Două situații în care România s-a reparat de la sine…

În primăvară vă spuneam cum primarul Oradei a găsit o metodă ingenioasă de a-i forța pe căpoșii care nu vor să renoveze fațadele să o facă, totuși: impozite mărite pentru toți locuitorii din acea clădire, nu doar pentru ăia care stau la fațadă.

Metoda a început să funcționeze, unii dintre căpoși au găsit bani și timp să treacă la treabă.


A doua:

Numărul reclamațiilor primite de Autoritatea de Supraveghere Financiară în primele șase luni ale acestui  a scăzut la mai puțin de jumătate comparativ cu perioada similară a lui 2016, până sub 4.700 de petiții, relevă datele oficiale aflate în posesia Profit.ro.

NU POT SĂ CRED! Adică retragi licența celor mai jegoși dintre asiguratori și scade numărul reclamațiilor?!!?! MAGIE!!!

Hai să zicem că următorului îi lași așa, doi ani să își revină. Nu vrea? Îl execuți și pe el, spre binele clienților lui.

Simplu. Logic. Elementar.

jim-norton-3

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. NU POT SĂ CRED! Implicarea statului da roade… Cum se face ca piata nu se regleaza de la sine ? :))

    00
    • Piața se reglează de la sine dacă ai un model de business care permite asta. Când modelul de business la RCA e aruncatul pisicii moarte și plătit taxă pe exonerare de responsabilități reglajul „de la sine” se face în sensul ăsta. Preturi cât mai mici, responsabilități la fel.

      00
    • ” Implicarea statului da roade”. Si-a facut statul firma de asigurare RCA si n-am aflat eu?

      Altfel da, rolul statului este de reglementator si aplicarea corecta si impartiala a reglementarilor. Ceea ce in sfarsit a facut. A stabilit niste standarde si i-a dat afara pe aia care erau sub.
      Asta nu inseamna implicarea statului.
      Decat daca consideri ca si inchiderea unei macelarii ce vinde carne stricata e tot interventie si nu un lucru de bun simt aflat in sarcina statului.

      00
    • ba da, cazurile in care statul se baga sa reglementeze si sa fie arbitru ii cam sacaie pe baieteii de dreapta care se dau libertarieni si care o tot dau cu piata libera care se auto-reguleaza

      00
    • Piata nu se regleaza de la sine, cel putin nu intr-un sens benefic pentru majoritatea popendulatiei. Piata libera nu exista in vid, depinde de reglementari pentru a functiona bine.
      Piata libera fara reglementari inseamna legea junglei.

      00
    • ha… piata libera, adica aia care se regleaza singura inseamna ca daca eu am nevoie de cartofi ma duc in piata si ii cumpar pe aia al caror raport calitate/pret imi convine cel mai bine iar daca nu gasesc nimic convenabil imi bag mainile in buzunare si plec acasa. in cazul rca, ala care are nevoie de interventia statului e un pic altfel. eu trebuie sa cumpar cartofi pentru vecinul meu si odata intrat in piata sunt OBLIGAT sa cumpar ceva indiferent de pret, calitate sau gusturile mele. o astfel de piata nu se va regla singura niciodata. toti vor cumpara intotdeauna exclusiv ce e mai ieftin pentru ca indiferent cat de putrezi sau viermanosi sunt cartofii, de macat ii mananca vecinul iar tu la randul tau ai mancat cartofi stricati luati la eftineala de vecin…

      00
    • ah si o completare. ia modifica tu un pic legea raspunderii auto… in sensul ca raspunderea sa fie personala (tu platesti pentru tine) si doar raspunderea sa fie obligatorie, nu si asigurarea (adica sa poti sa circuli fara asigurare dar in caz de dauna sa fi obligat sa iti vinzi masina, casa, un rinichi si unul din copii ca sa ii cumperi lu’ ala oglinda de la lamborghini). sa vezi tu cum se autorelgeaza piata… in cateva luni dispar astra, carpatica, euroins si cine mai vrei tu.

      00
  2. Ce mai jeleau cei de la RL după bunul lor asigurator+patron, tragedie curată, oculta mondială a scos din joc un „bun” român, ca să facă loc multinaţionalelor.

    00
  3. Renovarea cladirilor pe banii primariei din Oradea cu recupararea ulterioara de la proprietari se intampla numai la cladirile importante din centrul istoric al orasului. Proprietarii ce au apartamente in celelalte cladiri din centrul istoric (care sunt destul de multe) se lovesc in continuare de caposi si renovarea ramane blocata. Ei nu au puterea de a renova singuri intreaga fatada a cladirii si pe urma sa poata recupera costul de la ceilalti coproprietari.

    00
  4. Astra asigurari erau ca un cancer, singurul lucru bun era sa ii termine efectiv si sa trecem mai departe.

    00
  5. 1. Impozite marite pentru cei care nu vor sa le fie renovate fatadele, nu pentru cei care nu vor sa le renoveze pe banii lor
    2. Fatadele, nu cladirile. Afara-i vopsita vila, inauntru igrasie

    Such win, much wow

    00
  6. Piata libera se autoregleaza daca e libera. RCA nu e piata libera ci reglementata.
    1. e obligatorie
    2. in forma actuala a reglementarii esti incurajat sa cumperi ieftin pt ca nu te afecteaza. Daca era reglementata cu capul nu se ajungea aici.

    00
  7. Apropo reparat fatade, cunosc un caz in care locatarii au pus bani, si-au asfaltat strada, iar autoritatile in loc de bodaproste i-au trecut in alta clasa de impozitare (impozit mai mare), fiindca stau pe o strada cu asfalt.

    00
  8. Firea nu poate sa supere votantii, trebuie sa ajunga presedinte, asa ca Bucurestiul va ramane o ruina.
    Oricum, bucurestenilor nu le pot cadea caramizi in cap, ca pe trotuar sunt masini, din acelasi motiv.

    00
  9. Acesti fani ai neoliberalismului pe nume romani. Toti viseaza piata libera nereglementata dar nimeni nu tine minte ca la mama si la tatal pietei nereglementate companiile au fost SALVATE de stat cand au fost aproape de faliment pentru ca au fost prea lacome. Totul pe o piata nereglementata ca o sa fie bine pentru consumatori! :)))

    00
    • E vorba de “smart regulation”, nu de “no regulation”. Suntem in Romania, UE; aici neoliberalism = capitalism controlat de stat. Noi discutam despre acele parghii de control.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile