Ce trebuie să înveţe Adevărul de la Jurnalul

Adevărul a depăşit Jurnalul Naţional în topul ziarelor quality. Motiv de bucurie şi de comunicate de presă victorioase. Mişcarea nu e nouă. Bagi un ceva în ziar şi creşti până la cer. Evenimentul, România Libera şi Cotidianul au pus-o în aplicare.

Totuşi, nici unii nu au făcut-o la fel de bine ca Jurnalul. Care au băgat o mega campanie cu Loganuri, s-au ridicat şi acolo au rămas câţiva ani. Pentru că nu s-au culcat pe lauri, ci au muncit. Au aflat ce vrea poporul care cumpără ziarul pentru maşină şi i-au dat exact ce voiau. Şi oamenii au fost mulţumiţi şi au rămas abonaţi sau cumpărători de ziar. Evz şi RL nu au făcut asta. Ei au mărit numărul de abonaţi, dar conţinutul a rămas la fel. Sunt şanse mari ca Adevărul să păţească la fel pentru că nu vor să înveţe.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. Sa-nvete si ca premiile doar se promit, nu se si dau, ca doare la buget, apropos de Loganurile cu pricina.

  2. zoso.
    nu ii mai pupa in cur pe astia de la jurnalul.
    sincer. nu are rost.
    e un ziar de mana a doua din toate punctele de vedere;
    ca si poporul asta de altfel.
    o zi buna
    daniel

  3. tu chiar crezi ca din continut au reusit ei performanta asta? sau din abonamentele cu diverse institutii de stat?

  4. zoso, chiar asa! ia nu-i mai pupa ca poate s-au saturat si ei :)

  5. @alexander: taci si sapa!

  6. @Sid: cauta abaterile de la acest regulament, spune-mi care au fost ele.
    https://jurnalul.antena3.ro/articole/126448/regulamentul-concursului-ia-ti-sandero-de-jurnalul
    Pentru ca, da-mi voie sa iti spun, regulamentele se autentifica la notariat si se depun la Ministerul de Finante. Dupa care, daca le incalci, poti fi improscat public sau amendat de institutiile statului.
    Gaseste-mi abaterea de la regulament si sunt dispus sa suport personal consecintele.
    Sau, in caz contrat, sunt dispus sa iti accept scuzele (formulate, la fel ca si acuzatia, intr-un spatiu public).

  7. @Sid: Daca vei cauta regulamentele de concurs, vei vedea ca nu ne-am abatut nici un milimetru de la ele. Regulamentele sunt legile fundamentale ale concursurilor. Evident, ele trebuie sa fie in acord cu legea. Afirmatia ta ar trebui dovedita („premiile care se promit si nu se dau”). Pentru detalieri – iti explic daca vrei sa inveti cum se face un concurs – iti stau la dispozitie. marius.tudosiei@jurnalul.ro. Am lucrat la aceste regulamente si mi se pare nedrept sa faci ceva pe munca noastra. Campania – o spun pentru a mia oara – a spus clar „POTI CASTIGA 1 Logan pe zi”. Ce intelegi din asta? Te indemn sa gandesti. In general.
    @nuam: abonamentele cu institutiile se incadreaza in categoria „Abonamente BLOC”. Cerceteaza brat.ro si vei constata cum sta Jurnalul la capitolul asta. Apoi, ca exercitiu, fa acelasi lucru si cu alte publicatii. Vei vedea diferenta.

  8. @Tudosiei: eu nu il cunosc pe Sid, dar eu inteleg cu totul si cu totul altceva din ce-a zis el. Tu ai „citat” acolo ceva, dar specifica faptul ca e vorba de „official view of the voices in my head”. Pentru ca citatul si interpretarea ta nu au nicio legatura cu ce-a zis omul ala mai sus.

  9. In fine. Oricum, Jurnalul merita felicitari pentru initiativa recent lansata de a se reveni la denumirea de suedej in loc de rom.

  10. @Alex: ok, reluam: Sid zice ironic: „Sa-nvete si ca premiile doar se promit, nu se si dau, ca doare la buget, apropos de Loganurile cu pricina.” Iar raspunsul meu a fost „regulamentul a fost comunicat inaintea inceperii concursului si a fost respectat intocmai”. Am accentuat faptul ca nu a existat nici macar o macheta care sa „promita” sau sa garanteze castigarea tuturor masinilor puse la bataie. Este diferenta dintre „castigi” si „poti castiga”. Care e o diferenta mare. Prima afirmatie iti garanteaza un castig, cea de-a doua te anunta ca ai sanse sa castigi un premiu. E o chestiune de nuante, usor de inteles. Evident, daca nu vrei sa intelegi corect mesajul il poti interpreta oricum, numai sa iti serveasca interesului pentru care faci interpretarea.
    Cam asta era de spus.
    La nevoie pot livra explicatii mult mai pe-nteles.

  11. intorcand putin moneda, ce ar trebui sa invete Jurnalul de la Adevarul? in disputa pe seama operei lui george calinescu, SC Adevarul Holding SRL este in drept sa publice romanul „Enigma Otiliei” intrucat drepturile de autor ale scriitorului George Calinescu sunt publice. Acest lucru isi gaseste temeiul juridic in prevederile art. 149, alin. 3 din Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe : „Durata drepturilor patrimoniale asupra operelor create inainte de intrarea in vigoare a prezentei legi si pentru care nu au expirat termenele de protectie calculate conform procedurilor legislatiei anterioare se prelungeste pana la termenul de protectie prevazut in prezenta lege.” Astfel, intrucat protectia drepturilor autorului George Calinescu a expirat pana la intrarea in vigoare a Legii 8/1996, opera Enigma Otiliei poate fi publicata de orice persoana.

  12. @Adonai, care, dupa retorica este, in mod evident, angajat al Adevarul Holding. Ca sa se faca diferenta, a se nota ca nu mi-am ascuns identitatea atunci cand am avut ceva de spus. Diferenta vine din faptul ca eu am puterea de a-mi sustine opiniile. Pentru ca sunt ale mele, nu sunt mesagerul cuiva.
    revenim: pe 15 iunie apare stirea (dupa decizia Tribunalului Bucuresti):

    Tribunalul Bucuresti a admis vineri, in parte, actiunea trustului Intact si a dispus ca Adevarul Holding sa suspende editarea si comercializarea, precum si sa retraga de pe piata romanul „Enigma Otiliei”, pana la solutionarea pe fond a cauzei.
    http://www.ziare.com/media/mass-media/adevarul-nu-mai-poate-vinde-enigma-otiliei-786989
    asta e sursa, care citeaza NewsIn.

    Mai trebuie sa spun ceva? cred ca nu. Este evident.
    Adonai? comentarii, vesti, pozitii oficiale? C’mon! Cred ca poti mai mult (daca nu cumva ti-a fost imputata personalitatea).

    si inca una de astazi (24 iunie):

    BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins, miercuri, cererea înaintată de Adevărul Holding de suspendare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care solicita retragerea de pe piaţă, suspendarea editării şi a comercializării sub orice formă a volumului „Enigma Otiliei”, lansat de Adevărul Holding.
    Curtea de Apel Bucureşti „respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare provizorie a executării sentinţei”, se arată în motivarea CAB.
    Sursa: Mediafax.

    hai, realaxeaza-te! viata inseamna mai mult decat un trust de presa!

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile