blogoAutor:
valimarți, 21 august 2018, 07:49 2538 32
Doug Stanhope explică foarte simplu de ce mișcarea „occupy” nu a realizat mare lucru.
Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$
32 comentarii
NOU
#1
Andrei
Mitingurile sunt precum antibioticele. Foarte utile in cazuri punctuale, dar daca le aplici zilnic, nu mai au niciun efect pentru ca problema dezvolta si rezistenta la ele. La cat de destepti se declara cei de la proteste, te-ai astepta sa se prinda de asta. Poate doar se cred destepti.
00
NOU
#2
Cronicarul
Adevarat, dar la noi e bine ca se prelungesc, astfel vor inocula in mentalitatea tuturor faptul ca e necesar sa se schimbe ceva si trebuie sa mai furam cateva procente de vot de la PSD.
00
NOU
#3
Incomod
@Cronicarul: Nu, vor inocula in mintea (nu mentalitatea) tuturor, ideea ca aia de se duc la astfel de zbenguieli sunt niste unii care n-au alta treaba, n-au nici un plan, nici un proiect nimic. si decat sa votez cu asa ceva data viitoare, mai bine votez cu psd-ul, macar de la aia stiu la ce sa ma astept… ma distreaza astia care tot fac pronosticuri ca in urma agitatiei astora, psd-ul pierde voturi…. wishfull thinking…. vedem la urmatoarele alegeri…. ideea e ca oricat de prosti sunt astia de la psd, astialalti reusesc nu stiu cum, sa fie si mai prosti…
00
NOU
#4
silicon_v
In cazul cand miscarile de protest pasnice au scopuri clare, cu cat sunt mai ample si cu cat dureaza mai mult, cu atat mai bine. Vezi Miscarea lui Gandhi sau Solidaritatea in Polonia. Nu poti compara asta cu niste hipteri care ocupa o banca, ingrijorati ca a mai castigat Bezos un miliard si sperand ca asa il opresc.
In cazul nostru, miscarile chiar au rost, odata ce scopul lor e blocarea unui mod de guvernare abuziv, bazat pe un majoritarism parlamentar brutal.
1. Cresc enorm costurile poltice pentru PSD, cand incearca asa ceva. Asta se traduce in pierderivde imagine si apoi in pierderi masive electoral. PSD se agita acum nu pentru ca a prins curaj, ci pentru ca e ingrozit ca nu rezolva repede, in toamna asta, toate porcariile. De la anul intram in campani electorala aproape continua si e cumplit pt PSD sa intre in campanie cu demonstratii masive impotriva. Cat de curand unii din PSD or sa fie nevoiti sa zica stop joc Dragnea, costirile sunt prea mari. Ca sa dau si un exemplu: Zilele trecute discutam cu un taran din Oltenia, votant psd dintotdeauna. L-am intrebat ce parere are de toate demonstratiile astea.A zis „pot sa se agite cat vor, Dragnea tot o sa schimbe legile ca sa scape de puscarie” Cumplit pt psd daca mesajul asta a ajuns la baza partidului
2. Din miscarile astea de protest o sa apara inevitabil sange proaspat pentru societatea civila si penttu partide politice. Un om care protesteaza de mai bine de un an, care a inceput sa studieze legi, ordonante, procedee legislative, e copt pentru asta, chiar daca o stie sau nu.
.
00
NOU
#5
Cronicarul
Punctul cu stiinta legilor e foarte bun. Pana mai acum 2 ani maxim alegatorul nu avea cine stie ce cunostinte de juridica si legislatie, dar odata cu miscarile de strada si, de ce nu, epoca informationala care ii permite oricui cu minime cunostinte care sesizeaza o neregula s-o propage in mediul virtual, astfel, inainte de a iesi la vot sau, in cazul prezentat de mine, inainte de a se promulga legea, fiecare dintre noi va avea un cuvant de spus, fara sa conteze amplitudinea impactului. S-ar putea sa fie minima sau maxima, dar o sa fie o invatatura de minte pentru cel care legifereaza, o atentionare ca pasii lui sunt urmariti, iar interesul popular e mai puternic si are intaietate in fata celui personal.
00
NOU
#6
Andrei
1. Nu e deloc cumplit. De fapt baza partidului stie dintotdeauna ca mai marii de la partid isi dau legi cu dedicatie. Dar nu le pasa. Ei sunt multumiti ca le-au marit pensia. Sau ajutorul social. Si aleg PSD in continuare pentru ca stiu ca daca ar veni altii, probabil ar primi mai putin. Doar semidoctii din opozitie cred despre votantii PSD ca sunt niste oameni fara creier care voteaza cum le zice primarul. Dar de fapt nu e chiar asa, oamenii sunt oameni normali care voteaza pe un principiu foarte simplu: mie ce-mi iese. Deci nu ai descoperit nicio apa calda. Asa erau oamenii dintotdeauna. Iar faptul ca descoperi acum ca oamenii stiu ce se intampla la varf, iti da un sentiment fals de speranta ca vai, poate se schimba ceva in baza electorala PSD. Nu se schimba. Pot fi proteste zi de zi, atata timp cat cresc pensiile, ajutoarele sociale, nivelul de trai, economia, PSD o sa castige pe banda toate alegerile.
2. Apar din parti. Protestele doar extremizeaza taberele. Oamenii cerebrali, modesti, decenti, nu mai vor sa aiba de a face cu extremistii. Adica fix oamenii aia care ar trebui sa scoata un partid decent, ajung sa li se faca scarba de politica. In schimb, tot ce iese sunt doar lobotomizati politici, oameni incapabili de mai mult de o lozinca ieftina, care dau share la manipulari tot mai evidente si mai grosolane.
00
NOU
#7
Andrei
Oameni mai informati my ass. Vedeti aici ce pistol cu apa e #FaraPenali si niciun rezistent nu s-a dus totusi sa-i traga de maneca pe astia de la USR ca vin cu o lege atat de proasta. Daca ar fi fost un pic mai educati si mai informati, inainte sa se puna prima semnatura ar fi iesit un scandal monstru cu ineficienta masurii. Dar nu, oamenii share la greu, fara sa gandeasca. QED. Cu cat deveniti mai extremisti, cu atat deveniti mai orbi la realitate.
Argumentatia aia pe care o lauzi e facuta de unul din avocatii afiliati casei de avocatura a lui Abraham.
Eu, spalat pe creier cum sunt, tind sa cred ca nu e o coincidenta.
00
NOU
#13
michael
o noua forma de guvernare: „majoritarism parlamentar brutal”
silicon_v, 2018
00
NOU
#14
Andrei
@Cipper. Tocmai s-a argumentat mai sus ca protestele duc la cresterea capacitatii oamenilor de argumentare, intelegere, inteligenta, etc. Analiza unui text strict prin prisma calitatii celui care l-a enuntat este un comportament primitiv. Ma astept ca dupa atatea luni de proteste cineva sa conteste acel text si sa-l concluzioneze ca nefiind real pe baza de argumente pe text. Poti face tu asta?
00
NOU
#15
Cipper
Uite ca fac un efort pentru tine.
1. Faptul ca strang semnaturi niste oameni oarecare fara a avea studii juridice si explica din topor ce au inteles ei nu decridbilizeaza demersul.
2. Excluderea Guvernului e o discutie relativ inutila pentru ca exista stipulat deja in lege ca nu poate fi numit ministru un condamnat penal. In plus, daca se va ajunge vreodata la discutii in Parlament pentru transpunerea semnaturilor intr-un referendum, se va putea discuta orice. Nu crezi?
3. Multe randuri degeaba. Pedeapsa privativa de libertate e fix ce scrie. Suspendarea ei de catre judecator e separata si nu-l scoate de sub eventuala interdictie.
4. Vezi ca e expus pe larg pe site-ul fara penali sau cum se cheama. Eu semnalez iar o manipulare la exemplul cu betivul care omoara oameni in accident. Nu stiu cazuri in care au scapat de pedeapsa cu suspendare soferi care nu bausera. Unul beat va primi aproape sigur pedeapsa cu executare.
5. Aici nu am ce comenta prea mult. Noi, extremistii, am vrea interdictie pe viata, dar nu vrea CEDO. Asa ca o vad ca o masura de siguranta pentru a nu se anula tot demersul.
00
NOU
#16
Andrei
1. Dar cumva faptul ca un jurist este legat de nu stiu ce casa de avocatura decredibilizeaza calitatea articolului. Ce dublu standard. Ce ipocrizie. Din nou tipic.
Sa merg mai departe sau nu are sens? Pare sa nu aiba sens cand lucrezi cu dublu standard. Tineti-o tot asa. Ca ati obtinut multe. Peste un an iar pierdeti alegerile si iar de vina or sa fie prostii de la sate care nu pot sa inteleaga inteligenta intelectualilor din multinationale.
00
NOU
#17
Andrei
Voi niciodata nu sunteti de vina. Conducatorii vostri nu sunt niciodata de vina. Tot timpul altii sunt de vina.
Reteta pentru esec. Intr-un fel cred ca PSD isi freaca mainile cand vad cat de incompetenti sunteti in a face opozitie. Ca le faceti viata usoara.
00
NOU
#18
Cipper
Dublu standard la ce? Un tip e avocat, sau asa se lauda, insa abereaza la fiecare 2 propozitii incercand sa…ceva.
Ceilalti sunt majoritatea voluntari fara studii juridice care spun tampenii.
Care din cele doua de mai sus e mai grava?
PS: marele avocat nu cunoaste aceasta decizie a CCR?
Cel mai tare cred că a fost un comentator de la Cetin care după proteste era mândru nevoie mare că s-a uitat intens la niște jandarmi în timp ce treceau pe lângă el.
00
NOU
#20
Cronicarul
Usor off-topic: 1%-99% say no more. Lobbying-ul poate fi usor asociat cu traficul de influenta de la noi, dar americanii nu-l incrimineaza. Adica numeroase companii americane sustin candidatura unor in schimbul unor foloase sau legi care sa le inlesneasca activitatea, de aici si faza cu 1% – 99%. Ocuparea Wall Street-ului e apa de ploaie cum sunt si protestele noastre. Wow, in timpul in care eu am scris comentariul asta, Bezos a mai facut un miliard.
00
NOU
#21
marinel
off topic – la articolul anterior cu hackerii si bancile mi se inchide browserul de tot si sare in sus bitdefenderul. Ceea ce nu se intimpla la altele din blogul tau. Cred ca ai ceva „paraziti”…
00
NOU
#22
Rio
Oamenii care ies în piață nu cer bani, nu cer mâncare ci strigă împotriva lui Dragnea. Crezi că cineva poate rămâne indiferent la asemenea proteste. Eu nu cred, uite cum a încercat el să-și facă protestul lui și cum a copiat momentul cu luminile aprinse să-și arate lui și găștii lui cine e mai mare și mai tare.
00
NOU
#23
Kilroy
Ba chiar și-a luat și amantă tânără, să vadă nu știu cine că i se mai scoală
00
NOU
#24
m
La un TED Talk arata o metoda la fel de buna(cred ca se aplica doar in US). De fiecare data cand primeai un plic de la banci pe care il completai ca sa iti faci un credit, puneai o tigla in plicul deja timbruit si le trimiteai inapoi la banca. Pe linga ca le atrageai atentia, le faceai ceva damage la $ caci alea erau platite dupa greutate. Nugasesc link’ul
00
NOU
#25
RomArian
Hahaha, video content blocat pentru vizionare in US de catre Warner Group “on copyright grounds”. Traiasca socialismul american!
00
NOU
#26
Arthur
Corporationism, maestre.
00
NOU
#27
FT
În decursul istoriei nu cine era mai bun la bătaie/ticălos/mincinos a ieșit învingător ci cine a reușit să creeze cele mai puternice alianțe sociale și a convins cei mai mulți oameni că ideologia lui e cea mai benefică pentru ei.
Protestele de stradă în cazul nostru nu au rolul de a rezolva ceva punctual. Ne-am convins de mult că pe timpul guvernării PSD nu o să se întâmple așa ceva. Ele acum ‘întrețin flacăra’ pentru schimbarea atitudinii vizavi de implicarea socială a românului de rând. O nouă ideologie să zicem. Convins românul că dacă se uită la televizor și apoi discută politică la o bere, efectul este 0. Trebuie să și acționeze: un protest, o strângere de semnături, participare la dezbateri, o încercare de convingere pe unchiu’ Nelu’ că ‘nu mai votez că oricum sunt toți la fel’ nu este o abordare bună etc.
Ce proteste? Plimbare prin piața victoriei după programul de lucru?
Arată slăbiciune, protestatarii nu lipsesc de la job, de frică.
Luni la prima oră blocat tot orașul să simtă ceva…..
Nu avem cultura protestelor, a dialogului.
00
NOU
#30
Pensionaru'
daca toti astia care comenteaza de pe margine ca protestele sunt ineficiente, ca ar trebui sa fie asa si pe dincolo, ca s-ar baga si ei daca si daca si daca si ca oricum nu sunt eficiente s-ar baga efectiv la protest si ar veni acolo in piata zi de zi, am avea un protest pasnic de 200.000 de oameni, ZILNIC. Chiar si daca nu vin toti in fiecare zi ca nah, mai ai cate o urgenta dar un protest care sa tina in piata 80-150k de oameni constant, zilnic, ar paraliza intregul bucuresti si guvern.
altfel, sa ignoram protestele, sa zicem ca sunt ineficiente. bai nene, daca jumatate din cei din privat (IMM-uri, corporatisti, buticari si toti astia de platesc jdemii de taxe) si-ar baga pula si ar intra in greva generala, s-ar duce dracu orice guvern si parlament. Oamenii nu realizeaza ce se intampla daca 2 milioane de oameni nu se prezinta la munca 3 zile. Dar nah, asta nu se va intampla niciodata pentru ca romanii-s neam de traista, lasi si fricosi: „aoleu, daca ma da sefu’ afara”, pai bah sclavule, ar insemna sa dea 50% din firma afara, „bine, bine, dar nu-mi iau salariu pe zilele astea”, bine bah traista, daca pentru 300 de lei te caci pe tine inseamna ca esti un sarac lipit, avar si idiot pentru care nu conteaza ca in viitorii ani va da pe scumpiri idioate si taxe mult mai mult de atat atat timp cat nu e acum.
da’ inca o data, cu cine cacat sa faci treaba? aia in corporatii 95% habar n-au ce se intampla in tara. am colegi care inca ma intreaba: „bah dar care e faza cu protestele?”, baejnebun?
cand am intrebat in 2016, care mergeti la vot? am realizat ca la o masa de 11 eu eram singurul care mergea iar 5 nici nu stiau ca-s alegeri.
problema romaniei nu e ca are foarte multi cetateni prosti ci ca aia considerati destepti sunt prosti si ei. vezi si usr (#farapenali my ass, o sa se cace diaree parlamentul pe initiativa pulii).
Pe mine m-a terminat psihic msicarea #resist. Efectiv nu ii mai support. Am fost si eu la inceput la 4 proteste si mi-a ajuns. Ideea nu e sa ne abonam la facut proteste ci sa facem sa se intample schimbarea.
Ma gandesc la idea de protest gen – #NUmaiRezist. Efectiv sa intram peste ei cu pretul vietii. Acolo da, m-as baga. si stiu ca mai sunt inca cativa care ar face asta. Dar nu, suntem, am fost si vom ramane o natie de lasi si tradatori.
Mitingurile sunt precum antibioticele. Foarte utile in cazuri punctuale, dar daca le aplici zilnic, nu mai au niciun efect pentru ca problema dezvolta si rezistenta la ele. La cat de destepti se declara cei de la proteste, te-ai astepta sa se prinda de asta. Poate doar se cred destepti.
Adevarat, dar la noi e bine ca se prelungesc, astfel vor inocula in mentalitatea tuturor faptul ca e necesar sa se schimbe ceva si trebuie sa mai furam cateva procente de vot de la PSD.
@Cronicarul: Nu, vor inocula in mintea (nu mentalitatea) tuturor, ideea ca aia de se duc la astfel de zbenguieli sunt niste unii care n-au alta treaba, n-au nici un plan, nici un proiect nimic. si decat sa votez cu asa ceva data viitoare, mai bine votez cu psd-ul, macar de la aia stiu la ce sa ma astept… ma distreaza astia care tot fac pronosticuri ca in urma agitatiei astora, psd-ul pierde voturi…. wishfull thinking…. vedem la urmatoarele alegeri…. ideea e ca oricat de prosti sunt astia de la psd, astialalti reusesc nu stiu cum, sa fie si mai prosti…
In cazul cand miscarile de protest pasnice au scopuri clare, cu cat sunt mai ample si cu cat dureaza mai mult, cu atat mai bine. Vezi Miscarea lui Gandhi sau Solidaritatea in Polonia. Nu poti compara asta cu niste hipteri care ocupa o banca, ingrijorati ca a mai castigat Bezos un miliard si sperand ca asa il opresc.
In cazul nostru, miscarile chiar au rost, odata ce scopul lor e blocarea unui mod de guvernare abuziv, bazat pe un majoritarism parlamentar brutal.
1. Cresc enorm costurile poltice pentru PSD, cand incearca asa ceva. Asta se traduce in pierderivde imagine si apoi in pierderi masive electoral. PSD se agita acum nu pentru ca a prins curaj, ci pentru ca e ingrozit ca nu rezolva repede, in toamna asta, toate porcariile. De la anul intram in campani electorala aproape continua si e cumplit pt PSD sa intre in campanie cu demonstratii masive impotriva. Cat de curand unii din PSD or sa fie nevoiti sa zica stop joc Dragnea, costirile sunt prea mari. Ca sa dau si un exemplu: Zilele trecute discutam cu un taran din Oltenia, votant psd dintotdeauna. L-am intrebat ce parere are de toate demonstratiile astea.A zis „pot sa se agite cat vor, Dragnea tot o sa schimbe legile ca sa scape de puscarie” Cumplit pt psd daca mesajul asta a ajuns la baza partidului
2. Din miscarile astea de protest o sa apara inevitabil sange proaspat pentru societatea civila si penttu partide politice. Un om care protesteaza de mai bine de un an, care a inceput sa studieze legi, ordonante, procedee legislative, e copt pentru asta, chiar daca o stie sau nu.
.
Punctul cu stiinta legilor e foarte bun. Pana mai acum 2 ani maxim alegatorul nu avea cine stie ce cunostinte de juridica si legislatie, dar odata cu miscarile de strada si, de ce nu, epoca informationala care ii permite oricui cu minime cunostinte care sesizeaza o neregula s-o propage in mediul virtual, astfel, inainte de a iesi la vot sau, in cazul prezentat de mine, inainte de a se promulga legea, fiecare dintre noi va avea un cuvant de spus, fara sa conteze amplitudinea impactului. S-ar putea sa fie minima sau maxima, dar o sa fie o invatatura de minte pentru cel care legifereaza, o atentionare ca pasii lui sunt urmariti, iar interesul popular e mai puternic si are intaietate in fata celui personal.
1. Nu e deloc cumplit. De fapt baza partidului stie dintotdeauna ca mai marii de la partid isi dau legi cu dedicatie. Dar nu le pasa. Ei sunt multumiti ca le-au marit pensia. Sau ajutorul social. Si aleg PSD in continuare pentru ca stiu ca daca ar veni altii, probabil ar primi mai putin. Doar semidoctii din opozitie cred despre votantii PSD ca sunt niste oameni fara creier care voteaza cum le zice primarul. Dar de fapt nu e chiar asa, oamenii sunt oameni normali care voteaza pe un principiu foarte simplu: mie ce-mi iese. Deci nu ai descoperit nicio apa calda. Asa erau oamenii dintotdeauna. Iar faptul ca descoperi acum ca oamenii stiu ce se intampla la varf, iti da un sentiment fals de speranta ca vai, poate se schimba ceva in baza electorala PSD. Nu se schimba. Pot fi proteste zi de zi, atata timp cat cresc pensiile, ajutoarele sociale, nivelul de trai, economia, PSD o sa castige pe banda toate alegerile.
2. Apar din parti. Protestele doar extremizeaza taberele. Oamenii cerebrali, modesti, decenti, nu mai vor sa aiba de a face cu extremistii. Adica fix oamenii aia care ar trebui sa scoata un partid decent, ajung sa li se faca scarba de politica. In schimb, tot ce iese sunt doar lobotomizati politici, oameni incapabili de mai mult de o lozinca ieftina, care dau share la manipulari tot mai evidente si mai grosolane.
Oameni mai informati my ass. Vedeti aici ce pistol cu apa e #FaraPenali si niciun rezistent nu s-a dus totusi sa-i traga de maneca pe astia de la USR ca vin cu o lege atat de proasta. Daca ar fi fost un pic mai educati si mai informati, inainte sa se puna prima semnatura ar fi iesit un scandal monstru cu ineficienta masurii. Dar nu, oamenii share la greu, fara sa gandeasca. QED. Cu cat deveniti mai extremisti, cu atat deveniti mai orbi la realitate.
Si linkul in care se explica destul de bine: https://www.juridice.ro/597026/farajuristi-ce-inseamna-initiativa-farapenali-in-termeni-juridici.html
Nu este lege. Este modificare a constitutiei. Ca tot ziceai ca oamenii sunt habarnisti …
”Constituția României este legea fundamentală a statului român” E lege. Ai incercat sa pari destept, nu ai fost. Tipic.
Merita mai multe likuri comentariul tau
Argumentatia aia pe care o lauzi e facuta de unul din avocatii afiliati casei de avocatura a lui Abraham.
Eu, spalat pe creier cum sunt, tind sa cred ca nu e o coincidenta.
o noua forma de guvernare: „majoritarism parlamentar brutal”
silicon_v, 2018
@Cipper. Tocmai s-a argumentat mai sus ca protestele duc la cresterea capacitatii oamenilor de argumentare, intelegere, inteligenta, etc. Analiza unui text strict prin prisma calitatii celui care l-a enuntat este un comportament primitiv. Ma astept ca dupa atatea luni de proteste cineva sa conteste acel text si sa-l concluzioneze ca nefiind real pe baza de argumente pe text. Poti face tu asta?
Uite ca fac un efort pentru tine.
1. Faptul ca strang semnaturi niste oameni oarecare fara a avea studii juridice si explica din topor ce au inteles ei nu decridbilizeaza demersul.
2. Excluderea Guvernului e o discutie relativ inutila pentru ca exista stipulat deja in lege ca nu poate fi numit ministru un condamnat penal. In plus, daca se va ajunge vreodata la discutii in Parlament pentru transpunerea semnaturilor intr-un referendum, se va putea discuta orice. Nu crezi?
3. Multe randuri degeaba. Pedeapsa privativa de libertate e fix ce scrie. Suspendarea ei de catre judecator e separata si nu-l scoate de sub eventuala interdictie.
4. Vezi ca e expus pe larg pe site-ul fara penali sau cum se cheama. Eu semnalez iar o manipulare la exemplul cu betivul care omoara oameni in accident. Nu stiu cazuri in care au scapat de pedeapsa cu suspendare soferi care nu bausera. Unul beat va primi aproape sigur pedeapsa cu executare.
5. Aici nu am ce comenta prea mult. Noi, extremistii, am vrea interdictie pe viata, dar nu vrea CEDO. Asa ca o vad ca o masura de siguranta pentru a nu se anula tot demersul.
1. Dar cumva faptul ca un jurist este legat de nu stiu ce casa de avocatura decredibilizeaza calitatea articolului. Ce dublu standard. Ce ipocrizie. Din nou tipic.
Sa merg mai departe sau nu are sens? Pare sa nu aiba sens cand lucrezi cu dublu standard. Tineti-o tot asa. Ca ati obtinut multe. Peste un an iar pierdeti alegerile si iar de vina or sa fie prostii de la sate care nu pot sa inteleaga inteligenta intelectualilor din multinationale.
Voi niciodata nu sunteti de vina. Conducatorii vostri nu sunt niciodata de vina. Tot timpul altii sunt de vina.
Reteta pentru esec. Intr-un fel cred ca PSD isi freaca mainile cand vad cat de incompetenti sunteti in a face opozitie. Ca le faceti viata usoara.
Dublu standard la ce? Un tip e avocat, sau asa se lauda, insa abereaza la fiecare 2 propozitii incercand sa…ceva.
Ceilalti sunt majoritatea voluntari fara studii juridice care spun tampenii.
Care din cele doua de mai sus e mai grava?
PS: marele avocat nu cunoaste aceasta decizie a CCR?
https://stirileprotv.ro/justitie/ccr-functionarii-publici-trimisi-in-judecata-pot-fi-suspendati.html
Cel mai tare cred că a fost un comentator de la Cetin care după proteste era mândru nevoie mare că s-a uitat intens la niște jandarmi în timp ce treceau pe lângă el.
Usor off-topic: 1%-99% say no more. Lobbying-ul poate fi usor asociat cu traficul de influenta de la noi, dar americanii nu-l incrimineaza. Adica numeroase companii americane sustin candidatura unor in schimbul unor foloase sau legi care sa le inlesneasca activitatea, de aici si faza cu 1% – 99%. Ocuparea Wall Street-ului e apa de ploaie cum sunt si protestele noastre. Wow, in timpul in care eu am scris comentariul asta, Bezos a mai facut un miliard.
off topic – la articolul anterior cu hackerii si bancile mi se inchide browserul de tot si sare in sus bitdefenderul. Ceea ce nu se intimpla la altele din blogul tau. Cred ca ai ceva „paraziti”…
Oamenii care ies în piață nu cer bani, nu cer mâncare ci strigă împotriva lui Dragnea. Crezi că cineva poate rămâne indiferent la asemenea proteste. Eu nu cred, uite cum a încercat el să-și facă protestul lui și cum a copiat momentul cu luminile aprinse să-și arate lui și găștii lui cine e mai mare și mai tare.
Ba chiar și-a luat și amantă tânără, să vadă nu știu cine că i se mai scoală
La un TED Talk arata o metoda la fel de buna(cred ca se aplica doar in US). De fiecare data cand primeai un plic de la banci pe care il completai ca sa iti faci un credit, puneai o tigla in plicul deja timbruit si le trimiteai inapoi la banca. Pe linga ca le atrageai atentia, le faceai ceva damage la $ caci alea erau platite dupa greutate. Nugasesc link’ul
Hahaha, video content blocat pentru vizionare in US de catre Warner Group “on copyright grounds”. Traiasca socialismul american!
Corporationism, maestre.
În decursul istoriei nu cine era mai bun la bătaie/ticălos/mincinos a ieșit învingător ci cine a reușit să creeze cele mai puternice alianțe sociale și a convins cei mai mulți oameni că ideologia lui e cea mai benefică pentru ei.
Protestele de stradă în cazul nostru nu au rolul de a rezolva ceva punctual. Ne-am convins de mult că pe timpul guvernării PSD nu o să se întâmple așa ceva. Ele acum ‘întrețin flacăra’ pentru schimbarea atitudinii vizavi de implicarea socială a românului de rând. O nouă ideologie să zicem. Convins românul că dacă se uită la televizor și apoi discută politică la o bere, efectul este 0. Trebuie să și acționeze: un protest, o strângere de semnături, participare la dezbateri, o încercare de convingere pe unchiu’ Nelu’ că ‘nu mai votez că oricum sunt toți la fel’ nu este o abordare bună etc.
Sturmabteilung.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung
Relativ la partea cu „in decursul istoriei” etc.
Ce proteste? Plimbare prin piața victoriei după programul de lucru?
Arată slăbiciune, protestatarii nu lipsesc de la job, de frică.
Luni la prima oră blocat tot orașul să simtă ceva…..
Nu avem cultura protestelor, a dialogului.
daca toti astia care comenteaza de pe margine ca protestele sunt ineficiente, ca ar trebui sa fie asa si pe dincolo, ca s-ar baga si ei daca si daca si daca si ca oricum nu sunt eficiente s-ar baga efectiv la protest si ar veni acolo in piata zi de zi, am avea un protest pasnic de 200.000 de oameni, ZILNIC. Chiar si daca nu vin toti in fiecare zi ca nah, mai ai cate o urgenta dar un protest care sa tina in piata 80-150k de oameni constant, zilnic, ar paraliza intregul bucuresti si guvern.
altfel, sa ignoram protestele, sa zicem ca sunt ineficiente. bai nene, daca jumatate din cei din privat (IMM-uri, corporatisti, buticari si toti astia de platesc jdemii de taxe) si-ar baga pula si ar intra in greva generala, s-ar duce dracu orice guvern si parlament. Oamenii nu realizeaza ce se intampla daca 2 milioane de oameni nu se prezinta la munca 3 zile. Dar nah, asta nu se va intampla niciodata pentru ca romanii-s neam de traista, lasi si fricosi: „aoleu, daca ma da sefu’ afara”, pai bah sclavule, ar insemna sa dea 50% din firma afara, „bine, bine, dar nu-mi iau salariu pe zilele astea”, bine bah traista, daca pentru 300 de lei te caci pe tine inseamna ca esti un sarac lipit, avar si idiot pentru care nu conteaza ca in viitorii ani va da pe scumpiri idioate si taxe mult mai mult de atat atat timp cat nu e acum.
da’ inca o data, cu cine cacat sa faci treaba? aia in corporatii 95% habar n-au ce se intampla in tara. am colegi care inca ma intreaba: „bah dar care e faza cu protestele?”, baejnebun?
cand am intrebat in 2016, care mergeti la vot? am realizat ca la o masa de 11 eu eram singurul care mergea iar 5 nici nu stiau ca-s alegeri.
problema romaniei nu e ca are foarte multi cetateni prosti ci ca aia considerati destepti sunt prosti si ei. vezi si usr (#farapenali my ass, o sa se cace diaree parlamentul pe initiativa pulii).
Idioti se mai gasesc https://www.libertatea.ro/stiri/camion-cu-orhidee-la-poarta-jandarmilor-ce-s-intamplat-azi-la-poarta-jandarmeriei-2369989
Pe mine m-a terminat psihic msicarea #resist. Efectiv nu ii mai support. Am fost si eu la inceput la 4 proteste si mi-a ajuns. Ideea nu e sa ne abonam la facut proteste ci sa facem sa se intample schimbarea.
Ma gandesc la idea de protest gen – #NUmaiRezist. Efectiv sa intram peste ei cu pretul vietii. Acolo da, m-as baga. si stiu ca mai sunt inca cativa care ar face asta. Dar nu, suntem, am fost si vom ramane o natie de lasi si tradatori.