O reclamație la Primăria București…

Cineva a făcut zilele trecute o reclamație pe site-ul primăriei Bucureștiului, pmb.ro, folosind domeniul meu de email, știind că am catch-all.

Am primit 3 mailuri de la pmb.ro, care mă informau de parcursul reclamației. Azi am primit asta. Strada aia există, dar nu e nici un bloc acolo.

Ce vreau să subliniez: în nici un pas pe parcursul acestei reclamații nu s-a verificat dacă emailul ăla e valid. Au continuat să trimită mailuri către el. Uitați-vă la scan-ul ăsta, au semnat 3 oameni pe el. Pe o reclamație aiurea și un email invalid!

Cooperativa munca în zadar.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Excelenta idee! Vezi ca vei primi niste emailuri de la Ploiesti, in curand :D

    00
  2. Telekom : eu si un alt client. Aceeasi adresa de email diferenta fiind de caps lock. Eu am creat initial aceea adresa.(presupun) . Primesc constant factura celuilalt pe email. Anuntat Telekom, client, spus de GDPR= nimic.

    00
    • unde ai adresa de mail case sensitive?

      00
    • Unde ai mail-ul? Gmail, yahoo?

      00
    • Câte chestii cu CFR marfa am
      primit pe adresa mea de email numeprenume@gmail.com pentru nume.prenume@gmail.com cred ca am distrus din greșeală și o relație/căsătorie pentru că un email a venit cu numele unei persoane f apropiate și răspunsul a fost pe măsura. Deh pățești

      00
    • yahoo nu are case sensitive, si niciun alt provider mare gen gmail/hotmail, etc

      poate de-astia ascunsi, mici au asa ceva dar nu m-am lovit niciodata de asta

      aia de la telekom sunt ei tolomaci, un prieten are cont pe gmail: prenume.nume@gmail.com si a primit acum vreun am cred un mail cu „licenta de antivirus platita” de la telekom. s-a gandit omul ca sigur ala are fara punct, a trimis la ala – ghinion i-a venit tot lui, s-a gandit ca s-a busit ceva la gmail ca mesajele erau trimite de telekom la prenumenume@gmail.com

      dupa ce am pierdut vreo jumate de ora am gasit 2 chestii interesante la gmail:

      punctul in adresa este ignorat, asa ca daca ai george@gmail.com o sa primesti si mesaje trimise la g.eorge@gmail.com si la ge.orge@gmail.com chiar si la g.e.o.r.g.e@gmail.com
      mai au o traznaie utila, daca punctul este ignorat, la fel sunt si orice caractere aflate dupa semnul + asa ca un mail trimis la george@gmail.com ajunge in aceeasi casuta in care ajunge si unul trimit la george+sex@gmail.com sau george+spamtelekom@gmail.com

      eu abonarile la diverse servicii le fac folosind +numele_site-ului, si vad care ma aboneaza la spam

      bafta

      00
    • cum kkt să ai case sensitive la mail? ce, dacă scriu Gigi@gmail e diferite de gigi@gmail? cât de tâmp să fii să pui așa ceva?

    • Aceiași problema. Sunat la Telekom, rezolvat in 3 minute. Poate am avut noroc :)

      00
    • gmail au facut acum un an parca minunea asta cu ignorarea „.” din adresele de mail. in caz ca erau 2 oameni diferiti cu adrese xy@gmail.com si x.y@gmail.com titular a ramas xy. inainte de asta au trimis mai multe randuri de mailuri in care explicau ce si cum dar pe cine intereseaza ce zice google? mult mai sigur e ca daca nu trimit mailul ala cu pisici la 99 de amici o sa se inchida yahoo messanger…

      00
    • cred că te inșeli. au ignorat „+”, nu „.”

    • zoso tu te inseli. google ignora punctul de câțiva ani. x.y@gmail = xy@gmail iar adresa main e xy@gmail.

      00
    • Eu am problema asta. Un băiat si-a înregistrat pe Instagram adresa lui de mail@gmail identica cu a mea, mai puțin un punct. Acum primesc mailurile pentru contul lui la mine în inbox. I-am scris pe insta, nu a răspuns, mark as spam sănătate. Dacă partea cu „+” e super utila, partea cu ignoratul „.” e retardata de-a dreptul.

      00
    • Partea cu + nu e chiar atat de utila. Spammerii s-au prins repede, si softurile/scripturile inlatura automat tot ce vine dupa + :(

      Sigur, nu toate, dar alea „bune” :)

    • Gmail ignora punctul din numele contului din 2008 cel putin (probabil asa a fost de la inceput dar atunci am observat eu). Atat la login cat si la send. Daca ai x.y.z@gmail.com merge si cu xyz@gmail.com

      00
    • @Claux: Nu-i vorba ca e principala aia cu punct sau aia fara punct. Principala e aia pe care ai creat-o si cu care te loghezi. Daca tu ai creat xyz@gmail, iti vine mail si de la x.yz@gmail, dar te poti loga numai cu xyz.

      00
    • intai erata, nu a ramas xy, ci cel care avea casuta mai dinainte.

      chestia asta mi s-a intamplat cu un var cu care chiar corespondasem pe mail. eu am ramas cu casuta, el cu mailurile forwarded de mine catre casuta noua pana a reusit sa si-o inregistreze pe la diversele institutii cu care colabora iar voi cu minusurile ca stiti voi mai bine.

      00
    • am patit si eu. Pe numeprenume@yahoo.com am primit lucrarea de licenta platita a unui primar din Botosani. La fel, facturi, mail-uri de campanie electorala, licente antivirus Telekom. Pacat ca spaga nu se da pe mail. :D

      00
    • Gmail are partea cu ignorarea punctului de foarte mult timp, nu doar de un an:
      https://gmail.googleblog.com/2008/03/2-hidden-ways-to-get-more-from-your.html

      In plus daca eu an adresa de mai nume.prenume@gmail.com nu va putea nimeni sa isi creeze numeprenume@gmail.com .
      Asa ca nu exista nici un risc sa se trimita aiurea mail-urile.

      00
    • @Norbert, parcă cu + nu mai merge iar multe formularelor nu acceptă + în câmpul dedciat adresei de email.
      În plus, și Facebook ignoră de +1 an punctul din username și link profil/pagină: facebook.com/num.e.ion = facebook.com/numeion

      00
    • Eu la adresa respectiva primesc facturi din 2000 de cand am facut-o.
      Clentul asta are contract de anul trecut cu Telekom.
      1. desi am sunat Telekomul de 2 ori si le-am dat si Id-ul clientului tot nu s-a rezolvat
      2. Am incercat sa forwardez de la mine nume@yahoo.com la el NUME@YAHOO.COM ( asa e adresa) si mi s-a intors inapoi in contul meu.
      3. respectivul e cam aerian- cand l-am sunat a zis ca primeste si pe tel notificare si nu a inteles nimic

      00
  3. O fi o ruda bogata care vrea sa-ți lase teren in București.

    00
  4. Ce te mira, Adina Florea a „cerut de la DNA dosarul Tel Drum în baza unui denunţ anonim pe numele lui Ştefan Iulian, actorul preferat al lui Caragiale (G4media)” – deci daca se pot face denunturi pt persoane fictive, de ce nu s-ar putea si reclamatii?

    00
  5. Cu mail specific pe fiecare site i-am prins pe aia de la elefant.ro ca au vandut adresele de mail si acum primesc spam pe mail-ul cu care m-am inregistrat la ei :))

    00
  6. Cand ai salariu minim 5000 lei pentru frecat menta in primarie plus ce mai pica pe acolo chiar nu te intereseazaa daca emailul ala e valabil exista etc. Pisica a fost pasata mai departe deci timpul trece leafa merge

    00
    • Si cum propuneti voi sa se faca verificarea ?
      Sa exista cineva care sa iti dea mail sa te intrebe daca existi ?

      Sa spunem ca eu fac o reclamatie scris si cer sa primesc raspuns pe adresa andrei.g@reclamatie.ro
      Tu ca functionar nu ai cum sa verifici daca adresa de mail este cea corecta, dar ai obligatia legala sa imi dai un raspuns in 30 de zile.
      Imi trimiti un mail sa ma intrebi daca sunt eu… eu nu raspund.
      Astfel, nu imi mai oferi nici un raspuns, iar eu peste 40 de zile vin si fac reclamatie ca nu am primit raspunsul la sesizare in termenul legal.
      Nu scrie nicaieri in lege ca eu trebuie sa iti rapsund la mail-ul tau sa iti confirm.

      Sau, sa luam alta speta.
      Eu fac reclamatie scrisa si cer ca raspunsul sa il primesc prin posta la adresa X.
      Cum poate verifica functionarul de la primarie ca eu chiar locuiesc acolo ? Trebuie sa imi faca 2-3 vizite personal pana ma gaseste acasa ?

      00
  7. Nu asta e important. Stirea zilei e ca a raspuns primaria in 3 zile.

    00
  8. Important e că sistemul funcționează și oamenii aia au treabă, nu stau degeaba.

    00
  9. Tu intrebi de ce nu verifica nimeni. Am depus cerere la Directia impozite si taxe locale sa imi recalculeze impozitul pe casa, conform unei hotarari de consiliu local, in functie de vechime. Deci, depun un act doveditor ca imobilul e mai vechi de 70 de ani (conform propriilor hotarari, ar trebui sa imi scada impozitul cu un procent – nu mai tin minte cu cat), completez cerere si o inregistrez la registratura. Conform propriilor hotarari, trebuie sa primesc raspuns in maxim 30 zile lucratoare.
    Au trecut patru luni. Nu am primit raspuns. Intre timp mi-a venit decizie de impunere. La ce valoare? Aceeasi din anul trecut (de fapt marita cu cativa lei).
    Concluzie: la primarie/consiliu local ii doare drept in cur de cetateni si, daca ar putea, ne-ar trimite si niste jeturi de urina in crestet, ca niste binecuvantari.

    00
  10. Interesant, deci trebuie sa folosesc adresa de la tine ca sa raspunda PMB. Ca la adresa actuala nu se deranjeaza sa raspunda la vreo 6 reclamatii facute …

    00
  11. dai forward la dataprotection.ro si ii pui sa plateasca amenda. :) fight system with their weapons :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile