Combaterea sedentarismului. Azi escalada!

Dupa ce in postul trecut va ofeream o solutie de dezvoltare a copilului vostru prin sport, azi va dau o solutie si pentru voi – ESCALADA. NU trebuie sa va speriati si sa aveti impresia ca escalada inseamna sport extrem, rupere deasa de membre sau accidente foarte grave. Acestea sunt imaginea vazuta in exterior, pentru ca mass-media promoveaza stirile de tip "BOOOM". Insa totul (cel putin la inceput) este foarte SIGUR.

  • Avantajul unei asemenea sport e faptul ca te face sa iti reglezi ritmul respirator in conditii de efort fizic cumulat (maini si picioare). Apoi daca tu ai un pic de "dezordine" in a te deplasa pur si simplu, acest sport te "ordoneaza", pentru ca "a escalada" si mai ales "a rezista cat mai mult pe panoul de escalada sau pe traseele de alpinism", inseamna sa iti folosesti la fel de mult, ambele maini/picioare si sa gasesti solutiile optime de "a te aseza", pentru conservarea energiei.
  • Apoi daca "ai crescut", ca "tehnica si rezistenta", poti trece la escalada pe stanca. Fie doar ca simpla escalada, adica trasee de maxim 50 m inaltime (o lungime de coarda) sau ca alpinism (trasee de mai multe lungimi de coarda, mai mari de 50 m inaltime). Si daca vorbim de SIGURANTA, chiar nu ar trebui sa va faceti probleme, pentru ca foarte multe dintre traseele vechi au fost reamenajate de oameni care iubesc acest sport si sunt foarte sigure. Iar daca va doriti sa faceti unul din aceste trasee, informatiile sunt foarte multe. Iar daca traseul nu e bine asigurat, puteti alege sa nu intrati in el. SIMPLU, NU-I ASA?!?
  • Antrenamentul se poate face la o sala de escalada cu panou artificial. In orasele mari exista cel putin un panou deschis publicului. Si pentru ca eu sunt bucurestean, va voi prezenta locurile pe care le cunosc pana acum si in care se poate practica escalada in BUCURESTI:
  • Alpin Club Carpatic
  • ALPIN CLUB CARPATIC JUNIOR
  • Galactic Indoor Climbing GYM
  • Panou Scoala Britanica
  • Daca mai aveti si voi alte adrese ale altor panouri din Bucuresti, dar mai ales din celelalte localitati, va rog din suflet sa imi lasati date despre acestea si le voi adauga.

Gata! Asta a fost ideea mea de combatere a sedentarismului! Spor la escaladat!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

9 comentarii

  1. mersiii, o idee super pentru combatut sedentarismul

    cel mai interesant loc mi se pare la scoala 19, e in centru si are preturi acceptabile

    ce stiti, sunt destui adulti la cursuri sau o sa fiu ca Kramer la cursul de karate?

    00
  2. NOU
    #2

    Dap! Sunt si destui adulti acolo, asa ca nu vei fi un KRAMER! Si mai e un mare avantaj. Au acolo tot echipamentul de care ai nevoie, in afara de incaltamintea de „incalzire” (tenisi/sandale) si treningul aferent. Spor la catzarat! ;)

  3. NOU
    #3

    Si eu tot la scoala 19 mergeam. Dar ma enerva (si inca ma enerveaza) faptul ca profesorul foloseste prea mult cuvantul „zvac” (l-am vazut si la Radu Ionescu de curand, semn ca si el merge acolo). Nu stiu din ce motiv, dar cuvantul asta mi se pare aiurea. :)

    Oricum, nu vei fi Kramer acolo :) insa clubul e mai mult pentru copii; o alternativa viabila ar fi Galactic (acolo vin mai multi adulti si mai putini tineri din cauza preturilor mai ridicate, dar si conditiile sunt mai bune).

    00
  4. cam neserioasa motivatia cu zvac :)

    pentru mine Galactic e cam departe si oricum vreau sa invat, nu sa ma invart printre avansati, ca sa ma complexez :)

    Sper sa ma incumet saptamana asta sa ma duc, am dat deja un mail instructorilor si am primit incurajari. Daca o sa fac pasul asta antisedentarism, lui Andrei trebuie sa ii multumesc pt ca a pus postarea asta fix in momentul in care ma gandeam ce sport as putea face eu cu placere si fara multa pierdere de vreme.

    00
  5. Nu pot decat sa ma bucur ca am reusit acest lucru!
    ;)

    00
  6. pont: n-are rost sa dai bani in plus pt lectii particulare sa te invete instructoru. sunt atatia destepti care abia asteapta sa-ti explice ei ce si cum incat scapi greu de ei…

    00
  7. Adi si totusi daca vorbim de escalada poti intreba pe oricare din cei care au inceput sa practice acest sport, nu poti incepe si nu poti evolua fara ajutorul unui instructor care sa iti explice cum sa te asezi sin pozitie sentru sutinerea uniforma a greutatii si pe maini si pe picioare!
    P.S. Iti zice unu care s-a chinuit vreo 2 luni fara instructor si vazut ca nu reusea sa evolueze de nici o culoare… ;)

  8. eu zic doar ca nu tre sa-l platesti, ca toti o fac pe instructorii, e evident ca sunt pozitii pe trasee in care sunt miscari pe care n-ai cum sa le stii daca esti incepator, dar toata lumea e saritoare cand vine vorba sa te invete. :P

    00
  9. Aaa, daca despre INTELIGENTI care cred ca le stiu pe toate, ai intr-adevar dreptate! E plin de ei si fosrte bineviotori sa iti arate ce tari „ieste” ei… ;)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)