Cum poate aduce poliţia bani la buget

Aşa sau aşa. 30 amenzi pe zi a câte 100 lei înseamnă că la un moment dat vor exista destui bani la buget pentru a le mări salariile poliţiştilor. Asta e valabil si pentru aia de la Garda Financiară.

Dar ce se intampla in loc? Poliţiştii plang ca n-au salarii, desi nu isi fac treaba. Statul nu isi plateaste datoriile catre firmele private. Bugetarii dau in judecata statul pentru ca vor sa stea in continuare pe fund si sa nu faca nimic. Yay for faliment!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. iar generalizezi…

    00
  2. Pentru divertisment

    00
  3. Si mai sunt amenzile exagerate pe care nimeni nu le va plati niciodata. Am fost intr-o seara la dentist, am stat acolo vreo doua ore, iar masina o lasasem in fata blocului in care se afla cabinetul stomatologic. Am iesit, am plecat.
    Dupa doua luni imi vine acasa o amenda de 1500 lei (unamiecincisutedelei) pentru ocuparea locului de parcare al unui cetatean, care plateste pentru el la primarie ~100 lei pe an.
    Am facut contestatie (locul nu era semnalizat ca ar apartine cuiva, in niciun fel) si am primit asigurari ca n-am sa platesc nimic, nu-s eu singurul caz de gen si nimeni n-a platit niciodata nimic.
    Ideea e alta. Statul e imbecil cu amenzile astea. Daca as fi primit o amenda de 100-200 lei credeti ca mai faceam contestatie? Nu. Plateam, daca locul e platit si omul ala poate dovedi, eu l-am incurcat si n-a avut unde parca, e normal sa platesc. Dar nu 15.000.000 lei vechi. :(
    So, statul cheltuie bani cu trimiterea amenzii, contestatii, chestii socoteli, iar cetateanul face tot ce poate sa nu plateasca, pentru ca e prea mult. Mult peste puterile lui.
    Cine pierde? Da, exact.

    00
  4. @Nina,

    atunci care mai este rostul amenzii? Nu cumva tocmai să te facă să te gândeşti de mai multe ori înainte de a face ceva? Nu cumva încălcările atât de dese ale bunului simţ se petrec tocmai pentru că „îşi permit” (dpdv) financiar?

    Prigoană avea o vorbă. Nu există ţări civilizate, ci doar ţări bine amendate. Ia să fie, de exemplu, 2-3 zile de puşcărie pentru condus sub influenţa alcoolului sau pentru depăşirea cu 30-40 kmph a vitezei legale.

    00
  5. @Cristian- pai tu crezi ca eu daca plateam 200 de lei mai parcam alta data fara sa ma asigur ca nu-i locul cuiva? (desi in situatia data nu cred ca aveam cum sa ma asigur, poate doar sunand la usile oamenilor care locuiau in zona si intreband, desi nu ma vad facand asta). Nu stiu ce inseamna pentru tine suma asta, dar eu nu dau 200 de lei si apoi repet prostia. Iar 1500 n-am de unde sa dau, chiar daca as vrea.

    00
  6. Aia cu banda pentru autobuze e o foarte mare tampenie; calea Sagului, subiectul articolului, este una dintre intrarile in oras, iar in zona cu delimitarea benzilor erau numai 2 benzi pe sens, dupa delimitare ramanand doar una pentru circulatia masinilor. Cum artera respectiva este una dintre cele mai aglomerate din oras, masura respectiva nu face decat sa contribuie si mai mult la congestionarea zonei; problema e tratata detaliat aici: . In rest, cu amenzile sunt foarte de acord; dar, din pacate, politistii stau pe curul lor si se plang; daca circuli cu luminile de ceata aprinse atunci cand conditiile meteo n-o impun, amenda e de 6 puncte, mult mai mare decat multe amenzi de radar ce se dau de obicei in oras. Cati au fost opriti de operatorii radar pentru ca circula cu farurile de ceata aprinse? Nu am vazut nici unul. Cati circula cu farurile de ceata aprinse? Peste 60% dintre soferi. Plus ca sunt o gramada de locuri in oras unde rata de comitere a contraventiilor este foarte mare si se stie acest lucru, dar pe politistii ii doare mana daca scriu prea multe procese verbale, se pare

    00
  7. Presupun ca asta care a stat sa filmeze a platit si el amenda pentru stationare in loc nepermis, nu? C-asa suntem noi, lupi moralisti…

    00
  8. @Nina
    chiar nu are nici o importanţă ce înseamnă pentru mine 200 sau 1500 de lei sau cu „infracţiunea” comisă de tine. Era vorba de ideea pe care o susţii de „a pune amenzi mici, să le plătească toată lumea”. Amenda este o sancţiune. Dacă o poate plăti oricine, atunci unii vor considera că este mai ieftin să plătească amenda decât să se supună legilor. Nu poate plăti 1500 lei? Nu e nici o problemă. Prestează 10 zile „în folosul comunităţii” la măturat de străzi sau plantat de panseluţe şi a doua oară nu va mai face aşa ceva. Crezi că occidentalii mor de dragul civilizaţiei? Dar le frică de consecinţe.

    00
  9. Oh, dar Garda Financiara se invarte ca un titirez saptamanile astea prin oras. Trec frumos din firma in firma, isi iau spaga si se cara. Nu de alta dar pe la noi e aproape imposibil sa nu te prinda c-o chichiță interpretabilă pe undeva.

    00
  10. Stai sa ajungem prin noiembrie, cand romanii o sa simta criza precum un morcov ascutit infipt in cur. Sa vezi atunci ce frumos o sa fie ! Abia astept !

    00
  11. NOU
    #11

    Spread the word….

    00
  12. Articolul despre Calea Sagului din Tm e atat de vechi incat si marcajele s-au sters intre timp. Politia nu a dat amenzi niciodata pentru ca ideea era imbecila din start.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile