Despre capitulare, cu exemple

Cea mai simplă alegere din viață: fie îți vezi de ale tale și mori de foame, in timp ce curve penale precum Șpagatistul sau Lingăul se laudă cu ce mașini sau ce case și-au mai luat, fie faci ca ei.

Mai jos aveți povestea mea cu Radu Ionescu și Kinecto. Ca să previn comentariile imbecile, da, știu, nu e așa, visez eu. Și suptul e metaforic.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Sincer nici unul nici altul nu mi se pare ca se lauda cu case si masini. In tabara opusa mi se pare ca maimutareala este (a fost) maxima.

    00
  2. Radu ionescu a livrat ceea ce a vazut ca se cere. Problema este cu cei care ajung in pozitii de conducere pe la multinationale. Daca directorul de marketing de la firma X iti cere site-uri colorate in flash pentru ca el a descoperit mai tarziu internetul si lui astea ii plac, ce poti sa faci?

    00
  3. NOU
    #4

    „Teoria ca teoria, dar practica ne omoara” cam asta ar fi o concluzie.
    Pe de alta parte nu intotdeauna ce pare teoretic bun este eficient practic.

    De exemplu WordPress-ul, este hulit ca nu este MVC, OOP si alte teorii, ca este arhaic, etc. dar jumatate de planeta il foloseste si il extinde usor prin plugin-uri.

    In schimb au facut unii cu un e-commerce, Mangento se numeste, care respecta toate teoriile MVC, OOP, Zend framework, bla, bla dar se misca ca ochiul mortului si iti ies peri albi pana faci o modificare la el.

    00
  4. @Jean Valjean: problema este PHP-ul. Ce sui pe el deja nu mai conteaza.

    00
  5. @Jean Valjean . „The first group is people that want to start with e-commerce as a hobby, on their own, without a budget and without any prior experience. I.m.h.o., Magento is not meant for those people. I do believe Magento can be a really good starting point for a serious business since it can help small, medium and large companies just as well. But it’s not a hobby material. In the early days, I would also advise companies looking for a simple B2B solution not to go with Magento because that would be like using a Porsche while you need a Van or a small truck” – Guido Jansen

    Am lucrat si cu WordPress si acum lucrez pe Magento. Sunt solutii la probleme diferite.

    00
  6. @Andrei
    am facut un magazin online http://www.jannis.ro, acum 1 an si ceva pe magento, sincer am abandonat dupa 2 luni de frecat adminul, fisierele, etc, nu mai puteam, si se misca si ca ochiul mortului cu 20 de produse pe el.
    Bun eu nu sunt programator dar de modificat un css, de citit un google pentru cum se face una alta ma mai descurc, dar frate e absolut infernal magento…
    Apoi am mai gacut niste saitulete pe wp, gen http://www.whattruck.ro, daca ma lasa zoso sa pun link-uri.
    plugin-uri pentru orice, wpsupercache, pentru absolutu tot ce iti doresti exista plugin/ solutie.
    A si a durat o saptamana maxim de la zero-> full online…

    00
  7. @Bluehand Doar pentru ca nu e la fel de accesibil ca WordPress, nu inseamna ca Magento suge. Da, are niste configurari si concepte care dureaza putin pana ti le insusesti dar pentru chestii mari(si aici vorbesc de magazine online cu 10000 de produse, nu 20) Magento e una dintre solutiile potrivite. Daca te uiti aici https://magento.com/case-studies o sa observi ca si Nike e un brand care a ales Magento.

    Insa ei au bani, de servere ca lumea, de tot felul de integrari, de versiunea enterprise care costa vreo 15000 de euro din cate stiu, pentru ca au nevoie de o solutie puternica.

    Si WordPress e ok pentru chestii mai mici, de exemplu pentru ce ai facut tu, dar daca e sa vorbim de Magento, deja vorbim la un alt nivel. Unele lucruri nu se fac doar cu cautari pe google si un shared host.

    00
  8. whattruck.ro, încă un jeg pe internetul rommânesc. Numai copy/paste-uri integrale. Fireşte, ţi-ar fi picat coaiele în călcâi dacă măcar dădeai câte un link către sursă. Succes!

    00
  9. Off-topic: Bluehand, pe langa ca esti prost esti si nepriceput. Choose a side and shut up.

    00
  10. @Andrei: daca solutia vine cu API-uri smechere pentru plugin-uri si alte chestii care iti usureaza viata considerabil, iar astea aduc o penalitate mica de performanta (gen 30-40%), e acceptabil. Dar nu este cazul Magento. Munceste tone de timp (cu CPU-urile fumegand) la fiecare request pentru EAV-ul ala de cacat. Super layer de abstractizare a bazelor de date, dar suporta doar MySQL.

    Daca un request mananca 500ms (si sunt indulgent), atunci poti servi 2req/sec/core. Newegg este un site mare dupa parerea ta? Daca da, sa zicem prin absurd ca au doar 1000 req/sec la peak. Asta inseamna ca le trebuie 500 de cores pentru a rontai doar la PHP. Nu e cam mult?

    Pe langa ca PHP este lent ca melcul (poate doar Ruby ce e mai lent), te apuci sa mai faci si ditamai cocoasa pe el. Degeaba faci Porsche, daca nu se gaseste benzina si totul e off-road.

    00
  11. Magento e ok, doar că nu știți să configurați ce rulează în spate că să meargă smooth. :)

    00
  12. As capitula si eu pe 5 milioane, sau 1, cat o fi fost:

    00
  13. Frumos, misto si sound track-ul.

    00
  14. prostitutie FRATE! :))

    00
  15. @Sakura si Mircea,
    Am uitat sa va zic ca mai sunt si urat si virgin. off topic evident.

    00
  16. Poţi să fii şi Făt-Frumos-din-Latrină, cât timp ai siteuri construite integral din sute de articole furate, HOŢ e singura etichetă care contează.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile