Cum să nu bei ca prostul

Pui paharul la gură… şi torni conţinutul pe gât.  Sau nu… Pentru că şi băutul ăsta, chiar dacă n-o fi o artă ori disciplină olimpică, nu se face chiar oricum.  Cuget asta după o provocare venită din partea lui Zoso, care, în faţa unei poze cu whisky şi Red Bull, se gândea la nevoie de educaţie şi bun simţ.

Whisky-ul nu se bea cu energizante, cola, ori alte porcării. Îţi baţi joc de aroma lui naturală, indiferent că e la 60 RON ori 300 RON/sticla. Nici gheaţă nu se pune în whisky. Dacă tot nu bei alcool rafinat îndoit cu apă şi suc, atunci gândeşte-te că vrei să simţi gustul băuturii. Cunoscătorii mai pun peste whisky-ul, la temperaturta camerei, apă plată. Asta îi mai ia din tărie pentru a simţi aroma mai bine. Încercaţi!

Ori blocaţi televizorul pe Taraf şi băgaţi în voi whisky cu Red Bull şi multă gheaţă, fără număr, fără număr.

P.S. Ne gândim să facem un schimb de experienţă despre cum se bea vinul.

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. De adaugat ca dureaza cel putin 12-15 ani sa obtii un whisky bun, pentru ca apoi sa pui redbull in el. Este ca si cum ai angaja un bucatar scump sa munceasca o zi intreaga sa faca cea mai buna mancare, cu arome echilibrate perfect, fiarta atat cat trebuie si servita la temperatura la care trebuie, si la urma trantesti niste ketchup in farfurie, „pentru gust” :))
    Probabil de aia Lamborghini nu vinde masini noi catre toti taranetii…

    00
  2. Deci toti aia din filme de comanda „scotch on the rocks” sunt melteni de Romania, nu? :)))

    00
  3. @Cristi: o intrebare logica :)

    00
  4. As avea ceva comentarii si anume:
    – whisky-ul se bea in combinatii. Sunt foarte multe cocktail-uri care au la baza whisky (ex. black irish). E drept, de la cocktail la „whisky cu redbul” este o cale foarte lunga.
    – whisky se bea cu gheata. Daca a fost tinut la cald gheata il ajuta sa ajunga la o temperatura mai baubila, unde gustul de alcool nu este atat de pregnant (cu cat este mai cald cu atat se va simti mai mult alcoolul si mai putin aroma – pe probate). Depinde foarte mult de bautura – bourbon-ul se preteaza bine la gheata, scotch-ul asa si asa… poate un cub :)

    00
  5. @Dan Cosma Acolo se vorbeşte despre cum să ieşi învingător în lupta cu beţia. E altă temă. Aici vorbim de cum să ne bucurăm de băutură

    @Jollyca De aceea se recomandă apă în whisky, pt a lua din tărie şi a pt simţi mai bine aroma. Altfel, sunt tot felul de reţete. Şi gusturi, desigur.

  6. +1 jollyca. Daca whisky-ul e rece si nu tinut pe ultimul raft al barului ca sa ajunga la 40 de grade celsius (ca in barurile de fite de la noi), este ok sa il bei straight sau cu apa. Daca nu, obligatoriu trebuie 2 cuburi de gheata (max). Dar depinde de gust… Pentru cunoscatori, gheata este alcatuita din apa.

    also singlemalt > blended. Incercati ardbeg. In bucuresti gasiti whisky ieftin (relativ) la metro.

    00
  7. Se pare ca domn autor nu prea circula prin lume :))
    Sa vezi mon cher cum beau europenii uischi cu cola, care este, ai dracu melteni, niste romani la origini, numai unii dintre noi sunt lorzi si beau uischiul. Cum zicea cineva mai sus, gheata nu e facuta din apa? a dracu matematica :))

    10
  8. Daca tot e sa facem educatie hai sa face cum trebuie.
    Whisky cu gheata e una din „metodele” recomandate de toti marii producatori. Sigur, daca vorbim de sticle de +1000$ si vrem sa degustam bautura atunci se poate discuta oportunitatea ghetii. Totusi, deobicei bem nu degustam.
    Whisky-ul se bea si cu cola si cu tot felul de ameteli cand vorbim de cocktailuri. Intradevar, e nevoie de minim 3 ingrediente pentru un cocktail si da, ne batem oarecum joc de gust dar asta nu inseamna ca esti meltean daca bei asa ceva.
    Cred ca pana la urma avem o problema cu taranii care-si pun sticla de whisky in mijlocul mesei si vreo 5 doze de energizant pe langa ea.

    00
  9. articolul este pentru cei care merg in club si cer asa sec… un whisky cu cola sau un whisky cu redbul… pentru ei conteaza ca beau whisky si nu beau bere sau coniac ca altii… ce uita ei este calitatea… exact ca alcolistul ala de e la ora 7 in bar sa bea rachiu… nici pe ala nu il intereseaza ce fel de rachiu e… important e sa fie rachiu…

    00
  10. XeNoN, lumea nu înseamnă numai ce vezi. Trebuie să şi înţelegi. Gheaţa nu se pune pt apă ci pentru răcire. Şi tocmai asta e ideea: temperatura joasă te văduveşte de unele din aromele băuturii. La fel cum şi cola peste whisky are gust de orice alcool+cola. Şi atunci de ce să cumperi whisky?

    Mihai, producătorii recomandă gheaţă+whisky şi orice altceva ce duce la creşterea consumului. Normal că vei bea mai multă băutură dacă îi iei din gust şi tărie.

    Ideea articolului nu este „cum să-ţi umpli burta cu mâncare şi băutură cumpărând 3 shaorma şi Noroc la 2,5 L” ci „mai bun„. Nu e obligatoriu să fiţi de acord, pot să înţeleg că unii nu pricep dar am rugămintea ca cei care comentează să aibă decenţa să citească ce am scris eu înainte să conteste. Nu am spus nicăieri că cei care nu beau whisky sec sunt melteni. Acest articol este o invitaţie la bun gust, la a experimenta noi metode de a ne bucura de lucruri banale.

    Nu sunt cocalar, şi eu am băut whisky cu red bull sau cola cu multă gheaţă. Mi-a plăcut. Am observat, însă, că este o mare diferenţă între arome şi ce pierd atunci când îndoi băutura cu răcoritoare ori energizante. Despre diferenţa asta am scris azi.

  11. 3 shaorma şi Noroc la 2,5 L ?
    Petrecerea perfecta, moartea mea!!! :D

    Adevarul este ca eu am facut o pasiune pentru Whisky cu gheata dupa ce l-am vazut pe JR (pentru care la 19 ani aveam un cult) in Dallas band numai asta, alaturi de toti amarastenii ailalti de petrolisti – patricii lor.
    Am zis: daca pentru ei e bun, merge si pentru mine. :))

    00
  12. Faptul ca ai pus titlul „Cum sa nu bei ca prostul” inseamna ca doar daca bei uischi sec nu esti prost. Daca mergem pe acelasi principiu, de ce sa beau vinul cu apa si sa fac sprit, de ce sa pun apa peste cafeaua solubila sa fac ness? Pot pur si simplu sa ling din borcan, simt gustul mai puternic „si amarui”.

    00
  13. Ma lasi cu teoria ta? Beau uischilii cum vreau eu. Mie imi place cu redbull. Care-i problema? Ii ia din tarie si il face mai baubil.
    A devenit bautura asta stiinta acum. Fiecare bea ce si cum ii place.
    Si vinu cica se bea la temperatura camerei…bla bla …cacat. Mie imi place rece si cu apa minerala. Sunt cocalar nu?

    00
  14. salutare!
    cateva precizari pt cei care amesteca Whiskey-ul cu alte bauturi sau gheata…
    – daca este un whiskey cheap as mai intelege sa il amesteci cu ceva… indiferent daca este gheata sau soda/juice… dar pierzi toata distractia, e ca si cand ai pune limonada peste alchool – trist…
    – daca este ceva fin gen Single malt whisky sau vreaun Scotch adevarat atunci nu vrei sa il amesteci, unii cunoscatori adauga apa plata sau apa minerala dar nu prea carbogazoasa, mai soft asa… Precizez ca tap water (apa de la robinet) nu se adauga in special pt clorul imbelsugat gasit…
    In fine pt unii daca pui apa strici whiskey-ul, pt altii e mana cereasca pt ca scoate in evidenta anumite caracteristici ascunse a bauturii… oricum se poate pune f putin nu 50% extra apa in pahar :)
    – amestecat sau nu incearca sa bei responsabil!
    – revin la gheata – shame on you – gheata face ca aroma sa dispara si da bei whiskey mai usor poate dar cmon stop adding ice! comanda o bere rece daca vrei sa te racoresti sau altceva dar nu strica bunatate de Whiskey…

    Apropo nu beau mult whiskey dar cand il beau vreau sa ii simt aroma, fiecare whiskey sau scotch cu aromele lor… Nu uitati de ficati :)

    00
  15. @Adi, daca te-ai fi exprimat mai voalat probabil ar fi fost mai ok.

    Intr-un fel sunt de acord, daca mie imi place gustul de Redbull si Whisky ce e rau in a-l consuma in acest fel? Si nu, nu are gust de orice alcool + whisky.
    Depinde mult unde esti. In club n-am nicio problema, la restaurant e cam aiurea.

    Mai mult, de ce ar insemna ca daca fac o combinatie care-mi place mie sunt catalogat ca taran, meltean sau prost? Alegerea pe care o fac nu deranjeaza pe nimeni, nici macar nu e usor observabila.

    Da, sa pui orice poza de acel gen pe facebook e aiurea, si daca era whisky si trabuc consumate ireprosabil, tot e de coca, parerea mea.

    00
  16. Intr-adevar, asa se simte cel mai bine aroma de whiskey. Cu conditia ca acesta sa fie original, deci nu cumparat de la magazinul de la colt.

    Dar totusi, unde e problema daca-l bei combinat? E paharul tau, nu deranjezi pe absolut nimeni, il bei cum vrea muschiul tau. Astea-s niste prejudecati de 2 bani. De ce mananci paine cu piure? Ete de-aia, ca-mi place painea. Beau whiskey cu Adria de portocale daca am chef, nu vad cu ce va deranjeaza pe voi.

    Meltean esti poate cand ii deranjezi pe altii prin comportamentul tau, nu cand iti vezi de treaba ta. Ce fiţe. :)

    00
  17. Daca amesteci Whiskey-ul cu alte bauturi sau gheata…e ca si cum ti-ai conduce Maybachul.

    00
  18. Pai stati fratilor ca ne-anvatat dom”Presedinte cum se bea Jhony Walker : cu 4 cuburi pe fundul paharului si turnat apoi visichi pana „salta” cuburile.Pai se poate sa-l contraziceti pe dom”Presedinte care are centura neagra plus doi dani in asa ceva…

    00
  19. Nu va mai cac$% pe voi , la noi la mese tot asa va fi : https://youtube.com/watch?v=wqyH2K0h4MA :) Romanul stie el cum se bea cel mai bine!

    00
  20. Bai…stricati wiskey-ul cu red-bull:-j incercati-l cu o cola ceva:))) e mai bun

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile