FOTO
Eşti tânăr, îţi place să petreci mult timp cu prietenii, timp ai avea dacă îl cauţi un pic, dar cu banii stai prost de tot. Dacă îţi aduci bine aminte, ultimele bancnote mai mari le-ai schimbat pe două beri cu iubita acum o săptămână, pentru că, nu-i aşa, mai ales în capitală, totul costă.
Soluţia este să te închizi în casă ca un şoarece până la următorul salariu (sau până ajung banii de la babaci/bursa dacă încă nu eşti pe picioarele tale) sau să îţi pui mintea la contribuţie şi să te gândeşti la moduri ieftine şi frumoase de a-ţi petrece timpul cu cei dragi. Până la urmă, prietenia nu costă nimic.
Invită-ţi prietenii la cină. Dar nu oricum, gătiţi împreună. Fiecare va aduce anumite ingrediente, pe care le are la îndemână. Pizza a apărut după cel de-al doilea război mondial, când italienii erau atât de săraci, încât tot ce-şi puteau permite erau turte coapte acoperite cu ce aveau prin casă. Este mâncarea tipică de încropit din resturile rămase în frigider şi delicioasă când este împărţită cu prietenii.
Seara de jocuri. Ţin minte şi acum cum părinţii mei se întâlneau cu prietenii lor la o partidă de bridge sau de canastă acum ceva ani, când distracţiile „în oraş” erau aproape inexistente. De fiecare dată se întindeau până în ceasurile târzii ale nopţii. Reînvie tradiţia jocurilor de societate, aproape pierdută odată cu era cluburilor şi a distracţiei în mediu organizat. La fel ca la punctul anterior, fiecare aduce câte ceva de mâncare sau de băut.
Testat 100% Maddame: Jocul Risk Commander, în care ai obiectiv să cucereşti lumea sau părţi din ea. Excelent de jucat cu prietenii. Twister. Whist şi canastă. Popa prostu’. Mimă. Ia vezi, ţie ce ţi se potriveşte?
Film la mine? Organizează o seară maraton de vizionat filme. Poate fi tematică: seara horror, seara filmelor clasice, seara de acţiune, seara fantasy. Pe lângă filme, tot ce ai nevoie este popcornul. Cumpără popcorn boabe, de făcut acasă, este mai ieftin şi mult mai sănătos.
Ieşi în parc. Cu rolele, cu bicicleta sau pe jos, o plimbare cu iubitul sau iubita poate fi frumoasă chiar dacă nu include o bere sau un cocktail în final. În plus, faci mişcare şi îţi iei porţia de aer curat.
Acum vei zice că, mai ales în Bucureşti, parcurile sunt rare, mici şi pline de oameni. Asta nu înseamnă absolut nimic. De două persoane mai e sigur loc, nu-i aşa?
Dacă simţi că totul în viaţa ta se învârte în jurul banilor şi nu poţi face nimic fără ei, poate că ai îmbătrânit prea repede. Păstrează-ţi spiritul tânăr şi pune-ţi imaginaţia la contribuţie. Vei vedea că, în final, cele mai importante lucruri în viaţă nu costă nimic.
Erată: Pizza nu a apărut după cel de-al doilea război mondial, cum am afirmat în articol, ci (sub forma pe care o cunoaștem azi) în secolul al XVIII-lea, în Napoli, unde săracii au început să pună sos de roșii pe turtele lor de pâine. Greșeală de datare, Maddame vă cere scuze.
sau ai putea sa pui mintea la gandire si sa mai si muncesti … pe langa iesiri cu prietenii si irosit timpul cu iubita .. :>>
Asta nu înseamnă că nu poți să te distrezi fără bani. Ideea era că nu totul costă, nu că dacă nu muncești, n-ai bani. Cealaltă perspectivă, mă-nțelegi…
stii doar ca imi place sa te tachinez …
p.s. vorbeste cu cine se ocupa de site ca pe bune … fie am innebunit eu sau calculatorul meu fie aveti ceva probleme cu tema …
„Pizza a apărut după cel de-al doilea război mondial, când italienii erau atât de săraci, încât tot ce-şi puteau permite erau turte coapte acoperite cu ce aveau prin casă.” -> Asta e o ineptie de proportii. Crede-ma, bunica-mea e nascuta in ’29 in Italia si manca si pe vremea aia pizza. Mai bine da un search pe wikipedia sau macarpe google inainte sa scrii prostii de genul asta, mai ales ca saitul; se vrea unul cu sfaturi si recomandari!
@Ipo Corect, accept critica (chiar dacă putea fi pe un ton mai împăciuitor, mai civilizat, mă-nțelegi) și voi fi mai atentă.
Recunoști însă că pizza e mâncarea săracului, da?
@maddame : saracul isi permite sa dea 150 de mii pe o pizza? plus ca nu prea poti sa te caci in gusturile omului
eu stiam ca pizza a aparut in roma antica, cand saracii faceau aluatul din apa si faina si puneau pe ea ce resturi de mancare aveau prin casa, dar nu cum a aparut pizza e important.
imi place ideea cu seara de jocuri.
seri de filme fac si eu, de obicei de filme horror.