscret și nu poate fi cuantificat. Știri de pe agențiile de știri, pentru că asta au nevoie oamenii, să aștepte până când un jurnalist dă știrea ca să o afle și el.

Mă uit acum, singura alertă e de 9 ore, accident la Cernavodă. Atât.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Nu esti tu cu astea. Treaba ta e sa muncesti si sa platesti taxe.

    00
  2. esti impotriva lu domnu calafat basistule care esti tu?

    00
  3. A fost facuta cu buget limitat, nu au avut decat 1 milion de euro, maxim 2. Oare cfr.ro cati bani a bagat in mizeria aia facuta in joomla? Nu ar trebui sa fie public bugetul si destinatia lui?

    00
    • Ai putea sa ceri la cfr un raport sa vezi ce ti se raspunde. Ar trebui sau nu .. ia.ti destinul in maini tinere.

      00
    • Dacă a făcut aplicație cu 1-2 milioane, merită promovat; Ăștia-s bani de logo, pentru alții.

      00
    • Cea mai tare perioada a fost cea in care „mersul trenurilor” era efectiv impacheta in Adsense; mai facea si ‘baiatu” de la IT un leu de trei…

      00
  4. Pentru 17000€ e de ajuns. Trebuia sa faca cineva de un miel ca doar vin sarbatorile

    00
  5. Aia cu vamile de ce zici ca e abandonata? Am intrat vineri pe la Nadlac II si am avut de asteptat fix cat scria pe site, adica 30 min. Cu doua zile inainte arata 20 min.

    00
  6. Aplicația are rolul principal de raportare, nu mai fiți baterii…

    00
  7. Complexitatea gandirii lor nu depaseste faza cu cititul ziarelor (stirilor).
    Eventual puteau sa mai adauge un Solitaire, asa, ca sa fie atmosfera bugetara completa.

    00
  8. Legat de stare drumurilor (mai precis starea carosabilului) se poate vedea pe (in curand si aplicatie). E la inceput, dar pe viitor o sa se mai populeze harta cu date. Pe viitor o sa fie si ceva de starea vremii pe sectiuni de drum si alte informatii utile.

    00
    • Eu zic sa ii faci reclama cand ai acoperit mai mult decat portiunea Vaslui – Iasi – Botosani si ceva pe la Borsa plus drumuri secundare din… Caracal.

      00
    • Va fi acoperit mai mult, doar ca nu doar eu marchez drumurile, ma bazez si pe alta lume, care deocamdata sunt cativa.

      00
    • „Va fi acoperit mai mult, doar ca nu doar eu marchez drumurile, ma bazez si pe alta lume, care deocamdata sunt cativa.”

      Comentariul anului?

      00
  9. Am instalat aseara aplicatia (dupa ce am urmarit o stire de 3 min la TVR in care de-abia la sfarsit, timid, s-a zis numele aplicatiei).
    Dimineata m-am trezit, m-am uitat pe geam, era o ceata de nu vedeam in fata blocului. Am deschis telefonul si am primit instant 3 alerte de cod galben de ceata: una in Bucuresti, una pe A2 si una in Covasna :D

    Acum serios vorbind, partea de alerte poate fi utila daca o si intretine cineva la modul serios. Dupa ce m-am trezit mai bine am gasit si optiunea pentru a primi notificari doar pt Bucuresti. Deosebirea fata de un rss reader e ca ti se imping in fata, ca notificari, doar evenimente importante/urgente relevante pentru zona ta (teoretic). Alternativa care ar fi, sa te bazezi pe breiching niuzurile de la un organ oarecare de presa? Acolo o sa afli mai degraba ca a mai fost nustiucine arestat.

    Partea de raportare incidente mi se pare un pic aiurea insa – ca si la 112, vor fi mai multe raportari false decat pe bune, deci ori va fi haos ori vor avea de facut o mare munca de moderare si filtrare, practic dubland efortul celor de la 112.

    De acord ca erau multe imbunatatiri de adus, am vrut doar sa subliniez ca nu e complet inutila o astfel de aplicatie, nici macar asa, facuta pe genunchi si cumparata la suprapret de statul roman.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube