Ce grătar să îmi iau?

A venit primăvara la Braşov şi deja s-au anunţat prieteni, neamuri şi cunoştinţe în vizită la Braşov. Asta inseamna stat in curte, la un grătar. Momentan, am chestia din imgine, care am inteles ca nu e foarte bun, şi că mi-ar trebui altceva, gen ăsta. Care vă pricepeţi, băgaţi vă rog linkuri, idei, soluţii…

gratar

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

109 comentarii

  1. Chestia din imagine seamana cu o cristelnita. :)) de unde o ai?

    00
  2. Incearca si tu unul ceva mai inalt sa nu faci mersul piticului de la gratar la masa toata ziua pe urma dupa ce te cocosezi. Inca o chestie dupa care ar trebui sa te uiti e sa se tina bine pe picioare, am vazut ca multe sunt extrem de firave dupa ce le asamblezi.

    Cat despre link, nexam…asteapta sa incepa sezonul si ai sa vezi plin prin hyper/super- market-uri de oferte/modele ( kaufland, carrefour, cora).

    00
  3. (chiar daca intrebarea e la misto)

    00
  4. Poti incerca unul de genul asta la 500 lei

    01
  5. Eu iti propun ceva de genul asta :

    Ceva de genul asta am acasa de 3 ani si e foarte „util”.

    Dar precum zice si domnul Doru Panaitescu ceva custom made in sectorul asta e sfant.

    00
  6. gen „ala” e de unica folosinta, cum a spus si doru :)

    00
  7. Cristelnita cu locas pentru lemne nu?

    00
  8. incearca:
    sunt mai scumpe, dar par bune. :)

    00
  9. @ Alxzen: „seamana „!

    00
  10. cele mai bune gratare sunt alea home made

    00
  11. Eu am luat un gratar din selgros anul trecut, a fost vreo 50 de lei; nu e rotund ca ala ce il vrei tu, e dreptunghiular si e mai mare, dar in rest are aceleasi caracteristici; a rezistat la mai mult de 3 folosiri (l-am folosit in vreo 10 ocazii, de fiecare data cu mai multe ture de mancare facuta pe el); discul e alta mancare de peste, nu e acelasi drac cu un gratar; la disc trebuie sa folosesti ulei si lemne de foc, la gratar nu ai nevoie de ulei, iar carbuni gasesti pe toate drumurile

    00
  12. merge si ala din imagine. eu am unul ceva de genul asta: , numai ca am dat vreo 40 de lei, de la real, kaufland, etc… dupa 2 ani ma mai tine inca si a stat toata iarna in zapada. doar nu vrei sa-ti iei gratar pe viata :)

    00
  13. Eu sustin ce a zis Doru. La disc e genial si faci orice. Cat despre cel din imagine – am avut si nu il recomand. O prostie incredibila.

    00
  14. NOU
    #16

    Chestia din imagine e gratar?

    00
  15. Nu te cred la faza cu gratarul. Coca’s not your style.

    00
  16. Frate lasa-ma cu grataru’ asta GRATAR PLAYA de la legatura ( link). Sa f*te una doua vorba lu’ Doru. Pai gratar genu’ asta da’ dublu si dreptunghiular gasesti pe Sos. Fundeni cu 15 roni mai putin ( si nu am targuit deloc cu patronu’ deci poate sa fie si mai putin). Am vazut eu. Legatura ( link) nu am sa iti dau si mai bine pentru ca daca are link se mai scumpeste :D.

    Sincer parerea mea ( desi nu prea ar trebui sa dau sfaturi ca eu sunt mai teribilist asa) nu trebuie sa cumperi gratar pentru ca ori sunt foarte scumpe si bune intradevar ori foarte proaste si mai bine iti cumperi carnea de gratar si gratar iti confectionezi unu’ artizanal.

    Ca idee, logic, grilajul pentru gratar trebuie sa fie nu subtire ( cel putin gros cat un cablu de monitor d-ala vechi cu tub) si din metal calit la temperatura foarte mare asa ca prin urmare nu se osteneste cu focul de gratar.

    00
  17. Vezi in Hornbach (iesirea din Brasov spre Codlea), gasesti niste gratare bestiale. Sunt de departe cele mai bune din lume, dar si costa pe masura.
    Oricum banuiesc ca pentru tine pretul nu va fi o problema.

    00
  18. Eu mi-as lua asa ceva . E ca cel la 50ron spre care ai dat tu link numai ca este mai mare grataru si ai si loc unde sa-ti pui ‘uneltele’ si farfuriile si ce mai trebuie

    00
  19. Offtopic…Da’ crezi ca ai voie sa faci gratarelul in curte? Daca vecina si-a pus hainele la uscat si i le afumi?:P Daca vecinului ii e foame si-i faci pofta? Vezi ca se lasa cu denunturi a la Voiculescu…. capra si gratarul vecinului…

    00
  20. Am o cunostinta care face gratare din inox pe care le vine cu un pret mai mult decit decent. Gratarele sunt simple, rezistente si practice. Eu am unul de la el gen diplomat cu picioare care se insurubeaza.

    00
  21. Prin extindere la ce ai spus tu, daca te gandesti cumva sa iesi „la iarba verde”, in afara curtii, cu gratarul, ai grija la asta:

    Scuze, poate nu e cel mai bun ziar dar intelegi ideea.

    00
  22. Uite ceva ce eu as cumpara: Un fel de plita din piatra. Avantajul este ca ca poti sa faci direct focul sub chestia asta.

    Un gratar de genul sa poti sa pui plita peste (cu cat are fundul mai gros cu atat rezista mai mult) :

    00
  23. iri recomand asta:
    intotdeauna e mai bun un gratar inchis, pt ca poti coace, afuma, frige cu caldura indirecta

    00
  24. @zoso: Pregateste grataru’ sa-l invitzi pe Ciutacu la barbeque… vad ca-ti face trafic :)
    citat:”Dupa ce si-a batut joc de ei un nimeni in drum care s-a dat fiul arestatului sindicalist Petcu si ei au halit-o pe nemestecate, profesionistii independenti ai singurei televiziuni de stiri din Romania au inceput sa fure poze de pe bloguri. De maine se baga si la buzunare?”
    Incheiat citatu’:):):):)

    00
  25. @Alex Adica daca faci gratar la tine in curte, sau intr-un loc special amenajat esti Coca? LOL

    00
  26. s-ar putea sa fie mai bun asta ce-l ai acum decat cel pe care vrei sa il cumperi. :)

    00
  27. Mai bine fac grataru’ pe un canal d-ala gratar decat sa dau bani pe GRATAR PLAYA. Vorba lu Doru’ sa f*te una, doua. Pai gratar in genu’ da dreptunghiular si dublu e pe Sos. Fundeni cu 15 Roni mai putin. Legatura ( link) nu exista si mai bine ca daca pun sa scumpeste :D.

    Gratare bune exista dar foarte scumpe, da sunt si dalea de peste 10000 de Roni.

    Cel mai bun e un gratar artizanal. Logic trebuie sa fie cu grilajul gros cel putin cat firu’ de monitor si din metal calit de temperaturi foarte mari ca sa nu se osteneasca cu focul de gratar.

    Daca iti iei gratar in genu astuia de la legatura ( link) mai bine te duci in dragon si iti iei mai 10 la angro iti ajung 2 ani poate mai faci si o bisnita.

    00
  28. scuze pentru dublu comentariu :|

    00
  29. eu am folosit cu succes toata vara si toata iarna un gratar asemanator cu asta:

    luat din hornbach brasov cu 110 ron (redus de la 200 ron, parca).

    urmeaza ca luna asta sa trec la unul complet imobil, asezonat si cu un cuptor pentru paine sau pizza…

    00
  30. Toti cei care au avut asa ceva inseamna ca nu stiu sa-l foloseasca.Acest gratar este super insa fiind de fonta este casant si trebuie maniplat cu grija
    Cum se foloseste?Acest gratar are 2 site(ca sa nu ma repet zicand gratar)NU se face foc pana la fundul gratarului.Partea de jos e buna pt a se face curent si astfel sa se aprinda carbunii pusi pe sita de deasupra.Partea de la picioare pana la jumatatea gratarului in sus nu se umple cu lemne.Ci de la jumatate mai sus.Eu inca il am.
    Doar fraierii nu stiu sa faca gratare meseriase cu el.Ahh si inca ceva.NU consuma multe lemne.In comert gasesti numai tabla care se arde in timp.Asta e cel mai bun.Eu l-am luat prin 2005 cu 30 ron.(inca il mai am iti dai seama)Acum in Real e 99 ron.

    00
  31. Ala nu . Am in genul ala si nu prea ma incinta. Mai degraba asta: . Ca forma dreptunghiular este de preferat. Parerea mea.

    Sugestia lui Marian mi se pare cea mai potrivita. Cred ca o pun in aplicare weekendul asta. :)

    00
  32. http://www.ompagrill.it
    Professional system > Barbecue 60-40 Pro (cuva inox)
    Era 130 lei in carrefour

    00
  33. ce ai pus tu in linkul ala e o chestie care arata f bine in poze, dar dupa doua trei folosiri va fi varza. vrei unul mobil sau unul imobil? incearca sa faci rost sau sa iti confectioneze cineva un disc. gasesti pe net poze destule cu asa ceva, eu am unul si sunt foarte incantat de el.

    00
  34. grill-ul de ai dat link e o porcarie. am luat din kaufland anul trecut si l-am aruncat dupa o folosire.

    am vazut la dedeman chestii faine, inca ieftine, pe la 3-400 lei.

    00
  35. https://www.olx.ro/

    eu mi-am luat doar gratarul efectiv deoarece am structura. 120 RON. e din Ploiesti.

    00
  36. disc++

    00
  37. Numai porcarii ce au recomandat cei dinaintea mea ( in special gratarele din comert) sunt din tabla vopsite frumos si f subtiri, dupa cateva gratare nu mai e nimic de capul lor, iar dupa 2-3 ani le arunci.Stiu ca este mai greu sa ajungi la bucuresti ins vezi ca in targ vitan si uneori mai apar si in targul de pe valea cascadelor ( sambata si duminica in vitan), gratare facute de oameni , sudura sanatoasa la cutie , tabla f groasa, grilajul ca pe deget , picoare.Unul mediu este cam 100 ron pana la 150.Un astfel de gratar nu cred ca ajungi tu sa il strici in viata asta. Un gratr aar trebui sa fie dreptunghiular dupa parerea mea.Desi astea sunt mai grele si au cutia fixa, poti pune in ea picoarele, perie de sarma si o punga cu carbuni aplatizata sa intre.
    Daca ai posibilitatea sa faci ceva special incearca sa dai cuiva sa itit sudeze barele de la grilaj din electozi din inox…costa dar ala nu rugineste nicodata si nu se lipeste mai nimic pe el, nu mai trebuie sa freci de fiecare data cu peria de sarma.

    00
  38. Pe cat fac pariu cu toti gusterii de mai sus („sfatuitorii” gratargii cu „am un prieten care ti-l face pe comanda! meserie!”) ca articolul tau e scris ca reactie la legea picnicului ce va intra in dezbatere saptamana viitoare.

    Bravo Zoso…in continuare la vanatoare de fraieri?

    00
  39. Unul multi functional :D

    00
  40. Pe disc poti face cartofi prajiti dar carnea nu o sa fie asa gustoasa ca la gratar :)

    00
  41. Sustin ce-a spus andrei in comentariul cu nr 2, asa ceva am si eu

    00
  42. Cu cat pare mai smecher gratarul, cu atat se strica mai repede. Cauta unul care sa fie cat mai solid, si eventual sa fie la o inaltime potrivita pentru tine, ca sa nu te cocosezi folosindu-l.
    In ceea ce priveste gustul preparatelor, gratarul nu e atat de important pe cat e pragatirea carnii din timp (sa o pui la baiţ).

    00
  43. Weber este tata si mama gratarelor. Iti recomand un One -touch, un model „icon” pentru America, tara grill-ului. Eu am un Weber One-touch Silver de 3 ani si e perfect. Socrul meu foloseste unul de 15 ani in US, de fapt asa am aflat de Weber si povestea din spate, traditia, etc. Sunt in Hornbach si pe grillshop.ro

    00
  44. tu mananci?

    00
  45. Cred ca si ceilalti comentatori sunt in asentimentul meu cand spun ca fiul unui puternic si bogat lider sindical din Romania nu are probleme in a-si achizitiona orice gratar din lumea asta.

    00
  46. Cate commenturi la articolul asta cu gratarele si cat de rapid au aparut… :) E un subiect aprins si de interes pentru natia noastra :D

    00
  47. Pune mina si fa un fel de tava din tabla de 2 mm, cu laturile de vreo 100 mm. Dupa ce faci cutia, da-i citeva gauri de 10 mm pe laterale. Gratarul de deasupra fa-l din sirma (fier beton de 5-6 mm) incadrata intr-un dreptunghi de cornier de 30 mm. Daca esti mester si masori bine, cadrul de cornier va veni perfect peste marginile cutiei. Nu uita sa-i pui doua minere in parti (gratarului de sus), ca sa poti lua „marfa” fierbinte si s-o duci direct sub nasul amicilor flaminzi. Vei avea un soi de papamobil care te va tine ani la rind. Chestiile care se gasesc la supermarket se ard repede, unele chiar sint de unica folosinta.

    00
  48. Din expertiza de grataragiu a d-lui cu care impart patul – corpul gratarului (adica partea aia unde pui jarul) trebuie sa fie din material solid, gen fonta. In nici un caz din tabla. Noi am luat o chestie foarte buna, marisoara, nu foarte adanca (cam 40cm), de fonta, de la Praktiker si pana acum fara probleme. E misto ca are si aparatoare de vint.
    Grilajul in sine se poate schimba, deci nu asta e criteriul pe care sa-l alegi.

    00
  49. Cel mai bun (raportat la calitate/pret) tot unul artizanal e cel mai bun.
    In general, astea din comert sunt foarte stralucitoare si se strica destul de repede.

    pentru artizanal nu ai nevoie decat de o lada de fier si un gratar de-asupra. Totul depinde de cantitate de prieteni pe care trebuie sa-i hranesti

    00
  50. Incearca de aici. SUnt putin mai scumpe dar raportul calitate/pret este excelent.

    https://campinggrill.ro/gratare-cu-carbune

    00
  51. NOU
    #56

    Iti pot recomanda pe departe ceea mai buna solutie de gratar, gratarul Weber 1251004 One-Touch Premium de 47 cm ( https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Daps&field-keywords=Weber&x=0&y=0 ).

    Ca si accesorii:
    – pentru a face carbunii rapid fara pedalare https://www.amazon.de/WEBER-RAPIDFIRE-SET-GRILL-ANZÜND-SET-GRILLSTARTER-SET/dp/B00140S7NW/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1301312316&sr=8-3
    – ideal pentru gatit de exemplu rata cu foc indirect – https://www.amazon.de/Weber-7403-Holzkohlekörbe-2er-Luxe/dp/B0007IMTA4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1301312316&sr=8-1

    Din inima le recomand pe amandoua.

    00
  52. am un prieten care detine ceva asemanator cu (el are partea de jos din fier nu lemn)

    avantaje:
    1.ai roti, poti sa plimbi grataru prin curte unde vrei tu

    2. partea de sus (unde pui carnea/leguma) e formata din 2 gratare separate …daca vrei sa faci mai putina mancare folosesti doar o parte

    3.poti sa pozitionezi gratarul pe 4 nivele de inaltime ..sa il aproprii daca e jaru prea slab sau sa il ridici daca e prea puternic … fara sa te arzi :) ( ai manere de lemn)

    iti recomand ceva de genu ala …dar ar fi bine sa il gasesti cu schelet metalic ( sa poti sa il lasi in ploaie/zapada)… ala de lemn mie ca o sa se strice in timp :)

    00
  53. doamne fersete sa-ti iei jaful ala
    du-te la un atelier de fier forjat si iti fac aia unul custom made, si ieftin si trainic… bine nu cu 55 de lei… dar cu vreo 200 iti faci unul care sa-l foloseasca si nepotii tai

    00
  54. Commentul meu a ajuns la buda? Stii ceva de el?

    00
  55. Ascultă sfaturi de la un grătangiu cu experienţă.
    Te duci la un centru de colectare a fierului vechi, cauţi o jantă (geantă :P) de Rabă (camioanele alea de pădure), o tai cu flexul la jumătate, dacă nu ai flex o duci la un „meseriaş” şi cu câteva zeci de lei îţi faci grătar de îl ai 20 de ani.
    Eu aşa am acasă. Faza nasoală, este al naibii de greu…

    00
  56. Zoso, am gasit si o filmare cu discul cu pricina (pe care carnea se pune pe lateral, cartofii in centru)
    http://www.220.ro/party/Cartofi-Prajiti-Pe-Disc/MGX7Rnr1Vk/

    00
  57. poti sa arunci un ochi si aici: https://www.weber.com/FR/fr/home/
    eu d’asta am si-s multumit si ptoi sa-l iei si in „porbagaj” sa faci gratar „pe Timis” acu’ ca esti brasovean :)

    00
  58. check this one : campinggrill.ro

    00
  59. Daca vrei gratar adevarat si nu tii neaparat sa fie mobil….fa-ti unu zidit, (nu mizeriile alea care le gasesti prin Practiker) cu caramida speciala care rezista la temperaturi mari si nu mai ai treaba.
    Bine ca ai vreme buna de gratar…azi noapte aici la Iasi a nins de a rupt, zapada de pe masina avea ~4 cm.

    00
  60. @zoso: nu, nu vor interzice in curte. De fapt doar acolo vei putea face gratar probabil. Oricum mi-au placut ideile primite de la „profesionisti” si as vrea sa fac un clasament:

    Locul 3: Marian (comentariul 21): Pune mina si fa un fel de tava din tabla de 2 mm, cu laturile de vreo 100 mm. Dupa ce faci cutia, da-i citeva gauri de 10 mm pe laterale. Gratarul de deasupra fa-l din sirma (fier beton de 5-6 mm) incadrata intr-un dreptunghi de cornier de 30 mm. Daca esti mester si masori bine, cadrul de cornier va veni perfect peste marginile cutiei. Nu uita sa-i pui doua minere in parti (gratarului de sus), ca sa poti lua “marfa” fierbinte si s-o duci direct sub nasul amicilor flaminzi.

    Locul 2: D (comentariul 26): Am o cunostinta care face gratare din inox pe care le vine cu un pret mai mult decit decent. Gratarele sunt simple, rezistente si practice. Eu am unul de la el gen diplomat cu picioare care se insurubeaza.

    Locul 1: camionagiul (comentariul 53): Cred ca si ceilalti comentatori sunt in asentimentul meu cand spun ca fiul unui puternic si bogat lider sindical din Romania nu are probleme in a-si achizitiona orice gratar din lumea asta.

    Premiantul clasei: Copilu (comentariul 62): Ascultă sfaturi de la un grătangiu cu experienţă.
    Te duci la un centru de colectare a fierului vechi, cauţi o jantă (geantă :P ) de Rabă (camioanele alea de pădure), o tai cu flexul la jumătate, dacă nu ai flex o duci la un “meseriaş” şi cu câteva zeci de lei îţi faci grătar de îl ai 20 de ani.
    Eu aşa am acasă. Faza nasoală, este al naibii de greu…

    Succese!

    00
  61. Nimic despre faptul ca aseara au spart baietii siteul?

    00
  62. Tu faci gratar in cristelnita????

    00
  63. cu grataru’ se pare ca s-a lamurit treaba.

    da’ cu micii??? unde-s mai ieftini?

    tocatura e sigur din porc/vita/miel?

    :)

    00
  64. Unu pe gaz :) Am facut ieri un graterel si a fost super. Fara carbuni, mizerie, nebunii. L-am conectat la butelie si pune carnea sa sfaraie fratica :)) :D

    00
  65. daca nu vrei sa mergi cu el prin alte parti : un lighean mai mare ingropat in sol unde sa stea lemnele si/sau carbunii, la marginea lui puse niste caramizi, peste caramizi un gratar normal, preferabil de inox.
    cand tre sa te muti, scoti ligheanul, si arunci 1-2 lopeti de pamant in gaura. nu ramane nici o urma. eventual plantezi o papadie.

    00
  66. ma baieti, daca vreti ceva de calitate cu carbune merita sa dati un ban in plus… e bun si ala cu trei picioare insa o data si gata. Astia au chestii faine https://campinggrill.ro/gratare-cu-carbune
    Gratarageala faina!

    00
  67. exact ca al lui andrei am si eu, ti-l recomand e ok!

    00
  68. Eu iti recomand un gratar clasic, din acela din bucati de la Cora, de gradina sau daca nu , sa iti faci unul din caramida . Daca vrei ceva portabil, cumpara de la benzinarie ceva pe plac .

    00
  69. Asta al tau, aseara, nu mai stiu la ce ora dar iti zic sigur cand ajung acasa, de pe ZOSO.ro te ducea pe imagestack si era o poza cu Looser si un text, ma uit exact acasa si iti zic cum este :)

    00
  70. Ai nevoie de un excavator și un aparat de sudură pe gaz.
    Pui carnea în cupa excavatorului și apoi….

    00
  71. exact din asta am si eu.. ma e bun pentru ceva mic..gen 3 oameni..da daca vrei sa grataresti mai multe lucruri nu tin carbunii..si stai dupa el de-ti vine rau..cel mai fain e sa iti faci unu de caramida in curte.

    00
  72. @animaloo grataragii satanisti care fac gratar in cristelnita…

    00
  73. Recomand cu caldura sa foloesti un disc, mancarea este mai sanatoasa si mai gustoaza, eu mi-am cumparat unul de pe DN1 (Busteni).

    00
  74. daca nu vrei sa stai aplecat e mai bine sa iti iei ceva inalt, in rest pare misto

    00
  75. NOU
    #87

    eu recomand o alta chestie interesanta care o am in spania! iei un ghiveci de palmier cu fundu spart il pui pe niste caramizi si jos faci focul, deasupra il acoperi bine. carnea iese geniala asa, dar trebuie sa ai grija daca e prea multa grasime sa nu explodeze!

    00
  76. Daca vrei gratar bun construieste unul din caramida, eventual cumpara unul prefabricat dindtr-un magazin de bricolaj (asta daca stai la curte).

    00
  77. bai zoso, suntem in post si tu vorbesti de gratare? Viitorul este al mancarii rawvegan nu al grataragiilor satanisti

    00
  78. Gratar e ceva cocalaresc. Du-te la restaurant, nu face duhoare in jur, pe bune acu.

    00
  79. ce ma zoso, ti-a dat taticu bani din spaga sa-ti iei un gratarel? :))

    00
  80. NOU
    #92

    @ana: e cocalaresc atunci cei care vin dupa tine stiu ca ai fost acolo si vad cate caserole de mici ai mancat si cate sticle de bere ai baut. in rest e un mod placut de a petrece timpul cu prietenii!

    00
  81. mai ales sanatoasa, la disc. Asa, plina de grasime.

    Alxzen: satanistii adevarati fac carnea pe focul lumanarilor de la Morti.
    Din cristelnita beau

    00
  82. @ana: tu esti tipa aia din reclama la dacia duster nu? ce valoarea ta, doar cocalarii fac gratar, este? Sau poate iti imaginezi ca toti care fac gratar deranjeaza pe altii.
    Sfatul meu ar fi sa nu mai generalizezi aiurea, nu de alta, dar poate imi vine sa te iau la pla (asta asa, ca e simplu sa arunci cu vorbe).

    00
  83. Oamenii fac gratar de mii de ani si abia acum s-au trezit unii sa-l numeasca cocalaresc doar din cauza unora care lasa gunoaie in urma.

    Janta de masina mare rezista ani de zile. O fi grea dar e o solutie ieftina si durabila.

    00
  84. Daca intentionezi sa cumperi ceva trainic, care ocupa spatiu puti, nu necesita mentenanta si este mobil iti recomand o vizita la un atelier de sudura. Eu mi-am facut cateva gratare d-astea si sunt excelente. Bine, daca le tii afara cam in 10 ani se subtiaza tabla de la rugina si se gaureste dar am facut la gratare cu nemiluita. Am acuma unul nou pe care il tot inaugurez de ceva timp si sunt foarte multumit.

    00
  85. imgine ca imgine, dar care ala mai are nevoie de niste garnitura pe langa. gen.

    00
  86. Vezi aici https://www.criserb.com/blog/2007-2011-in-poze/ e o poza cu in gratar. Ala e maxim. Ma rog, eu ii zic disc dar e super bun. Nu ocupa loc, e dezmembrabil 100% si il poti pune peste roata de rezerva a masinii, sub presul ala ;)

    Se poate folosi pentru gratar, dar poti sa si fierbi pe el, e maxim, asculta ce zic eu. Nu sunt un priceput dar l-am primit de la tata acum ceva timp si de atunci nu am vazut unul care sa zic ca ma incanta mai mult.

    Dar, nu se gaseste in magain :) se poate face dintr-un disc (din ala de e folosit la arat) si niste picioare care se infileteaza in niste piulite. Ca sa zic asa e moca, tre’ sa faci rost de componente si de un sodor. No bine, ii dai si tu o bere (deci nu mai e moca).

    Hai ca mi-ai facut pofta, te las.

    Ti-l imprumut eu daca vrei sa-l testezi ;)

    00
  87. Modelul indicat de tine e ok. Ideea e sa il iei mai mare si sa fie din inox. Gasesti in magazine gen practiker, brico cam la 170lei. E bun si de tabla dar rugina il omoara in cateva luni.

    00
  88. 100 de comentarii. Bravos zoso pentru experiment :)

    00
  89. Logic ca n-am citit toate comentariile, poate ti-o fi recomandat cineva ceva de gen, dar iti spun din propri experienta ca acest model face toti cei 400 lei cat am dat pe el.
    Va rog sa scuzati calitatea pozei. :(

    00
  90. Pai, e cu carbuni bre, nu asa ai cerut?

    00
  91. zoso, ia unul cu suprafaţă cât mai mare. poate s-a mai scris, dar nu am chef să citesc 105 comentarii.

    00
  92. go with the best in business: One-Touch Premium 47 cm

    E scumput, dar merita toti banii. Poate fi folosit ca si afumatoare, se curata foarte usor si te tine o viata.

    00
  93. NOU
    #107

    Din cate stiu pe aci, Weber sunt cele mai bune.

    00
  94. Mai da-i in cacat de carbuni ca strica toata combinatia…Nu gasesti vreun „supplier” de lemn pe acolo? :)

    00
  95. cel mai bun gratar pe care il recomand este discul , nu se cumpara nimic cu asa ceva

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.