Faze din “Dictator’s handbook” care ni se întâmplă și nouă

La un moment dat un cititor a dat link la o animație făcută după cartea asta, care costă 12€. Am cumpărat-o și o citesc zilele astea, găsind în ea până acum două faze care ni s-au întâmplat și ni se întâmplă și nouă zilele astea.

Prima

Dictatorul trebuie să permită popendulației să trăiască la limita subzistenței, creând locuri de muncă, pentru că un tânăr care are un loc de muncă nu va ieși să protesteze împotriva dictatorului daca el crede că, făcând asta, va pierde acest loc de muncă.

De asta PSD stă liniștit, că știe că corporatiștii vor sta la muncă în timpul săptămânii și vor protesta seara și în weekend, nu vor veni la proteste masive în timpul zilei sau nu vor opri lucrul de tot.

A doua

Permiterea pirateriei ca formă de subjugare a oamenilor e o idee destul de răspândită în lume, și autorul citează subtil Rusia. Dar asta s-a întâmplat și la noi, internetul de mare viteză dându-ne posibilitatea să stăm ocupați cu filme, jocuri și pornografie.

Asta are un pic legătură și cu dorința noastră de schimbare. Acum avem toate filmele și toate jocurile pe gratis, a deveni o țară civilizată înseamnă a plăti pentru asta. Și nu ne place. Îi mai țineți minte pe bălălăul ăsta?


Cum zicea poetul, the more things change, the more they stay the same.

 

dictator-handbook

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Paine si circ.
    e veche de cand lumea…

  2. Lucrurile tre sa se schimbe ca sa ramana aceleasi.

    exemple Pe bebeluș îl schimbi de scutece, omul schimba gagica daca nu se mai potrivesc, gagica trece la altul cu mai multi bani sau mai șmecher, picasso schimba stiluri ca pe ciorapi cand simte ca asa produce capodoperă

    Omul cauta sa ajunga undeva unde il intereseaza si daca un drum e blocat incearca altul dar destinatia e aceeasi cumva

  3. De curand am citit „Why Don’t We Learn from History?” de B. H. Liddell Hart, care are un subcapitol care se numest „Pattern of dictatorship” care caracterizeaza ascensiunea PSD in 2 pasi. Obtinerea puterii si exercitarea puterii. O sa citez un punct din primul.

    „They excite popular sympathy by presenting the picture of a conspiracy against them and use
    this as a lever to gain a firmer hold at some crucial stage”

    Recomanda cartea.
    P.S
    Multumesc Cristina Chipurici de recomandare

  4. daca vrei ceva mai interactiv iti recomand tropico 5/4. poti ajunge usor la un psd retarded level in 4 cel putin, 5 nu l-am jucat asa de mult. si e chiar de cosmar ce urmeaza.

  5. Pentru mine ce este de neinteles este cum sunt votati cei din PSD adica cum naiba vrajesc asa de mult si asa de tare?
    Ok, in Vaslui sa zicem ca sunt asistati sociali si ii mituiesc cu un kil de zahar si un litru de ulei, dar in Bucuresti cum sa castige 6 sectoare si Primaria Generala?Eu cred ca avem in gena noastra ceva care ne determina sa alegem de fiecare data raul cel mai mare.

    • Adică în București unde e cel mai mare aparat guvernamental, cele mai mari subvenții pt căldură și cele mai multe combinații cu parlamentarii nu înțelegi de ce se votează PSD?

    • O multime de voturi sunt furate, primarii PSD au o influenta mare in comune mai ales asupra celor care lucreaza in sectorul public, sindicatele militeaza pentru PSD, nu exista alternativa.

    • Treaba e simpla, de fapt votanții de dreapta sunt mai mulți decât votanți de stânga, dar sunt mult mai puturoși când vine vorba de a ieși din confort și a vota. Aceștia se mobilizează doar când apare cate o locomotiva electorală, exemplu Băsescu sau Iohannis.

    • @xtz: Ha ha ha :) Funny de tot, daca e trolaj, e de calitate, nene! :) Votantii de dreapta in R. sunt ca civilizatia dacilor. A fost extraordinara domle, numai ca nu o gasim noi :)
      Si Klaus=locomotiva electorala? Cel mult dormind in depou :)

    • Pentru că alternativa reală nu prea există în mod real. Din păcate.

  6. https://www.youtube.com/channel/UC2C_jShtL725hvbm1arSV9w
    CPG Grey e cel mai bun canal de pe youtube. Recomand.

  7. Vai ce tragedie!

  8. sau îl citești pe stănculescu în semi-memoriile lui („În sf., adevărul!” :D ) redactate de alt securist, stoenescu, și înțelegi de ce poporul român se complace în mocirla asta de secole: știu că sunt proști, needucați și incapabili, își conștientizează condiția de țărani de la curu’ vacii și se revoltă împotriva oricărei transformări civilizatoare pentru că educația e grea și doare să afli că ești un jeg, românii nu au ieșit la revoluție împotriva comunismului, cei mai mulți sunt exact ca gen. militaru, țărani care n-ar fi avut nici o șansă în lumea civilizată dacă nu ar fi existat comunismul, ceaușescu și pesedismul, e simplu.
    După asta afli din ziare că rromânia e o rețea de crimă organizată în care pietonii pot fi accidentați grav, suficient cât să intre în comă, pentru un transplant de rinichi comandat de un medic acoperit de sereiști, securiști, politicieni șamd. Și gata.

  9. NOU
    #17

    Care schimbare? Că nu se schimbă nimic. Se dă din gură și atât. Sau din taste..

    Acum 2 săptămâni, un blogger, influencer s-ar zice, scria tot la 2 zile ce nasoale fac parlamentarii, ce legi mai schimbă, ce regulamente. Era surprins că nu ies oamenii în stradă să protesteze. A doua zi după un articol din ăsta, a mai scris unul despre cum, cu o seară înainte, a fost să vadă noul Star Wars.

  10. E ciudat să citesc comentariile după ce l-am ascultat pe bălălăul ăla.

  11. Foarte misto filmuletul. Doar o observatie as avea daca imi permiti. Filmuletul e facut dupa alta carte decat aia pe care ai indicat-o in poza si link.

  12. Noua, romanilor ne place barfa, si cam atat… In rest am invatat sa o sugem de la tot ce inseamna autoritate.

    • In rest am invatat sa o sugem de la tot ce inseamna autoritate.

      Inclusiv autoritățile străine (xenofilii știu cel mai bine).

  13. Zoso, ideea cartii e prea mult pentru majoritatea romanilor , daca era ceva de capul acestui popor , nu asteptam sa se pise astia de la putere pe noi n cei 27 de ani de libertate.

  14. De acord in pricipiu dar …

    A. „creand locuri de munca”, in ideea ca PSD creeaza locuri de munca? Desi corporatiile s-au tarat pe piata noastra de la sfarsitul anilor ’90, boom-ul de volumn in finante/IT a avut loc in jurul primului mandat al lui Basescu. Deci treaba asta e planificata de atunci, sau cum ?

    B. … cu complicitatea providerilor, pentru ca ei nu alt interes decat sa serveasca dictatura, asa-i? Pe de alta parte, a trai intr-o tara civilizata nu inseamna neaparat a plati „pentru asta”. Inseamna a duce discutia despre piraterie in alte directii, gen privacy (care aici nu prea conteaza, de cand ne-a educat nea Nicu sa spionam pe vizor … scuze … vreau sa zic FB) sau libertate de exprimare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile