Despre utilizatorii de Android

Toată lumea ştie că utilizatorii de iOS sunt obişnuiţi să plătească, de aceea o aplicaţie de mobil se face întâi pentru ei şi apoi pentru alte platforme. Iar veniturile celor două platforme nu sunt deloc comparabile, în ciuda faptului că Android are cotă de piaţă de două ori mai mare decât iOS.

Iar comportamentul descris mai jos l-aţi văzut şi pe aici şi prin alte părţi:

We had gotten enough requests for it and had gotten the impression there were thousands of anxious Android tablets owners holding their breath for an Android version of our magazine. Unfortunately we’ve found out that although Android users are very vocal they aren’t very active when it comes to downloading and reading magazines. Or maybe they just don’t like our magazine. You never know.

To give you some insight in how little uptake we saw on Android here are some statistics: for every Android user that downloads an Android magazine we have 80 iOS downloads.

The Next Web pune punctul pe y.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. This seems like a marketing issue and not a development issue. I didn’t even know that you had a android magazine and am wonder how many others are the same. Why is it not shown to me when I visit on a android device? Also you could baseline your app on new devices and not support older versions of android. Also maybe there needs to be some investment in cms for creating the magazine so that assets and out bound links could be platform specific. If you did this you would have a forward looking system and not one thats just tied to one os. Anyway good job your RWD works well for us android users :)

    si vine si raspunsul

    if we would’ve had a huge budget I would’ve certainly followed your advice.

    Deci au facut o editie digitala pentru Android, dar n-au spus la nimeni despre ea si apoi se mira ca n-o downloadeaza nimeni. Da, precis utilizatorii de Android sunt de vina.

    Stiu ca in general cei cu Android nu cheltuie la fel de multi bani ca si cei cu iOS pe aplicatii/chestii digitale. Dar proportia nu e nicidecum 1/80 asa cum prezinta „The Next Web”

    00
  2. Multi dintre utilizatorii de Android sunt si convinsi ca plata pentru aplicatii este pentru cei cu IOS.
    Exemplu: zilele trecute NFS Most Wanted la download (adaugat 20.12.2012) pe un binecunoscut tracker de torrente. Pana astazi a fost downloadat de 245 de ori (cu chinuit la crackuri si alte chestii….) in conditiile in care in Android Market este 3.37 lei.
    P.S. Am scris in comentarii in ziua publicarii si pretul de pe Market….
    P.S. 2 Sunt utilizator de Android si nu posed dispozitive IOS,

    00
  3. la fel ca sabotor.In comentarii aia se plangeau ca nu stiau ca exista o versiune de android.
    In plus versiunea originala a revistei pentru ios avea chestii ce nu se puteau aplica decat pe ios gen continut interactiv cu melodii downloadate de pe itunes.
    Dar pana la urma e compania oamenilor.Daca pe ios se vind emai bine sa ramana pe ios

    00
  4. Din cate stiu aplicatia pentru iOS e disponibila pentru iPad, iPhone si iPod touch.
    Aplicatia Android e disponibila doar pentru tablete (nici nu stiu exact pentru care merge in afara de Nexus 7).

    Nu cred ca se poate compara numarul utilizatorilor corect atunci cand ai:
    – 3 device-uri iOS (cu cateva generatii: 4,4S,5)
    – cateva tablete Android (Nexus si Kindle)

    In plus partea cu bugetul insuficient pentru a promova propria aplicatie pe propriul site mi se pare ciudata.

    00
  5. Indeed,au gresit ,vor face mintenash si editia pt android,istoria va face dreptate: raport ios-android va fi 79:1 in loc de 80:1.

    00
  6. Aplicatia este GRATUITA si pe iOS si pe Android.

    Problema lor, dupa cum bine o explica acolo, era alta: au un soft cu care creeaza revista pentru iOS si portarea ei si pe Android dureaza 3-4 zile, ca sunt prea multe de modificat.

    Cele 3-4 zile de munca nu merita pentru ca au putine downloaduri. Problema nu este ca nu fac ei bani in mod direct din revista digitala data pe Android, nici din cea de iOS nu cred ca se imbogatesc, ca doar nu vand prin afiliere muzica si filme din iTunes. Ei se plang ca nu merita efortul pentru numarul de downloaduri obtinute.

    Postul celor de la TNW arata de fapt doua aspecte importante:

    1. exista putine tablete cu Android. Fata de cifrele iPad-urilor, tabletele cu Android nu s-au vandut deloc bine. Tabletele Android sunt mai degraba „functionalitate”, nu „distractie”, iar revistele intra in a doua categorie.

    2. nu exista unelte bune pentru realizat continut interactiv pentru Android, pe cand pentru iOS da. Aici este meritul Apple si punctul unde are Google de lucrat.

    00
  7. Asta e motivul principal, al doilea motiv ar fi ca anumite aplicatii efectiv nu pot fi construite pe terminale andorid din cauza driverelor proaste. Un exemplu clar reprezinta aplicatiile audio: pe iOS latenta este decenta, pe android, poti sa uiti, e imposibil.

    00
  8. Cand incerc sa-i explic unui mandru posesor de Galaxy S3 de ce iphone-ul meu 4, vechi de 2 ani, e peste el (cu exemple si tot tacamul), mandrul posesor imi da replica „da, dar eu am aplicatii gratis”. Si nu, nu era vorba de alea free din market. Si nu, nu e singurul.

    00
  9. Tot articolul TNW e partinitor si e facut clar din tabara iOS. Pai daca au pornit cu tinta clara iOS si continut specific pentru aceasta platforma, cum pana penelor sa justifici o varianta separata si diferita la continut pentru platforma Android? Daca faceau din start pentru Android, cred ca varianta iOS era perfect compatibila la continut si articolul era intr-o nota pozitiva, ia te uita ce compatibilitate si simbioza intre diverse platforme. Apples with oranges, but we are all fruits in the end.

    Punctul b)
    Raportul de 80:1 intre utilizatorii iOS si Android e putin relevant pentru proportia de dispozitive. Ia acest raport in calcul si aria geografica? De unde au atat de multe accesari de pe iOS? Aaaa, din tari cu nivel ridicat de trai, unde utilizatorii de dispozitive mobile isi permit sa cheltuie bani mai multi pe continut online. Acest articol poate releva printre altele:
    1) faptul ca utilizatorii de iOS sunt cam casatoriti cu device-ul si cam pierd vremea cu dispozitivul in mana non-stop, consumand continut mai mult mobil decat desktop. Acest comportament este favorizat si de serviciile bagate pe gat odata cu dispozitivul, ca un volum de date enorm platit prin abonament, care trebuie consumat ca altfel e platit degeaba.
    2) utilizatorii de Android sunt mai saraci si/sau mai au si altceva de facut decat accesarea non-stop a netului in autobuz si prin parc. Sau prefera sa consume continut mobil strict din necesitate si se desfata cu continut vizual pe desktop.

    00
  10. @George

    Cred ca a doua probema pe care o pui in discutie este din cauza ca exista telefoane cu android la $80.

    Si in general, daca cineva a dat atat de putini bani pe un telefon cu droid cum va puteti astepta ca sa dea bani pe o aplicatie care probabil ii va merge prost?

    00
  11. De o saptamana, am inceput sa am in lista de WhatsApp si prieteni care au iPhone. Ghici de ce :))

    00
  12. @zoso: e o aplicatie de chat pentru cei care au net pe telefon si nu sunt cautatori de wi-fi :))
    De o saptamana este gratuita si pe IOS :))

    00
  13. E o alternativa mai ieftina fata de SMS

    00
  14. @cireasa, acelasi lucru e valabil si pentru tine. Daca-ti dau acum 3-4 filmulete in care ti se explica concret cu exemple care Android-ul e peste iOS, o sa te faci ca nu-ntelegi, n-o sa argumentezi ci ai sa-mi spui ca sunt sarac, si de asta nu-mi place apple pentru ca nu mi-l permit. Si serios? Iphone 4 e mai bun decat S3? De cand 3.5″ e mai bun decat 4.8″? Da, stiu, e chestie de gust, ca d’aia iti iei smartphone, nu sa stai pe net, unde un display mai mare te ajuta ci sa vorbesti la el. Si pana la urma sa fie cum spui tu, n-ar fi o problema, din cate vad pe telefonultau (doar acolo l-am gasit) iphone 4 e 3.100 iar S3 e 2.169.

    00
  15. Cireasa: care s exemplele? Btw, n am S3, am un amarat de Chacha. Da’ s curios, aifonu’ tau….face ciorba mai buna?

    00
  16. este diferenta dintre utilizator (Android) si consumator (IOS). In traducere: userii IOS deja au demonstrat ca sunt suficient de prosti incat sa plateasca prea mult pentru rahaturi supraevaluate.
    Si intamplator, faptul ca preferi sa platesti pentru ceva ce poate fi gasit gratis si legal nu inseamna decat ca esti un maimutoi prost si risipitor.
    Iar articolul alora e de o cretinatate absoluta, din motive enumerate in mod evident mai sus.

    00
  17. Obisnuiti sa plateasca? Sau constransi de platforma? (pirateria = pierderea garantiei).

    00
  18. @punKreas: şi să îi vezi cum dispar încetu’ cu încetu’ când or să le expire perioada aia gratuită, că n-ar plăti 1 dolar pe an pentru aplicaţie.

    00
  19. Sec XXI – Caracterizare dupa ce tip de gadget ai. Telefon nu`l mai poti numi deja …

    Evolutie pe fata, ce sa zic.

    00
  20. Hai sictir… toți „prietenii” care m-au rugat să le fac jailbreak pe iphone au vrut Installous ca sa downloadeze aplicatii crackuite…

    Nu e vorba de iOS sau Android cand vorbesti despre Români cu Smartphone. Românu’ pur și simplu nu vrea să plătească.

  21. @cireasa: Fost posesor de iPhone 4, actual posesor de SGS III. Urmatorul telefon va fi 99 % un iPhone. Probabil si cele ce vor urma – eroare aici, eroare acolo, restart, o gramada de huse ieftine insa de doi bani si nimic serios, lista poate continua.

    00
  22. @gigi22: am intalnit mult mai multi oameni cu iPhone care nu aveau net pe telefon decat cei cu telefoane Android.
    Ma intreb de ce ai da 3000 de lei pe un smartphone fara net.

    00
  23. Evident ca pretul mare al unui iPhone selecteaza niste oameni care vor si pot sa dea bani pe aplicatii.
    In plus, marea majoritate a aplicatiilor care exista pe ambele platforme arata mai bine pe iOS si uneori au si uneori si functionalitate mai buna.

    00
  24. Nu stiu, ar trebui sa ma simt prost ca Angry Birds pe Android e gratis? Ar trebui sa ma simt prost daca pe Android o mare majoritate a aplicatiilor care pe iOS sunt pe bani, sunt gratis? A devenit un titlu de merit faptul ca unii cheltuie sute de euro pe aplicatii. Eu prefer sa fiu practic si sa aleg, mai ales ca pot, sa le folosesc pe cele gratis.

    00
  25. Fara prea mare legatura cu articolul, mi-am luat need for speed most wanted, daca tot era 3 lei si un pic. Si s-a instalat frumos pe miniPC-ul meu Android. Acum, cum naiba ma joc ca vrea control pe baza de inclinat telefonul sau tableta.

    00
  26. @Alexandru: Teapa ta… nu cred ca poti sa-l folosesti…

    00
  27. @em „Cred ca a doua probema pe care o pui in discutie este din cauza ca exista telefoane cu android la $80.”

    Crezi prost, pentru ca nici un terminal android nu e capabil de asa ceva, nici s3, nici unul. Daca exista un astfel de terminal, exista si aplicatia respectiva valida doar pentru acel terminal. Si chiar daca ar fi cum zici t, cui ii pasa ce scuze exista, conteaza doar ca nu se poate.

    Celor 5 destepti care mi-au dat dislike la comentariul nr. 6: ati dat dislike pentru ca nu va convine situatia sau pentru ca voi credeti ca vorbesc prostii, pentru ca daca vorbesc prostii poate macar unul dintre voi imi demonstreaza ca-s prost, eu si inca cateva companii mari de soft si hardware care au hotarat ca nu ai cum sa rezolvi problema latentei in cazul unor aplicatii software construite pe android si respectiv interfetelor class compilant.

    00
  28. NOU
    #31

    Pe iOS e mult mai greu de piratat: nu merg filmele care nu-s cidate mp4 out of the box, nu merg subtitrarile, nu merge deloc ce e codat ac3 (nici la aplicatii platite), nu exista client de torrent, nu exista client de Sopcast, toate care exista insa in Android. De aceea cred ca userii de iOS sunt obisnuiti sa plateasca mai mult. Partea a doua e ca in iOS nu ai acces la sistemul de fisiere sau ca Apple poate scoate orice aplicatie din app store.

    00
  29. Tocmai am migrat de la Nokia Belle la Android. Îți jur că Belle bate la cur Android 4 la unele funcții (în special la usability și bluetooth). Referitor însă la plata aplicațiilor: în Nokia Store plăteam aplicațiile pe factura Orange, și nu m-am zgârcit ca alții să plătesc pentru aplicații de care aveam nevoie. La Google Play însă nu acceptă decât plata cu cardul (unde am o jenă în a-l șărui cu Gogu). Iar 99% din aplicațiile free sunt niște mizerii inutile.

    00
  30. Nu stiu cum sta faza cu utilizatorii de iOS, obisnuiti sa plateasca, pentru ca nu consum ‘mere’. Nu am telefon destept, dar am un Nook tablet, ce merge pe Android. Si cumpar frecvent carti din Barnes&Noble, plus aplicatii (da, chiar si jocuri) care-mi plac. Incerc sa nu fac din asta o pasiune prea mare, ca te cam fura faptul ca nu dai mai mult de 5 dolari pe cate o chestie, dar le-am platit frumos pe toate, fara vreo jena.

    Probabil si prin faptul ca Apple nu te lasa prea mult sa te ‘joci’ cu diverse chestii luate pe neoficial, cine le foloseste terminalele cam stie care-i treaba si scoate banul. Restul e posibil sa gandeasca uneori ca, daca poti lua o chestie moca, de ca sa dai bani pe ea?

  31. @punKreas : S-a inchis un robinet de lapte si miere iOS-ist (Hackulous). Sa vezi migrare in masa spre Android in .ro :))

    00
  32. De fiecare data cand aud pe cate unul ca lauda produsele Apple, imi vine sa-i dau link la treaba asta

    si pe urma asta https://www.cracked.com/article_18377_5-reasons-you-should-be-scared-apple.html
    Si pentru cei care au nevoiue sa se apere de acuzatiile de snobism pe care le merita pentru ca au cumparat produse mult prea scumpe la preturi mult prea mari… nu, nu sunt mai rapide
    https://appadvice.com/appnn/2016/09/iphone-screenshot-exploit-exposed.

    Sa ne fie clar: nici una din chestiile pe care le veti gasi la linkurile astea nu e o noutate pentru oricine e cat de cat interesat de tehnologie.

    00
  33. @Ionut: un magazin de aplicatii nu-i nasol pentru ca nu-ti place tie sa-ti shareuiesti cardul cu Google. Stiu, e riscul sa… nu stiu, iti cheltuie Larry Page restul banilor?

    00
  34. @AMLia : Linkul 1 = frectie (renunti la iOS cand treaba aia chiar s-o intimpla. daca intre timp cineva e bow sa cumpere muzica din iTunes fara sa stie ca de fapt o inchiriaza, e… bow). Linkul 2 = Frectie. Linkul 3 = Frectie. iPhone 5 chiar are putere de procesare pentru ca, nu-i asa, jocurile nu merg pe baza de screenshot-uri. Si categoric acele linkuri publicate in neoliticul timpuriu nu sunt o noutate pentru nimeni.

    00
  35. @Ciprian: si cum renunti la IOS? te apuci sa cumperi un set nou de dispozitive- desktop/laptop/tableta/telefon? Nu stiu de ce, dar chestia asta n-o prea vad intamplandu-se cu majoritatea consumatorilor de IOS. Nu dintr-o data si nu pentru un motiv etic. Au contraire, eu cred ca majoritatea vor suporta magaria aia cu stoicism sau vor incerca sa o justifice- pentru ca genul asta de animal prefera sa sufere decat sa admita ca n-a avut dreptate.
    Eu sunt foarte de acord cu tine in ce priveste chestia cu itunes, dar asta e alta poveste. Da, se stie- teoretic. Practic, e inca un motiv pentru care nu vei renunta la IOS.

    Nu, nu sunt nici pe departe noutati. Then again, people who know their shit don’t buy Apple.

    00
  36. @nwradu: ce zic eu și ce înțelegi tu…

    00
  37. @nwradu: Sa stii ca are dreptate Ionut. Acum cateva zile RBS mi-a anulat cardul (pentru protectia mea) pentru ca in ultimele cateva luni a fost folosit pentru plata online la un comerciant din Irlanda a carui baza de date a fost sparta. Si ghici care-i singurul comerciant online din Irlanda la care am facut achizitii in ultima perioada ! Hint: Incepe cu G si are doi de O !!

    E bine sa verificati si voi la banca voastra care e situatia. RBS e maniaca cu securitatea dar alte banci nu prea !!

    00
  38. In general userii APPLE sunt obisnuiti sa plateasca premium, pt ca Apple e marca premium, atit la telefoane si tablete cit si la desktop-uri si laptop-uri.

    De aia poate ca app care-s gratuite pe Android sunt cu plata pe iOs. De aia si pt ca aparent se pot scoate bani buni din app gratuite dar cu publicitate in ele (Angry Birds e un exemplu).

    Insa eu de ex mi-am platit app de GPS cu vreo 80 euro la vremea aia, in timp ce un amic cu iPhone n-a dat un cent pe apps. Asa ca chiar daca in general userii de Android vor free shit in timp ce Apple fanboys sunt obisnuiti sa scoata cascavalul din buzunar, sunt o circa de duzi cu iPhone-uri pline de apps piratate cum sunt si o circa de oameni cu Android in buzunar care platesc apps fara probleme.

    Asa ca un articol al unui singur developer e departe de a fi relevant. Sunt sigur ca-s altii care vind mai mult pe Android decit pe iOs. Dar bineinteles ca e mai usor sa arunci piatra decit sa stai si sa judeci. Si e probabil si mai profitabil, ca genereaza mai mult trafic.

    00
  39. @cireasa #7: iPhone-ul tau 4 vechi de 2 ani e sub S2, asa ca nu abera ca e mai bun decit S3, ca rid si copiii de tine.

    Marile inovatii ale iPhone 5 erau deja prezente in S2:

    – ecran de 4″ (S2 are 4.3″)
    – 112 grame, mai usor cu 30g decit 4S (S2 are 116 grame)
    – front cam de 1.2 MP in loc de VGA (S2 are 2 MP)
    – 1 GB RAM in loc de 512 MB

    etc

    00
  40. @thundermar, @nwradu: Da, una la mână că nu am încredere în modul în care Google administrează niște date sensibile. Și doi la mână, că tot s-a aruncat nwradu ca rața la muci, contul îmi este blocat de muiștii ANAF. Deci cardul atașat contului a devenit o bucată inutilă de plastic. Cam ca logica lui nwradu, așa… :)

    00
  41. pare un duel amuzant doar ca mi-ar placea sa fim suficient de impliniti noi cu noi insine in asa fel incat sa nu ne dorim cu orice pret o suprematie onanistica!

    de ce ar trebui neaparat ca un produs (ios sau android) sa fie neaparat mai bun decat celalalt din moment ce e limpede ca sunt gandite si construite (nu doar terminalele ci si lumile virtuale care le inconjoara) pe ratiuni total diferite?

    de ce ar trebui sa fie neaparat snob cel care da +3000 de lei pe un iPhone? de ce ar trebui neaparat sa fie rupt in c*r cel care prefera gratuitatile atunci cand poate avea parte de ele?

    00
  42. Am avut un iphone 3gs, l-am tinut 4 luni timp in care l-am folosit si stock si jailbreak-uit… si m-am plictisit de iOS. Apoi am avut un HTC desire, android, si m-am plictisit si de el dupa alte 4 luni. Mi-am luat un HTC radar cu win7.5 mango si dupa un an tot nu reusesc sa ma plictisesc…

    00
  43. Eu am numai aplicatii free pe androidul meu, niciuna nu-i shity, nu as plati pe asa ceva nici de ciuda…nush , m-as simti fraier…

    00
  44. Imi place mult sa discut in contrdictoriu cu oameni care la un argument statistic clar (utilizatorul de iPhone plateste substantial mai mult pe aplicatii decat utilizatorul de Android) raspund cu ” lasa-ma bai, tu stii cati prietenti cu iPhone care nu au internet am eu?!”.
    Alta specie intesanta e ala care vine cu o chestie dubioasa sau perimata si afirma sententios: „Nokia Belle/Windows Phone/etc bate la cur iOS/Android la orice ora.”

    00
  45. Si eu care credeam ca utilizatorii de IOS sunt OBLIGATI sa plateasca pt chestii care la android sunt gratis…

    00
  46. Am o nelamurire ce ma opreste, printre altele, sa cumpar aplicatii pt smart: ce se intampla daca mi se buleste sau raman fara telefon? Trebuie sa platesc din nou? Acelasi lucru e valabil si pt PC in cazul softurilor downloadabile contra cost. N-am dat bani decat pe softuri pe suport fizic.

    00
  47. @Luci: Pentru Android programele cumparate sunt atasate contului de email cu care te-ai inregistrat (ai facut cumparaturile). Eu de exemplu am 2 dispozitive cu android (telefon si tableta) cu acelasi cont. Pe ambele imi pot instala aceleasi aplicatii platind o singura data. In cazul in care ai telefon nou de exemplu, de indata ce ai introdus adresa de email (pentru acces la market) ai acces la toate aplicatiile platite pana la acel moment.

    00
  48. @gigi22: Tu nu ai avut niciodată un Nokia, nu-i aşa? Nu de alta, dar îţi pun oricând la teste unul lângă altul un Nokia cu Belle şi un Samsung cu Jelly Bean. Şi după ce îţi demonstrez că Nokia are mult mai bine implemementate pentru userul de rând funcţiile de file şi device management te pun să mănânci Samsungul piesă cu piesă ca să-ţi treacă băşinile din cap. Repet: pentru userul de rând, nu pentru băşinoşii care fac jailbreacking şi rootare ca să se dea ei mari linuxişti şi hackeri.

    00
  49. woAU ! nu inteleg de ce se aciduleaza unii.Pana la urma fiecare platforma are avantajele si dezavantajele ei.Ideea e sa-ti cumperi dispozitivul de care ai nevoie cu banii pe care ti-i permiti si sa-l folosesti la maxim.Vad destui in jurul meu cu s3 sau iphone5 care ori au servicii de date pt ca au incheiat un abonement baban pt telefonul ala ori nu au deloc ca „oricum e wi-fi peste tot”. O imagine reprezentativa a spiritulu pur romanesc rezida din comentariul domnului CristiX.Un roman ar muncii si o zi lumina sa ‘fure’ un program chiar daca costa cat o sticla de cola la 0.5. PS: telefonul meu e un lg optimus black luat la liber acum 1an jumate Am 1gb de date si-l folosesc la mail,meteo,harti si vorbit.M-am jucat cu ultimele noutati de la toti marii producatori de telefoane si nu am ce sa zic.Super.Doar ca io sunt calic si nu as da 600+ de euro pentru o jucarie care face ce face al meu doar ca un pic mai rpd si in mai multe culori si pixeli. Cand voi simtii ca va venii timpul pt un upgrade il voi face.Pana atunci cred ca pot sa mai distrez mai bine de banii aia.Da stiu va aparea unul are va citi ce am scris mai sus si-si va rade-n barba cum ca al lui telefon face cartofi prajiti si filmeaza la rezolutie de poate sa dea filmu’ si la cinema.Treaba lui.Daca asta in face fericit are tot respectul meu.Nu merita sa sarim la bataie pentru o cutie mica din plastic ce o avem in buzunar.Peste vreo 10 ani cand vom vedea un iphone sau samsung din zilele noastre vom zambi nostalgic mandrii de cipurile noastre implantate in ureche.

    00
  50. Salut. Am un galaxy s5 si cand ascult muzica vibreaza telefonul….ma poate ajuta cineva sa scot acele vibratii? Este foarte enervant.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)