Despre serviciile de streaming video la început de 2019

Două idei inspirate din articolul ăsta de pe cracked.

  1. Toate serviciile de streaming pierd bani momentan. Da, OK, sunt pe creștere, pe educarea pieței, pe penetrare, pe definirea pieței, e normal să piardă bani încă minim 3 ani.
  2. Apariția a noi servicii de streaming video pe baza mutării conținutului de pe platformele deja existente e o mișcare stupidă. Pentru că utilizatorii se vor sătura să aibă abonament la 5 servicii de streaming diferite pentru 5 seriale și vor începe să renunțe la ele. La fel și pentru filme. La un moment dat devine obositor să cauți un film prin 3 servicii de streaming.

Cele două puncte se intercalează. De aceea serviciile pierd bani, că se agită să fidelizeze utilizatorii pe care îi au deja, că să nu fugă la concurență, când aceasta va apărea. Oamenii nu vor plăti încă 5€ pentru un serviciu de streaming cu 2-3 seriale bune, când are pe serviciul pe care plătește acum 10 seriale bune.

De aceea există Netflix, Amazon și restul. Am plătit vreo două luni Hulu, n-am găsit motive să continui. Nici la Amazon nu am uneori, majoritatea serialelor sunt triste, dar mai au filme bune…

 

 

streaming

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

93 comentarii

  1. Singurul serviciu la care am abonament este HBO GO pentru ca imi plac serialele lor chiar si cele vechi.Am renuntat la Netflix pentru ca sunt golani adica nu au acelasi continut pentru toate tarile si nu ma refer la ce cumpara ei ci chiar la productiile proprii.

    00
    • Capra vecinului. Ce te intereseaza ce primesc altii, daca ești mulțumit cu ce primești tu bine, daca nu, nu.

      00
    • Dar nu vad logica, de ce nu mi-ar da de exemplu un serial portughez sau sud-american si imi baga 25 de seriale cu super eroi.Poate vreau sa vad si altceva sa imi diversific gusturile.HBO macar sunt fair ce apare azi la tv maine este si in HBO GO.

      00
    • Simplu, pentru ca anumite filme au nevoie de autorizatii si alte costuri in diferite tari asta in timp ce tie iti ramane valabil abonamentul de 10 coconei… noi momentan suntem 4 familii cu un cont comun pe netflix, cost minimal infim…

      00
    • Altul care nu are nici o treabă cu licențierea, cu condițiile în care se face asta, dar behăie că el nu este egal cu alții… Ăia e golani, vrea să ne fure care suntem, care noi daci și europeni cu drepturi. Lol.

      00
    • minim 25% din continutul serviciilor de streaming din europa trebuie sa fie produs in europa. e o directiva care va intra acum in ue. prevazatori, netflix are deja 30% content european.

      00
    • Conținutul pe Netflix a crescut enorm față de debut.
      Și de ce ar fi o dramă că au conținut diferit față de USA?
      Streamingul pe Amazon e pentru cei ce n-au probleme cu CC in engleză și care-i simplu față de cel pentru serialele UK (vezi Netflix).
      Una peste alta, avem de unde alege, asta este important.

      00
    • Am activat trial Prime pe amazon.de am intrat o data si am iesit la fel de repede, filmele au doar subtitrare in germana, pt engleza poti selecta doar audio, subtitrare nu ofera si bineinteles ca nu poti incarca nici subtitrarea ta.

      Serviciile de streaming sunt o gluma proasta pe langa torente, iar cand spun asta nici macar nu iau in calcul ca primele pot fi accesate doar contracost.

      00
  2. HBO GO e „must” pentru mine, filme recente pentru familie (Justice League, Infinity Wars etc), plus seriale noi din UK, de pe Showtime/Starz, de multe ori a 2-a zi (si au fost si cazuri cand a aparut un pilot sau un sezon ce nu era inca la „pirati”).
    Netflix e foarte bun daca chiar ai timp de seriale si filme. Desi filmelor lor originale de multe ori sunt „meh”, serialele si emisiunile aduse (mai ales vinerea) imi garanteaza ca nu voi ramane fara ceva de vazut).
    Amazon (PrimeVideo) e OK pentru filme de acum cativa ani (are cele mai multe), dar merita si pentru minim 4-5 seriale excelente (Patriot, Sneaky Pete, Man in the High Castle..).
    Hulu e bun doar pentru episoade ‘next-day’ de la cateva seriale ABC,NBC,FOX.
    FilmNow si FilmBox adauga prea putine noutati ca sa merite tinute.
    La Voyo am avut trial dar fix cand au pierdut licenta pentru toate filmele internationale, si mergea si cu buffering (singurul).

    00
    • Nu stiu cum e la voi dar HBO GO se vede blurat rau cateodata si nu viteza net-ului e de vina. Cu Netflix si alte platforme nu am nici o prolema.

      00
    • asa e, tot timpul trebuie sa fii un bivol obosit de munca. right.

    • Părerea mea este că dacă te plictisești de conținutul de pe Netflix înseamnă că ai prea mult timp liber și asta este un semn de alarmă pentru tine că individ.

      La filme ar trebui să te uiți când ajungi obosit acasă după muncă și nu mai ai energie sa faci altceva sau este weekend și afară plouă și nu ieși din casă dar sa devorezi seriale după seriale este un semn de depresie.

      00
    • Nu neapărat muncă dar în alea 2-3 ore petrecute la TV poți să mergi la sală, să citești o carte bună, să lucrezi la un proiect personal sau să îți cultivi un hobby.

      Aici în Franța puțini colegi au Cablu TV, preferă să meargă miercurea la filme cu toată familia, fetele la dansuri sau cursuri de pictură iar în weekend la plimbări pe munte, înot .. așa duci o viață activă și sănătoasă, ai șanse mai mici să faci diabet, alzheimer sau depresie.

      00
    • arhi se simte cu musca pe caciula :)))

      00
    • Acel moment cand realizezi ca natia ta chiar e una de ciobani.. acum imi si dau seama dc companiile mari nici nu vin in ro decat pt forta de munca, nu ar avea dc..prea multa bataie de cap pt o natie de ciobani. Requiescat in pace brancusi

      00
    • @nix
      mi se pare greu sa scoti cetateni dupa 80 de ani de ciobanisme. distrugerea cauzata de comunisti va ramane pana la urmatorul ww.

      00
    • Daca ai timp sa citești o carte inseamna ca nu ai muncit indeajuns de mult ca un bou tampit si superior

      00
  3. Good point ala cu tehnicalitatile pe care se mictioneaza cu jet hbo-ul, cel mai recent ex e de-aseara, dupa prof marsten (care merita vz) era munich, pe care il vazusem deja pe netflix acu vreo sapt dar mi-a placut atat de mult incat am zis ca merge sa-l mai vad o data – mi-era prea lene sa apas butonul de netflix. Ma duc la bucatarie sa-mi iau o felie de tort si cand ma-ntorc era sa mor de inima, am crezut ca m-a lovit diabetul si sufar de orbire instantanee: munich era redat in rezolutie 480 si un crop mizerabil, parea filmat cu o bricheta de acum 20 de ani, nici svengali pe tvr de-acum 1000 de ani nu a fost intr-o rezolutie si-un crop atat de slabe; ce a ratat art a fost lipsa de transparenta a retelelor de streaming, care nu vor sa faca publice statisticile la fel cum se comporta fb, ca producator de filme nu stii ce inseamna view, cat a durat, cati utilizatori inreg pe acelasi cont au vz filmul samd

    00
  4. Vine criza, vom fi ocupați sa ne găsim alt job, nu o sa mai avem bani si timp de filme online.

    00
    • LOLz . Nu mai crede tot ce citesti prin presa my friend

      00
    • SabZ … exact asa zic acum cei care si-au luat apartamente/case cu credit in 2008: „nu aveam de unde sa stiu…”

      00
    • Daca aveti impresia ca ceea ce ofera presa drept continut, adica currency-ul lor in raport cu adevaratii lor clientii, advertiserii, are vreo tangenta cu bunele intentii, sunteti departe de adevar. Dar nimeni nu va opreste sa nu vedeti padurea de copaci, deci whateveeer

      00
    • Opaa, Sab e din ăla care nu citește „presa mainstream” ca e prea deștept pt asta, el citește siteuri de inițiați gen cocoon, efemeride, dementul ăla de la trenduri.blogspot etc. Ia mai zi-ne.

      00
    • Adica sistemul economic actual e ciclic si se stie ce parte a ciclului urmeaza, exista indicatori ai unei crize si niste economisti cu diplome si carti spun ca fix asta urmeaza; dar nu, Sab stie adevarul.

      00
    • va veni o criză, nu știe nimeni când, cum

      00
    • va veni o criză, nu știe nimeni când, cum

      00
    • dar pe vremea aia parcă ar fi mai bine să știi un skill ceva orice în plus, decât să știi tot serialul x.

      00
    • Problema nu este ca vine sau nu o criza, desi personal nu cred ca va veni prea curand, si nu ca cea din 2008. Criza si cutremurul ala mare, tot vin si nu mai vin. Mai ingrijoraror mi se pare cati iau de bun ce scrie in presa. Scopul meu era sa va scot putin din fatalismul asta dar daca nu vreti, nu am ce face

      00
  5. io mi-am facut abonament la netflix cand mi-am luat televizorul. a venit cu aplicatie si abonament gratuit cateva luni si am mai platit eu cateva luni dupa. am renuntat cand am vazut ca se schimba continutul mai ceva ca sosetele. nu apucam sa vad ceva de la cap la coada ca disparea. si daca vazusem totusi ceva si voriam sa mai urmaresc un episod din nou, ia-l de unde nu-i. iar filmele… toate vechi si neinteresante. am renuntat fara nici un regret, si, alea cateva pe care vroiam sa le revad, tinand cont ca le-am platit deja o data, le-am reachizitionat de la retaileri mult mai de incredere si acum zac bine mersi pe un harddisk uitat in rackul din spatele calculatorului…

    00
  6. NOU
    #32

    Sau… le descarci pe care le vrei de pe fl :D

    00
    • eu cand downloadam in romania am primit multiple cease and desist (nu mai stiu exact in romana, dar asa suna).
      erau scrisorile cu “ce film, la ce ora, siteul, contul de acel site”. practic stiau tot.

      00
    • ce fabulezi acolo? cine ti-a trimis tie in romania asa ceva? :)))

      00
  7. eu am abonament la netflix, gratuit. imprumut cardul la prieteni si primesc cate o luna moca dupa care inchid contul.

    00
  8. Amazon vine tare din urma si tot vin cu filme bunicele in care baga bani. In romania e o lupta cam pierduta, gandirea romanului e „cat torentu e in floare pe mine in pl ma doare”. Doar daca te uiti la numaru downloaduri de subtitrari sunt pe titrari.ro sau subs.ro iti dai seama ca romanii rup torentele

    00
    • Eu descarc subtitrari in germana ca s-o-nvat mai repede, concluzia: nemtii rup torentele, also unele subtitrari sunt execrabile asa ca roman fiind descarci mai multe pana gasesti una care pare a fi facuta de un alfabetizat cu minim 8 ani de scoala

      00
    • am un prieten care in germania a primit plic cu amenda 500 EURO doar pt ca a descarcat si el niste muzica pt masina

      00
    • Sunt unele seriale din care pe netflix exista doar 3-4 sezoane din 8, de exemplu. Cine nu le gaseste, le scoate de pe torente, nu sta doi ani pana sunt disponibile.
      Ca e problema de licenta europeana sau altceva, pe roman nu ar trebui sa il intereseze. Sau renunta la film/serial, sau il scoate de pe torente.
      Desi eu am folosit foarte putin torentele de cand am netflix, si deloc pentru muzica de cand s-a lansat Spotify in RO.

      00
  9. Din ce am inteles eu, serviciile de streaming pierd bani si pentru ca se bazeaza prea mult pe cantitate in loc de calitate.
    Si da, 100 de servicii de streaming sunt mult prea multe. Stupida mi se pare manevra celor de la Disney care vor sa lanseze un nou serviciu de streaming desi au deja (partial) Hulu. De ce ai face asta?!?
    Sincer nu vad de ce ti-ai face abonament la mai multe servicii de gen. Poate daca ai niste gusturi mai nisate si exista un serviciu dedicat pentru asta (gen: un abonament la Netflix pentru filme/seriale „stanard” si unul la acel ipotetic serviciu care are o colectie impresionanta de anime-uri japoneze).

    00
    • … o sa apara acel „middle men”, un alt serviciu care o sa coste triplu ca oricare din aceste servicii si o sa poti sa combini serviciile… pentru ca are contracte bune cu toti. Piata cere… piata primeste. Ori de cate ori creste numarul de optiuni pentru aceeasi chestie, piata vine cu o solutie de genul…

      00
    • un serviciu nou dă de muncă: programare, marketing, aplicații ios android, chestii de securitate, niste ciubuce unuia altuia.
      ar fi fost fain sa avem o lume digitală unificată, un program de filme, unul de muzica, unul de navigatie, unul de internet, un sistem de operare pentru orice, etc, dar nu.
      toata lumea vrea să bage bani si sa scoată triplu, toți se pricep mai bine cum să revoluționeze piața, și astfel fiecare a căcat un ecosistem cu ziduri uriașe ca să fie bine.

      00
  10. Deocamdata it’s a pirate life for me. Cat se mai poate. Dupa, probabil ca fac abonament la ce scoate Disney si ma uit mai putin la TV. Nu ar fi un lucru rau.

    00
  11. Îmi amintesc de un articol scris de un român plecat in străinătate pentru că Românica este nașpa și pentru că românii nu sunt educați etc. Apoi scrie un articol despre VPN și cum trage el torrenturi la greu din străinătate ..

    00
  12. NOU
    #47

    Eu am revenit la torrents. Chiar nu-mi convine să dau 13 Euro la Netflix pentru filme și seriale nașpa la care nu apuc să mă uit niciodată. În plus, conținutul e mult mai sărăcăcios decât în US sau UK.

    HBO Go îl am gratuit la cablu, dar nu-l deschid decât din an în Paște. Mi se pare sinistru să mă uit la stream-urile alea 1080p cu bitrate de 2 mbps.

    00
  13. Ce de oameni cu timp pe-aici. Eu dacă apuc să mă uit la un film pe săptămână e deja zi de făcut ”x” în calendar. TV-ul prinde praf. Vă invidiez sincer că aveți vreme de filme; eu de-abia acum, în mini-vacanța asta de sărbători am avut vreme să mă uit la ”Bandersnatch” (copie nereușită ”Donnie Darko”, dar trecem peste) și vreo alte 2-3 filme.
    Am HBO GO dar se mai uită soția câteodată pe el pe iPad. Eu nu cred că l-am pornit vreodată în viața mea. Netflix, Hulu – de-astea? Lol. Să zicem doar că dacă aș putea renunța la abonamentul TV RDS fără să mi se taie netul aș renunța la el. În cazul meu RarBg și TPB se justifică dar citind comentariile văd că Netflix totuși nu e pâinea lui Dumnezeu așa cum îmi spuneau amicii.

    00
    • // offtopic
      Iaca și schema logică pentru Bandersnatch
      https://twitter.com/TefoMohapi/status/1080198835299909632

      00
    • (copie nereușită ”Donnie Darko”, dar trecem peste)

      Ce imbecil ești.

    • Cam exagerat sa zici ca e copie dupa Donnie Darko, dar sunt de acord ca a fost un film prost.

      00
    • @znuff acum l-ai observat prima dată? :)))
      Scoate repede serverul din priza, vezi că știe Linux și te sparge…

      00
    • NOU
      #53

      Sunt curios, voi ăștia care ziceți că n-aveți timp de nimic, ce faceți? Aveți trei joburi și cinci copii de crescut?

      00
    • La cate comentarii scrii pe bloguri, ai avea timp sa te uiti si la doua filme pe zi

      00
    • @Znuff: de la tine nu mă așteptam la mai multe. Dar fie – ”Black Mirror: Bandersnatch” (2018) e o copie nereușită a lui ”Donnie Darko” (2001). Același bolnav de schizofrenie, aceeași detașare temporală. Dacă ”Bandersnatch” are loc în 1984, ”Donnie Darko” are loc în 1988. Tema cărții filosofice obscure scrisă de un nebun preluată tot din ”Donnie Darko”. Personajele principale au aceeași vârstă, ambele merg la psiholog/psihiatru. Atât doar că ”Bandersnatch” e film de 5/10 iar ”Donnie Darko” e film de 10 curat.

      @Radu: hârr-mârr, vezi că ai rate de plătit.

      @Balica Razvan: lucrăm și citim ca să vă dăm job-uri și educație vouă.

      @nm.bradu: te referi la cele 2-3 comentarii/lună pe care le las online intelectualilor ca tine? Marș.

      00
    • Cum ai vazut tu Bandersnatch daca nu ai Netflix?

      00
    • Fuck – tot uit că Znuff e defapt tot Zoso. OK, băgăm site-ul în blacklist atunci dacă nu știm a vorbi omenește de dragul traficului.

      00
    • Mi-e greu să înțeleg cum un psiholog care a scris o carte comentează cu numele real și se laudă că folosește site-uri de torrents.

      00
    • NOU
      #59

      Pentru un psiholog ai o atitudine cam de căcat, ca să nu zic altfel.

      00
  14. Eu le schimb dupa interes. Amazon il am ptr. ca au din cand in cand filme bune si mai sunt si client prime asa ca pot sa aleg. La sky ticket imi cumpar abo numai cand au oferte speciale, de. Expl. 3 luni cu sky cinema la 10 euro…

    Netflix imi fac abo doar ptr. Ozark cand apare un season nou, vad ce am de vazut într-o saptamana si ma car.

    La programele normale de televizuune nu ma mai uit de doi ani… Doar streaming…

    O platforma unica la care sa platetesti o suma x si sa-ti poti alege din toate platformele ce vrei ar fi misto…

    00
  15. Mi se pare incredibil cum oameni relativ inteligenți pot susține o poziție de monopol.
    Concurența are o importanță crucială la orice/oriunde/oricum. Fără concurență ne-am sugeo.

    00
  16. Aha, acum inteleg de ce tu si cu Cetin scrieti mai mereu despre aceleasi subiecte, ca sa nu ne mai chinuim noi sa cauta prin n bloguri.

    00
  17. Pe mine ma enerveaza la maxim la servicile astea de streaming ca nu au o lista cu toate filmele si muzica de pe ele (vorbesc de Netflix, Google Music si Spotify, ca la altele nu stiu cum e). Daca Netflix au in Romania 1236 de seriale eu trebuie sa ma invart in jurul cozii dupa recomandarile lor de cacat si trebuie sa visez ca exista de ex. „Jimmy: The True Story of a True Idiot” (habar nu am cu ce e seraialul der suna bine).

    00
  18. NOU
    #70

    Am abonament la netflix numai pentru documentarele lor interesante și originale. În rest, orice nu găsesc acolo iau de siteuri de torrent. Am plătit prea multe filme proaste la viața mea ca să nu-mi permit să le-o trag și eu lor.

    00
    • In chrome am instalata extensia NF („IMDb ratings for Netflix”) care-mi arata in Netflix ratingul IMDb al unui film. Orice cu IMDb sub 6 nu merita sa-ti pierzi timpul, intre 6 si 7 e bun, iar peste 7 e foarte bun.

      00
  19. Am vazut mai sus un comment in care se spunea ca 4 sau 5 familii au cont comun la Netflix.De curiozitate si fara niciun misto: cum fac cand impart banii, ca banuiesc ca asta e motivul share-uirii contului-faptul ca e mai ieftin :)Ma rog, lasam mistoul la o parte, cum fac astia?Se strang la o cafea si pun 90 lei pe masa fiecare familie, urmanda ca unul din ei, cel care are card, sa ii ia si ii baga in buzunar?Sau cum se desfasoara chestiile astea?Daca stie cineva, il rog sa ma lumineze.Repet, e o curiozitate care ma roade rau.Si nu e gluma!

    00
    • că o fi tare greu să transfere/depună pe cardul titularului de abonament partea lor inițial prestabilită …

      00
    • Ii trimite banii prin mandat poștal.

      00
    • Intri pe internet in contul tau bancar si daca sti numarul de cont IBAN al cuiva poti sa-i trimiti bani destul de usor. Trebuie sa folosesti un token sau e-token (aplicatie pe telefon) ca sa trimiti bani. E un pic complicat de folosit prima data, dar cu putin antrenament o sa reuseseti.

      00
    • 13 euro inseamna 60 de lei, impartit la 4, rezulta 15 lei. daca tinem cont ca au ajuns sa imparta un cont de netflix sunt prieteni/colegi/vecini si se intalnesc la o bere/samanta/cu puradelul in parc/poate chiar sa vada un film ceva mai des de o data pe luna. vii cu 2 beri si o prajitura fara e-uri la copil si deja trebuie sa iti dea rest.

      00
    • Daca il dai, il dai de buna voie. E de porc sa ceri bani.

      00
    • Ar mai fi varianta ca fiecare din ei sa achite integral cand le vine randul (ex:gigi prima luna, bibi urmatoarea, etc). Transferul prin paypal, revolut, transferwise, etc…

      00
    • Hai sa te luminez eu: frate-mio are contul de card/paypal pus la netflix, si ii trimit lunar 20 de lei prin mobile banking. Autentificare in aplicatie, plati, selectare sablon, confirmare, gata.
      Ai crezut ca trimite lumea bani cu porumbei calatori sau fac intalnire odata pe luna si vin toti cu banii?

      00
    • Cand se vad la bere ii dau aluia 15 lei cash, ce mare branza. Sau revolut ca sa fie instant

      00
  20. Tv-ul avea netflix instalat + o luna gratuita. Dupa un an si ceva am activat si eu netflixul si platesc lunar. La inceput am avut ce vedea, acum deja vreau sa imi iau si hbo go. Mai mult de 2 servicii de streaming nu cred ca o sa tin simultan, tocmai din principiul comoditatii.

    00
  21. Streaming-ul for free mi se pare singurul care merita banii :) Pt „live” am descoperit de curand Ulango TV. E IPTV for free si merge pe Android sau Amazon Fire sticks (daca instalezi manual si selectezi updated app).

    Ok, nu toate canalele merg, da’ ca sa casti gura la ceva TV juma’ de ora e super.
    In cazul meu pt chestii inregistrate gata YouTube free are destul, slava Domnului. Pt filme noi (1 sau 2 ori pe an in cazul meu) – la cinema.

    00
    • Problema e ca „There is no free lunch”. Mai devreme sau mai tarziu o sa ceara bani. Apropo de IPTV cam toate din cate stiu eu includ si serviciile de „premium movie” gen HBO si au si replay cam pentru o saptamana. Sunt canale TV dintr-o gramada de tari (nu si Romania) si pot fi vizionate simultan de la mai multe adrese de IP. Am Vaders IPTV si sunt multumit pe ansamblu.

      00
  22. Cum bagi Hulu? Cu NordVPN? am incercat mai de mult si imi detecta o rice VPN foloseam.
    Momentan sunt ok cu Neflix si HBO GO.
    Am avut si Prime dar tineam doar pentru The Grand Tour.

    00
  23. daca citeste cineva mai cu atentie toate comentariile va trage o concluzie trista.

    niste anonimi pe internet reusesc sa ofere in mod gratuit servicii superioare celor platite unor companii de miliarde de dolari… ce-o insemna asta nu stiu.

    00
    • companiile alea plătesc taxe, oameni, alte companii, trebuie să respecte niște termeni legali, unele chestii se bat cap în cap si nu pot sa impace si capra si varza pentru ca ambii vor bani si cacaturi, pentru ca si ei au la randul lor alte cacaturi.

      anonimul ăla pe net copiază filmul de undeva și îl dă mai departe.

      00
    • ce haios… deci companiile alea care cer un tarif cu care in mod evident functioneaza si isi platesc taxele si angajatii si impaca deja varza, capra, lupul, vanatorul si oengistul ecologist si pe care tarife in mod evident oamenii sunt dispusi sa le plateasca nu sunt in stare sa acopere costul suplimentar, demonstrat a fi zero de catre anonimii de pe internet, pentru a ridica calitatea serviciului la nivelul pe care, iarasi in mod evident, clientii il prefera.

      bai, cred ca economistii de la netflix sunt mai prosti ca ai lu’ teodorovici, sa mor io.

      sau ia-o altfel, ca te vad istet. da, anonimii aia fac doar distributie, nu si productie. pai ce ar fi daca compania ar lua tariful DOAR pentru productie iar distributia sa fie universala, rapida si simpla (evident in spatele paywall-ului). 90% din clientii de acum sunt clienti pentru ca n-au timp, chef sau cunostinte sa caute versiuni, se vede, se aude, ce subtitrari, ce codecuri, are virusi, si mai stiu eu ce alte balarii mai vin o data cu torentele si sunt dispusi sa plateasca pentru a avea continutul dorit atunci, acolo si predictibil in calitate si timp

      00
    • dacă ar lua tarif doar pentru producție, ar muri de foame.

      ce înseamnă serviciu de calitate? ca platforma x să aibe toate filmele din lume instantaneu (lucru imposibil) SAU să aibă o selecție oarecum largă de filme, din care să privești o dată pe zi fără să îți bați capul cu subtitrări, etc.?

      00
  24. Din motive de timp plus finante am doar HBO GO. Am avut si netflix dar mi se parea aiurea sa dau 13 euroi/luna pt.maxim un film si vreo doua episoade. Asa ca de 4 euro nu prea iti pare rau, desi nu depasesc nici aici ratia de filme mai sus pomenita. Nu mai zic ca cel mai intens utilizator din familie e fie-mea cea mare (7 ani) cind o duc/aduc de la scoala/activitati. Baga lego ninjago la greu de a trebuit sa-i aduca mosu’ anul asta si un lego adevarat cu ninja verde&co. Sa nu intrebati cit costa ca va injura mosu’ si nu va mai aduce nimic…

    00
  25. Corect ce spui si din nou o sa infloreasca pirateria din cauza divizarii (un fel de DVD region). Tehnic insa, pentru utilizator, e rezolvat de catre cei care ofera servicii de conectare cu scule care au „integratoare de servicii” (exemplu Liberty GLobal: https://www.libertyglobal.com/liberty-global-launches-next-generation-entertainment-platform-horizon-4/

    00
  26. acum cativa ani Digi si Telekom se luptau in jdemilioane pentru achizitia diverselor drepturi TV exclusive, in special pe liga 1 de la noi, Spania si Italia. dupa aia s-au prins ca decat sa arunce zeci de milioane pe niste exclusivitati care nu aduc prea multi clienti noi, mai bine sa le imparta frateste si sa-si pastreze clientii pe care-i au. desigur, mai exista exclusivitati, vezi F1, dar in principiu acum prefera sa cumpere programe fara exclusivitate sau sa le ia in consortiu, ceea ce se va intampla destul de curand si pe platformele de streaming. de exemplu, Ray Donovan e acum si pe Netflix, si pe HBOGo, doar ca HBOGo da si sezonul actual. la fel si Luther sau Mad Men. diferenta o sa se faca pe productiile originale (GoT vs Narcos, etc) si de aceea marii producatori de content gen Disney isi fac propriul serviciu, pentru ca stiu ca in curand n-o sa mai poata licita intre gigantii de streaming, deoarece aia o sa prefere sa bage banii in productiile proprii, nu sa se bata pe exclusivitati de la altii.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)