Cultiva-ti spiritul pedagogic!

Cu siguranta ati auzit cu totii expresia: BA ASA CUM IMI ZICI TU PARCA INTELEG!
Ei bine in fiecare din noi poate exista un bun pedagog, insa trebuie sa il descoperim. Si hai sa nu mergem atat de departe incat sa credem ca toti putem fi buni pedagogi, insa ceva, ceva trebuie sa stim cu totii. DE CE? pai pentru simplul motiv ca vom avea la un moment un copil. sau pentru ca macar odata in viata va trebui sa invatam pe cineva ceva. Si daca acest „gift” nu il ai dezvoltat e posibil ca acel „proces de invatare” sa se transforme intr-o corvoada pentru cel din fata voastra. Ba mai mult, e posibil ca relatia cu acela sa fie afectata pe termen indelungat. Si daca acela e un coleg de echipa la job, e clar ca unitatea echipei e distrusa iar rezulatatele finale vor avea de suferit gramada. Daca insa vorbim de relatia cu familia, aici e si mai grav. pentru ca de aici nu iti poti da demisia ca de la job. Aici vrei nu vrei va trebui sa rezolvi eventualele diferende aparute. Asa ca mai bine vorba dentistului: MAI BINE SA PREVII, DECAT SA TRATEZI! Si de ce sa nu gandim mai departe. Poate nu te-ai gadit pana acum, dar ai un real talent de a fi pedagog. Si credeti-ma ca nu ma refer neaparat la a fi prof la catedra, ci a fi triner in vanzari sau poate in „human resources”. Nu zice nimei ca e usor, insa retributiile financiare sunt destul de frumusele.
Va intrebati de unde pana unde ideile astea in capul meu. Pai uite filmuletul asta de la nenea Ted m-a facut sa ma gandesc la aceste lucruri:

Andrei… ;)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

4 comentarii

  1. „nenea Ted”. Mai banal si ingamfat de atat nu cred ca puteai
    „explica” celor care citesc ce este cu acest TED.

    Dar asa cum bine tu spuneai, nu oricine are acest dar al pedagogiei.

    TED este un acronim pentru Technology, Entertainment, Design si reprezinta o conferinta anuala care intruneste unele dintre cele mai interesante prezentari din cele trei domenii.

    Iar „tipu” care prezinta este Alan Kay, un pionier in programarea orientata obiect si in interfete grafice utilizator, creatorul limbajului Smalltalk si al Squeak.

    00
  2. @Andrei Z – observ ca esti genul de persoana care nu vede dincolo de informatiile furnizate de oamenii aia. Tu trebuia sa vezi ca nici unul din oamenii aia nu are o atitudine asa de serioasa precum ai tu pretentia de la deea. Si nici unul nu strica atmosfera, care trebuie sa fie una de bucurie, pentru ca exista reuniunea respectiva si se face schimbul de informatii. Acelasi lucru se intampla si pe siteul asta. Se schimba informatii si trebuie sa ne bucuram ca avem posibilitatea asta. Tu facand explicatia ei „banala” si „imgamfata” in primul rand strici atmosfera. In al doilea rand chiar si cei care participa activ la TED, adica cei pe care-i vezi tu vorbind, mai fac personificarea asta, pe care a facut-o si deea in spirit de gluma. Daca cineva era interesat, dadea un click pe logoul TED si mergea la About, etc. Si daca tot vrei sa discutam de detalii si sa caracterizam explicatiile, cele pe care le aduci despre vorbitorul de la TED nu aduce nimic util la subiectul dezvoltat aici. Ne arata doar ca tu stii cine e respectivul sau ai tradus de pe TED. Daca discutia ar fi fost despre „programarea orientata obiect si in interfete grafice utilizator, limbajul Smalltalk sau Squeak” – lucrurile stateau putin diferit. Alta data scoate capul afara pe geam, inspira adanc si relaxeaza-te putin inainte sa te apuci sa scrii.

    00
  3. @Nicu – mersi de incurajare!
    Andrei Z – nu sunt imgamfat „bai domnule” ci doar incerc sa transform organizatii si personalitati intr0un fel de amici ai nostri, pentru a nu-i urca pe vreun soclu si la care sa ne inchinam. Iar ca pe domnul ala in cheama lan Key vad si eu. Era o figura de stil, care se cam poarta in blogosfera pentru a putea face „comunicarea” mai personala si mai calda!
    P.S. Mersi frumos tizule de ajutor si frumos spuse cele de mai sus!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile