Cine se bucură la 50 lei?

Pe lângă schema lui ăia de la Fairo, care sunt firme și se înghesuie să-și facă cont de firmă pentru 50 lei, eram azi în Leroy ca să cumpăr un racord de gaz, și în fața mea un nene asculta cum casiera îi explica despre cum poate obține 50 lei dacă își face card la ei.

OK, înțeleg că 50 lei e o sumă. Două pachete de țigări. 10.000 webdolarși. Două bilete la Brand Minds. Dar cine dă rezonabil de des pe la magazinele astea lasă mult mai mulți bani acolo. 50 lei sunt nimic. Și nu-ți faci card dacă nu dai pe acolo prea des.

Sau da?

brand-minds-gary-vee

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Vali, stii vorba aia? Unii se bucura la 50 de lei, unii se bucura pt ca au prelungit cablul de la masina de spalat. Pana la urma oameni suntem.

  2. Cine are copil mic si card la toate farmaciile sa „ridica” mana sus :D

  3. De ce nu? Banuiesc ca beneficiile nu se rezuma la cei 50 de lei. Poate mai vin niste reduceri, poate alte beneficii…

    Pe de alta parte nu prea inteleg de ce fac firmele atatea carduri… Eu as oferi carduri doar ca „premiu” pentru clientii fideli. Cu ce te ajuta sa umpli piata cu carduri la oameni care cumpara de la tine din an in paste…

    • Probabil s-a constatat ca asa ii fidelizezi pe unii clienti.. gen, am nevoie de paracetamol, ma duc la Catena fiindca am un card acolo si iau mai ieftin etc.

  4. aveam un coleg care vâna promoții, de exemplu mergea până într-acolo încât făcea card de credit la o bancă numai pentru că îi dădeau 50 de lei, apoi îl închidea

  5. Ce intrebare mai e si asta? Toata tara are revolut. Daca intrebi pe cineva random daca foloseste o sa iti spuna ca are cont de atunci de cand se dadeau 50 lei. Si cam acolo s-a oprit experienta de utilizare pentru multi.

    • Hahaaa, fix aşa :)

    • Revolut este bun pentru plătit sume mici pe mărunțiș gen YouTube premium, Netflix, Spotify, băgat pentru plati pe siteuri mai dubioase, unde nu aș băga direct cardul.
      Dacă revolut închide contul sau ma pârlește de 50-80 de lei, muie și amin. Nu crapă pateul in mine și pot merge mai departe.
      Rar sare de 80 de lei bani urcați lunar pe revolut.

    • Ionut M, Robert vrea să zică cum au ajuns aşa de mulţi să aibă un cont Revolut pe care nu-l folosesc. 50 de lei este preţul în România pentru un client Revolut care poate căştiga 50 e lei dacă convinge pe cineva să-şi facă cont Revolut cu condiţia ca noul utilizator să facă nişte tranzacţii. Pe UK parcă era de vreo 300 de lire şi se făcea para-para. La 50 de lei nici nu merită clikurile :))

  6. Lăsând la o parte cât de stupid e că acum trebuie să îți faci cont la toate magazinele și farmaciile, banii ăia se adună ușor ușor. Tu ce ai mâncat azi la prânz? Kfc? Nu era mai bună o friptură de vită? Ai fi putut mânca o friptură de vită dacă ai fi avut card de fidelitate și ai fi plătit cu 50 de lei mai puțin la Leroy.

  7. Vorba aia, ii iei nu-i dai.
    Oricum decat varianta trezire la 4 dimineata, lupta corp la corp in usile magazinului ca eventual sa apuci tigai nasoale Lidl promotie 10 lei, asta e o varianta mai de om comod, asa :)

  8. Trebuie sa ai card si sa scanezi bonul la casa pentru tombola. mai pui 20-30 lei is iti iei un lac foarte bun.

  9. … Aceiasi care se bucura la pretul unor licente shady de windows :)

  10. Cum deschid cont la revolut si primesc 100 lei? Ca trebuie sa-mi intre banii de la ministrul ala din Nigeria care e in exil la Londra!

  11. Problema e că oamenii nu știu cât valorează o oră din timpul lor, și se bucură la 50 de lei chiar dacă pierd 3 ore pentru a câștiga banii ăia.

    • all profit.

    • @Marius Sescu, dar nu pierzi 3 ore sa-ti faci un card, pierzi vreo 5 minute.
      Iar daca ne gandim ca salariul mediu in Romania in luna Noiembrie a fost de vreo 3500 de lei, rezulta ca romanul de rand castiga 20 de lei/ora.

    • Salariul mediu net pe economie e pe la 3500 de lei, norma pe luna e de 168-176 ore, deci o ora din timpul romanului mediu valoreaza in jur de 20 de lei. Pentru 50 de lei iti permiti sa pierzi pana in doua ore jumate.

  12. Romanii afla cum se fac afaceri de zeci de ani pe la altii. Da, se fac carduri pentru cativa dolari, se deschide cont de firma, ca primesti 200 de dolari, se cumpara x sau y, pentru la Kohls (astia-s campioni la cacaturi din astea) iti apare ca ai 20 de dolari. Sau 25. Sau 15. Si te duci ca boul, ca deh $25 off si lasi 200. (Sa nu mai zic si ca marfa in sine e mai scumpa sensibil decat la alte magazine).

    I-am luat lu’ fie-mea niste chestii pentru Mosu de pe Macy’s. Totul OK, peste 2 zile vine oferta: 25% off din nus’ ce chestii. Intru ca proasta pe site, preturile erau deja scazute (a fost adevaratul Black Friday), deci chestii de 400 de dolari, le puteam lua si cu 180 de pilda.

    Si ma uit ca proasta ca, uite, ce oale noi, numa’ bune la casa noua, si poate si un robot Kitchen Aid, ca tot fac paine … noroc ca, inainte sa dau iar cu cardul, am realizat, idioata ce sunt, ca am casa noua pentru ca nu mi-am luat toate rahaturile astea doar ca se poate da click.

    Asa ca m-am dezabonat (desi nu ma abonasem, dar nu e GDPR aici). Eram cica „abonata” la 10 newslettere diferite, ca stiu domnii de la Macy’s cum se face email marketing.

    Toate chestiile astea sunt fumate deja si din pacate functioneaza al dracului de bine. Mai ales cand poti comanda orice aproape de acasa si-ti vine la usa (chiar si fara sa astepti dupa curieri). E de-a dreptul periculos pentru finantele personale :(

  13. ….tot aia care vand testele date de scoli pentru a testa copiii acasa!
    50 lei …2 teste ;)

  14. Nu in RO s-a inventat asta :))
    E doar o strangere de date. Cu cat cunosti mai bine profilul cumparatorului cu atat ii poti face o oferta mai tentanta. La nivel de individ si la nivel de grup. Sti cat se deplaseaza la magazin, ce tip de articole merg intr-o zana, etc. E folosita prin vest de zeci de ani :))

  15. Nu ma bucur la 50 de lei, dar sunt satul de pastrarea chitantelor.

    La leroy cu cardul ala de client am toate cumparaturile din magazinul fizic in cont si nu mai tre sa pastrez bonuri pentru garantii si retururi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile