Ceva de la Cluj

Ce vezi la Cluj dacă te plimbi un pic prin centru?

Un număr mare de adulți 40-50 care au avut bani în ultimii 10-15 ani. Se vede din hainele discrete, se vede pe fața lor, pe comportament, pe obiceiuri, pe mersul pe stradă. Și sunt mulți, cel puțin sâmbătă dimineața prin zona centrală. Oameni ieșiți la o cafea, oameni din zonă ieșiți la o scurtă plimbare. Prima generație de corporatiști.

Grătare pentru copaci, ca să absoarbă mai multă apă. Modele noi, nu le-am mai văzut pe nicăieri până acum. Poate le vin idei și altor primari.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Ar trebui sa vada primarul sectorului 3, aici pomii sunt betonati

    Comentariu apreciat.291
  2. Sa se mute bucurestenii la Cluj, acolo unde imobiliarele cresc pana la cer. O alta parere: Clujul mi-a lasat impresia unui Bucuresti chinuit, care a atras si ceva oameni de calitate (insa mult prea putini), insa si taranusi parveniti si prost-crescuti (majoritatea). Multa mitocanie, chiar mai multa fata de Bucuresti. Oi fi avut eu ghinion.

    Comentariu apreciat.6716
  3. Bună remarca lui Zoso cu oamenii care „au avut bani”, pot să confirm. Stau de 12 ani în Cluj, cel mai mare Oraș de pe Someșul Mic, metropola fără centură dar cu joburi faine. Și da, am întâlnit multi clujeni nefericiti de la Caritas incolo, pe care-l rememorau ca ultimul moment in care au avut bani. De atunci, doar rate escaladate într-un munte de datorii.

    45
    • Caritasul are 30 de ani deja, si-l mai amintesc doar batranii care probabil il regreta si pe Ceausescu sau pe Funar. Pe vremea aia nu existau corporatii in Cluj, primele au aparut prin 2000, initial ca firme de apartament.

      11
  4. Aia nu-s din Cluj pe care ii vezi tu. Clujeanul ala de care vorbesti nu merge sambata in centru decat daca are treaba. Ca sa înțelegi mai bine. Centrul Clujului e super aglomerat permanent. De aceea cine mai invarte ceva business nu isi da niciodata intalnire in centru pentru ca nu au locuri parcare etc. Prin urmare obiceiurile de cafea socializare ale clujeanului cu bani rar includ centrul. De aceea aia nu sunt clujeni cu bani.

    Mai e un aspect. Oamenii cu bani din Cluj nu stau in centru. Ca nimeni nu sta sa auda toata ziua sirenele de la ambulante si sa se bata de toata nebunia. Oamenii cu bani din Cluj stau la case prin Andrei Muresanu, Faget, Grigorescu, Gardina Botanica, Borhanci poate un pic Buna ziua. In toate cartierele astea au ce cafenele vor ca sa nu ajunga sambata in centru.

    182
  5. Cuplu tânăr (sub 30) , de 10 ani în Cluj (facultate+ job de acasă în IT) , caută să cumpere apartament în Sibiu. Spun că ar putea lua ceva cu 4 camere la banii de 2 camere din Cluj. Mai spun că aglomerația le dă dureri de cap,iar Sibiul li se pare „parfum” prin comparație.

    50
    • Asa e. Foarte multi pleaca din Cluj. Si eu m-as duce daca copiii nu ar fi deja aici la școli bune. Mai greu sa ii transfer in alte orase la ceva similar fara relatii si spagi.

      01
    • 4 camere la Sibiu unde? Pe calea Surii mici? In Arhitectilor,in Selimbar? De unde faci dimineata 30-45 min pana la lucru. 60 daca ploua. In zona centrala,nu cred ca pe banii de 2 camere iei 4. Cat a ajuns mp la Cluj? 3500? Wtf!
      La Sibiu 3 camere in bloc nou,in zona relativ centrala,70 de mp,la 15 min pe jos de Piata Mare,cu loc de parcare si predat la alb doar decat 175 k. Au si variante la 200 k,cu mai multi mp.
      2 camere finisat,100 k,in zona garii. Zona buna in sensu ca ai scoala si gradi,magazine langa si transport in comun.
      Problema cu traficul in Sibiu e intre orele 7:30 si 8:15 si intre 15:45-16:20 in zonele cu scoli si bugetari si intre 17:30-18:15 pe intrarea din oras de la aeroport. In rest fluieri prin oras.
      In vacante e decent si cand au punti bugetarii.

      Printre probleme,fiind oras turistic,e destul de scump la mancare in oras. Raport calitate pret cam meh. Sunt cateva carciumi decente,intrebati la localnici.

      21
  6. Recomand cu incredere si o excursie prin Manastur,pe la piata Flora. Oameni in varsta,care au lucrat prim fabrici si uzine. La pensie,care duc o viata normala,la doar 3-5 km de cafeiul la 15-20 lei.
    Unde conopida de Apahida e 6 lei kg.
    A si gratarele alea de la copaci…e vreo 700-2000 de euro bucata. In functie de dimnesiune si model.

    71

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.