Consilierul economic al Guvernului explică taxa pe lăcomie

M-am uitat aseară la Antena3, la partea unde Darius Vâlcov, consilierul economic al Guvernului Dăncilă, a explicat măsurile din taxa pe lăcomie, și am notat câteva chestii pe care le-a zis.

  1. băncile românești dau în România credite cu dobânzi mari. în Cehia atrag bani de la populație cu 1% dobândă și îi dau înapoi cu 2% dobândă. taxa pe lăcomie este taxa pe ce își pun băncile peste ROBOR.
  2. a fost un control ANAF la mai multe bănci, care a constatat că băncile se împrumutau de la băncile mamă cu 17% și dădeau împrumuturi în România cu 4%, așa sifonau banii din România.
  3. băncile nu vor să dea bani antreprenorilor și companiilor, subminând economia națională.
  4. băncile participă cu avânt la programele garantate de stat, Prima Casă și altele, pentru că garantează statul, dar când garantează investitorul român nu vor.

Dacă vreți să vedeți delirul, 130MB.

gadea-valcov

Ceea ce este greu de explicat unui tip ca Vâlcov, precum și românilor care îl aplaudă frenetic, este că fix genul ăsta de măsuri sunt motivul pentru care la noi dobânda este 7% și la cehi 2%. Neîncrederea în guvern și în măsurile pe care le ia acesta, pentru că nu pare că vrea binele populației, fac ca România să fie o țară riscantă, iar riscul costă peste tot în lume.

Dar declarația lui goală, 2% vs. 7%, prinde la cei săraci cu duhul. Dacă ar fi spus “guvernul a creat politici de stimulare a mediului privat, numărul companiilor a crescut cu 30% numai anul ăsta, numărul de angajați a crescut, nivelul de colectare a taxelor a crescut, corupți a scăzut, numărul proceselor pe speță economică a scăzut, numărul șomerilor a scăzut, numărul deceselor infantile a scăzut, numărul deceselor în accidente rutiere a scăzut și totuși nenorocitele astea de bănci jupoaie pielea de români și nu putem accepta așa ceva”, dar ar fi fost frumos și logic. Dar nu poate spune asta, pentru că Guvernul n-a făcut asta. Guvernul n-a făcut nimic, iar economia României crește din cauza inerției și a măririlor artificiale a pensiilor și salariilor.

Și normal că băncile nu dau credite antreprenorilor și companiilor, pentru că e riscant din cauza măsurilor aberante ale Guvernului. Cât durează procesele băncilor cu datornicii? A făcut Guvernul ceva pe tema asta?

Altfel, comunismul a murit și nici socialismul nu se simte prea bine. Nu că forma asta de capitalism sălbatic ar fi foarte brează, dar parcă totuși când Parlamentul votează cursul dolar leu 1 la 1 nu ne îndreptăm în direcția bună.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

109 comentarii

  1. Soc si groaza: Zoso apara bancile.

    00
  2. Sunt curios câți vor încerca și la tine pe blog (dacă nu le ștergi postările) să explice că, de fapt, măsurile propuse sunt foarte bune.

    00
    • Foarte bune pentru cine?

      Avem de-a faci cu un conflict intre doua grupuri de interese. PSD are nevoie de bani sa fure si sa se mentina la putere. Bancile si ceilalti cu facilitatile si legile favorabile baga mana pana la cot. Adica un conflict intre doi hoti. Popcorn, please

      00
    • corect, e un conflict intre 2 pungasi care fiecare stiu ce fac

      00
    • @Radu

      „Popcorn, please”

      Banuiesc ca scrii din state, nu?

      Daca ai fi aici, poate ai intelege cum o sa afecteze nebunia asta viata celor caposi care inca mai traiesc in Romania.

      00
  3. NOU
    #9

    – PSD-u vorbeste EXCLUSIV pentru publicul lor !
    – in timp ce opozitia NU VORBESTE PENTRU NIMENI !
    cam de asta am ajuns unde am ajuns
    – tovarasa proasta a romaniei acum cateva minute anunta la tv ca a INAUGURAT in 2018 magistrala 4 de metrou : parc bazilescu – straulesti !!!! … aceste DOUA STATII de metrou au fost inaugurate pe 31 martie 2017 … anul asta s-a inaugurat doar parcarea de la straulesti … si asta doar asa ca fapt divers ….

    MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI MINCIUNI …
    cine sa-i contreazica si mai ales unde ?
    alegatorul din fundul curtii o sa zica doar atat : uite domne ca au facut !

    repet si subliniez : daca puteti sa lecati din tara duceti va linistiti …

    00
  4. „a fost un control ANAF la mai multe bănci, care a constatat că băncile se împrumutau de la băncile mamă cu 17% și dădeau împrumuturi în România cu 4%, așa sifonau banii din România.”

    Explica-mi un pic aici. Vrei sa spui ca nu este adevarat? Nu am vazut nimic despre asta. Mi se pare foarte grav daca e adevarat. Intreb foarte sincer.

    00
    • Parcă îmi trebuie o traducere. Dacă de la banca mamă luau cu 17%, dar în țară dădeau cu 4%, cum făceau șifonarea? Nu ar fi trebuit să fie invers?

      N-are rost să întreb, dar banca mamă de unde a făcut rost de banii ăia și cum?

      00
    • tati, fii atent aici. ca să nu plătești impozit pe profit în țara unde faci profitul, cumperi un serviciu intangibil din altă țară. cine sunt acționarii băncilor românești? exceptând cec și eximbank, bănci străine (bănci mamă). iei de la ele „consultanță”, pixuri, „imprumuturi” la scoruri foarte mari, ca, la final de an, în românia sa ieși pe profit cât sa nu bată la ochi.

    • Am inteles acum.

      Pana la urma, cel putin la punctul asta, se percepe ca Valcov spune adevarul.

      00
    • Sunteti incredibil de berbeci ca plecati de la ipoteza ca ceva, orice, din ce spune Valcov are vreun dram de adevar. De exemplu aia cu 17% si 4%. Sa zicem pt simplificare maxima ca tu vrei un imprumut pe un an de 100 de lei de la BCR, BCR ia 100 de lei de la ERSTE si ti-i da cu dobanda 4%, la final tu ii dai lui BCR 104 de lei. BCR nu are cum sa fi luat banii aia de la ERSTE cu 17%, pentru ca ar fi trebuit sa ii dea lui ERSTE 117 lei dupa un an inapoi, adica sa dea de la BCR 13 lei diferenta intre castigul de 4 lei si datoria de 17 catre ERSTE, este matematic imposibil, e o tampenie, e un cretinism, e ce vrei sa fie dar nu e adevarat.
      PS: am lucrat pe vremuri intr-o institutie financiara, institutiile financiare din Ro castiga bani luand imprumuturi mai ieftine de la mamele lor de afara si vanzandu-le mai scump in Ro, niciodata altfel, cassuedejd din diferenta asta de dobanzi. Plus din diverse alte comisioane aplicate creditacului din Ro. Intr-adevar, banii mai pot fi sifonati cumparand apoi de la parteneri externi servicii mai scumpe, dar oricum bancile au generat pana acum profituri bune si au platit tone de impozite, nu va uitati in gurile unor jivine precum cei din PSD. DACA NU AR FI FOST ASA, DACA NU AR FI AVUT CASTIGURI CI DOAR PIERDERI, ACTIUNILE LOR AR FI VALORAT ZERO LEI PE BURSA PENTRU CA NU AR FI PLATIT NICIODATA DIVIDENDE, FFS! De-aia cumpara 99% din investitori actiuni, in speranta unor dividende, restul de 1% cumparand pentru ca vor sa preia bucati de control asupra emitentului de actiuni.

      00
    • Radu, serios acum ca daca si in matematica elementara ne incurcam…ce sa mai vorbim de logica.
      Pai evident ca se sifoneaza bani daca se imprumuta la dobanzi imense de la banca mama din taraX. Ca in loc sa ii dea o suma pt dobanda de 4% ii da o suma mult mai mare corespunzatoare dobanzii de 17%. Wtf…ce e asa greu? Care ar fi logica sa se imprumute de la banca mama din afara cu o dobanda mai mica? Sa ce?
      Asa fac toate multinationalele, nu doar bancile. Ruleaza operatiuni pe entitati inregistrate prin olanda sau mauritius, factureaza niste servicii de valori imense pe la firma mana din tara X. Nu zice nimeni sa le dam in cap, ca murim apoi si noi cu tot cu ele…dar ceva masuri ar fi de bun simt sa se ia.
      PSD-ul ca de obicei pleaca de la niste lucruri ok si cat de cat logice, dar cand le pun ei in practica iese un rahat.

      00
    • Radu a lucrat intr-o institutie financiara: broker de asigurari.

      00
    • NOU
      #18

      E plin de experti financiari care traiesc cu banii de pe o zi pe alta.
      Radule, nu trebuie sa te imprumuti de TOTI banii. Fii atent: banca X are profit prognozat de 18 lei anul asta; imprumuta de forma la banca-mama 100 de lei cu dobanda 17% si returneaza 117 lei extragand 17 lei prin profit fara a plati nimic statului roman. Ramane 1 leu cu care se umfla in pene directorasii locali drept profit.

      00
    • @Radu nu stiu daca bancile asa procedeaza, dar cu armetica stai foarte prost. ….stai jos. Nota 2.
      (P.S. daca ai lucrat intr-o institutie financiara sper ca respctiva institutie mai exista si nu e in faliment)

      00
  5. Eu sunt dispus sa finantez bancile, caci vad ca au nevoie de lichiditate.
    Insa ele imi ofera 1% pe an la depozite in timp ce prefera sa se imprumute intre ele cu 3% la 3 luni, incat sa mentina ROBOR sus si sa influenteze dobanzile platite de toti cei cu credite cu dobanda variabila. Daca nici asta nu este un semn de cartel organizat, atunci nu stiu ce sa mai zic.

    00
    • Si tu ce crezi? ca vor renunta la profit sau vor mari si mai rau dobanzile la creditare?
      Sau crezi ca apetitul secular ar romanilor pentru proprietate va scadea?
      „Tre sa ai mama casa ta”…
      Cartelurile nu se combat prin taxare ci prin reguli… Daca doar ii taxezi nu o sa faca decat sa transfere acel cost catre consumatorul final

      00
    • @Benea Huo! comunistule, pesedistului care te iei de bănci! Tu nu auzi că băncile sunt Fecioara Maria și ele nu face treburi de astea. Cum să-ți dea ție dobândă de 1% român pârlit, cât pot lua credite cu 17% de la mă-sa din Austria și facă în sânge nește iobagi români. De ce să plătească impozit pe profit aici. În America, Trump l-a luat de urechi pe Fritz și i-a dat un șut în cur de a mâncat asfalt. Dar America e America, în fața unui american, neamțul e pielea p, numai la noi sunt zeități intangibile.

      00
    • Green, esti tampit cu clabuci. Nu ia nimeni nimic cu 17% din Austria, e o minciuna 100%. Diferentele intre ce se iau de afara si ce se dau aici sunt de 1-2% la euro, adica iau de afara MAI IEFTIN decat dau aici cu 1-2% banii, daca aici ii dau cu 4% sa zicem euro, de afara ii iau cu 2-3%.

      00
  6. A furat mult dar a si facut puțin!

    00
  7. Au scazut in sondaje asa ca se reprofileaza. Nationalistul fara creier este noul lor target.

    00
  8. Sustin canditatura lui Orlando si Darius pentru premiul Nobel pentru economie.

    00
    • Doamne ferește! N-om fi tîmpit noi dar să văd că toată lumea e așa, e peste putință!!
      Doar n-am ajuns să trăim vremuri dintr-alea cu viruși care te fac zombi!

      00
  9. Cat dureaza un proces cu o banca? Maxim 2 ani… a ca mori in accident de masina? Nici o problema, creditul trece pe umarul urmasilor. In romania ca este stabilitate ca nu este tot aceeasi dobanda o vom vedea, momentan au argumente…
    PS: bulgarii au 8% dobanda, de parca la bulgari nu ar fi coruptie…

    00
    • Faci asigurare. Cand mori, urmasii nu mai au nimic de platit.

      00
    • Nu, dar nici nu vor vedea banii de asigurare… vezi ca succesiunea se face si la datorii nu doar la bunuri

      00
    • Hai ca e tare revolta asta pe pasatul datoriei catre urmasi. Conform bitongilor,cinstit ar fi ca bancile sa iti dea banii sa cumperi o casa, de exemplu (si sa devii proprietar in acte, cu casa pe numele tau), tu sa mori peste o luna si banca sa suga un ciorap atunci, asta e, ai murit, urmasii raman cu casa si banca cu paguba, nu? :))

      00
    • omu n-are bani să plătească credit și tu vrei să își facă asigurare? „nu știi cât e salaru în Românica”?

      comentariul anterior s-a postat aiurea, scuze

      00
    • @Radu:
      În reclamelor lor, băncile obișnuiesc să spună chestii de genul ”suntem PARTENERUL tău spre sccues”. Să zicem că acest parteneriat nu e o căsnicie (”la bine și la greu”) ci doar la bine.
      Însă varianta terminală tot se cuvine să și-o asume. O singură dată am apelat la bancă pentru un împrumut (minor, adevărat). Nu mi-au cerut nimic gaj și nici nu m-au întrebat dacă am copii. Poate pt sume mai mari o fi altfel. Altfel = gaj, nu copii.

      00
  10. Nu ne dai si cheia pentru mega? Ai uitat sa copiezi link-ul cu cheia deci ciuci deschidere

    00
  11. NOU
    #36

    Ca sa va dati seama in ce hal de tara traim: consilierul economic al guvernului e un tip condamnat la 8 ani de puscarie, fara experienta relevanta in domeniu economic. Acum cativa ani era primar in Slatina si lua spaga noaptea in cimitire. Pe A2 intre Bucuresti si Fundulea se asfalteaza gropile pline cu apa!!! Toata vara s-au tras pe cur si acum cand ninge ei se apuca de carpit! In spitalele de stat e mai rau ca la dispensarul din Auschwitz dar Firea a dat milioane de lei aproape lunar la catedrala.

    00
    • Da ma dar spitalul nu produce bani, la biserica mergi si te rogi sa fii sanatos, platesti cativa lei pentru rugaciune si 1-2 pentru lumanare, apoi ai inmormantari botezuri casatorii, vezi, bani de facut :D

      00
    • Pai si-a dat doctoratul in economie in cimitir

      00
    • Inainte de a fi primar, Valcov a fost director la sucursala din Slatina a Bancii Religiilor.

      00
    • @Bogdan

      A fost director al Băncii Populare Române pentru Dezvoltare Slatina, care acum se numeste Cooperativa DE Credit Banca Populara Romana . Da, era o coorperativa de credite.

      Iar Valcov a fost numit director general acolo la 23 de ani (ce valoare are omul asta!), imediat ce a terminat ASE-ul si a stat acolo 4 ani. Asta e singura lui experienta in domeniu.

      Cu „experienta” asta mori de foame in piata reala, asta daca am trai intr-o tara normala. In tara noastra, esti eminenta cenusie a guvernului si iei decizii cheie care afecteaza dramatic bursa si industrii de zeci de miliarde de euro.

      00
    • deci cariera lui a fost dubioasa din primul moment!

      00
    • @silicon`_v

      Tot ce e posibil, am scris din memorie. Cert e ca sub 30 a ajuns si primar. Unul carismatic, cel putin pentru zona de unde a plecat “la Bucuresti”.

      Mereu a stiut sa-si adapteze mesajul pentru audienta din fata lui astfel incat sa o determine politic. Cred ca asta face si acum.

      00
  12. Pentru a face ceva credibil, trebuie sa pornesti de la un adevar cat de mic. Poate ceva din ce spune el este adevarat, dar masurile trebuie sa fie punctuale. Generalizand, ascunzi defapt incompetenta.

    00
  13. Poate o fi semnal pentru marile coporatii sa se implice sau sa nu-i mai finanteze.
    Cum spuneai si tu putini si-au retras reclama de pe Antena3. Ma uitam pe ceva statistici – Orange, Petrom, Telecom, Dedeman, Dacia, Rompetrol , Banca Transilvania, UPC etc apareau ca si firme cotizante la Antena 3
    Saptamana trecuta era plin de articole cu profiturile record facute de banci in 2018. Cum sa te lauzi ca faci bani record si statul e in curul gol. Si-au facuto cu mana lor, te lauzi in 2018 cand au fost cele mai mari scandaluri cu robor ca a crescut de la 1-2% la aproape 4%.
    O sa fie un troc – bancile si energia iertate si ordonanta pe Pilonul2, sa-si retraga cine vrea banii. Pomana pentru popor.
    Statul iese in castig, fondurile de la pilonul 2 se vor varsa pe urma direct in conturile statului.
    Eu nu vreau sa renunt la pilonul 2, dar nu stiu ce o sa mai fie capul lui daca 70-80% din oameni isi retrag banii.
    A debitat ceva Valcov de pilonul 2 ?

    00
    • Nu poti sa iti retragi reclama fara sa te trezesti cu o galeata de kkt in cap

      00
    • mai mare decât asta de acum?

    • ”Poate o fi semnal pentru marile coporatii sa se implice sau sa nu-i mai finanteze”
      Sau poate ALTE entități îi finanțează!
      ”Cum sa te lauzi ca faci bani record si statul e in curul gol”
      Simplu: satisfăcînd cererile de împrumut pe care statul le-a făcut (și acceptat).
      Pilonul 2:
      Schema era să anunțe că oricine care a cotizat 5 ani (sanchi!) își poate retrage banii adunați acolo. Mai departe, absolut previbil, avem așa:
      Pas 1: majoritatea contribuabilior se reped să-și scoată bani
      Pas 2: ”pilonul 2” intră în incapacitate de plată (deoarece banii nu sunt disponibili ”at once” ci sunt plasați, investiți, în diverse; probabil marea majoritate chiar către statul român ca urmare a cerințelor guvernului)
      Pas 3: Cu nițel ajutor din partea televiziunilor de partid, pilonul 2 este declarat falimentar
      Pas 4: PSD iese pe toate posturile TV să arate națiunii ”cît de înșelătoare a fost opțiunea privată” și cît de neserioși sunt capitaliștii, în general.
      Pas 5: PSD comite un gest suprem de clemență și mărinimie socială pentru ”nenorociții care s-au fript cu pilonul 2”: acceptă asimilarea contribuțiilor nerambursate ca fiind incluse în pilonul 1, astfel încît cotizațiile lor să fie incluse în calculul pensiilor lor.
      Pas 6: PSD (sau cum s-o numi atunci) tocmai și-a mărit numărul de idioți care să-l voteze!

      00
  14. Romania e o tara atat de riscanta incat bancile fac profit de 3 ori mai mult decat in Franta sau Germania, vai mama lor de tari saracie mare acolo la ei.

    Asa risc sa tot fie, imaginativa daca Franta ar fi asa riscanta precum Romania ce profituri ar face bancile acolo.

    Imi plac mult articolele astea de pe toate blogurile despre banci doar atunci cand le doare pe ele, o fi vreo coincidenta altfel nu imi explic.

    Draga zoso poate scri si un articol despre abuzurile DOVEDITE ale bancilor sau alea nu conteaza? Poate ai scris si nu stiu eu caz in care imi cer scuze.

    00
    • Romania e o tara atat de riscanta incat bancile fac profit de 3 ori mai mult decat in Franta sau Germania, vai mama lor de tari saracie mare acolo la ei.

      și când nu fac, vii cu tu bani de acasă să le ajuți? sau atunci nu e treaba ta, e falimentul lor, au jucat și au riscat?

      Imi plac mult articolele astea de pe toate blogurile despre banci doar atunci cand le doare pe ele, o fi vreo coincidenta altfel nu imi explic.

      a fost un uragan, dacă scrii de uragane ești plătit de soroș.
      e atât de simplu să nu fi idiot. încearcă, nu doare.

    • Exagerezi, n-am spus ca esti platit de cineva cand o sa cred asta fi sigur ca o sa iti spun(vezi emag) dar nu pot sa nu remarc ca vorbesti despre toate abuzurile din tara asta mai putin despre banci si nu cred ca poti contesta deciziile instantelor care spun clar ca s-au facut abuzuri acolo. Deci, astept astfel de articole.

      00
    • ești cititor doar de doi ani. articolele mele despre bănci și credite datează de prin 2006. între timp, m-am lămurit că oamenilor le place să fie abuzați de bănci, de aia semnează în orb.

    • Iti citesc blogu de mai mult de doi ani, nu din 2006 dar nu prea am vazut sa scri despre mizeriile facute de banci atunci cand ele se intampla(uraganu). Nu e ca oamenilor le place sa semneze in orb desi asta e adevarat asa fac dar ei nu pot negocia nimic cu o banca, tu cand ai negociat ceva cu o banca? ce putere de negociere are un nene care vrea sa isi ia o casa cu credit? Contractele alea sunt tip asa sunt peste tot nimeni nu negociaza nimic pentru ca nu ai cum. E un discurs tipic bancilor asa spun si ele.

      00
    • nimeni nu negociaza nimic pentru ca nu ai cum

      nu ai cum pentru că te duci cu căciula în mână și te rogi să îți dea bani, deci nu ai nici o putere.
      ce ai vrea să negociezi dacă tu nu ai nici un as în mânecă?

    • Sunt unii romani niste gunoaie incredibile.
      Hai sa facem mai reala discutia cu bancile – imprumut un cunoscut cu 500 de lei, ca plm are o nevoie. Mi-i cere el, imi zice ca mi-i da inapoi peste 10 zile. Il sun peste 20 de zile, nu raspunde. Mai insist, incepe sa ma injure ca de ce-l bat la cap, ca oricum am bani, ca mama, ca rudele ei moarte, d’astea.

      Asa si cu bancile si meltenii nostri – erau bune bancile cand te duceai cu palma in fund ca vrei sa fii proprietar intr-o balta din Prelungirea Ghencea la residence. Si semnai ca vaca si pentru un credit de nevoi personale ca sa ai avans si pentru un ipotecar de 35 de ani.

      Acum, ca fac si bani din prostia vacilor de la residence, da-le-n plm, sa moara.

      00
    • Bancile nu fac profit de 3 ori mai mult, asta e data ca sa fie impactul la tv mai mare…

      Minciuna prin omisiune e tot mincuna, Valcov a uitat intetionat sa specifice ca bancile din cele 2 tari din comparatie nu au cifra de afaceri egala…

      Hai sa vedem daca 21% la 1 miliard rulaj este egal cu 7% la 100 miliarde rulaj…
      Ai o firma produci ceva, vinzi engross ai preturi egale indiferent daca cineva cumpara de 100 ron sau 100000 ron?

      In plus e minciuna si cu 2% dobanda la banca in Cehia, eu lucrez cu companii din Cehia m-am informat si nu este asa. Poate se refera la cat se imprumuta statul Ceh, dar cine e tampitul sa imprumute Romania la o dobanda egala cu cea pentru Cehia sau Germania? Cred ca aici e oftica lor, vor bani ieftini pentru omeni.

      De ce nu compara Valcov Romania cu Zimbabwe ca uite aia sa imprumuta cu 500% pe an…
      Riscul de tara costa, sa nu uitam ca Romania a imprumutat tari ca Cuba si acum se roaga de ei sa ne dea banii inapoi…

      00
  15. Trustul Antenelor este cel mai bun partener din Romania de parandaraturi pentru multinationalele de pe teritoriul tarii. Coruptia la nivel inalt in multinationale nu este poate atat de vizibila si mediatizata dar este prezenta in toate contractele de publicitate cu Antenele. Tara asta e putreda moral si la nivel de aparat de Stat dar si in mediul privat, suntem blestemati sa mergem mai departe, nu e nimic de facut, nimic, nada.

    00
  16. ROBOR-ul a tot crescut vertiginos de cand e Dancila premier si asta se vede cel mai bine pe grafic: https://www.curs-valutar-bnr.ro/robor – masurile populiste le deconteaza tot mediul privat, ca sa se incadreze in deficitul de 3%. Sa numesti asa ceva „taxa pe lacomie” e o prostie crasa, care alunga orice investitor care planuia sa mai arunce vreun leu in haznaua numita Romania.

    00
  17. @ Zoso

    Draga Zoso- > atunci cand nu fac profit isi ” localizeaza” pierderea. Simplu – > isi aduna pierderile si in anii cand fac profit isi deduc pierderile din profit

    Cred poti si tu sa te documentezi mai bine….

    Sigur nu vei posta acest comentariu, pentru ca nu e in interesul tau…

    00
    • adica aplica prevederile codului fiscal, general valabile pentru orice firma!
      asta da postare, racan evidenta!

      00
    • @smy: să nu facem afirmații aiurea pe net.
      Poți indica cum anume poate o firmă să deducă eventuale pierderi din anii precedenți din profitul obținut pe anul în curs? Evident, alta decît ”patronii au venit cu bani de-acasă pe care vor să și-i recupereze”? Deși nu văd cum asta ar fi o ”pierdere”, nu vreu să întru în chestiuni avocățești.
      Arată-mi asta și-ți dau nr meu de telefon. Cînd treci prin Iași, tu mă suni și eu te-mbăt. Ce zici, batem palma?

      00
  18. Nu plang deloc de mila bancilor, ca nici ele nu plang de mila mea.
    Zilele trecute am auzit la stiri de profit de ~ 1 miliard de lei. Stiu doar ca era vorba de o banca (banci? toata ramura?). Cu taxa asta le scade probabil la 900 milioane, dar ei vor fi ca intotdeauna destepti si vor transfera taxele asupra clientilor.

    00
    • Na, au aparut angajatii din banci sa explice ei… si sa atace la persoana. Atata stii, dobitoaca, atata faci.

      @silicon_v Nu cred ca sunt „acuzate” ca fac profit mare, e treaba lor, dar sa nu vina plangand ca vai de mine profitul meu cui il las eu, si sa nu-si trimita dobitocii precum ala de dupa tine sa ii apere.

      „Cele mai mari 6 banci au obtinut profituri record de 5,1 miliarde lei, cu 1 miliard peste castigul intregului sistem bancar din 2017” de aici https://www.bancherul.ro/stire.php?id_stire=18577&titlu=cele-mai-mari-6-banci-au-obtinut-profituri-record-de-5,1-miliarde-lei,-cu-1-miliard-peste-castigul-intregului-sistem-bancar-din-2017
      Peste 1 miliard de euro. Sa le puna in mortii mamii lor taxe, ca multi bani sunt facuti din exploatarea lipsei de educatie financiara in care toti, banci, ifn-uri, bnr si alte animale, se complac si se scalda.

      00
    • Dar aici e ceva ce se bate cap in cap.

      Bancile sunt acuzate ca sifoneaza masiv profitul catre bancile mama, vezi chiar Valcov mai sus. Dar tot bancile sunt acuzate ca au in Romania profituri uriase, mult peste alea din Franta.

      Ne-am cam tampit cu totii?

      P.S. Oricum ar fi, atitudinea guvernului fata de marile companii din tara e toxica. Ai ceva cu ei? Reguleaza-i. nene, legislativ, ca ai toate parghiile. Nu te apuci sa ii indici ca dujmani ai poporului,ca in anii 50. Vad ca ne apropiem de Venezuela, ca asa au inceput si aia. Dar acum o duc minunat!

      00
    • eugen, ti-ai dat seama ca din text recunosti ca esti prost?
      ai concluzionat, involuntar, corect! toti banii pentru toate taxele psdiste o sa fie platiti in final de populatie!

      00
    • adevarul este atac la persoana, bovina?!

      00
    • Eu de Craciun stiam ca trebuie sa fii mai bun, nu mai prost. De ce tii tu sa te afirmi numaidecat?

      00
    • Comunistilor (Ca Eugen), hotarati-va: Ori bancile fac profit monstruos de nu stiu cate miliarde (PE CARE PLATESC IMPOZIT CA ORICE FIRMA), ori bancile trebuie pedepsite pentru ca exporta tot si nu fac profit in Romania si nu platesc impozit din care sa fure PSDul.
      Stau si ma crucesc cand citesc diverse opinii pe facebook, forumuri, bloguri etc de nivelul urias de analfabetism functional, de lipsa chiar si a unor cunostinte si notiuni de baza financiare, nu mai zic de lipsa de logica. Aveti macar habar ce inseamna „profit”, pe ce anume si cand se plateste un impozit de catre o firma? Bancile sunt niste simpli comercianti, in cazul de fata marfa lor e reprezetata de bani, ii iau mai ieftin dintr-o parte (creditorii lor externi sau interni, carora le platesc EURIBOR ROBOR bla bla) si ii dau mai scump in alta (utilizatorii finali platind astfel EURIBOR+X%, ROBOR+Y%). Mai e mai sus un doct care imi explica mie ca nu e „logic” ce zic, bazandu-se strict pe propriile lui banuieli si nu deschizand un google in care sa scrie „cum functioneaza o banca”. Functioneaza cum am descris mai sus, pentru ca bancile sunt entitati romanesti independente, asa se conduc toate firmele, au targeturi de profit clare in functie de care isi iau salarii, platesc dividende actionarilor, asa functioneaza toata lumea normala la cap. In tari demente, cum e pe cale sa devina Romania, DA, se chinuie si incep sa caute subterfugii pentru a plati taxe mai mici, daca nivelul impozitelor ar fi in Romania acelasi ca in Austria, Franta etc credeti ca le-ar pasa cui ar da banii de impozit atat timp cat ar fi acelasi impozit? Doh…

      00
    • Eugen muncește într-un domeniu plătit bine, Eugen muncește de-i sar capacele și-și asumă riscuri mai mai decât alții. Eugen are un venit mai mare decât alții.
      Eugen să fie impozitat cu 80% că face prea mulți bani și profită că alții n-au învățat, acasă sau la școală, să facă nu știu ce.

      00
    • Eugen are educatia financiara a unei amibe.
      Eugen considera ca, daca o companie are un profit mare, trebuie sa cotizeze neaparat la pomenile electorale oferite unor bugetari fara niciun fel de evaluare.
      Eugen e bugetar, probabil.

      00
    • Mentalitate de sclavi, pe voi unde vă prind băncile, acolo vă fut, dar voi le apărați…
      Ori sclavi, ori angajați la bănci.
      Când a fost ultima dată când o bancă a sărit de cur în sus atunci când v-au crescut guvernanții taxele și impozitele?

      00
    • @Eugen nu știu dacă-ți dai seama că orice costuri pe care le vor avea băncile se vor răsfrânge tot asupra noastră prin dobânzi, comisioane, draci cu perje. că n-or fi proști să suporte tot.

      00
    • @A
      Sa stii ca nu e chiar asa, taxa asta care țintește limitarea robor, legea darii în plata aplicata conform noilor condiții în curs de aprobare, procese câștigate pentru înghețarea cursului euro și e posibil în curând sa existe și o premiera pentru câștigare de proces pt înghețare curs chf sunt premise de echilibrare a pieței creditului în fata monopolului privat bancar.
      Oamenii se alarmeaza degeaba, astfel de masuri sunt normale în orice tara europeana, fiindca ele încearcă sa împarta riscul pieței între banca și client. Nici o banca nu pleacă și nu falimentează din cauza asta.
      Sigur în timp vor fi și alte masuri, la fel de normale, singura problema este cu noi, dacă nu avem cuțitul la os, ne-am obișnuit cu pozitia ghiocel în fata tuturor, iar calul nostru de bătaie e mereu un guvern pe care să-l dam jos.
      Numai ca schimbarea de guverne oferă doar satisfacții pe moment, dar nu rezolva nici o problema reala.

      00
    • Ba da, am scris și în primul comentariu la care s-au înghesuit apărătorii băncilor.
      E bineînțeles valabil pentru toate sectoarele, că doar digi și orange nu vin cu bani de acasă pentru noile taxe.
      Dă-i în mă-sa, eu sunt mulțumit că o să îi lovească și pe ăia care văd doar găleata, 5 lei în plus la pensie și că Tăriceanu e bărbat frumos și deci merită votat.

      00
    • @Eugen: Ești, pe dracu’!
      Sau nu înțelegi ceea ce tu ai scris.

      00
  19. E simpla ideea… ce nu intelegi, interzici! :D Asta a facut PSD mereu, pornind de la finante terminand la educatie si sanatate.

    PS: 1) E foarte simplu ce se intampla, sunt atat de slabi incat iau decizii macro consultand situatii micro. (E ca si cum barbatul tau este dependent de jocuri de noroc si tu decizi ca toate jocurile de noroc din tara sa fie ilegale si le interzici.)

    00
  20. Acuma se vede ce înseamnă să nu ai oameni capabili, care să se priceapă.

    Problema e reală, și există. Băncile fac in Romania profituri care în vest le mai fac doar IFN-urile și cazinourile. Cum scot banii, ce fac, cum fac, astea sunt detalii.

    Însă ca să combați chestii din astea, la nivel macro, îți trebuie niste doctoranzi în economie cel puțin. Altfel, orice faci, doctoranzii băncilor vor găsi calea să te tune înapoi.

    Noi avem un colecționar de tablouri, fost primar de oraș subdezvoltat care vrea să facă strategie bancară :))

    Aici e problema. El începe de la un adevăr, dar nu recunoaște că în tot PSD-ul ăla nu cred că există un om care să citească bilanțul unei bănci și să îl înțeleagă, d-apoi să își mai dea seama pe unde se scurg bani…

    Și să nu spuneți că există oameni din ăia in ANAF că nu cred.

    00
    • Pai nu asta e interesul lor. Nu mai doarme noapte Valcov de profitul bancii sau de clauze abuzive trecute in contracte.

      Conflictul in momentul asta nu e numai cu bancile, ci si cu tot telecomul, plus firmele din energie. Plus administratorii privati din Pilonul II.

      Conflictul e simplu, dar zguduitor: bugetul gestionat de Valcov nu se inchide, nu mai sunt bani, cheltuielile cu salariile, pensiile speciale si chiar pensiile normale au explodat.

      Problema e ca aia de sus au bani.

      00
    • Ai dreptate, faza genială aici e că PSD nu mai vrea să ia banii direct de la popor, ci vrea să-i ia prin intermediari, ca să nu își păteze imaginea.

      Dacă înainte puneau taxa auto, beleau imm-urile, mergeau antifrauda în control la cafenele și prostii, impozite mărite, pensii mici și din alea, acum s-a rafinat treaba.

      Se va scumpi curentul, gazul, telecomunicațiile, internetul, prin suprataxe puse companiilor mari, care au clienți captivi, și astfel vor pasa costurile la clienți.

      Iar când vin alegerile: păi multinaționalele, băncile, sunt disperate după profit, bla bla, noi vrem să facem bine poporului, dar multinaționalele și băncile nu ne lasă.

      00
    • PSD e OK cu Dăncilă, Vîlcov, Firea și alți ștefănești și rădulești… Pt că scopul lor nu e guvernare și disoluția statului român:
      – au pus presa ”pe butuci” (pe lîngă trecerea sub sub control de stat a TVR, verificați doar fervența trolilor de pe paginile saiturilor ”neconforme”)
      – au pus justiția ”pe butuci” (DNA nu mai face dosare, Avocatul Poporului e plătit de ”paronat” (guvern) și, ca atare, nu-și mai îndeplinește funcția, iar CCR a ajuns să fie ”Curva Corupților din România”!)
      – eliberarea marilor corupți (pînă și a ”dușmanilor politici” – cu siguranță în ideea ”fiți băieți fini cînd va veni rîndul vostru!”) – exact contrar ideii urmărite de mine cînd l-am votat pe Băsescu! Pe care am ajuns să-l regret acum.
      – au pus economia ”pe butuci” (au mărit nesăbuit salariile și pensiile – iar proaspăta OUG + măsurile pt pilonul 2 sunt fix pt asta: să poată plăti salariile din sectorul de stat și pensiile, mai ales cele speciale!).
      Cît de puțină minte să ai ca să nu realizezi că astea (plus discursurile anti-UE) urmăresc PROVOCAREA unei revolte violente? Cui folosește așa ceva… n-aveți decît să vă dați fiecare cu părerea. Eu, unul, înclin să cred că se va termina cu конец фильма.
      Și nu-s deloc un fan al teorilor de conspirație.

      00
    • Erata: Pt că scopul lor nu e guvernarea ci disoluția statului român

      00
  21. Chestie cu preturile de transfer este o mizerie de tema in cele mai multe din cazuri. Se demonteaza extrem de usor: Romania are tratat de evitare a dublei impuneri cu restul tarilor UE, da? Se stie ca avem una din cele mai mici cote de impozit pe profit, la 16%… asadar, in ce lume ar prefera o companie sa-si scoata banii din Romania taxati cu 16% sa-i aduca in Franta une poate impozitul e dublu? Doar intreb… nu sunt fiscalist, dar imi neverosimila toata povestea asta la prima vedere.

    00
    • Sunt folosite banci/companii paravan din paradisurile fiscale (Cipru) sau din țara mamă. E o întreagă inginerie financiară ca banii să se piardă prin conturi unde sunt greu de urmărit, dar scopul e același – transferul valorilor din țările ce dau dovadă de slăbiciune către acționari. E un joc vechi de când lumea. Numai naivii cred în corectitudinea băncilor.

      00
    • @Green:
      Fă-mă să-nțeleg: deci ăștia transferă banii într-un paradis fiscal (de ex. Cipru), ok.
      Bun, cum îi aduc în Franța (să zicem) fără a fi impozitați?
      Dacă i-ar cheltui în Cipru, treaba-i clară, doar că sunt cam mulți bani pt asta (ca să nu mai zic că și compania-mamă ar fi profund nefericită).

      00
  22. PSD a câștigat 42% din voturi pentru că a avut un Program de Guvernare bine definit, a fost cel mai bun PR al unui partid de la revoluție încoace, program scris de Vâlcov și echipa sa, idei bune, aproape futuriste, păcat că nu este nimeni in stare să le pună în aplicare.

    Eu aș face o investigație, câți din baronii PSD si-au vândut acțiunile înainte ca PSD sa provoace căderea Bursei ?

    Treaba cu impozitarea Robor-ului este ca si cum ai pune impozit dacă bate vântul de la sud, nu are logică dar Guvernul este în foame de bani, aștept să ajungă atât de disperați încât să impoziteze Biserica la fel ca în Grecia.

    Ce-mi plac comparațiile cu Franța, Cehia sau Polonia, păi fraților, noi nu ne putem compara cu țările astea, România este un fel de văr de-al treilea de la țară care se scobește în nas și-și mănâncă mucii, dacă pică economia României nu o sa ii afecteze așa mult pe europeni, singurul nostru avantaj este ca suntem la granița cu Rusia si avem un scut anti rachetă adică suntem carne de tun.

    00
    • era sa-ti dau cu plus, dar te-ai devoalat la ultimele 5 cuvinte!

      00
    • Mai facut curios.

      Spune-mi, te rog, 2-3 propuneri din programul electoral PSD, adica „idei bune, aproape futuriste”.

      00
    • Eu era să-ți dau plus dar te-ai devoalat din primele 5 cuvinte!
      Cum adică ”Program de Guvernare bine definit”?
      Dacă eu ți-aș promite că-ți cresc salariul de 10 ori, m-ai vota?? Nu ți-ai pune deloc întrebarea ”băi, cum dracu’ ar putea face ăsta așa ceva?”

      00
  23. Există o problemă serioasă cu capitalul străin în România și, cu cât ocolim mai tare această problema, cu atât tema va fi confiscată de radicali și de pescuitorii în ape tulburi.

    România, chiar într-o mai mare măsură decât țările vecine, a făcut un pact faustian cu UE. Avea nevoie de apartenența politică la UE, de reglementările și predictibilitatea Occidentului, altfel ar fi rămas un stat decapitalizat pauper, cu un mediu economic precar, un buffer zone între Occident și Rusia. Deci nu a avut prea multe opțiuni și prea multe cărți în mână pentru a negocia aderarea. Coroborând asta și cu inabilitatea diplomației noastre de a negocia cu cei pe care-i Uniunea la dispozitie, am ajuns în punctul in care suntem azi.

    O țară mică, săracă, fără cultură birocratică, capital financiar și uman devine victimă sigură pe o piață liberă. Capitalul românesc nu a avut (și nu are încă) potențialul de a concura în domenii în care există interes din partea capitalului străin. Bineînțeles ca România a avut nevoie și are de capital și know-how-ul corporațiilor. Aderarea a adus acest capital în țară, dar a și asigurat o dezvoltare lentă celui românesc. “La umbra marilor copaci, nu crește nimic”. Revenind la pactul faustian, el a fost stabilitate politica și dezvoltare economică contra liberă circulație a persoanelor (care e minunată pentru individ si distructivă pentru societate) și colonizare economică (folosesc termenul de “colonizare” în sens tehnic, nu politic).

    Marea problemă a capitalului străin nu este că face profituri. E absurd să reproșezi unei companii că încearcă să facă profit. Orice capitalist se va adapta la mediul pe care-l găsește și va încerca să-l exploateze. Cu cât mai coruptă societatea, cu atât mai veros capitalistul. Iar capitalul străin din România a dovedit că s-a adaptat pieței. Companiile străine sunt lideri de piață în retail, domeniul bancar, industria constructoare de mașini, energetică etc. Domeniile respective au devenit mai eficiente, mai profitabile și au conferit premisele dezvoltării economice. Dar dincolo de beneficiile indirecte, majoritatea companiilor străine nu au dovedit că-și doresc să fie stakeholderi sociali. Aplică în mare măsură un capitalism prădător, mascat de campanii de CSR.

    Ce înseamnă să fii stakeholder într-o societate? Mai mult decât să faci afaceri profitabile. Înseamnă o conduită de business corectă, investiții sociale. Capitalistul nu poate roade o societate până la os fără nicio responsabilitate. Nu poți să negociezi cu golanii politicii, să pompezi bugete uriașe în trusturi media care erodează statul de drept, societatea civilă și echilibrul social, și să te miri că percepția asupra ta se degradează și că, într-un final, aliații conjuncturali de altădată ajung să te sugrume.

    Capitalul trebuie să se gândească bine dacă după jocul cinic al profitului cu orice preț poți folosi retorica moralității economice. Trebuie să se gândească dacă e ok sa stea cu capul la cutie, să nu finanțeze societatea civilă, sa nu finanțeze curentele din societate care favorizează democrația liberală si economia liberă. Când acea parte a societății se va eroda și oamenii de afaceri occidentali vor ajunge față în față cu leviathan-ul populismului etnicist, nu va mai avea niciun aliat.

    Priviți și pe blogul ăsta. Oameni decenți, prooccidentali sunt sceptici, dezamagiți, văd jocul dublu al acestor companii. Fără susținerea lor, în timp, se vor pierde și activele.

    00
  24. ”draga zoso”, da-i-o analfabetului s-o suga, nu vezi ca-i indragostit?!

    00
  25. Nu ridicați în slavi acest socialist imbecil redus și rudimentar care este Valcov. Când furi banii cu punga și îți ascunzi tablourile prin cimitir, ești departe de eminenta cenușie. Programul de guvernare al PSD a fost excelent redactat deși era o utopie fără aplicabilitate reala. Dar, exceptând câteva pomeni previzibile, acel program a fost împachetat și poziționat de consilierii israelieni ai lui Dragnea, cei care îl sfătuiesc și azi și care ii asigura spatele contra unor „mici favoruri” cum ar fi mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, sau o felie frumoasa din investițiile care pleacă din fondul suveran. Acești consilieri care îl sfătuiesc și în aceste zile sunt: Asaf Eisin, strategul campaniei electorale a liderului Partidului Muncii (oh yeah) din Israel, și Sefi Shaked, fost consilier pentru Bibi Netanyahu(aflat în centrul unor scandaluri de corupție majore în Israel). Potențialul lui Valcov este limitat la amenintarea celor care nu votează cu PSD cu opritul apei de la Slatina… Un meltean penibil, tupeist și supraevaluat. Ca toți politicienii de vârf ai PSD

    00
  26. adevarata taxa pe lacomie ar fi impozitarea cu 90% a pensiilor speciale!

    00
    • Bravo daddy, tocmai ti-ai pus pe cap mai toti sefii serviciilor cu afirmatia asta. Si judecatori si procurori si politisti si medici care lucreaza privat & public si securistii batrani cu deja pensionati si altii din nomenclatura veche cat & cea noua…

      00
    • impozitarea cu 90% trebuie facuta chiar retroactiv!

      00
    • da-le dracu de pensii speciale. hai sa impozitam cu 110% averile nejustificabile.

      00
    • theblack: chiar asteptam pe altineva s-o zica si pe asta! nu este o chestie foarte populara!
      dar de ce doar 110%, cand se va legifera chiar de psd 120%?
      trebuie doar ca atunci cand se va duce la puscarie psdul, sa se considere toate averile nejustificate ca fiind evaziune.

      00
    • pe de alta parte, eliminarea scurgerilor din buget trebuie sa preceada alimentarea cu noi surse. nu are rost sa torni apa intr-o galeata sparta.

      00
  27. Valcov are doctorat in economie. Analyze that!

    00
  28. Deci au inceput eliberarile. udrea si bica sunt gata, ghita se incalzeste pe margine. Gazul il vom lua de la rusi si dragnea da muie tuturor. Preturile utilitatilor va creste intr-o veselie. Va fi o feerie. Postacii psd sa isi faca incalzirea, daddy are curul cam iritat

    00
  29. Io l-as ruga pe muistu’ ala de Valcov sa-mi spuna si mie care banca din Cehia da bani cu 2% dobanda. Sa-mi fac si eu niste credite.

    Iar toti imbecilii care iau de bun tot ce zice asta, sunt invitati sa-mi suga pula.

    00
    • sunt multi ”oameni de bine”, proveniti din ”structuri” care au luat credite cu dobanda de -(minus)100%!
      de la bancorex!

      00
  30. Ba nene, cine plm va pune sa va imprumutati la banci?
    Zicea cineva mai sus ca e o lupta intre doi hoti, statul si bancile. Nu stiu voi, dar la banca nu ma obliga nimeni sa ma imprumut. In schimb, nu pot face asta la stat.
    Statul e cel mai mare hot. Te capiaza de bani si nu iti ofera mai nimic.
    E ca un camatar care iti ofera suma x si te pune sa dai 3x.
    Deci, muie statului!

    00
    • Șezi blînd, nu de persoane fizice e vorba, de fapt. Nu ele fac economia unei țări. Și, dacă cumva te-ntersectezi cu Dragnea, zi-i și lui!

      00
  31. Io nu inteleg de ce trebuie o taxa de lacomie? Da, bancile sunt lacome, fac piata, carteluri, n-ai incotro … Taxa de lacomie va muta costurile tot la noi.
    Dar nu ai tu „statu’ palma barba cot” ditamai banca de stat, cu birou/ghiseu/agentie/sucursala si la cuca macaii … ce te opreste sa „faci” tu piata? Sa dai depozit cu 3% si credit cu 4% sa vina toti ghertoii la tine?
    Pana acum banca de stat s-a remarcat printr-un presedinte cu nume ciudat ( caragialesc) si cu pupatul ochiului maroniu, la topicul cu agentia de bublicidate.

    00
  32. Eu era să-ți dau plus dar te-ai devoalat din primele 5 cuvinte!
    Cum adică ”Program de Guvernare bine definit”?
    Dacă eu ți-aș promite că-ți cresc salariul de 10 ori, m-ai vota?? Nu ți-ai pune deloc întrebarea ”băi, cum dracu’ ar putea face ăsta așa ceva?”

    00
  33. Indiferent da tameniile debitate de valcov&co lucrurile stau asa: daca tu multinationala ai o cifra de afaceri de jdemii de miliarde si declari profituri de doi lei, eu anaf, antifauda sau ce mama masii de organ de control are statul vin si zic: ia tu matale multinationala da-mi lista cheltuielilor tale pe anul in curs, aa ai cumparat know how si consultanta de 100 de miliarde, serios ? ia se vedem cat e pretul pietei aaa, 10k de euro, pai diferenta e cheltuiala neeligibila, se impoziteaza taticu, si daca ma supar iti fac si plangere penala pentru evaziune fiscala. Un amarat de patron daca cumpara un prezervativ pe banii firmei, inspectorul fiscal vine si il imputa, cu suma respectiva si penalizari. Sau poate da, daca multinationala face investitii si poate dovedi ca nu are profit, e ok, dar organu; trb sa controleze, ceea ce incapabillii de la varful finantelor nu-s in stare s-o faca; sau nu vor ca nu da bine politic.
    Da-i mai usor sa dai orbeste cu taxa

    00
  34. Nu știu de ce naiba vă tot agitați atât.

    Măsurile astea nu vor avea nici un efect pentru că în România nu se mai mai lucrează cum se lucra înainte.

    Foarte mulți tineri pleacă în occident. În România nu mai există clasă de mijloc care să stimuleze economia.

    Ce să mai spun de rata natalității care a ajuns sub mediul de înlocuire a populației. În România mor cu 60.000 mai mulți oameni decât se nasc.

    Românul nu se mai reproduce, cu toate că nu mai trăiește în comunism.

    00
  35. Toata discutia asta cu idiotul de valcov era mai simpla daca lingaul il intreba doua chestiuni. Prima dintre ele era daca cec-ul, banca la care actionar e statul roman da credite mai ieftine decat bancile straine si a doua daca telekom-ul, la care actionar este si statul roman, a platit impozite mai mari ca digi.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile