Cronică de film #254

The Thomas Crown Affair (1968)
Foarte bun. Steve McQueen și Faye Dunaway fac niște roluri mișto, e bine filmat, scenariul e bun.

Under suspicion (2000)
E unul dintre cele mai mișto thrillere făcute vreodată. Gene Hackman e atât de bun încât mă face să vreau să revăd The Conversation sau Welcome to Mooseport.

How to Murder Your Wife (1965)
Slab. Mă așteptam să fie măcar la nivel de “Ghidul bărbatului însurat”, dar e slab.

Dont Look Up (2021)
Foarte bun. Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence fac roluri foarte bune, ironiile se țin lanț, ar putea fi Idiocracy-ul anilor 2020.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Doar ce am văzut Don’t look up!
    Mi-a plăcut.

    Ai găsit descrierea perfectă :D

    PS: Ironiile se țin lanț (nu laț :))

    00
  2. Am oprit Don’t Look Up dupa 30 de minute, e atat de previzibil si lipsit de umor incat ma strambam de jena in fata ecranului.

    „Cum, nu e toata lumea topita de spaima si soc ?!” – rinse and repeat.

    Un loop de paralele si apropouri la Trump, Social Media, Media in general.

    Incearca atat de mult sa fie edgy incat devine penibil.

    Jonah Hill sucks. Si prostul ala de Ron Perlman.

    Iar ala din Dune pare tipul clasic de tocilar care face glumite de cacat si apoi il bat toti.

    00
    • Nu stiu de ce am impresia ca baiatul ala din Dune e impins in fata in urma unor favoruri de un anumit fel. Bah nu ai cum sa fii atat de lemn ca expresivitate si sa prinzi roluri unul dupa altul, efectiv aveam impresia ca joaca acelasi rol in toate filmele unde l-am vazut. La primul rol am crezut ca incearca sa joace un tip mai pus pe ganduri, tot timpul cugetand sa ia decizia buna, de la al doilea rol incolo m-am lamurit, ce mi-e un fund de taiat legume ce imi e fata baiatului asta.

      00
    • Actorul din Dune apare mult mai tarziu in film, sigur l-ai oprit dupa 30 de minute?

      00
    • Apare in ceva cadru fugar catre inceput. E suficient sa te uiti pe IMDB sau pe wikipedia ca sa stii toata distributia.

      N, da, e aproape la fel de prost ca Adam Driver, alt mut de guma plin de negi si slinos ca un cacat.

      00
    • Ron Perlman e mortal cand incepe sa multumeasca albilor harnici pe live tv worldwide :)

      00
    • Nu-i asa ca te-ai recunoscut printre don’tlookupers?

      00
    • Nu, sunt prea meta pentru asa ceva.

      Filmul asta e ca Alchimistul lui Coelho, suficient de „deep” incat sa aiba un mesaj dincolo de fatada, dar la fel de suficient incat orice semi-imbecil sa-si dea seama de respectivul mesaj, iar dupa aia sa urle peste tot cat e de inteligenta cartea.

      Sau ca ateii care „au observat” niste neregularitati in Biblie si asta le-a luminat viata.

      Ati ajuns la nivelul doi, bravo, dar mai sunt vreo 4 stacked behind.

      00
    • Cum stie el petrica tot. Fix ca un om mare

      Alchimistu a supt

      00
    • Petrica e cult in cap.

      00
  3. The Conversation este de revazut si apoi ascultat coloana sonora. Este ceva atat de kafkian in paranoia care il cuprinde, cand isi distruge apartamentul cautand microfoane …
    Iar dupa Thomas Crown, e misto de revazut Bullit. E atat de misto regizat, scenele de urmarire sunt atat de bune, incat la curbele de pe autostrada parca simti forta centrifuga cum te smulge din scaun.
    In astfel de seri, cred ca este o idee buna de vizionat/revazut Stalkers

    00
  4. „Don’t look up” e sinistru de prost. Vrea să fie de toate şi a ieşit un căcat. Două ore pierdute.

    00
    • Mie mi s-a parut un documentar foarte bun. Prezinta foarte fidel realitatea.

      00
    • @etk cam aia e problema. Merge pe stil de comedie / sarcasm si nu iese fix pentru ca oglindeste realitatea. Nici nu mai conteaza cum joaca actorii – din trailer am ramas cu impresia ca orice tragedie globala vine, fix asa decurg lucrurile (vezi virusul si altele).
      De placut mi-a placut, insa mai mult datorita finalului.

      00
    • @Marius, finalul a avut singura replică bună din film, spusă de DiCaprio, ceva de genul, „boy, we really had everything”. În rest, ironia nu se face cu toporul şi cu basculanta de zoaie, mersi, vedem şi noi mizeria din jur. Sper doar că „Big short” şi „Vice” n-au fost doar nişte accidente fericite.

      00
  5. Subscriu pt Under suspicion. Bun de tot, gene hackman kills it.

    00
  6. Don’t look up atinge foarte mulți idioti care se simt cu musca pe caciula.

    00
  7. don’t look up nu e de fapt cu unii gen Jurma sau Ceherches sau medici care spun: bai vine valul Delta, vine Omicronu, hai sa luam masuri, iar ceilalti, aka Iohannis, Ciolacu, Citu sunt pe chill si relax ca au alte treburi?

    00
  8. Pentru fanii filmelor vechi frantuzesti (gen Cristici) – Under suspicion e remake-ul unui film frantuzesc Garde à Vue (https://www.imdb.com/title/tt0082436/?ref_=nv_sr_srsg_0).
    Finalul e diferit in cel frantuzesc fata de cel american, care e mai soft.

    00
  9. Excelent „Don’t Look Up”, absolut excelent. Și crunt, are ceva din „Melancholia” lui Trier. Alături de „The Power Of The Dog” aș spune că-i tot ce pot spune că am văzut mai bun anul ăsta.

    00
  10. Bun Don’t look up, mai ales azi in ziua de Crăciun când mor de plictiseală acasă.
    Chiar bun.

    00
    • Eu m-am apucat de WW2 in color:road to victory. Are 10 episoade, maine il termin. Traiasca alcoolul si netflixul, ca ii ajuta pe cei singuri sa treaca mai usor peste aceasta perioada. Craciun Fericit tuturor!

      00
  11. Am vazut acum Don’t Look Up. Foarte bun. Mi-a adus aminte (la capitolul cinism) de The Network din 1976. Este greu de spus care societate este mai cinica: cea de atunci, sau cea de acum

    00
  12. Don’t look back este o parodie și trebuie tratată ca atare.
    Primul semn că este parodie este distribuirea lui Di Caprio în rolul unui astrofizician.

    00
  13. Don’t look up a fost foarte bun. Si nu l-as fi cautat daca nu era discutat aici.

    00
  14. Despre Don’t Look Up: nu l-am vazut inca, dar de vreme ce-s atatea discutii aprinse, am cautat de curiozitate review-uri. Cam jumate din ele o tot freaca cu comentarii politice/sociale. Tot da-i si lupta neicusorule cu climate change+cum nu face nimeni nimic, cum toata lumea se coieste si nu accepta ‘Stiinta’ si vaccinele etc. Catre toti istericii astia: bre, e doar un film. Inca si fantastic/not-real. Producatorii au bagat bani si vor sa scoata profit, actorii/scenaristii isi fac meseriile lor pt care se asteapta sa fie platiti, personalul tehnic la fel etc. Ce pla mea se tot trage turta pe ce vrea sa spuna/semnificatii ba nu/c-o fi c-o pati? Adica, asa de prosti am ajuns ca civilizatie? Sau aia cum-ca Superman e si-si, ii plac amandoua sexele. Si discutii aprinse pe Twtr etc despre asta. Serios, adica ii pasa cuiva de orientarea sexuala a unui personaj care nici nu exista?

    00
    • pai nu prea mai sunt alte subiecte de discutii… subiectul pandemie e deja perimat.
      romanii nu mai sunt chiar atat de idioti ca nu se vaccineaza cand aia 99.9% vaccinati sunt in lockdown.

      00
    • Wow. DanC nu a auzit de simboluri sinalte treburi. DanC e ca copiii aia mici, vede numa ce e in fața lui

      00
    • Ce ne pasa noua ca Superman e gay, chiar asa de prosti suntem, se intreaba danc.

      DanC acum doua saptamani: de ce baga gay si negri in filme, sexo-marxistii dracu, ne spala copiii pe creiere sa fie si ei gay si negri.

      00
    • @Gamblin esti consecvent idiot: „DanC acum doua saptamani: de ce baga…”. N-am spus niciodata asta, retardule. Si nu e prima oara cand pui in gura altora ce-ti kka tie mintea.

      00
    • Acum cateva saptamani comentai la The harder they fall. Atat de prost ai ajuns ca civilizatie ca nu mai poti dormi fiindca niste personaje fictive sunt gay sau cowboy negri sau trumpisti nazisti. Gata, cowboy negri, e propaganda commie. Cum ziceam esti si prost si tare-n gura. Si nici varsta nu te ajuta, senilule.

      DanC
      6 noiembrie 2021 la ora 1:49 pm

      E varianta americana a filmelor romanesti din perioada comunista: cu nou absolvent repartizat intr-un sat uitat de lume, cu primarul-membru de partid care-i al mai intelept si mai harnic si care-l ajuta, cum isi gaseste el iubirea vietii lui intr-o gospodina locala etc.

      Dar elemente woke au aparut in toate serialele noi: trebuie sa existe doi gheiuti ori 2 lesbi in orice serial. Apoi am vazut in treacat un serial preluat din UK parca: unul la 14-15 ani vroia sa-si schimbe sexul, mama era pro, dar tatal nu-si-nu. Ei bine, tatal era personajul negativ in toata schema. Plus kkturi despre ‘climate change’ pe ici pe colo. Sau ‘white supremacists/nationalists’ pe la filme tip FBI/CSI/NCIS, fiind bineanteles aia raii.

      00
    • @Gamblin: Securitatea e alive&well, faci copy&paste la comentarii de pe net, thx! :) Deci ce am spus eu atunci si ce ai inteles tu: „de ce baga gay si negri in filme, sexo-marxistii dracu, ne spala copiii pe creiere sa fie si ei gay si negri” + „cowboy negri sau trumpisti nazisti”. Pe langa faptul ca esti prostan si meschin, esti si magar.

      00
    • Esti uituc, ti-am dat un copy paste.

      Ai spus ca filmul ala doar cu negri este cum era propaganda comunista. Propaganda comunista era o mizerie sinistra. Deci filmul ala doar cu negri e o mizerie. Deci cu varsta ai ajuns atat de prost ca civilizatie incat te deranjeaza ca erau cowboy negri intr-un film. E fictiune boss. Trebuie sa fii prost tare sa te deranjeze fictiunea – tu ai zis asta. Iar pe tine exact asta te deranjeaza.

      Ai grija cum pui pulile in propozitii ca te injuri singur :))

      00
  15. Am ales unul random de sărbători, am mers pe mâna mea cum s-ar zice: Adorația (https://www.imdb.com/title/tt7715270/). Nu are rating mare pe IMDB însă mi s-a părut genial. Poate că s-a și potrivit cu starea mea din momentul respectiv. Recomand oricum!

    00
  16. Ce-i cu toata lumea care s-a uitat azi la Don’t look up? Inclusiv eu. Zici ca-i pandemie cu filmul asta

    00
    • E ca atunci cand arunci gunoiul la cos si iti doresti sa fii validat pt acel gest.
      Daca avea alta distributie, nimeni nu il mai viziona.

      00
  17. Cei mai multi  oameni au fost asa de prosti ca civilizatie de mici, vorba lui nea dan. Insa abia acum au reusit sa intre toti pe internet. E mai simplu acum, dai cu degetu acolo pe tambleta aia sau cum ii zice si ramane marturie pentru trei generatii cat de prosti ca civilizatie sunt de mici

    Alde danC , petrica etc. sunt asa de prosti ca civilizatie incat vad un film al carui subiect este despre cat de prosti ca civilizatie sunt, citesc rewieurile despre cat de prosti ca civilizatie sunt, iar la final se mira: oare asa de prosti am ajuns? Nah, nu se poate.

    Asa de prosti ca civilizatie ati fost mereu, stati linistiti. Doar ca acum v-ati facut grup pe facebook :))

    00
  18. Hahahaha „Asa de prosti ca civilizatie ati fost mereu, stati linistiti.” El, toa’rsu’ Gamblin nu e! :) Ce cretin! :)

    00
  19. Don’t look up este un film excelent, este un Idiocracy așa cum ar fi trebuit să fie, un 2.0 pentru ca oricine sa înțeleagă mesajul lui.
    Lăsând la o parte părerile „specialilor” despre regie, actori, subiect bla bla… nu am putut sa nu remarc cat de bine ancorat în realitate este. Trump cu rubedeniile lui in WH, Fauci cu pandemia, ironiile la adresa lui Bezos, Elon care sunt zeificați de proști și văzuți ca salvatorii planetei, nebunia si ignoranța media cu privire la subiecte care nu aduc senzaționalul in atenție. Astea erau cele mai evidente, plus sunt altele mai subtile.

    00
  20. Daca Di Caprio, manca un castron cu ciorba timp de 30 minute, tot v-ar fi placut acest film.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile