Dezumidificator de aer ARGO DRY 11 review

Dezamăgitor. L-am luat în urma recomandărilor, am zis să nu îl iau nici pe cel mai mic, nici pe cel mai mare, 560 lei mi se părea un preț decent.

A mers două zile la maxim și a redus umiditatea de la 60 la 56 și a adunat cam un litru de apă. L-am oprit, am așteptat o zi să revină umiditatea la 60, am dat drumul la aerul condiționat pe dezumidificare și în trei ore a redus umiditatea de la 60 la 51. Avantajul principal e că aerul condiționat e mult mai silențios, dezavantajul e că nu se oprește după un interval specificat.

Avantajul lui Argo Dry 11 e că poate fi mutat în alte camere, dar doar dacă există problema asta și în alte camere. Eu am probleme cu umiditatea doar în bucătărie, deci nu e un avantaj pentru mine să am un dezumidificator mobil.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. Ai dat drumul la aerul condiționat pe dezumidificare pe încălzire sau pe răcire, și la ce temperatura l-ai setat acum iarna?

    • nu înțeleg întrebarea.

    • „am dat drumul la aerul condiționat pe dezumidificare și în trei ore a redus umiditatea de la 60 la 51”
      Ce setari de temperatura, si daca i-ai dat pe incalzire sau pe racire. Eu am functia de dezuidificare la AC si imi permite sa setez ce temperatura vreau si ce regim de invalzire/racire vreau, dar nu am gasit care este setarea optima pentru a dezumidifica in cel mai scurt timp si cum influenteaza schimbarea temperaturii tinta a aerului conditionat timpul de dezumidificare.

    • nu știu, face un pic rece in cameră când dezumidifică, de la 21 la 18.

    • Senzorii de umiditate relativă sunt orientativi, mai ales ăia ieftini, și umiditatea relativă depinde și de temperatură.

    • @mmm: si care e problema? Au o marja mica de eroare, 3 grade diferenta nu anuleaza rezultatul mai ales ca era in zona de ~20C si nu sub zero unde marja de eroare e mai mare. Daca a folosit acelasi aparat pentru ambele teste vezi diferenta, nu conteaza ca nu e calibrat cu nush ce senzor folosit pe navele spatiale.

    • Mai bine faci o expertiza hidro la fundatie si pereti(aveai la alt articol un exemplu). Altfel o sa dai pe curent, aparate, renovari mai multi bani pe termen lung.

  2. Cu consumul de energie cum stai? Eu am un TTK 29 E de 3 luni și se simte considerabil la energie.

  3. M-am confruntat si eu cu problema alegerii unui dezumidificator pentru garaj(sub bloc).Prima data am luat un Trotec TTK 51E https://alecoair.ro/dezumidificator-casnic/dezumidificator-ttk-51-e dar care s-a dovedit ca are aceeasi problema cu cel pe care il ai si tu, anume ca nu se opreste si porneste automat la setarea unui prag de umiditate dorit(cu toate ca asa se lauda ca face).L-am trimis si retrimis in garantie dar nu s-a rezovat problema si atunci, pentru ca cei de unde l-am luat nu au vrut sa-mi returneze banii inapoi, am optat sa achit o diferenta de 40 de lei si sa mi-l inlocuiasca cu alt model(nou) https://alecoair.ro/dezumidificator-casnic/dezumidificator-ttk-65-e .Acesta porneste si se opreste la pragul de umiditate setat(pana acum).Nu le fac reclama ca m-am cam certat cu ei dar teoretic produsele firmei Trotec au review-uri si pe site-uri din afara(vinde si pe amazon).Mai este si http://www.trotec24.ro care cica sunt importatori oficiali in Romania dar au preturi aproape duble la aceleasi produse si nu am reusit sa inteleg de ce.Alecoair vinde si pe emag deci nu cred(sper) ca sunt cei de la emag nebuni sa incheie parteneriat cu ceva firma fantoma.

  4. Cumpara-ti priza programabila de un magazin de bricolaj. Si o sa-l poti configura pentru fiecare zi a saptamanii.

  5. Acum mai multi ani am cumparat un dezumidificator Budget de la Praktiker, 450RON. Din ce tin minte pe specificatii mentiona 10L/24h. Avand in casa umiditate undeva la 55%, peste noapte recipientul se umplea, aproximativ 3-4L.
    Daca ai scos 1L in doua zile e ceva ciudat cu aparatul ala.

    • Si eu am luat un budget de la praktiker acum vreo 7 ani. Merge si acum pe al ai mei in beci. Destul de maricel dar scoate bine si se opreste cand se umple rezervorul.

  6. umiditatea nu este deloc doar in aer – este in pereti, mobila etc. cat a mers doua zile dezumidificatorul a scos apa relativ incet, dar nu doar din aer … revenirea la umezeala initiala a fost in special a aerului .. vreau eu sa spun ceva dar nu prea-mi iese :) .. eu am dezumidificator in baie – din clasa astuia al tau; este foarte OK – nu stiu cum am stat ani de zile fara :)

  7. Salut!
    Eu am un Trotec TTK69 E si ma declar foarte multumit. Usuc rufele intr-o camera si face fata cu brio (pana se umple rezervorul). L-am folosit in toata casa sa scad umiditatea de la 60-65% la 40-45% pe functia automata. Are functie silentioasa ptr timp de noapte (dar dezumidifica mai greu).
    Totusi … daca-l tii mergand in bucatarie in timp ce gatesti…. e munca in zadar si nu va scadea umiditatea niciodata. Deasemenea trebuie pus intr-un loc deschis de unde poate trage aer nestingherit din camera. Eu aerisesc dupa ce se gateste … si daca mai e nevoie apoi bag si dezumidificatorul care imi scade umiditatea in 2-3 ore de la ~60 la 50 % pe functia automata. A si are si functii de programare (dupa cate ore sa porneasca, sau dupa cate ore sa se opreasca -max 24 H-)

    • Cum e Trotec e ok ? Sau e chinezareala ? Am un outlet Trotec în apropiere, mă interesează o aerotermă pentru garaj, văd că au prețuri faine .

    • Mi-am luat si eu Trotec TTK 29 E de la Alecoair. Recomand

    • Eu cred ca’si merita banii dati pe aparat. Cat despre alte aparate, nu ma pot pronunta pentru ca nu am folosit (inca).

    • Confirm, TROTEC TTK 69 E am și eu. Îl folosesc mai mult când usuc rufele dar și ocazional când simt multă umiditate în casă. Problema la al meu este că după un an de utilizare aerul pe care îl scoate a început să miroasă un pic a „beci”… cred că am cam neglijat curățarea filtrului deși teoretic se face doar când te avertizează aparatul. Ultima oară când l-am curățat era super plin de praf și umiditatea a ajuns cumva și pe radiator, probabil de acolo mirosul.

  8. Avand si eu problema asta iti pot spune ca un indicator ar fi volumul de apa pe care il scoate. In unele zile imi scoate jumatate de litru, in altele doi.
    Aerul circuland tot timpul nu te astepta sa iti scada umiditatea ore/zile permanent. Fiind bucatarie, presupun ca mai fierbi mancarea, ceea ce creste umiditatea considerbil.

    Solutie: aeriseste cat mai des (de 2-3 ori pe zi cate 15 minute) si poti lasa dezumidificatorul 2-4 ore noaptea pentru a preveni condensul si aparitia mucegaiului.

    • Eu asta cu aerisitul de 2-3 ori pe zi nu o inteleg, cat timp liber si chef sa ai sa umbli de 3 ori pe zi prin toate camerele sa deschizi/inchizi geamuri? Zi de zi!

      Si daca inainte de termopane aceeasi constructie nu facea pic de igrasie si acum face, e oare in regula?

    • gurd, e „normal” sa faca condens cand pui termopane, prin ramele de lemn camera se ventila si umiditatea iesea prin ele, prin plastic apa/aerul nu trece.

      Legat de chef ce sa zic, temperatura impreuna cu umezeala iti stabilesc nivelul de comfort in casa. Eu prefer sa deschid dimineata 5 minute 3 geamuri si seara vreo 15 minute, nivelul de umezeala iti afecteaza calitatea somnului si poate provoca anumite boli. Fiecare cu cheful lui.

    • Inainte de termopane se facea o ventilatie continua prin tamplaria din lemn si geamurile ce nu izolau perfect.
      Dupa montarea termopanelor nu se mai ventileaza deloc incaperea, pt ca nimeni nu isi pune sistem/grila de ventilatie la termopan si deschisul 5 min pe zi nu rezolva nimic. Nici cei care se ocupa cu montatul de termopane nu recomanda asa ceva clientilor…pt ca se stie in romania se alearga dupa cat mai ieftin.

    • @ noni: deci ce branza ai facut? ai schimbat geamurile vechi cu unele de plastic si acum, zi de zi, pentru toata viata va trebui sa aerisesti de cel putin 2 ori pe zi.

    • Musai de aerisit, mai dai CO2 afara si alte gaze, lasi O2 sa intre, daca chiar locuiesti acolo.
      Cand sa faci aerisirea? la fiecare masa. Toata lumea in bucatarie la mancat; geamurile si usile deschise in restul casei sa schimbi aerul.
      Face bucataria parte din openspace? ghinion de nesansa.

  9. senzorul ala care-ți indică umiditatea nu e cel mai precis (dacă-i cel din poză). am unul la fel și comparat cu asta ) nu e destul de departe.
    aparatul nu indica și el umiditatea?

  10. Recomand inventor premium 21L, pus pe turbo in cateva ore imi umple recipientul lui care cred ca e cam de 5 litri

  11. Din ce am citit, umiditatea normala este intre 30 si 60%.
    Tu cat vrei sa ai in bucatarie?
    Mai ales ca acolo depinde in fiecare zi de ce si cat gatesti, nu-i asa?

    De curiozitate, incearca sa le pui in functiune pe ambele (dezumidificatorul plus AC doar pe dezumidificare) si vezi ce rezultat maxim obtii si daca esti multumit cu acesta (cum simti tu aerul si senzatia de comfort). Apoi iti faci o idee daca vrei sau nu o anumita valoare a umiditatii din camera.
    Parerea mea :)

  12. Vali, te poti uita si dupa EcoAir, eu am EcoAir-DD122. L-am luat acum doi ani de pe Amazon si il folosesc preponderent in camera de uscat rufele. In cateva ore strange doi litri de apa si se simte. L-am folosit si in casa cand am avut niste dubii cu umezeala si in jumatate de zi mi-a coborat de la 65% la 45%. E drept ca nu am vreun higrometru calibrat profesional dar ca ordin de marime merge.

  13. 3 litri. Dar da: umple recipientul relativ repede. Ține și de umiditatea din cameră. Reduce umiditatea repede până la~ 50%

  14. Am avut si eu un dezumidificator de la Argo, varianta de 13 litri. Cat a functionat (cam 2 luni), a fost relativ ok, singurul minus considerabil fiind zgomotul produs. Dar cand s-a defectat, am stat vreo 4 saptamani sa ii schimbe placa de baza, ca „maine e gata”, „poimaine vine piesa”, etc. Dupa ce le-am spus ca nu mai vreau sa am de-a face cu dansii, si doresc contravaloarea produsului, au devenit foarte atenti la durerile mele, ajungand pana la „va dam orice alt produs, indiferent de valoare”. Dar era prea tarziu, iar cu un mic ajutor via ANPC, banii au ajuns de urgenta in cont

  15. AC-ul raceste aerul pe dezumidificare, e normal, pentru ca spre deosebire de dezumidificator scuipa caldura rezultata afara. Si e normal sa dezumidifice mai bine avand in vedere puterea.
    Pe de alta parte, aerul uscat e mai usor de incalzit, are caldura specifica mai mica, deci per total costul dezumidificarii cu AC-ul + costul incalzirii poate sa fie mai mic decat costul incalzirii aerului nedezumidificat. Sper ca ajuta aceasta teorie :)

  16. Eu am scapat de umiditate cu aerisit mai des, bine ca nici nu aveam probleme foarte mari. Aerisesc de 3-4 ori pe zi, cate 15-20 de minute las usa sau geamul deschis sa intre aer. De obicei inainte sa porneasca centrala.

  17. Eu am un Trotec TTK 100 E. L-am luat cand inca era casa in amenajare – gletuit, zugravit etc.
    Scotea 15-20 de l in 24 de ore …ca avea de unde). L-am folosit atunci vreo luna non stop.

    Il mai folosesc din cand in cand la nevoie – poate fi setat pe pornire automata la ce umiditate vrei tu.
    Insa atunci cand merge creste temperatura cu 1-2 grade, nu o scade (asa scrie si in manual ca e normal).

    Deci…ia un Trotec potrivit pt dimensiunea/volumul camerei si sigur rezolvi problema.
    Sau ti-l vand eu pe al meu :)

  18. “Argo fuck yourself “ Argo 2012

  19. Salut
    Tot in urma discutiilor se la Arhi am luat si eu: Meaco UK 12L de la alecoair.
    L-am ales datorita nivelului de zgomot si a consumului.
    Tine umiditatea la 50% in apartament nou (2 camere) si usca rufele intr-o noapte.
    Cum spunea cineva aici, nu stiu cum am trait fara asa ceva pana acum:))

  20. Trotec. La mine scoate 10 litri la 48H.

  21. Eu am tot un Argo luat de pe emag acum 1 an. Uscam hainele pe calorifere și se facea mucegai în zonă. În 24 ore se umplea, avea rezervor cam de 3,5 litri. La energie nu mi s-a părut să îmi vină mai mult. Oarecum mulțumit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile