Directorii de școli își aranjează concursurile…

Știți că ministerul vrea să scoată la concurs toate posturile de directori de școli și că PSD vrea să amâne asta, pentru că prin școli se sifonează bani și sunt și niște voturi de adunat acolo.

Dar, dacă nu se amână, treburile se aranjează deja. Examenul va avea o probă scrisă și una orală. Comisia care notează la proba orală e formată din 2 oameni de la primărie și 2 din școală. Cum ar veni, subalternii își notează șeful pe ce a făcut și ce vrea să facă. Asta înseamnă că ăia doi sunt hrăniți și copleșiți cu cadouri pe banii școli: birouri renovate, calculatoare noi, spor la salariu, totul ca să fie bine.

Cei care ar vrea să ocupe locurile astea nu au șanse prea mari. Șerpăraia e masivă, iar șansele ca un manager bun să prindă un asemenea loc e aproape de zero. De aia școlile vor rămâne așa cum le știm.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

  1. Peste vreo 9 ani o sa am si eu probleme d’astea, momentan sunt safe, copilul va fi in productie peste 1-2 ani :D

    00
  2. tu crezi ca doar comisiile astea sunt problema si ca posturile nu se aranjeaza oricum sa iasa cine trebuie cu oricine in comisie?

    00
  3. Întrebarea de bază ar fi: de ce și-ar dori un manager bun să fie director de școală? Dacă pui în balanță ce salariu ai, ce responsabilități ai, ce presiuni există, pe câți oameni trebuie să împaci, ce birocrație există, câți incompetenți taie frunze la câini… de ce ai vrea să fii director de școală?

    00
  4. A avut grija ministerul sa „organizeze” cum trebuie concursul :).
    Pe 10 septembrie a publicat metodologia concursului, mentionand (printre altele) ca cei ce vor sa candideze trebuie sa faca parte din Corpul național de Experți în Management Educațional.
    In Corpul național de Experți în Management Educațional intri prin concurs, iar anul asta concursul a fost prin august.
    Deci la concursul din anul asta vor participa doar cei ce stiau de la inceputul anului ca au sanse sa ajunga directori. Adica tot cei cu conexiuni politice, ca fara asa ceva nu prea puteai ajunge (pana acum) director. Sa tot „depolitizezi” asa :)

    00
  5. „După opinia mea, ar trebui să prevedem într-o lege ca directorul şcolii să fie ales în consiliul profesoral al şcolii pe baza unui plan de management.” Ecaterina Andronescu, 16 septembrie 2016.

    Aceeasi judecata stramba si cu media notelor care conteaza la admiterea in liceu. Parintii trebuie sa fie in puterea profesorilor si nu invers. Power to the teachers!

    Acum, desi ar fi natural sa fie in comisie parinti ai copiiilor din scoala in loc de profesori din scoala, mi-e un pic teama de cum ar fi alesi sa intre in comisie si care ar fi criteriile lor, in Romania. Intr-o tara normala ma gandesc ca am avea un consiliu de conducere in care sa fie si parinti ai copiiilor din scoala, iar acestia n-ar fi tot politruci. Iar directorul ar fi ales de acel consiliu, pe baza unor criterii de performanta care sa nu includa olimpici.

    00
  6. USB a intrat in consilii si iata ca a dat pe goarna cateva manarii facute de psd (ultima cu eroarea materiala mai scump de 1000 ori). Nu o sa reuseasca toti sa-si aranjeze posturile , cativa o sa fie pe bune in 2,3,4 ani se va vedea o diferenta intre scolile liceele lor si alea conduse de loaze. Precedentul, crapatura in zid, spargerea buboiului tot inseamna ceva.

    00
  7. Directorul nu poate acorda salariaților sporuri.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile