Dragostea pe vremea corporației

Știți probabil că există un serviciu dedicat corporatiștilor cu foarte mulți bani, care caută în locul lor posibili parteneri. Ce ne facem însă cu corporatistele care ar vrea și ele, dar nu au timpul necesar unei relații, că au un deadline mâine și după aia trebuie să se pregătească pentru încheierea anului, alte probleme, alte deadline-uri?

Că pe Tinder văd că nu stau. Ar merge o campanie “iubiți și corporatistele singure”? Sau ceva de închiriat?

 

girls-rosie-jones

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Tare: „Inchiriaza un barbat. E doar atat de simplu!” Nu mai simplu e sa renunti la jobul de corporatista pentru a-ti gasi un barbat in lumea reala?

    00
  2. Asta-mi aminteste de o gagicuta din Big4. Din februarie pana in mai era zombie, cu week-end-uri lucrate full, ajuns la spital si intors la job in timpul concediului medical. Apoi s-a lasat de audit, acum are si ea un job normal

    00
  3. Ce ero(t)ic….chemi omu sa-ti repare unitatea si apoi ii dai un suc si i-o tragi pe birou…parca e unul din filmele alea…

    00
  4. Nu e mai simplu sa comande o pizza ?

    00
  5. @Simona: corporatistele pe care le stiu (si stiu cateva) prefera sa nu dea vrabia din mana (job, stabilitate financiara, etc) pe polițist de pe gard. Si la ce succes au avut la posesori de penis in ultimii 5 ani … le inteleg.
    @Coffee: unele arata ca cea din poza sau pe-acolo dar au avut bafta de exemplare masculine dubioase.

    00
  6. Daca toate corporatistele aratau ca cea din poza se descurcau fara probleme. In alta ordine de idei tipii de închiriat emit facturi pentru corporatistele scrupuloase? Ce trec pe ele – instalare Windows and more?

    00
  7. Nu ma pricep prea bine la web-design dar ma ustura ochii când intru pe site-ul lor, o poza jpeg pixelata furata de pe net , font dubios fara aliniere inspre margini .. mai au de lucrat daca vor sa aibe succes

    00
  8. Sunt uimit de cata lume alearga dupa bani fara sa se gandeasca ca degeaba ai contul plin dar n-ai cand si cum sa-i cheltuiesti. Stiu ca e usor de zis, dar trebuie un echilibru.

    Eu sunt programator, si desi lucrez intr-o multinationala, termenul de „corporatist” in cazul meu e super tras de par. Pentru ca am un set de reguli de la care am grija sa nu ma abat. Gen maxim, MAXIM 10 ore de munca/zi si asta doar in cazul in care „frige” proiectul. Combina asta cu faptul ca vin de la 8 la munca si voila, am in fiecare seara un pic de timp pentru mine. Si weekendurile sunt sfinte.

    Da, am sefi, dar depinde cum ii iei. E de ajuns o data sa cedezi si sa lucrezi un weekend, si dupa aia, c’est fini, ai ajuns calul de bataie.

    00
  9. Situl e la caterinca ?
    Pai tocmai am aplicat la ei (poze fata, profil, la plaja) sa ma bage in baza de oferte

    00
  10. NOU
    #12

    @Vlad, ce scrie in articol si ce zici tu … Plus ca e vorba de corporatisti(e) cu bani, nu amarati de programatori …

    00
  11. @Vlad

    Ai avut tu contul plin si n-ai avut cand sa-i cheltuiesti?

    00
  12. Rob Schneider, the man ! :D

    00
  13. Contul plin e o notiune relativa, depinde cat cheltuiesti. De cand lucrez, nu am fost niciodata pe 0, sau in vreo situatie in care a fost nevoie sa ma imprumut. Din fericire.

    Si da, are legatura cu articolul. E vorba de persoane care nu-si fac timp pentru propria persoana. Care lucreaza pana pica. Si atunci prefera servicii online de genul…

    Amarati de programatori?Really? Cand e ultima oara cand ai verificat cat castiga un programator?

    00
  14. „Vom sarbatori lansarea prin accese gratuite” ATAT!

    00
  15. NOU
    #17

    @Vlad, nu mai stiu cat castiga un programator, lumineaza-ne.

    00
  16. George, desi iti observ ironia si ostilitatea din comentariu, o sa iti raspund la „indemn”. Poate la urmatorul comentariul binevoiesti sa-mi spui si cu ce te-am deranjat.

    Revenind, piata spune cam asa :
    Un junior Programmer (proaspat de pe bancile scolii) castiga intre 600 si 750 de Euro / Luna. Un senior software engineer castiga de obicei intre 1600 – 2000 de euro. Si, daca vrei sa mergem si mai departe, seful unui departament de dezvoltare (sau service line lead, oricare termen din nomenclator ti-e mai la indemana ) castiga peste 2500 de Euro/luna. Astea sunt doar valori orientative, si oscileaza destul de mult, depinde de firma si „sub-domeniul” in care lucrezi (bancar, medica, gaming, etc..)

    Personal, eu le vad drept salarii mari. Raportate la cat se castiga din alte meserii in tara asta, da, sunt mari.

    00
  17. @ Vlade cand seful te pune sa lucrezi peste program vei sta capra, mai ales daca speculeaza ca esti indatorat, ai un leasing etc, programatori sunt cu gramada, si inca ies pe banda rulanta, e normal ca daca vrei sa avansezi profesional intr-un domeniu nu te limitezi la 40 de ore pe saptamana, cand vrei performanta trebuie sa faci sacrificii, e o mentalitate sanatoasa sa pui cariera pe primul loc, imi plac femeile care gandesc asa, sunt realiste, o viata de familie o poti face si dupaia pentru ca, cariera e temelia, orice se intampla nefavorabil in viata personala nu o iei de la 0, nu esti un zero barat, de aceea nu trebuie sa ii criticam pe cei care acorda importanta marita carierei lor.

    00
  18. NOU
    #20

    @Vlad, imi cer scuze pentru tonul ironic, chiar eram curios cat mai castiga un programator, a trecut ceva vreme de cand am terminat facultatea si nu am ramas la curent cu salariile in domeniu. Totusi la 2-3000 de euro nu ajung multi, majoritatea raman la maxim 1000, care tot e salariu mare pentru Romania din pacate.

    @sebi de acord cu partea cu extra-hours pentru cariera, dar si de familie trebuie sa ai grija, ca trece timpul si te trezesti ca abia pe la 40 de ani esti gata sa fii pentru prima oara tatic, si nu e prea ok asa.

    00
  19. @Sebi : nu critica nimeni pe nimeni. Cu ce ma afecteaza pe mine cum isi traiesc viata altii? Programatori ies pe banda rulanta, programatori care sa si stie ceva dupa facultate nu sunt chiar asa multi.
    Nici eu nu ma limitez la 40 de ore/saptamana. Ma limitez undeva la 50 sa zicem. Si placa asta cu „e timp si dupa” am auzit-o de atatea ori..pana mea, acum ai 22 de ani si te angajezi, maine poimaine faci 35 de ani si singurele realizari in viata sunt alea materiale.
    Poti sa-mi spui ca sunt naiv, nerealist, s.a.m.d, dar ma enumar printre persoanele carora nu le place sa fie definite dupa cariera. Inainte sa fiu „programator” am alte cuvinte descriptive. Si nu consider ca daca m-as trezi maine fara loc de munca, sunt „zero barat” asa cum zici tu. Dar in fine, asta depinde de viziunea fiecaruia.

    00
  20. @sebi: stai peste 40ore/săptămână atunci când încerci să respecți un deadline, nu câte 4-5 în fiecare lună. iar când șeful îți cere în mod regulat să lucrezi peste program și tu te lași regulat, se întâmplă doar pentru că permiți, nu pentru că [insert-lame-excuse].

    ești îndatorat doar pentru că ai luat niște decizii proaste și ai cheltuit mai mult decât ți-ai permis. că ai ajuns în situația aia din cauza sorții, ghinionul sau a celei mai pure forme de prostie, nu are sens să cercetăm acum pentru că nu are importanță în lanțul cauzal.

    în același timp, dacă un individ oarecare luat de pe stradă te poate înlocui cu succes după 2-3 zile de training, atunci munca ta e banală și tu ești nesemnificativ (dar bineînțeles, ești unic, fulg-de-nea!)

    work smart or work hard. fiecare cum poate

    00
  21. Remus

    +1. I-am raspuns si eu lui Sebi, dar inca e in curs de moderatie comentariul…

    00
  22. @George:
    Eu sunt mai la inceput de drum, si oricum nu o sa incep sa spun „da’ salariul, cat e salariul? ” :)). Am un prieten care lucreaza ca programator in domeniul bancar si castiga putin sub 2000 pe luna. Are 28 de ani. Altul, la 30 de ani face putin peste 1500, de data asta in consultanta si implementare solutii IT. Deci depinde mult unde te lipesti. Oricum la ora actuala, daca excludem meserii precum fotbalist, notar, arhitect sau avocat, meserie de programator mi se pare cea mai generoasa d.p.v.d al salariilor. Nu ca ar conta asta foarte mult : Daca esti foarte bun, in orice domeniu se fac bani.
    Cum era vorba aia : Daca stii sa faci ceva bine, nu o face niciodata gratis!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube