Despre licitațiile caselor recuperate de bănci

Băncile stau pe zeci de case confiscate de la oameni care nu își mai pot plăti ratele la credite. Pe unii îi mai păsuiesc, pe alții îi refinanțează, pe alții îi scot în stradă.

Problema e alta: nu există un loc comun și o prezentare decentă a acestor proprietăți. Băncile au nevoie să angajeze niște agenți imobiliari care să vândă casele astea. Am încercat să mă uit pe câteva proprietăți acum câțiva ani, și era o debandadă totală: majoritatea anunțurilor erau cele cu care fuseseră prostiți ofițerii de credite să dea acel credit, realitatea fiind cu totul alta, siteurile erau făcute pe genunchi, pozele la fel.

Cum ar fi să se vorbească între ei și să anunțe toate licitațiile pe un site comun? licitatiibancare.ro e liber.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

35 comentarii

  1. Pentru ca nu-i intereseaza, nu stau ei in banii aia dar daca ar angaja oameni capabili ar putea sa scape de ele, oricum nu plange nimeni bancile.

    00
  2. La comun nu se poate pentru ca exista decat neste interese.
    Si adica din acelasi motiv pentru care nu exista decat o singura banca… :)
    Si daca nu iegzista nici un fel de sait, nu cre’ ca se-ntampla pentru ca nu au descoperit roata la caruta, ci dintr-un motiv muuult mai pamantean : sa nu stie nici pamantul care e amploarea reala a dezastrului.
    Doar o teorie.
    Hai ca te-am lamurit bustean. :)

    00
  3. A existat o tentativa – heima.ro care a disparut subit. Problema este ca licitatiile pornesc de la niste preturi de te doare mintea.

    De exemplu, pe un apartament confort 2 din Ferentari vor 32.000 euro. Asta la a doua strigare, ca la prima nu s-a prezentat nimeni cand au cerut 45.000. Asta in timp ce pretul din suedejie e undeva pe la 15.000.

    00
  4. Proprietatile executate silit de banci se dau numai cu dedicatie.
    Adevarata problema este ca dedicatiile (licitatiile) merg in cerc inchis si nu exista transparenta in proceduri.

    00
  5. @Vali, da, ciurucurile ce raman si nu intereseaza pe nimeni sunt publicate pe site la preturi dubioase numai bune sa puna pe fuga orice urma de cumparator extern.

    00
  6. Daca s-ar scoate la licitatie pe un site, ar disparea manevrele. Daca un apartament este situat intr-o zona buna, pretul este unul avantajos, crezi ca mai ajunge la licitatie?

    00
  7. NOU
    #8

    Dupa ce reusesti sa cumperi apartamentul, dai in judecata locatarii acelui apartament. Au domiciliul stabil in acel apartament. Nu mai este al lor, insa legea ii protejeaza. Te judeci 2 ani, poate castigi si abia atunci poti veni cu executorul judecatoresc ca sa-i evacuezi. Penalitatile la gaze, Enel si Radet sunt nimicuri.

    00
  8. https://www.vanzari.bunuri.raiffeisen.ro/ , o initiativa a lor insa preturile sunt relative nesimtite

    00
  9. Exista o baze de date aici. Doar ca site-ul functioneaza greu (ergonomie spre zero). In general, toate bancile au sectiune pentru imobile executate. Stiu sigur la BCR.
    In rest, ca sa gasesti chestii cu adevarat interesante (=ieftine), nu conta pe site-uri, oricare ar fi ele. Toate bancile au liste de clienti cu bani si au persoane care ii suna imediat ce apare ceva. Iar persoana cu bani zice „cand ajunge la pretul asta, ma suni primul”. Asta pe langa executor care are si el oamenii lui (daca nu chiar el) cu bani.
    Nu zic ca nu poti cumpara si chestii bune (nu toata lumea face investitii), insa preturile sunt rareori „wow”. Si zic asta in cunostinta de cauza, urmaresc site-urile astea de peste un an.

    00
  10. Rechinii nu au nevoie de publicitate

    00
  11. a fost liber
    Domain Name: licitatiibancare.ro
    Registered On: 2013-08-26
    Registrar: ICI – ROTLD
    Referral URL:

    00
  12. exista si nu doar un site, trebuie doar sa faci o simpla cautare pe un motor de cautare dupa executari. fyi, bancile sunt obligate prin lege sa faca aceste anunturi publice. heima s-a rebrenduit in executari-silite.com

    00
  13. Apartamantele cu adevărat bune (preț/amplasare/stare) se dau în cercuri închise și de obicei numai celor care își permit să le cumpere cu banii jos (nu o să apară niciodată pe site, e o întreabă mafie/afacere). Alea nasole nu le vrea nimeni. Deci nu văd ce rost ar avea să faci un site un apar numai bombe de apartamente cu prețuri super mari.

    Plus că la apartamentele cumpărate în acest mod te poți aștepta la contestații un an de zile. Deci dacă fostul proprietar e căpos, poți pierde o grămadă de timp și prin tribunale explicându-i că nu mai are nici un drept asupra apartamentului.

    Mai degrabă aș vrea un site de genul pentru mașinile confiscate. Să nu le cumpărăm de la intermediari.

    00
  14. Multi vorbiti in necunostinta de cauza
    1. Bancile vor sa scape cat mai rapid de imobiliare si sa-si recupereze banii
    2. Pretul la prima licitatie este cel din raportul de evaluare, ce este intocmit in functie de pretul pietei
    3. In cea mai mare parte, imobilele scoase la licitatie apar pe site-urile bancilor sau exista publicatii de vanzare in interiorul sucursalelor

    00
  15. exista executari.com pe care m-am inscris cam cu un an in urma si acum ma tot streseaza cu oferte noi din 2 in 2 zile. Marea problema la aceste case o ai cu locatarii care in majoritatea cazurilor nu sunt evacuati – daca ai vazut majoritatea pozelor cu astfel de apartamente sunt facute din exterior. Deci dupa ce cumperi de la banca apartamentul, te judeci cu fostul proprietar si ulterior trebuie sa-l executi si sa-l evacuezi. Deci banca lasa cea mai urata parte in sarcina noilor proprietari.

    00
  16. crezi ca nu se aranjeaza licitatiile sa ajunga la o cunostiinta, un prieten ceva?

    si nu doar apartamentele, tot. masini, echipamente tehnice, tot.

    00
  17. Cineva deja se vede bogat daca a luat domeniul. Sa vedem ce apare pe el, daca o sa apara.

    00
  18. Apartamentele astea le iau avocatii.

    00
  19. ”Toate bancile au liste de clienti cu bani si au persoane care ii suna imediat ce apare ceva”

    Poate îmi scapă mie ceva, dar băncile n-ar câștiga mai mult dacă ar pune de-o licitație?

    00
  20. Pe mine m-ar interesa un site centralizat cu masinile recuperate la leasing eventual masini confiscate din diverse surse (vama, fisc, etc.)

    00
  21. @Cosminos – bancile cu siguranta ar castiga mai mult. M-am exprimat gresit. Nu bancile au liste cu clienti, ci anumite persoane care lucreaza in banci au liste. O fac pentru buzunarul propriu, nu pentru banca. In general, sunt tot aceleasi persoane care se ocupa de executare din partea bancii si care ar trebui sa promoveze mai mult bunurile respective pentru a obtine cel mai bun pret pentru banca. Insa in orice institutie sunt oameni, si oamenii sunt cei care fac „legea” banilor. Acolo unde pot. Chiar si in banci. (Nu uitam cum se dau credite, tot pe relatii personale, mai ales pe relatii personale)

    00
  22. NOU
    #26

    old stuff, toate bunurile ce prezinta interes ca si raport calitate-pret ajung la prieteni descurcareti, restul sunt vise erotice ale bancilor si firmelor de leasing care ofera spre vanzare garsoniera cf 3 in Rahova la 45.000 e sau Cielo 1998, 220.000km la bord pentru 7.200 euro.

    00
  23. Zoso, vorbeste cineva care liciteaza frecvent la asa ceva. Am o intrebare pentru tine. Cum crezi ca ar mai face angajatii bancilor si ai executorilor bani de cafea pentru ponturi daca ar fi listate public proprietatile?

    00
  24. Eu am cumpărat un apartament scos la licitație de către un birou de executare si nu a fost nimic aranjat. Eram in căutare de apartament si am văzut anunțul pe http://www.executari.com parca. Am sunat si am întrebat dacă se poate cumpara cu programul Prima Casa, mi s-a spus ca da după care am mers sa il vad, mi-a plăcut si am început demersurile sa il cumpăr. Apartamentul este in Brașov iar proprietarul a plecat din apartament in momentul in care am semnat actul de vânzare cumpărare cu banca la notar.

    Prețul la care l-am luat eu este cu 8-10k euro mai mic decât prețul pieței. Spun acest lucru pentru ca am căutat destul de mult si am văzut multe apartamente.

    00
  25. @Zoso, teoretic stiam de o proprietate de la o banca din 3 litere, (de la fostul debitor) ca se va licita. Practic am fost la executor de atentie 15-20 de ori (nu glumesc) sa aflu cand se va licita si pe ce bani. Si tot nu am aflat. Am sunat de zeci de ori deasemenea.

    Ziua 1 – nu le mergea programul
    Ziua 2 – nu era tanti care apasa pe taste
    Ziua 3 – nu era domnu’ executor
    …………………….
    Ziua 10 – tanti a intrat in concediu in ziua 7
    …………………….
    Ziua 20 – pai s-a licitat in ziua 15 deja!

    Nota redactiei…evident s-a vandut la prima licitatie, licitator unic, valoare evaluata super mica.

    PS. Legea spune ca trebuie afisate aici OBLIGATORIU. In practica se listeaza unele si cu 2-5-10-30 minute inainte de licitatie. Daca esti superman in cele 30 minute, depui 10% cautiune, ajungi la executor, licitezi. Ah, am spus ca trebuie sa ajungi si cam cu 15 minute inainte de licitatie?

    00
  26. @Serban, comentariul 18 / tu glumesti nu?
    @mihai_fara_cont, treaba asta de la comentariul 9 se intampla DE FIECARE DATA. E cu surle si trambite sa scoti vechii proprietari si chiriasii. Numai evacuarea e vreo 4000 RON.
    @Sushimade, 100% real ce zici tu.

    00
  27. @mihai_fara_cont: Am avut probleme cu un chirias care nu vroia nici sa mai plateasca dar nici sa se mute. Am reziliat toate contractele la utilitati, in 3 zile a fost dus.

    00
  28. @Florin, apanova cere la o reconectare de apa in Bucuresti/Casa/Sector 2, >3000 de RON. Deci asta cu reziliat contracte brusc nu mai tine.

    00
  29. vreau sã cumpãr o locuintã am 50000Ron în Maramureş de preferintã Sighet şi nu gãsesc pe la bãnci nu e sigur .Ce sã fac? Cine îmi poate da un sfat bun. Vã multumesc.

    00
  30. executorii fac multe smecherii ,va spun eu ca merg la licitatii de cel putin 2 ani,daca ai antrebi ce va despre un imobil executorul ati zice ca el nu este agentie imobiliara.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)