Context la cea mai importantă știre a săptămânii: inspectorii din învățământ

Corpul de Control al Ministrului Educației a făcut o evaluare a inspectorilor școlari. Și nu a ieșit bine, așa că evaluarea va fi anulată din motive gen:

  • Din formularele utilizate in procesul de evaluare lipseste rubrica de autoevaluare;
  • Totalul punctajului de pe unele fise de evaluare a fost calculat gresit, astfel incat calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluata obtinand un calificativ mai bun sau mai slab decat cel corect. Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt mentinute sau nu in functia de conducere;
  • In alte cazuri, s-a ajuns la situatii aberante in care punctajul acordat depaseste punctajul maxim de 100 de puncte;
  • Evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizata in fapt de catre Comisia unica de evaluare, asumandu-se rezultatele unei evaluari anterioare.

Pe românește, evaluarea asta trebuia să mențină în funcții niște incompetenți și asta a făcut, dar a bătut prea mult la ochi, pentru că idioții ăștia puși de PSD în funcții nu sunt tocmai isteți.

Bun.

Ce sunt inspectorii școlari? Sunt niște, în marea lor majoritate, profesori incompetenți, care au pupat în fund unde trebuia și au fost avansați. Funcția asta a fost creată pe “principiul mărgicii”, să mai fie nevoie de o aprobare de la niște idioți care n-au nici o treabă, că oricum nu contează. În realitate, dacă mâine ar dispărea cu totul, treaba ar merge mult mai bine.

Din faptele de arme ale inspectorilor școlari se remarcă:

  1. salariile obscen de mari în raport cu cadrele didactice pe care le controlează. o prietenă a avut o cădere nervoasă când o japiță de inspector se rățoia la ea că trebuie să se străduiască mai mult și să lase mofturile, că poate să îi facă greutăți, prietena având 900 lei salariu și inspectoarea 3.500.
  2. mersul în inspecții unde cadrul didactic trebuie nu doar să predea lecția unor copii, ci și să pregătească mâncăruri și pachețele pentru inspectori. în unele cazuri, aceștia cer să fie duși la restaurant, pe cheltuiala cadrului didactic.
  3. nu mai știu exact de ce ai nevoie de ei pentru lucrarea de grad, dar o altă prietenă mi se plângea că 3 inspectoare din astea au vrut la restaurant, 600 lei, și apoi câte un parfum fiecare.
  4. acoperirea directorilor de școli, când e vorba de incompetență și furturi, pentru că sunt mână în mână și trăiesc din mila aceluiași partid. pur și simplu nu fac nimic dacă primesc vreo reclamație. nimic. de aia școlile sunt jalnice, pentru că directorii fură de rup și nu le face nimeni nimic.

 

Cât despre o reformă reală, ea mai are de așteptat. Nu e importantă. Voi nu înțelegeți că lipsea rubrica de autoevaluare din formular?!?!?!?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. NOU
    #1

    Plus asta „Totalul punctajului de pe unele fise de evaluare a fost calculat gresit”.
    Vorba aia, teoretic în școală se învață adunarea :))
    Mare dreptate are Eftimie aici (https://eftimie.net/firea-confirmat-prostie-mare/)
    ” În școală se face cea mai puțină educație din toate locurile din lume. Ies copiii semi-analfabeți de-acolo, cel puțin la noi.”

    00
  2. Din comunism, școala românească a căzut direct in feudalism

    00
  3. Când inspectorii vor șpăgi, trebuie înregistrați și puși pe net.
    Suntem în secolul in care telefonul mobil poate înregistra ore intregi de discuții.
    Preventiv, eu pornesc AudioRecorder la fiecare întâlnire „mai oficiala”. De ce nu?

    00
    • Cu foarte putine exceptii, cei ramasi in invatamant sunt incompetenti care nu s-ar descurca in domeniul privat, de aici rezulta „capul plecat sabia nu-l taie” care duce la slugarnicie si dorinta ca intr-o buna zi, si ei sa ajunga inspectori, deci au multe funduri de pupat. D-aia nu prea se gasesc inregistrari intre ei. E fix ca o mafie :)

      00
    • Pentru ca nu e legal si nici moral daca nu ai acordul participantilor/organizatorilor.

      00
    • NOU
      #6

      Da este moral si legal sa ceara spaga in plm

      00
    • Legal nu zic, poate nu e.

      Dar moral, cât timp eu personal sunt implicat în discuţie, nu văd de ce n-ar fi moral.
      Şi faza cu ilegal e o porcărie tipic comunistă. Cât timp se dovedeşte că nu e manipulată sau scoasă din context, o înregistrare poate fi singura armă ce o poţi avea ca cetăţean corect în ziua de azi.

      00
    • 27 dislike. Mai multe decat comentarii, mai multe decat oricare like.
      Pentru ca am spus:
      Ca nu e legal sa inregistrezi fara acordul celuilalt participant la discutie (si e suficient google ptr a vedea legislatia europeana in materie de privacy).
      Ce am dorit sa te fac constient (chiar daca nu ar fi fost aceste legi) ca acel personaj care da record “preventiv” e maine langa tine. Nu ai nimic de ascuns, stiu. Nici eu. Cand am scris comentariul mi-am imaginat doar scena cu acest personaj trist si se pare ca si reprezentativ: dam cu inregistrarea, preventiv, ca poate se intampla ceva. Lucram cu prezumtia de vinovatie.
      Si nu mi-am imaginat cripto-comunistii ca poate in anumite situatii contra raului trebuie sa lupti cu raul, mi-am imaginat situatia “putin oficiala” in care cineva da drumul la record. Doar pentru ca poate. Doar pentru ca il lasi. Doar pentru ca nu intelegi.
      Aici era legatura si cu partea morala.
      Sa aveti un somn usor.

      00
    • Eu îmi înregistrez apelurile. De când am instalat aplicația nu se mai ceartă nimeni cu mine „ba am zis să x” sau „fă așa”. După ce le-am dat play la înregistrare, fiecare s-a schimbat la față și reacția majorității a fost „Tu mă înregistrezi?”. Prietenaș, dacă uiți ce zici/ceri în mod constant și nu ai decât tu dreptate, eu ce vrei să-ți fac?
      O să zică unii „bla bla, nu e legal, trebuie acord, bla bla”. Nu există moralitate când ai de a face cu ursari de genul.

      00
  4. Inspectorul scolar e o capusa care se poate ingrasa de 5-10 ori in timpul unui mandat, el ia spaga de la profesorii suplinitori si in general de la oricine nu e fixat țapan pe post cu un concurs, uneori spaga merge si in natura, implicare politica 100% 2,3mandate si succesul e asigurat iese omul la pensie minim 4.000 lei

    00
  5. Au incercat Liviu Pop si altii inainte sa scape de cativa (pentru ca sunt incompetenti de la mai multe partide si e si aici o paine de impartit), dar si-au recastigat (cei mai multi, unii chiar de mai multe ori) postul in instanta. Sunt asimilati functionarilor publici si e greu sa scapi de ei (de oricare functionar public). Formularele de evaluare si inspectia in sine au fost doar pentru spectacol (tocmai ca sa mai aplaneze niste tensiuni dinspre partea profesorilor). Solutia este asa cum ai spus, sa dispara. Si odata cu ei si directorul numit pe criterii politice. Directorul se ocupa doar cu gestionarea fondurilor si numirea unor coordonatori ai profesorilor, iar acestia de calitatea actului de invatamant.

    00
  6. oftopic: De faptul ca inspectorii ITM vor merge acasa la angajat sa controleze daca au conditii bune de munca (la munca la domiciliu) ce zici? Sa pregatim niste fursecuri?

    00
  7. … problema majora e ca nu au nici-un sens inspectoratele scoalare, asa cum nu au sens nici evaluarile din educatie. Momentan 95% din profesori au calificativ FB la final de an… sa fim seriosi, sistemul e plin de profesori care n-au ce cauta la catedra. Am predat si eu cativa ani, problema mare este ca toti se plang de salarii in conditiile in care multi nu le-ar merita nici astea asa mici cum sunt. Programe de la 8-11 zilnic, stat cu fundul pe catedra si povestit saptamani intregi fara sens… sa nu mai zic de titularizari cu subiecte fara logica, fara esenta, plin de profesori cu probleme psihice grave. PS: As putea sa scriu 2 zile despre ce-am vazut si patit cat am fost la catedra, dar oricum n-ar avea sens ca: „elevii sunt de vina, nu mai invata nimic generatia asta”.

    00
  8. Inspectoratele şi inspectorii sînt nişte relicve din epoca glaciară.
    Unsuroşi, cu mult păr care li de zburleşte la orice critică primită, înghețați pe post pe vecie.
    Sînt de rîsul curcilor cu „puntajul total a depăşit maximul admis” care nu înseamnă decît că au primit note peste 10 la „probe” chiar dacă ei au cerut 10.

    00
  9. dincolo de discuția despre cât de utile sunt inspectoratele (nu-s) sau cât de implicați politic sunt inspectorii (în cea mai mare parte, până-n gât), ai înțeles fix pe dos: evaluarea inspectorilor se anulează tocmai pentru că ei, inspectorii, au contestat-o, sesizând abuzuri ale ministerului, evaluarea fiind făcută nu ca să-i păstreze, ci ca să-i dea jos. inspectorii contestatari au câștigat concursurile pe vremea lui cioloș, pe vremea lui grindeanu au fost dați jos, au câștigat în instanță anularea demiterii, iar acum s-au trezit din nou dați afară total abuziv. ce e interesant e că ministerul se comportă acum, după ce scandalul a explodat și se vede cât de abuzivă a fost evaluarea, total schizofrenic, de parcă persoanele alea care au făcut evaluarea nu ar fi fost din minister, ci de pe marte.

    00
  10. Tot sistemul de învățământ e putred, nu contează ce știi, contează câte diplome ai și câte relații de vasalitate îți faci: eu am absolvit spiru la id (da :D ) iar titularizarea (care echivalează cu un examen scris de licență, adică evaluează cunoștințele din cei 4 ani de studiu în facultate + modulul pedagogic) am luat-o întotdeauna cu note peste 8. Plus un examen Cambridge Proficiency luat cu maxim de punctaj. De ce „întotdeauna”? Pentru că și suplinitorii dau examen, este exact ca cel de titularizare, înainte de titularizare am dat vreo 3 examene de-astea cu note de 8 sau 9, cumva știam suficientă materie înainte să termin facultatea și aia la id. Ei, și-a venit mr. Funeriu iar inspectorii conștiincioși nu mi-au trimis dosarul unde trebuia să susțin definitivatul. Ni s-a refuzat dreptul de a participa la examen. Unii au fost scoși cu jandarmii din examene. Eram paria. Da, puteam să-i dau în judecată și să câștig, dar am preferat să învăț mai mult și pe un domeniu din care să câștig bani și am plecat de nevoie, dar scârba mi-a rămas. Sistemul de învățământ e doar un parazit social.

    00
  11. Care invatamant? Mai avem asa ceva. Cred ca a ramas doar cuvantul din dictionar ca in relaitate invatamanul este sub pamant.
    Astia merg pe cantitate nu pe calitate.
    De ce sa mai dam exament la facultate merge sa intri doar cu buletinul nu?

    00
  12. Proasta parere mai ai despre d-l (actual) Presedinte, fost inspector general! Sau dansul este exceptia care confirma regula?

    00
  13. La cat de des sunt schimbati ministrii de la Educatie, n-ar mai trebui sa ne miram ca reformele nici nu apuca sa fie implementate cum trebuie. La asta se adauga calitatea indoielnica a activitatii acestor ministri, fapt reflectat in problema mult discutatelor plagiate. In aceste conditii, oamenii din subordinea acestor ministri am vrea sa fie impecabili?! Nu uitati ca ”Pestele de la cap se impute”.

    00
  14. În Brașov inspectorii pe care îi știu eu sunt femei (oare are vreo legătură cu pupt sula?!): nevasta unui doctor dentist cu „studio”, nevasta directorului celei mai mari fabrici de rulmenți și o nevastă de ceva baron local, fostă directoare la școala din cartier pe care a nenorocit-o prin incompetență – a ei și a celor angajați.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.