Despre vorbit frumos si victime colaterale

Clickio ma trage de urechi ca, in graba de a publica informatii despre siteuri sparte, incurajez spamul, de care profita alte afaceri legale din Romania. Eu cred ca nu.

  1. oamenii nu inteleg de vorba buna. in cei 3 ani de blog am invatat ceva: luatul la pla e mai eficient decat un mail frumos scris, in care ma rog de ei sa nu mai fure sa nu mai spameze. exemple: hotnews dau sursa acum, rol.ro nu ma mai spameaza, neogen nu mai spameaza. si altii.
  2. eu sunt mic si nu am credibilitate. de aceea ii incurajez pe baietii de la hackersblog sa le rupa siteurile, nu doar sa faca demonstratii. pentru ca oamenilor nu le pasa si iti dau cu flit. hai ma, mergi de aici, siteul nostru e impenetrabil. da-le jos tot, sterge-le baza de date, pune-le porn, sa vezi atunci cum te iau in serios.
  3. ce a facut iab pana acum pentru oprirea spamului? l-a votat pe urban senator? a sanctionat cineva pe cineva? a trebuit sa le umplem frigiderele ca sa inceteze unii dintre ei.

Haiduciile din internetul romanesc trebuie sa inceteze. Si pentru asta e nevoie de oameni care sa ii arate cu degetul pe ciorditori si pe spammeri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Ai dreptate.Dar nu crezi că eşti prea dur? Adică, onlineul e liber, fiecare face aproape tot ce vrea. Dacă tu îi spargi siteul ăluia, că nu-ţi convine, e ilegal.
    Ştiu, nici eu nu suport spamul, îl urăsc enorm, dar cred că dacă postezi articole în care îi arăţi cu degetul, faci o treabă mai bună. Nu crezi?

  2. keep up the good work!mobilizare generala

  3. Sa vezi ce grija ar avea cu firmele care se ocupa de siteuri, daca s-ar trezi cu tot siteul sters :D

  4. rol.ro inca spameaza, din pacate.

  5. Si poate ca ar cam fi vremea ca si „adminii” si marii proprietari, developeri sau cum le mai place sa se autointituleze sa inceapa sa isi merite salariile.
    Sa dovedeasca mai mult respect fata de cei care le incredinteaza date personale si nu numai.

  6. NOU
    #6

    Foarte corect.

  7. N-am zis ca incurajezi spamul, ci doar ca publicarea datelor personale l da spammerilor de mancare. Chiar daca e vorba de date personale care au rezultat din demonstratia de vulnerabilitate a unui site, sau ca sunt numere de telefon sau adrese de email, tot date personale sunt, si tot pot fi folosite de spammeri autohtoni, atata timp cat nu sunt protejate partial de cateva asteriscuri.

    Si pentru ca IAB Romania e o organizatie pentru care lucrez voluntar de mai bine de un an, afla ca a facut cate ceva. Avem un set de standarde si recomandari pentru email marketing responsabil, si pe care probabil il vom extinde anul asta.

    Bonus, ii recomand mereu Dacianei sa isi curete baza de date la rol.ro prin reconfirmare, ori de cate ori ne vedem :)

  8. Ce ziceti de spamul prin poasta clasica? mai multe milioane de romani primesc oferte si carduri cu reduceri la diverse firme fara sa solicite niciodata aceste servicii. M-am trezit acasa cu o instiintare de la o banca sa ma duc sa-mi ridic cardul, card pe care nu l-am solicitat, cand i-am sunat mi-au spus ca a fost o promotie si s-au gandit ei ca e bine sa am si un card la contul curent atasat ca avantajele…. bla bla bla, cu alte cuvinte iti furam banii si fara sa vrei fraiere,

  9. NOU
    #9

    Am remarcat că ieri, imediat după ce am lăsat comentariul la articolul impricinat, acesta a fost retras.

    Clickio cam are dreptate, sunt victime colaterale.

    În altă ordine de idei, dacă aș fi spammer, cu ce m-ar coafa pe mine standardele și recomandările venite de la IAB?

    IAB nu ar trebui să facă doar recomandări, IAB ar trebui să impună standarde în ceea ce privește email marketing responsabil și să arate cu degetul în toți ceilalți care abuzează.

    Dacă IAB înseamnă doar recomandări, păi atunci IAB este degeaba!

  10. @ Mike,
    1. nu zoso a spart siteul.
    2. Pai nu asta face, arata cu degetul ?

  11. @Ionut Oprea: cu niste recomandari si cu decolteul dacianei nu se face primăvară.

  12. Ok, sa clarific :)

    La IAB avem STANDARDE, pe care le IMPUNEM, si pentru email marketing, si pentru display advertising, membrilor nostri(doar lor le putem impune, nu intregii piete) La aderare fiecare semneaza ca se obliga sa respecte standardele IAB, prezente si viitoare.

    Insa dincolo de aceste standarde, printre care e si obligatia de a nu folosi trimiterea de mesaje nesolicitate, avem RECOMANDARI, pentru cine vrea nu doar sa fie in legalitate, ci vrea sa obtina performanta.Care sunt doar RECOMANDARI in acest moment, insa ar putea deveni STANDARDE atunci cand piata e pregatita pentru ele.

    Asadar, nu dati cu parul ca as munci degeaba, inainte sa intrebati pentru a va clarifica ideile.

  13. IAB nu poate impune nimic.

    „Este o asociatie profesionala, fara scop lucrativ, neguvernamentala, apolitica si autonoma.”

  14. Autogreen, din principiu e bine sa nu raspunzi la spam, orice ar promite, pentru ca cei care se dedau la astfel de promovare tot te vor insela sau dezamagi cumva pana la final. Ori tu mergand sa-ti ridici cardul, ai raspuns la spam, ceea ce e gresit.

    Nu reclama nimeni spamul in cutia postala pentru ca acolo e relativ limitat. Acolo costa, fie bani, fie timp si alergatura, sa il distribui. Plus tiparitul. Pe internet lumea are senzatia ca e gratis, si tine de noi ca utilizatori de internet sa demonstram ca nu e.

    Adica sa ii reclamam pe toti cei care chiar fac spam peste tot unde e nevoie, si sa le crestem costul de imagine cauzat de activitatea de spam. Sa nu cumparam niciodata produse sau servicii promovate prin spam, pentru ca astfel ii justificam existenta acestei practici ilegale, si sa le recomandam si altora sa nu o faca. Asta apropo de a impune vs a recomanda, ai putea sa ii impui cuiva sa nu cumpere ceva ce a primit printr-un spam, daca el chiar vrea?

  15. Potion,

    Nu are nici o legatura „declaratia de independenta” a IAB cu abilitatea organizatiei de a impune standardele create. Membrii IAB sunt aproape toate companiile mari cu activitate pe internet. Ei stabilesc aceste standarde, si ei le adopta, TOCMAI pentru a se diferentia de restul site-urilor si firmelor, ca pe internet oricine isi poate face site, insa nu oricine e obligat sa respecte standarde. De nici un fel…

  16. @ionut
    Exact. Insa internetul in Romania nu este reprezentat numai de acele „companii mari” din IAB. Restul de situri sunt in afara ariei acestor „standarde”.

    Mai mult decat atat multi din membrii sunt, din pacate, chiar cei aratati cu degetul (dintr-un motiv sau altul) de zoso sau altii ca el. Problema nasoala este ca multi fac bani in continuare din spam, furt sau piraterie.

    PS: Ce fac baietii de la HB cred ca intrun final le este de folos chiar acelor situri. Cred ca ar trebui sa si platesca ceva pentru asta. :)

  17. @m: Ştiu că nu zoso a spart siteul. Şi da, face treabă bună că îi arată cu degetul. Baftă!

  18. uite ce mai face neogen
    https://www.bestjobs.eu/en/jobs

    Esti membru in asociatii studentesti? Daca da, adauga-le in campul de mai jos:
    adica noua ne e tare greu sa facem un pic de research…

    Esti abonat la grupuri de discutii (Yahoo! Groups)? Daca da, adauga-le mai jos:
    nu mai stim pe unde sa facem spam .. si grupurile de yahoo par foarte tentante.. da ni le spuneti voi.. ca noi nu stim cu ele

    Ai recomanda BestJobs – FirstJobs colegilor tai?
    Da Nu :)) tare intrebarea … leo fi luat mult sa se gandeasca la ea?

    Ne intereseaza ce crezi despre BestJobs – FirstJobs! Ai sugestii despre cum am putea imbunatati serviciile, pentru a te putea ajuta mai bine? Scrie-le in campul de mai jos:

    f tare .. adica .. noi ditamai bestjobs nu stim ce sa mai facem ..hai mai oameni buni .. chiar nu se poate mai mult .. Fusu …ideea cu chestionarul asta e a ta?
    Bestjobs, firstjobs (macar de ii trageati si un logo mai cu cap la el) este un site .. si punct .. ce mai mult vreti sa scoate-ti din el.. ?
    Cand mai va ganditi la chestionare .. cititi „cum concep si realizez un chestionar” ..asta parca se face pe la sociologie..

  19. E bine ca incepem sa ne intelegem.

    Da, stiu ca zoso are diverse probleme cu majoritatea companiilor din internetul romanesc, pentru ca nimeni nu e perfect. Insa in ce priveste acele standarde adoptate de membrii IAB, ele sunt respectate de catre toti.

    Lucram permanent la noi standarde, si vom adopta si altele, insa sunt trei puncte importante de retinut:

    – oricate standarde am adopta, tot timpul vor exista moduri noi in care orice companie va putea calca stramb, adica nu vom putea lucra decat reactiv, nu proactiv.

    – oricate standarde am adopta, oricand vor exista utilizatori care vor avea diverse probleme cu diverse companii, problemen care nu fac intotdeauna obiectul direct al activitatii noastre.

    – nu vom putea impune standarde auto-asumate decat celor care ni se alatura, si care o fac in cunostinta de cauza. Mereu va exista o zona gri pe internet, pentru ca, din nou, asta e natura internetului, oricine isi poate face site. Noi vom incerca permanent sa o minimizam, insa ea nu va disparea niciodata.

  20. ..din pacate, tot hackerblog prezinta detaliat si metode de spam.

  21. Ce vedeti rau in publicarea acetor vulnerabilitati screen-urilor de la acele vulnerabilitati ?
    Sa nu fie culeasa o adrese de email dinaia’ free de pe yahoo si trimis ceva spam catre ea ? Mai bine ati fi ingrijorati de firmele de balauri facute peste noapte care ia zeci de mii de euro pentru un site de toata jena.
    Este nevoie de exemple ?

    mcti.ro – facut de firma aia cu nume de haleala
    evz.ro – dezvoltat de catre balaurii de la traffic.ro (parol, cica ar fi trebuit sa fie informatie confidentiala)
    si … multe altele

    Va supara adevarul ?
    Si pe mine, sau si pe noi, altii … Prostia.

  22. standardele nu rezolva nimic, auto-reglementarea nu functioneaza, mai ales in acest domeniu. Este nevoie de lege, sau mai bine zis de aplicarea ei. Problema e ca aceia care trebuie sa o faca nu dau doi bani pe problemele generate de spam.
    Din pacate nici nu se va schimba vreodata ceva, nici pe afara dupa cum vedeti nu functioneaza, se pronunta cite o condamnare pe an, si chiar si atunci nu penala ci civila, dupa ce se infoaie unii cu multi bani cum e Microsoft de exemplu. Asta e, de jegurile umane in goana dupa bani nu scapi…

  23. Mihai, nici legea nu rezolva mare lucru in momentul asta. Ori eforturile noastre de autoreglementare or sa fie baza pentru viitoare incercari de a imbunatati legislatia.

    Marian, vor exista produse si servicii care isi merita banii, si produse si servicii care nu si-i merita. Hai sa le promovam pe alea care merita, iesim mai castigati decat daca ne blocam in numararea celor care nu merita :)

  24. NOU
    #24

    Baietii de la hackersblog sunt chiar tari. Nu consider ca incurajeaza vandalismul ci evidentiaza amatorismul si superficialitatea ,marilor site-uri din online-ul romanesc.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile