Cum să fii norocos

Noroc înseamnă că ţi se întâmplă ceva favorabil printr-o şansă nesperată. Acest gen de noroc e practic absolut neinfluenţabil, adică nu ai cum să influenţezi şansele tale de a câştiga la Loto, de exemplu. E de notorietate că cele mai multe bilete câştigătoare de loterie sunt cele în care se joacă variante simple, din 6 numere, fără brizbrizuri sau alte chichiţe de jucători vechi. Practic, nu ai cum să plănuieşti să ai noroc sau să te trezeşti de dimineaţă cu intenţia clară de a câştiga la loteria vizelor americane.

Totuşi, restul evenimentelor din viaţa ta pot fi influenţate. Dacă esşti conştient de asta, nu îl vei numi noroc. Dacă o faci inconştient, toată lumea, inclusiv tu, va spune Uau, ce norocos e tipul ăsta. Dacă te uiţi cu atenţie la oamenii din jurul tău, pe care tu îi consideri norocoşi, vei observa că de fapt ei au un model de viaţă extrem de bine pus la punct, în care nu lasă absolut nimic la voia întâmplării. Adică îşi creează propriul noroc.

  • Fii încrezător în oportunităţile ce ţi le oferă viaţa. Este începutul norocului. Dacă tu eşti convins că viaţa îţi oferă n oportunităţi, care sunt acolo aşteptând doar ca tu să le înşfaci, cresc exponenţial şansele ca tu să observi o astfel de oportunitate şi să o dezvolţi, decât dacă ai sta negativit într-un colţ, plângându-ţi viaţa cea fără de noroc.
  • Cunoaşte cât mai mulţi oameni! E obligatoriu pentru un om de succes. Mai multe cunoştinţe înseamnă mai multe posibilităţi, mai multe puncte de ajutor la nevoie sau mai multe oportunităţi pentru toată lumea. Şi nu trebuie neapărat să gândeşti la oportunităţi pentru tine, ci la faptul că tu însuţi poţi fi o oportunitate pentru acei oameni, prin cunoştinţele şi plusvaloarea pe care o poţi aduce într-o relaţie/afacere/prietenie.
  • Atenţie mărită la tot ce se întâmplă în jurul tău. Oamenii norocoşi sunt deobicei extrem de atenţi la ce se întâmplă în jurul lor şi prin orice oportunitate poate apărea. Noroc? Nu, doar multă atenţie distributivă.
  • Fii pregătit pentru orice. Pentru orice e mai bun, sau pentru orice e mai rău. Dar întotdeauna păstrează opţiunea de ce e mai bun. Mulţi ani am gândit doar în direcţia Sunt pregătit pentru ce e mai rău în viaţă. Întotdeauna nu reuşeam să savurez până la capăt savoarea unei reuşite sau a unei victorii, pentru că întotdeauna mă gândeam că poate apare ceva rău şi îmi distruge sentimentul de bine. Iar astfel, toate senzaţiile de bine şi fericire se transformau într-o teamă continuă de a nu da cu fundul de pământ de la înălţime mare. Da, e rău să ţi se întâmple asta. Dar te ridici, te scuturi de praf şi mergi mai departe. E o experienţă. Nu lăsa ocaziile să treacă pe lângă tine doar din cauză că ţi-e frică de a nu greşi.
  • Ceea ce ne duce la următorul pas. Dacă stai şi nu faci nimic, nu se va întâmpla nimic. Fă ceva, mişcă-te, obligă-te singur să ai activitate. Oamenii petrec mult prea mult timp pregătindu-se pentru viitor, iar când viitorul ajunge lângă ei, nu fac nimic şi îl privesc cum se transformă iremediabil în trecut. Trecut fără nici un fel de realizare.
  • Concentrează-te pe rezultat. Întotdeauna când începi o activitate, o afacere, o relaţie, orice, concentrează-te pe ce rezultă din ea. Nu începi o afacere fără să ai în cap extrem de clar unde vrei să ajungi cu ea şi ce vrei să faci. La fel se întâmplă şi în relaţia cu o femeie, pe care nu o abordezi doar de dragul de a îţi testa calităţile conversaţionale şi la fel cu orice. Nu trebuie să îţi fie frică de ceea ce se poate întâmpl. În loc să te concentrezi pe prezent, pe moment şi pe posibilităţile sale, vei fi concentrat pe teamă. Concentrându-te pe rezultat, vei avea în minte doar viitorul, vei fi mult mai optimist, gândindu-te la plăcerea atingerii unui scop, tonusul tău va fi unul pozitiv, iar tot ce e în jurul tău va fi influenţat în acelaşi sens.

  • Ştii ce se denumeşte în mod uzual „zonă de confort”
    ? Este locuşorul acela al nostru cald şi bun, unde ne simţim bine şi protejaţi. Casă, serviciu, un sandwich la benzinăria de peste drum şi esuficient. E bine, nimic nu ne poate face rău. E extrem de greu să scoţi un om din zona sa de confort şi să îl pui să aleagă o viaţă mai antrenantă şi e MULT mai greu să facă asta singur. Dar oamenii de succes au tăria de a ieşi din zona lor de confort, de a apuca taurul de coarne şi de a merge mai departe.
    Părăsind zona de confort învăţăm lucruri noi, strângem informaţii de mare valoare şi ne dezvoltăm ca oameni, ca persoane, angajaţi, prieteni, soţi sau capi de familie.
  • Păstrează-ţi relaţiile în timp, chiar dacă ai ajuns la un nivel ridicat de succes şi consideri că cei pe lângă care ai trecut sau peste care ai trecut nu îţi mai sunt utili. Nu ştii niciodată ce îţi rezervă viitorul şi când vei avea nevoie de o umbră a trecutului tău. Ţine minte, oamenii pe care i-ai întâlnit când am urcat treptele succesului vor fi şi cei pe care îi vei întâlni la coborâre.
  • Cere şi oferă ajutor. Nu te jena să ceri ajutor de la oamenii de lângă tine. Există o vorbă, copilul care nu plânge nu primeşte lapte. Oamenii nu au de unde să ştie că tu ai nevoie de ajutor, desigur, considerând că ajutorul nu înseamnă să te scoată de sub roţile autobuzului. În acelaşi timp, oferă ajutor celui ce ţi-l cere. Poate cunoştinţele tale sunt de o valoare inestimabilă pentru cineva în nevoie, iar pe tine nu te costă nimic dacă le împărtăşeşti, dimpotrivă, pe termen lung îţi poate aduce beneficii.
  • Şi în final, un ultim sfat. Învaţă să spui da mai des DA. Nu refuza apriori orice, din motivele de mai sus. Fii receptiv, fii deschis la noutăţi.
    În mod sigur vei ajunge să te crezi un norocos.

    Sursa FOTO

    Mulțumesc că ai citit acest articol.
    Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

    6 comentarii

    1. Un articol excelent :)

      00
    2. superb ,deja m’am moralizat :D
      blog bookmarked ;)

      00
    3. in concluzie: nu exista noroc pentru oamenii de succes, doar invidiosii spun despre ei ca `au avut noroc`

      ceea ce inseamna ca oricine poate avea succes ;)

      00
    4. dau un copy&paste, print si il voi mai citi din cand in cand, e foarte folositor

      00
    5. oricine poate avea succes, dar sunt putzini dintre cei alesi care pot avea si succesuri.. da, da scri si in almanahe despre ei :P

      00
    6. Excelent articol, mai profund tratat subiectul decat mine.
      Oricum, „n-am noroc” e scuza perfecta cand nu-ti iese ceva, cand ceva nu merge bine. Cand de fapt nu norocul e problema…

      00

    Adaugă un comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
    2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
    3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
    4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

    Susținere

    Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

    Pun clipuri pe Youtube

    Top articole

    7 zile