Eu sunt începător în ale cafelei. De aproape un an încerc să mă las de cola şi să trec pe cafea şi nu prea reuşesc. Sunt curios, ce alte cafele bune consumaţi? Am testat DonCafe, Tchibo, Jacobs. Eventual dacă aveţi linkuri cu comparaţii, toate sunt binevenite.
Dallmayr sau Amaroy, dar ai grija sa nu fie contrafacute. Dallmayr e foarte buna.
Lavazza mai stiu ca-i buna.
Incearca sa mergi la Cafeteca in Brasov, langa Reduta
Incearca pe la magazinele specializate de cafea, eventual gusta alte soiuri decat cafeaua ambalata in vid. Eu personal beam Tchibo, acum am trecut pe Tchibo de post (fara cofeina)
Cafeaua buna e facuta la expresor pentru acasa, gasesti intre 100-1000 RON in toate hypermarketurile. Chiar daca costa mai mult decat un simplu filtru, faci economie cu cafeaua si e si mult mai buna.
Cafele bune sunt Carte Noire ( frantuzeasca ), Lavazza, Dallmayr si Davidoff.
Nu recomand in mod deosebit acelea cu pastile, cum sunt la moda prin vest de ceva ani si mai nou au aparut si la noi. Auzisem undeva ca sunt tratate cu ceva chimicale.
Era sa uit, vezi ca langa Orizont s-a deschis D&M drogherie. Vezi ca gasesti acolo cafea nemteasca originala.
Cafeaua e ca femeia buna, tre sa o savurezi. In logica asta: gaseste o femeie buna, vezi ce bea, bea si tu aia.
Eventual daca femeia buna == sotie/iubita ar fi interesant sa bei ce bea si ea iar daca cumva nu e pe calea cea buna s-o determini sa bea ce vrei tu …
Eu ador illy e „za” best
Eu am o chestie d-asta
Cu diverse tipuri de capsule, fel si fel de arome. Foarte bun
Altfel .. Lavazza.
O gasesti si in oras, dar si de facut acasa: Illy. La mine in familie, cafeaua e religie, so try it. (Gorizziano e also miez, sper ca am scris bine). Iar eu, pentru raportul calitate/pret cel mai ok, foarte des cumpar Amaroy. It’s great.
Julius Meinl – cea mai buna cafea bauta vreodata de mine, doar in Petrom. La filtru am impresia ca ies toate la fel.
@camionagiu: tin minte ca atunci cand eram mic, rudele din Germania trimiteau pachete cu o gramada de chestii de mancat, de la Nutella, ciocolata, etc. Printre multe altele, trimiteau si cafea „nemteasca”. Imi amintesc ce satisfacuti erau ai mei cand sorbeau din cafeaua aia. Imaginea aceasta mi-a ramas in minte, de „cafea nemteasca” :))
Eu sunt băutor de cafea înrăit. Beau cel puţin două cafele mari pe zi (500 ml). Şi întotdeauna Jacobs.
Salut, eu imi cumpar cafea de la illy, la cutie. Sunt mai multe tipuri, cu banda rosie pentru espresso scurt si cu banda roz pentru espresso lung sau filtru. Pentru a ramane fresh o pastrez la frigider. Iti mai recomand si cafeaua de la Manuel, dar nu se gaseste decat la distribuitori horeca (cel putin eu n-am gasit in comert).
Julius Meinl si Dallmayr astea mi se par si mie bune..
eu nu-s un mare bautor de cafea, dar imi place 3in1 de la nescafe.
amaroy orginala, dusa din DE.
Cafea bea doar nevasta. De obicei Jacobs, ala pe care scrie in nemteste Verwöhnaroma, cel pe care scrie romaneste Alintaroma nu e bun dupa parerea ei. Citeodata mai cumpara si Dallmayr Prodomo.
Cred ca am baut de 2-3 ori in viata mea cafea. De fumat am fumat 19 ani, dar de cind s-au scumpit m-am lasat. Acum am facut calculul: aproximativ 3000 lei pe an economie.
de ce trebuie sa te lasi de ceva si sa te apuci de altceva ?
lasa-te de cola daca ai chef, nu te apuca de cafea.
schimbi doar o porcarie cu altceva.
Mai bine te lasi de cola si de cafea.
Cafeau are efect un efect asemantor cu cel al unui aditiv pentru benzina, iti face motorul (inima) sa mearga mai tare si nu vrei asta.
Decat poate daca ai in piept un motoras de la mercedes sau esti masina de curse si ai nevoie constat de turatie mare
Ti-as recomanda cafea Lavazza Crema e Gusto, sau Lavazza simpla (cutia rosie), facuta intr-un expressor. Gasesti in magazine expresoare la preturi accesibile. Oricum uita de expresoarele Nescafe la care face reclama excesiva.
ca incepator deosebesti cafelele intre ele?
Eu nefiind bautor de cafea, poti sa imi dai si fiertura de castane, ca nu o sa-mi dau seama.
pasul 1: iti cumperi aparat de cafea cu presiune cel putin 15bari.
pasul 2: cafea proaspat macinata asta daca ai posibilitatea. daca nu Lavazza sau Julius Meinl , tinut in cutie metalica, in frigider, astfel aroma se pastreaza mai mult.
O noua campanie de marketing viral marca Zoso(TM), acum si in domeniul alimentar LOL
Mie mi-a placut Julius Meinl, dar nu ce gasesti prin supermarketuri romanesti, ci mai degraba ce-am cumparat de pe-afara. Am luat, ultima oara, din duty, din aeroportul din Viena. Ai zice ca nu-i diferenta, dar chiar se simte. Ce-ajunge in Romania (daca e sa-mi citez soata, fix ca la cosmetice) sint ciurucuri, chestii procesate prin Polonia, slab calitative, ca pentru Estul Europei.
Altfel, Jacobs e decenta. Si din categoria ieftine, mai e buna inclusiv aia din Mega Image-uri, ieftina, „a lor”. E tot Julius Meinl. Spock zice bine.
Da, am uitat sa recitesc textul inainte sa dau comment, am greseli ortografice si ortoepice
Eu sunt fan StarBucks, si anume, Caffe Mocha cu Irish Cream
@ user
nu se compara. e ca si cum ai zica ca e tot aia sa mananci otravuri de la Mc sau gratar acasa.
Cola e o porcarie sinistra, multe E-uri si mizerii, iar cafeaua e planta, totul e sa nu faci abuz. (valabil in ambele cazuri). Pentru majoritatea oamenilor, cafeaua in cantitatile pe care organismul lor le suporta bine e medicament, iar cola e o otrava cu actiune lenta pentru oricine.
Cafeaua e ceva special, eu beau una foarte buna, care se macina pe loc, de undeva din Bucuresti. Nu e un nume, dar mi-a fost recomandata de maica-mea care se pricepe la cafea si e mai buna ca multe din pungile de firma.
Am baut acum multi ani o cafea deosebita, intr-o punga cu dungi verticale, alb cu negru sau alb cu albastru, nu mai stiu exact, dar avea o aroma de menta, usoara, excelenta. sau am mai avut un pliculet de cafea boabe, dar fiecare bob era tavalit prin ness. excelenta, n-am gasit niciodata de cumparat. E de studiat, a gasit un magazin in Buc si mai vad cand trec pe acolo
Tchibo si Lavazza Red pana sa ma las (fortat de imprejurari din pacate).
Ar fi bine sa te decizi si intre soiurile de cafea (Arabica vs. Robusta) :
@ robert lazar
dap, cafeaua nemteasca, de pe renumitele plantatii de langa Bremen, e super
+1 pt. Lavazza. Imi place mai mult decat Dallmayr, dar depinde si cum o bei. Eu m-am obisnuit sa beau cafeaua… „black”.
Eu m-am lasat de Cola fara ajutorul cafelei. Tot ce-ti trebuie e VOINTA… nu alta sursa de cofeina! Succes!
Dallmayr Prodomo-> http://ro.dallmayr.com/index.php?&navID=2
Movenpick->
Carte Noire sau Tchibo cu aroma Brazilia.
Dar primele doua sunt favoritele mele.
Julius Meinl e foarte buna
Cred ca pana acum am baut cafea de la zeci de marci atat din tara cat si din strainatate iar cea mai buna mi se pare Julius Meinl (eu o cumpar din Cora).
Intradevar este ceva mai scumpa decat marcile obisnuite de pe piata insa cred ca merita.
Cat despre alegerea de a trece de la Coca-cola la cafea mi se pare foarte buna pentru sanatatea oricui.
nu am o cafea preferata. De obicei Jacobs sau Tchibo.
@camionagiu cred ca e unul prin primele posturi serioase care le citesc de la tine.
da, cafeaua poate fi folosita ca medicament, respectiv cafeina.
gustul de „amar” necesar al organismului poate fi obtinut dintr-o ciocolata amaruie de calitate, fara alte efecte cretine.
problema e ca e un stimulant nervos.
ca toate stimulantele nervoase, te omoara de exemplu facand sa crezi ca nu ai nevoie de somn, nu elimina nevoia de somn. te face sa ignori faptul ca esti obosit.
consulta un doctor si daca ai nevoie de cofeina, o sa iti dea el pe reteta. consumul regulat de cafea e la fel de periculos ca inghititul de medicamente de care nu ai nevoie.
daca are de gand sa o inghita ca pe cola … ca la fumat. poti sa traiesti linistit pana la 90 de ani si sa mori cu plamanii intacti, sau poti sa crapi la 50 de epuizare nervoasa.
decizia pana la urma e a ta.
Sunt un fost ospatar. Cred ca stiu ce zic cand spun ca Tonino Lamborghini sau Illy sunt cele mai bune cafele care se gasesc la noi. Pe locul 3 ar fi Pellini. Incearca si o sa vezi !
Pentru cine-a zis de Carte Noir si Davidoff, sa beti voi din alea. Chestii mai sinistre nu mi-a fost dat sa gust. Cafeaua tre’ sa fie amara, corect, da’ pentru unul care bea cafeaua neagra, fara zahar, doar cu un strop de lapte, CN si D sint execrabile. Alea nu-s amare, sint sinistre, parca le-ar fi pus sare in ele.
eu nu beau cola nici cafea…
tu nu poti fara?
o cafeluta, dimineata, nu prea face rau la nimeni (exceptand nu stiu ce cazuri disperate de bolnavi de nervi sau de inima). Ba se pare ca are chiar si virturi anticancerigene. Sunt multe substante benefice in cafea, totul e sa iti cunosti bine organismul, sa stii cat iti permite, la ce ore sa bei si in ce concentratii, ca sa dormi bine noaptea.
Eu beau una dimineata si una slaba pe la 3-4 si n-am probleme, dorm ca un prunc. Bine, daca bei 7-10 pe zi si-ti biciuiesti nervii cand ti-e somn, ca sa lucrezi, atunci nu e bine orice ai bea. Asa si ceaiul da o boala numita teism.
Mereu am fost fan Julius Meinl. Am găsit în Cora de curând la 13 lei pachetul – preţ super bun, zic eu.
@camionagiu: cafeaua scade calciul din organism şi pe termen lung îţi fute sistemul cardiovascular – dar cui îi pasă până nu apar problemele, nu?
Cred ca trebuie sa treaca vreo 10 ani de baut cafea la ibric ca sa-ti poti da seama de diferente si arome.
Ai putea incerca sa mergi pe un espressor, macar e mai amuzanta prepararea, iar cafea iti poti lua inclusiv de la unele cafenele precum Gloria Jean’s sau Starbucks.
Altfel eu as alege Illy. Mie mi-ar placea un magazin gen Nespresso
https://www.nwradu.ro/2017/10/nespresso-cel-mai-misto-magazin-vazut-in-barcelona/
Tine de gust… Nu exista o cafea buna universal…
Eu intr-o vremea cumparam cafea proaspat macinata la magazinul din colt…
Daca ai posibilitatea sa gasesti in Brasov ( in bucuresti mai exista doar unul singur) cauta un magazin special de cafea… cum era pe vremuri – renumitii cafegii – care prepara cafeaua dupa retete proprii, cu diverse arome etc…
Clar Lavazza.
dap, cafeaua in exces iti mai ia calciul si daca mananci si fara branzeturi de calitate toata viata, nu e bine.
vinul rosu da hipertensiune, pacat, ca e bun la altele si are antioxidanti.
vinul negru iti beleste ficatul la greu.
tariile scad tensiunea si iti bramburesc inima.
berea e grea pentru ficat iar acidul nu e chiar o binecuvantare pentru organism
carnea multa iti face guta si cancer etc
atunci sa va vad care va duceti in pustie si mancati firmituri de paine aduse de pasari in zbor ca Sfanta Teodora si beti apa de ploaie. Plm, putina decenta e necesara, nu toate sunt la fel.
Nesspreso cred ca e cea mai buna pe care am baut-o eu (+ reclamele faine). Costa multisor la noi, cei care au expresoare Nesspreso isi cam aduc „pastilele” de afara.
Espresso Lavazza la capsula fara zahar fara alte prostii face treaba. Una pe zi. La ora 10:00. Cam 5 lei pe saptamana.
cafea Davidoff.
Cel mai bine treci pe ceai verde sau negru…
Eu am reusit sa scap de cafea cand s-a lasat sotia mea de fumat, ca sa nu ii mai fac pofta de cafea si implicit de tigari si, am trecut pe ceai verde… are si el efect daca iti e somn si, in afara de asta nici nu e nociv pentru organism.
Iar daca iti e intr-adevar somn, un ceai negru rezolva problema la fel de bine ca o cafea.
Complet de acord cu Lavazza – orice altceva am incercat (si am incercat) sunt proaste. Beau espresso scurt, negru, din cafea boabe, si e super. Ultima achizitie, de la cafemagia.ro (altfel e destul de greu sa gasesti Lavazza de care vrei tu) e Lavazza Boabe Pienaroma.
Ca si peste tot you get what you pay for. Lavazza e ceva mai scumpa dar, pentru mine, face toti banii.
Again, beau doar espresso. Habar n-am daca facuta altfel (filtru, ibric etc) tot Lavazza would rule.
Movenpick cea mai buna cafea
De ceaiul vede ce spui?
Pentru cafeaua de dimineata eu bag de vreun an Eduscho. Mi se pare cea mai decenta din cele ambalate la vid. Jacobs e praf fata de asta.
Cea mai buna e totusi cea proaspat macinata.
Si ca sa nu mai pape calciul, baga miere in loc de zahar Si putin lapte. Doar ca mierea ii da un alt gust si multora nu le place.
Cafea arabeasca cu cardamom, incomparabil mai buna cu toate porcariile gen Jacobs/Tchibo/etc.
Gasesti la magazinele arabesti, dar sa fii atent ca procentul de cardamom depinde de la o cafea la alta.
Eu imi comand Lavazza Crema e Aroma de pe Amazon.
@camionagiul.
well, din tot ce ai zis, nimic nu e succeptibil de a fi baut/mancat zi de zi, niata la pranz si seara. asa ca si cafeaua.
Eu sunt fan declarat Nespresso! Dupa ce am testat la serviciu, mi-am luat si acasa. E fantastic!
Astept sa imi vina voucherul si revin cu impresii de la primul McCafé din Romania, deschis ieri in incinta primului restaurant McDonald’s, din magazinul Unirea. Cica are 17 combinatii diferite de cafea si o colectie de 17 dulciuri delicioase (ce cuvant!).
Dallmayr, Amaroy, Julius Meinl, Lavazza aurie. Depinde insa foarte mult si de cum o prepari. De exemplu, eu prepar cafelele astea doar la ibric, metoda clasica, pe care eu chiar o consider cea mai buna. E un ritual sa-ti faci cafeaua la ibric. In fond, nu te grabesti intotdeauna, nu? Pentru cafetiera, recomand Lavazza rosie. Espresso nu beau, beau doar in baruri sau cluburi si habar n-am ce folosesc aia.
Jacobs si Tschibo sunt niste porcarii.
Iar cea mai buna cafea, cea mai buna din cate am baut eu pana acum, e cea vanduta de Haig Keskerian, in Bucuresti, pe str. Gr. Manolescu. Dar e greu de ajuns la el, din Brasov.
Hehe, si eu am ajuns sa dau Cola pe cafea – Jacobs si Lavazza consum cel mai mult. Am primit de curand la sediu un Dolce Gusto cu capsule, si din asta iese cafea buna. Da’ eu bag intr-o cana doar juma cafea si cealalta jumatate lapte…
Nu suport DonCafe, dintre toate asta mi se pare cea mai nasoala, urmata de Illy si cafeaua de la McDonalds.
Am incercat Tchibo din astea aparute noi acum, sunt ok. Am baut la viata mea Jacobs, Lavazza, Julius Meinl, Carte Noire, no-name-uri varsate din piata si nu pot sa zic deca un singur lucru: conteaza enorm daca stii s-o prepari (uita de filtru, nu e o solutie fericita). Ca tot ai vrut link, uite aici.
…ah, si daca arunci si vreo patru-cinci seminte zdrobite de cardamom (se mai gaseste si sub numele de hel) cand fierbe cafeaua ziua ta e completa
+1 pt Haig Keskerian, daca ajungi in Bucuresti trebuie sa treci pe acolo (undeva pe langa Blvd Mihalache, aproape de piata Victoriei).
Nessu` cu apa doar incalzita(nu fiarta)! Daca esti „rookie” cu cafeaua asta iti recomand…si dupaia o dai pe naturale.
PS. Vezi ca s-ar putea sa te doara capu` de la Ness.
Conteaza si cafeaua dar cel mai mult conteaza prepararea acesteia. Bea cafea turceasca .
Ia-ti expresso si jacobs boabe si fa-ti cafeaua la acesta. Degeaba ai o cafea buna daca o prepari prost . Vezi la bradut florescu, acum este prin za lend of cofii , sa iti aduca niste kopi luwak , poate aia iti place
incearca o data cafeaua La Semeuse https://www.lasemeuse.ch/ …toate celelalte marci au doar marketing bun de aia sunt practic omniprezente.
Incearca sa cumperi cafea boabe si sa o rasnesti tu acasa. Asta pentru ca mai multe de 50% din aroma cafelei se pierde cam in 20 minute dupa ce e rasnita. In felul asta, o cafea mediocra poate fi mult mai buna decat una de top, daca e rasnita chiar inainte de a fi facuta.
Mie imi place Illy boabe (gasesti in supermarket-uri) si cafeaua de la Gloria Jeans – au un amestec de boabe pentru esspresso, poti sa cumperi de la ei.
Cred ca in 64 de comentarii ai primit destule recomandari de cafea. Ceai negru ai incercat sa bei mai des? Twinings cu aroma de vanilie, Darjeeling dintre cele care se vand la plic. Si poate stii vreun magazin unde se vine ceai negru ceva mai scump, la pungulita, amesteca cu diverse condimente, menta, petale de flori etc. Tot cafeaua de de baza la mine, dar un ceai bun din cand in cand e chiar fain.
Eu vreau sa incerc de la https://youtube.com/watch?v=rNDDhRSGGKY .
un sfat la cafea. cele sud americane sunt cele mai bune.
dar, magia cafelei stă în a o bea cu cineva, o zi rece şi mohorâtă se transformă în ceva cald şi plăcut
Nu stiu ce cafea o sa-ti placa cel mai mult, da’ pentru mine a contat foarte mult sa trec la cafea boabe.
Macinatul de dimineata (exact pentru portia ce o beau) face mult pentru relaxare si umple casa de miros fain.
Daca ar fi sa aleg, as lua Davidoff boabe, dar numai de sarbatori.
pai daca vrei sa ai gusturi la cafea, cand ai drum pe la Bucale,` intra pe la domnu` Florescu la Leonard Caffe srl. Singura cafea prajita in Romania. Si e BUNAAA! o spun ca am lucrat in domeniu si ti-o recomand. Plus de asta, au si un mic magazin de cafea(inclusiv cafenea) FOARTE FOARTE oldstyle si spooky, unde poti cumpara din zeci ce sortimente de cafea(all around the world) preferatul meu e „Blue Mountain”, dar are pretul .. cel mai piperat. Si eventual, daca te pot sfatui cumpara-ti un aparat de cafea cu capsule sau „cialde”, e mult mai util decat un presou.
Jacobs
6 luni am alchemizat diverse soiuri. Concluzia: best of este doncafe la ibric, cu cafeaua pusa in apa fiarta, 4 lingurite cu virf la doua cani de apa. Ajuta la toate cele.
Dar daca vrei sa faci un cap de treaba, ia doua-trei-cinci soiuri si incearca-le la filtru, expresor si ibric. E deja joaca, moft si tare mult o sa-ti placa.
Cel mai simplu, iti tragi un belet dus intors Brazilia, gasesti o plantatiune, ii tragi la gagiu de acolo 2 litri de palinca cado, si gata, te intorci acasa ferecit si implinit ca nu ai fost nevoit sa incerci toate locatiile din comenturi, ca tot la banii aia ieseai.
Timp pierdut, bani pe gaz etc… :))
@Trefla: vand 10% din zoso.ro, cumpar o plantatie de cafea, angajez 10 virgine sa sparga intre nuci boabele de cafea si adaug zahăr, nu?
Subscriu pentru combinatiile de ceai Teekane, desi tot un ceai de la Demmers cu niscaiva ”decoratii” e cea mai buna metoda de a-ti ridica nvielul de cofeina din sange…cu stil
Cafe mocha, pentru o tranzitie mai usoara de la Cola la cafea :-P.
Eu folosesc des si recomand Nescafe.
incearca-le pe cele la punga pentru acasa de la starbucks. incearca-le pe rand si vezi care te satisface si ca gust si ca putere. incepe cu cea mai slaba ca si cofeina. enjoy !
Daca ai espressor atunci lavazza sau meinl.
Daca bei la filtru, nu conteaza ca este de rahat cafeaua la filtru.
La ibric Jacobsul merge ok, Tchibo, iar se poate face o cafea decenta din ea, Ammaroy este prea amara :|, iar aia cu cafeaua arabeasca cu cardamon… aia e o chestiune de gusturi, se poate sa iti placa, sau nu. Eu una prefer cafeaua cu gust de cafea nu de condimente.
cafeaua mea preferata e iulius meinl. daca vrei sa o incerci, mai bine cauti un agent care vinde cafeaua, ca astia prin cafenele au inceput sa-si bata joc de ea.
pentru mine nu e loc de comparatie intre iulius meinl si altele. ca sa nu mai zic de starbucks, care face cafeaua din pliculete ca nesscafeul.
Nu stiu de ce dar ma bufneste rasul cand vad ce scrie aici
1.Vad ca toata lumea stie de Lavazza
2.Observ ca sunt niste branduri de care nici nu am auzit
3.Cred ca primele cafele ar trebui sa le bei facute de turci
4.Indiferent de marca toate au acelasi efect dimineata, vei fi imparat la prima ora asezat pe tron.Insa o cafea adevarata si fara sa ii fac prea multa reclama este Nova Brasilia boabe, sa o iei tu la macinat si sa vezi cand o faci la ibric nu la filtru ce aroma are SPUNE NU LA 3 in 1
Aceste prafuri de poarta numele asta iti distrug stomacul cat ai zice peste.Belive me
Decât cafea mai bine ceai… Încearcă un ceai verde de la Teekane sau Twinings (nici nu te gândi la Lipton), infuzii de plante de la Celmar (poate și Belin).
Bineînțeles, asta dacă nu vrei să te dedai la ceai la modul profesional, cu punguțe, bilă cu lănțișor, controlat temperatura apei și perioada de infuzie etc.
Daca o sa folosesti cafeaua sa te tina treaz, mai bine bea ceai verde.
Dar droguri? Ce droguri recomandati?
De ce se spune cat ai zice peste? Adica cat ai zice bou e mai rapid. Sau cat ai zice ou. Sau cat ai zice A. Ce dracului e mai rapid decat cat ai zice A. Cu siguranta cat ai zice peste nu e mai rapid decat cat ai zice A. Cat ai zice peste, auzi…
Iti recomand Greek Coffee din MegaImage si pe cele produse de catre http://www.sonnentor.at
Intr-o vreme preferam si Lavazza Mattino, dar m-am plictisit de ea.
Asteptam un articol dedicat cafelei dupa ce le vei fi incercat pe toate cele care ti-au fost recomandate
Lavazza Crema e Gusto + Zahar + Lapte + Scortisoara = alegerea perfecta.
Lavazza – IMO are cea mai buna aroma dintre astea ‘impachetate’. Deja am trecut de nivelul asta, si pentru mine nu mai conteaza decat cofeina. Ai mai putea incerca din aia macinata la coltul blocului – de multe ori este cafea branded numai ca e vrac. Faptul ca e proaspat macinata conteaza foarte mult.
Link cu comparare? Ma cam indoiesc c-o sa gasesti ceva si o sa fie si reliable. Fiecare om e cu gustul lui.
Domnule Petcu cu sinceritate iti recomand cafeaua Manuel. Mie mi se pare cea mai aromata si cremoasa dintre cele „uzuale” la carciuma. Continui topul cu cafelele pe care le mai gasesti in spelunci cu Illy, DonCafe (fosta Elita), Chicco d’oro si Lavazza cea maro. Restul sunt rebuturi, cum zic. Pentru acasa Don cafe se potriveste. Declar ca sunt mare amator de cafele si cafenele.
Ah, da – si cum zice `stilurilu` – cafeaua la ibric bate orice masina de facut cafea/filtru/expressor/whatever. Dar deja aici trecem in alta zona. Sunt convins ca gasesti pe net mii de retete de preparare a cafelei.
ILLI pentru expresso, boabe, in cutie de tabla sigilata – se gaseste la Real. Alternativa – Cafea Bio Sonnentor (se gaseste la Plafar). Cand nu gasesc merge si Lavazza sau Davidoff (tot boabe). Nimic nu se compara cu aroma unei cafele proaspat rasnite. In plus boabele isi pastreaza aroma mai mult timp, fata de cafeaua macinara cate se „”rasufla” in cateva zile. Pe ultimele locuri – Jacobs, Tschibo, DonCafe, etc
Dupa multe incercari am ramas la SEGAFREDO. E foarte buna si la gust si la pret. Eu am gasit-o doar la Carrefour.
Cred ca cea mai buna cafea care am baut-o vreodata a fost la Starbucks , din pacate la noi gasesti cam greu o cafenea Starbucks , incearca Caramel Machiatto caldo sau Caramel Frapuccino sunt foarte bune.
Douwe Egberts Senseo daca se gasesc pe la noi asa ceva, altfel cand mai treci pe la Wiena . Imi plac pentru ca sunt simple de facut . 2 butoane gata cafeaua. Nu am rabdare sa astept dupa filtru. Dintre toate cele enumerate mai sus Dallmayer Prodomo e cea mai buna. Buna mai e si Amaroy (Markus in Olanda ).
Daca ai intrebat pe bune ( ), iti zic asa:
– cel mai gustos e soiul arabica, mai aromat si cu mai putina cofeina
– dintre sortimentele de arabica, incearca doar ce vine din Brazillia, Jamaica, Ethiopia, Columbia sau Indonezia.
– pentru un maxim de aroma, se recomanda prajirea cafelei cu nu mai mult de doua saptamani inainte de consum. tragi singur concluziile.
Sa ai pofta.
@bradut: nu e reclama la nici un brand. incă.
După mine, cel mai bun raport preţ/calitate îl are Jacobs (de departe). Însă atenţie: nu, nu, nu şi iarăşi nu noului Jacobs cu un colţ roşu (cică „intens” sau aşa ceva) pe pachet! Are gust groaznic, au fasolit-o rău de tot cu noua compoziţie.
Lavazza (nr.1)
cea mai buna cafea este aia platita de altu’ la o cafenea. tunata cu 15 mg de cognac. cu lingurita sau fara, nu are importanta.
ca mod de preparare (la filtru sau ibric), cafeaua se pune asa:
– multă
– foarte multă
si
– câtă mai este
Asta o recomand https://www.delicateseflorescu.ro/ . O mare diferenta fata de „cafeaua” Jacobs & co. Nici eu nu am crezut pina nu am testat, deci cuvintele nu-si au rostul.
Trebuie incercat
Tchibo exclusive mi se pare o cafea premium la un pret rezonabil. gust inconfundabil !
nu iti recomand cafea.
ceai verde e foarte bun si il gasiti cu multe marci si arome. este excelent, are acelasi efect doar ca mai bland decat cafeaua.
degustare placuta
Dallmayer Ethiopia e varful lor de gama
urmatoarea e aia cu albastru inchis, care e ok si mai buna. aici sunt fake-uri mai rar. La Jacobs am patit-o
fara zahar
Nu doar brandul face diferenţa în materie de cafea, ci şi modul în care o prepari. Eu personal recomand cafeaua preparată la ibric sau cea la expresor, cafeaua făcută la filtru este mai puţin gustoasă.
Iar când vine vorba de marcă, eu personal am următoarele recomandări şi nerecomandări:
Bristot şi Lavazza sunt printre cele mai bune cafele pe care eu le-am băut (preferabil variantele premium). Amaroy-ul şi Jacobs-ul sunt decente, dar nu se compară cu cele de mai sus.
Nu recomand Tchibo şi în niciun caz porcăriile gen 3 în 1.
Enjoy!
Zoso, recomand Davidoff. N am incercat inca Dallmayr, dar de Lavazza stiu ca i ok.
@Simi. Cafeaua-ti scoate calciul din oase, in foarte mult timp, iar legat de sist CV, nu ti l fute daca bei moderat, gen 1 cafea pe zi.
Daca esti hipotensiv ca mine, cafeaua e leacul #1
@zoso
Da cat valoreaza frate zoso.ro ? sa poti cumpara 10 plantatii ?
Nici patriciu nu isi permite. Mai bine ai cumpara Antena3 :)) ca aia valoreaza cat o oferta la cafea 2+1 prietenii stiu de ce.
Apropo, de sofer nu ai nevoie ? ma fac virgin ma angajezi ? :))
In alta ordine, pentru iubitorii de Lavazza… alta cafea mai NASPA nu exista, nici italienii nu o cumpara de pe rafturi, pretul se mentine ca aia cu nisip in ea, adica 2 euro punga :))
Lavazza pentru roman e ca vegeta ( punga aia cu bucatarul si boaba) dupa revolutie, daca nu aveai termen de comparatie normal ca era cea mai buna din lume, ca si inghetata polar sau frucola :))
Pentri nostalgici, era un scandal la o fabrica de lapte pe timpul lu ceauseacu, mai tineti minte ? au prin vreo 2 care faceau baie in cazanul de lapte, de asta era buna polar :))
@Trefla: băi, nici eu nu mai ştiu exact. plm, ajunsese pe la vreo 9 miliarde de dolari. a vrut google sa il cumpere, da n-aveam sa le dau rest la o bancnota de 10.
Eu ( noi ) folosim HAG pentru espresso si Kimbo rosie pentru moka .
Daca imi lasi adresa , prin mail , o sa iti trimit cate o punga din fiecare , inclusiv o sticla de ulei de masline , facut acum cateva zile .
Pe bune .
Nu o sa ti le pot aduce personal ( sunt din Fagaras ) pentru ca nu vin acasa iarna asta .
Julius Meinl portocalie. E absolut geniala!
combinatia ideala: Jacobs cappuccino Milka + 2 lingurite de zahar+o lingura nescafe+ lapte
Doncafe!
Sau o plimbare in Roma, Piata Sant Eustachio, cea mai buna cafea ever. https://santeustachioilcaffe.it/it/
+1 pentru Illy, e cea mai bună cafea ever. Ce-i drept, nu am băut acasă, la filtru, ci doar cea de la espressor [expresor?], de prin birturi. Are un gust divin.
Acasă beau Brasero cu zahăr şi lapte, dar eu beau cafea de 13 ani, am nevoie de
cevacafea tare. Nici Jacobs nu-i rea, dar Illy le bate pe toate la fundu’ gol.Şi lasă-te de cola, e cel mai bun lucru pe care l-am putut face pentru sănătatea mea, so far.
In Elvetia am (re) descoperit Movenpick si mereu cand vine cineva de acolo e singurul lucru pe care il cer.
Am vazut ca au adus si la Carrefour acum, dar e un pic cam multicel …
Si eu recomand sa te duci la „Cafeteca” si sa iti iei de acolo cafeaua (dupa parrea mea acolo poti sa bei si sa cumperi cea mai buna cafea pe care o gasesti in Brasov).
Si eu care credeam ca mai degraba scrii despre masini ! Oricum, se pare pe barbati ii preocupa intens chestiunea asta. Simt dezamagire !
starbucks. eventual pentru acasa (ti-o macina ei). plus o presa franceza („french press”), desi merge si la espressor sau ibric.
Mie imi place Douwe Egberts dar nu prea se gaseste la noi, cand merg la Budapesta sau in Germania ma aprovizionez. E deosebita.
Nespresso
one word: nechezol.
Un cuvant mai bun: Dallmayr.
Julius Meinl.
automat de cafea. from bean to cup. si cafeaua o iei boabe, iar restul face aparatul (si face bine)
Cafeaua – subiect delicat! Let’s see…
Nu am o marcă/un brand de cafea preferat, dar pur și simplu nu-mi plac cele nemțești, sub nici o formă – aromă ciudățică! It’s just me!
Cafeaua de dimineață, un adevărat ritual…
Cafeaua băută cu un prieten, alt ritual…
Se aplică și pentru când ai un examen etc…
Ahh, da…și să fie cu lapte, neapărat!
Beneficii si riscuri pentru bautori de cafea https://en.wikipedia.org/wiki/Health_effects_of_coffee.
Cafea, alcool, vin rosu, bere daca sunt consumate echilibrat au efecte pozitive asupra oganismului torul trebuie consumat moderat.
Starbucks.
In primul rand cumpara-ti un expresor care sa foloseasca cafea boabe..este o conditie necesara pentru o cafea buna. Este singura metoda prin care poti sti sigur ca bei doar cafea. Apoi iti cumperi Lavazza si gata treaba.
Incearca cafea de traditie armeneasca – de la Keskerian sau de la Florescu care are cateva sortimente de Avedis (amandoi vand doar Arabica adusa din Columbia). Sa vezi ce aroma o sa ai in casa
PS: Daca ti se pare ca e reclama nepotrivita nu tin sa publici comentariul…De fapt mi-ar placea mai mult sa nu o faci
Presupunand ca nu faci sondaj de opinie ca sa vinzi raspunsurile vreunui producator de cafea care nu vrea sa plateasca GfK-ul aferent…
In Cocor din Bucuresti, e la parter magazin Whittard, sunt foarte buni pe ceai, cafea si produse conexe. Au si pachete bundle, cu mai multe sortimente diferite, ca sa poti experimenta.
Preturile sunt evident peste porcariile cu Bullshitaroma, calitatea ea in alta clasa. E ca si cum ai compara matase cu smirghel.
Plm, intr-o zi un articol despre cafea are mai multe comentarii decat alte posturi despre economie si etc.
Dovada ca romanul stie ce face …
Lasa de-o parte toate porcariile din magazine si incearca asta:
https://www.delicateseflorescu.ro/ si mai multe detalii despre cel care o prajeste si vinde, aici
Este cu totul altceva.
Si inca ceva: tot la ibric e mai buna
Nu ai sa regreti !
bine faci ca nu bei. treci pe ceai verde. da daca ti-e musai… Ganoderma.
Davidoff consum frecvent si, din cand in cand, daca gasesc la Carrefour, mai iau si Movenpick. Rar, Lavazza espresso, ca sa mai schimb gustul. Deocamdata Davidoff mi se pare cea mai buna.
@zoso – vali, m-ai spart la faza cu cola…. erai pe „buza” sa-mi schimb total parerea despre matale…
una cafea proaspat macinata, dimineata, dar nu pe stomacul gol;
iti recomand espresso;
si-ti recomand cafeaua boabe de la illy/amaroy/lavazza;
repet, boabe;
fara zahar, fara indulcitori, fara lapte, fara NIMIC.
Jacobs la buget mediu. Beau zilnic. Mai jos ca pret inseamna clar mai rau (am mai incercat)
Pe vremurile (bune?!) am incercat si Carte Noir si Lavazza (ceva mai scumpe ca gama). Au fost bune, atat pot sa imi mai amintesc, ca am cam uitat.
Si un sfat de la unu care a invatat 10 ani sa bea cafea (de la nevasta!).
Invata sa o bei incet, sa nu fie fierbinte, ci doar calda si FARA ZAHAR. Ii altereaza dramatic gustul si aroma. Dupa ce te obisnuiesti, nu te mai intorci inapoi la cafeaua cu zahar. De abia asa ii simti cu adevarat si gustul pe fiecare papila gustativa si aroma. Si iti dai destul de repede seama daca e o cafea buna sau nu.
Daca la inceput te enerveaza si vrei sa iti treaca gustul mai amar de pe limba, combina cafeaua cu tablete de ciocolata neagra, dar neagra rau (cacao 70%+)
Parerea mea
ILLY – pana nu or apuca sa o falsifice si pe asta.
Un pont: daca vrei sa dai o aroma deosebita oricarei cafele pe care o ai prin casa imprumuta un obicei arabesc: cauta prin magazine seminte de cardamon, pune 1-2 in cafea cand fierbe si vezi ce gust si aroma are after. Atentie la semintele de cardamon !: trebuie sa aiba culoare verzuie (culoarea alba denota faptul ca sunt vechi si si-au pierdut aroma). Cauta pe net imagini cu cardamon ca sa stii ce trebuie sa cumperi. Sunt aproximativ de marimea unei seminte de floarea soarelui.
Eu iti recomand cafeaua facuta la ibric, eu pun 5 lingurite de cafea la 400ml apa fiarta si apoi fierb cafeaua cateva secunde. Se bea incet si se savureaza fiecare inghititura.
Na
http://imageshack.com/lost/h09ik01j
ia uitati ce are baiatul acasa: http://imageshack.com/lost/5ucfeaj
Daca vreti cafea buna , cautati un magazin unde se prajeste cafeaua . Pentru bucuresteni recomand magazinul lui nea’ Florescu (a scris el o carte ) e in Piata Rossetti (scuzati daca am pus prea multe litere ) sau la Monkaff in zona Dorobanti (nu chiar pe strada aia , dar oricum in zona ) . Pentru ardeleni , nu stiu vreun magazin de genul , e o societate din Oradea – Semiramis – care prajea cafea si o distribuia in cateva magazine , iar pentru moldoveni in Bacau e un magazin unde se prajeste cafeaua , destul de central , pe str 9Mai , parca , se numeste Bliss …. ceva , cum vii din Bucuresti si mergi in nordul tarii e dupa sediul BCR , dar pe partea opusa , dupa intersectie.
Ca idee , o cafea are calitatile optime timp de 2 saptamani de la prajire , dupa care degradarea ei devine sesizabila . Ambalarea in atmosfera vidata sau in gaz inert incetineste procesul de degradare , dar nu il elimina . Cate cafele credeti ca sunt prajite de mai putin de 6 luni in momentul in care le cumparati ? La cate cafele ati vazut pe ambalaj trecuta data prajirii ? De ce oare ? Incercati o cafea la unul din magazinele astea , chiar daca e mai scumpa putin (nu trebuie sa iti vinzi rinichii sa iti cumperi 2-300g ) si o sa vedeti diferenta . Eu am luat si de la domnu’ Florescu – el merge pe amestecuri de cafele – si de la Bacau – unde baiatul de acolo vinde cafele de origine – depinde unde ajung . E altceva . Inainte cumparam ori Amaroy , ori Jacobs din Germania , dar m-am lasat de ele .
1.aparatul – expresor. de ce – asigura o temperatura constanta (~72) timp de 20-25 secunde la 15 bari. astea sunt conditiile fizico-chimice pentru a extrage din cafea tot ce inseamna aroma. ce expresor – cu cat mai scump cu atat mai bine. pentru inceput un krups , varianta aia cu butoane mecanice, dozator care se desface pt a fi spalat si fara multe alte bigi-bigi.
2. cafeaua. in nici un caz pastile. merge si gata rasnita(lavazza expreso/gold sau illy), dar dupa ce bei un expresso facut cu o cafea rasnita proaspat te lipsesti de alea vidate. teoretic, cafeau trebuie rasnita(masina cu valturi nu cu cutit cum erau alea rusesti inainte de 89) cu maxim 30 secunde inainte de a fi preparata. tot teoretic masina de rasnit trebuie sa coste cel putin cat expresorul. asta ca sa nu dai banii degeaba pe amandoua. practic eu iau orice cafea extrabold(adica ff prajita) de la starbuks(e si mai ieftina ca illy sau lavazza), ii rog pe baieti sa o macine (putin mai mare decat cea macinata pt expresso-ul pe care il fac ei) si fac o economie de 500 euro cat as da pe o rasnita. daca nu esti obisnuit cu expresso, incepe cu una mai putin prajita. pt expresso mai merge si davidoff. mehr behr jacobs macobs sunt bune doar pt ibric. ciorba la filtru nu intra in discutie. este o jignire adusa cafelei.
exista teorii privind forta de presare a cafelei in dozator, bla bla bla. cert e ca daca bei un an expresso… nu mai poti reveni la intuneric.
O cafea buna trebuie sa fie „cafea arabica” nu „robusta”.
De incercat ar fi o cafea din America de sud sau Cuba!
Lavazza este cea mai buna daca o prepari corespunzator si gasesti exact concentratia potrivita. Ar mai si Jacobs, dar nu are aceeasi aroma.
In schimb, nu iti recomand deloc Doncafe sau Illy preambalata.
Am uitat sa iti mai recomand Carte Noir! Este extrem de savuroasa si chiar merita banii!
Incearca si Carte Noir! Este extrem de savuroasa si merita banii!
@ meme: Sunt hipotensiva si cafeaua intr-adevar este no1 cure!
Am aproape 8 luni de cand am renuntat la pepsi definitiv.
Am baut o cafea super buna la o doamna venita din Berlin si reteta e urmatoarea: 2 lingurite cu varf de cafea (Julius Meinl-e preferata mea) le pun intr-un cescoi de 300-400 ml si torn apa clocotita. Las sa lucreze vreo 10 minute si adaug 4 zaharine (imi place cafeaua dulce) si cam 50 ml lapte degresat.
Cafeaua astfel oparita are o aroma care nu se compara cu nici o cafea facuta la aparate. Mi-o pregatesc pe la 8 dimineata si mai am o gura din ea si pe la orele 15-16. Doamna din Berlin mi-a recomandat o ceasca transparenta, acum folosesc o ceasca fumurie…si asa am scapat de dependenta de pepsi.
Cafea? Simplu: Starbucks. La ibric. Fara zahar. Daca poti, o tu dependentule de pisswasser dulce CocaCola.
Ceai? Simplu: verde. Simplu simplu. Fara nici un fel de aroma. Ceai verde cu aroma de ceai verde. Japonez: sencha zi de zi, gyokuro daca ai bani / la momente deosebite din viata ta de zi cu zi. Evident, fara zahar. E un ultragiu, un afront, o lezmajestate, o blasfemie sa bei cu zahar asa bunatate de amaraciune plina de aroma.
Daca poti, o tu dependentule de pisswaser dulce CocaCola.
Ia polen, detoxifiaza-te…:)si lasa cafeaua, ca n-o sa-ti placa niciodata dupa cola!
http://espressostyle.blogspot.com/2017/12/espresso-segafredo-homemade.html
Illy, Lavazza, Segafredo, Kimbo, dar OBLIGATORIU espresso facut la espresor (presiune).
Ah, si…, nu exista espresso „lung”. Recomand un pahar cu apa langa, dc vrei sa lungesti experienta. Eu asa fac. Beau o demitasse (cescuta) din aprox 5-6 sorbituri, cu apa intre.
http://www.coffeeresearch.org/espresso/potential.htm
https://www.flickr.com/groups/1393743@N22/pool/?rb=1
Nu-i asa ca despre toate sorturile de cafea scrise in comentariile anterioare ai mai auzit ?
Ei bine NOI venim sa-ti recomandam o cafea UNICA in lume,100% NATURALA produsa in Italia sub brand-ul
„FITNESS-COFFEE” .
Este asa cum am spus un PRODUS 100% NATURAL realizat din cafea (Arabica 80% si Robusta 20%) in amestec cu plante medicinale ,16 in cazul lui „FITNESS-ANTIOXIDANT-COFFEE” si respectiv 10 in cazul lui „FITNESS-SENSUAL-COFFEE” .
Iti propun sa vizitezi http://www.fitnesscoffee.ro si acolo vei afla multe amanunte inclusiv unde o poti gasi .
Jacobs mie imi place..dar..Eu iti recomand sa nu te apuci..e ca un drog..te apuci repede si te lasi greu.Dauneaza sanatatii sa stii
Eu beau mai mult Amaroy si cateodata Jacobs, 100% arabica sa fie. O cana dimineata merge la fix, nu mai am nevoie de nimic o zi intreaga. Cola e prea addictive pentru ca automat as bea bea mai mult de 1 kil pe zi.
Eu iti recomand Lavazza..tare ca iadul si neagra ca morala:P
Pentru ca suntem un popor incult in ceea ce priveste cafeaua, consumam ca tampitii ceea ce vrea marketingul sa vanda! De la Jacobs si pana la Dolce Gusto! Stiu ca nu ai timp mult dar un espresso italian delicios, acasa, cred ca te-ar da pe spate zilnic. Ai nevoie de o rasnita buna, un espressor de marca de minim 300E si cafea proaspat prajita!!! In Bucuresti exista doar 3 prajitorii – Monkaff, Sarkis si Delicatese Florescu. Diferenta de la proaspat prajita la ambalata este COLOSALA, ceva gen peste proaspat pe gratar versus peste in conserva! Dar pentru ca suntem prea idioti ca natie sa apreciem calitatea, cred ca o sa dea faliment si astea cateva prajitorii! Cand zic espresso acasa zic asa ceva ( https://youtube.com/watch?v=q6-BPQLOafo&feature=related ) incomparabil cu Nespresso, DOlce Gusto sau cu vreun automat de mii de euro).
cafeaua turcească e preferata mea. a se consuma în doze mici. e strong.
Eu locuiesc de 5 ani in Italia. Pot sa va spun după părerea mea cea mai buna cafea este Lavazza. Am băut aproape toate tipurile e sunt in magazinele din Romania dar nu sunt ASA bune. Cafeaua făcută la cafetiera si cafeaua făcută cu maşina de cafea de la Lavazza sunt cele doua tipuri de cafea pe care le beau si simt ca beau cafea. Păcat ca in Romania nici cafeaua nu e bine făcută si in unele localuri e chiar si foarte scumpă.
Va recomand din tot sufletul cafeaua Moak. Daca sunteti din Bucuresti e usor de gasit in diverse locatii din oras. Daca vreti sa o consumati acasa un magazin online din care puteti sa o cumparati este http://www.cafeshop.ro. Sa nu uitati totusi cele 5 reguli de preparare a un expresso perfect pe care le gasiti pe cel mai nou blog cu si despre cafea si ceai http://www.blog.cafeshop.ro . Oricum totul depinde de tipurile de cafea care se intalnesc in fiecare amestec (arabica cu robusta), de modul de preparare (foarte important !), de gust etc.
davidoff
Lavazza e recunoscuta ca fiind cea mai buna cafea italiana, are un gust deosebit. Fort, de asemenea. Jacobs mi se pare cea mai rea cafea posibila, nu-mi place deloc.
Camardocaffe Italia.
Expresoare import Italia, noi si s.h.
tel.0731347077.