Ce afacere ar merge acum?

Cineva trebuie să facă un lanţ naţional de patiserii. Şi când spun patiserii, mă refer la chestii bune de mancat, nu fornetti sau alte mizerii uleioase. Douăzeci de sortimente de pateuri, croasante şi alte minuni şi atât.

Şi începută afacerea în gările marilor oraşe.

În Oradea există DorBob, un lanţ local de patiserii, care se apropie de ce vreau să spun.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. O alta afacere asemanatoare si care merge ca pe roate este covrigaria.
    S-a deschis in sema parc unde sunt numai birouri si indiferent de ora este o coada la care stai 20 min, fiecare om cumpara in medie 10 covrigi. Inainte a fost o patiserie si lumea cumpara la fel de mult, cine mergea de la noi din birou cumpara 15 pateuri pe putin..chiar nu stiu de ce s-a inchis.
    Cel mai bine ar fi sa le combine :P

    00
  2. din pacate niste produse de patiserie bune si fara mizerii in ele ar ajunge lejer la 40-50lei/kg

    00
  3. @lupy: in tg jiu s-au deschis 6 covrigarii in interval de 2/3 saptamani. toate merg ceas.

    00
  4. Nu-mi plac produsele celor de la Dorbob; is mai bune alea de la Cidor. :) Am la scara un magazin Cidor unde aduce marfa de 2-3 ori pe zi. Dimineata imi iau o placinta cu carne (2,70 lei); e atat de satioasa incat pana la pranz n-am treaba.
    Si sa nu uit… Au niste negrese (prajituri, la ce v-ati gandit :P) de-ti bati copii (bine ca n-am :)).

    00
  5. NOU
    #5

    In tot Bucurestiul s-au deschis „covrigarii” in ultimul an. In locul fornetti la metrou, in locul unor foste cazinouri, agentii ale unor banci, magazine cu diverse maruntisuri, magazine de mezeluri…

    00
  6. Ar merge deschise multe afaceri mai ales pe criza asta pentru ca acum se fidelizeaza clientii. Dar trebuie sa ai si banii necesari pentru start, cam minim 50000 pentru o patiserie.

    De exemplu eu as vrea sa vand hot-dog la metrou pe principiul ikea, adik la 1 leu hot dog-ul. pe langa hot-dog mai merg vandute produse ce se pot consuma „on the go” pentru ca se mai satura lumea de covrigi.
    DAR. E foarte greu sa gasesti spatiul adecvat, e mafie mare in sindomet etc. Idei sunt, dar o idee nu valoreaza decat 10-15%(sau poate zero) atunci cand nu ai bani de investit. In actuala criza cine are un minim de investit va avea numai de castigat.

    00
  7. mda … dar sunt cam de rahat unele patiserii … singuru` loc unde mai poti manca niste merdenele calumea (si nu dalea subtiri de cativa microni) ramane cea din pasaj de la victoriei. dar deh asa e romanu` prefera sa te fure la gramaj decat sa te castige de client.

    00
  8. Stai relax, ca mai toata Moldova s-a umplut de simigerii. Nu cred ca mai dureaza mult pana se extind.

    00
  9. Eu una nu prea cred in „lanturi”, mai ales in industria alimentara. Un „lant” de ceva inseamna cam aceleasi produse in toate unitatile. Asta duce la produse fabricate in acelasi loc, congelate, apoi coapte; produse gen Fornetti. Oricand prefer o patiserie mica, de familie, unde tot ce se produce este proaspat si gustos.

    00
  10. In slatina exista o chestie de genul asta ( langa piata Zahana cine stie ) are o gramada de chestii bune si la preturi bune preferatele mele sunt mini pateurile cu branza de 100 de ori mai bune ca cele de la Tip Top , cornulete cu rahat dar sunt facetu chiar bine nu coca tare cum iei din supermarketuri , si cele mai poplare la public pt ca sunt ieftine dar bune niste saleuri subtiri cu cascal / susan / chimen etc in forma de spirale .

    Lucreaza non stop si poti sa-i vezi in spate cum le prepara . Nu sunt chestii gen Fornetii de vin inghetate si le baga la cuptor ei fac tot foitajul blatul etc .

    00
  11. NOU
    #12

    Zoso, postul tau nu are backup economic.

    In Romania nu exista inca o piata pentru produse de calitate. Ca sa faci o patiserie de calitate e nevoie de multa investitie, pornind de la calitatea tehnologica pana la cea a salariatilor.

    Trebuie sa scazi calitatea ca sa prinzi clientii tipici de patiserie, care nu consuma calitate, ci vor mancare ieftina si rapida.

    00
    • @Observatorul: trebuie sa creezi nevoia. la fel cum fornetti au creat nevoia si deprinderea de a manca rahaturi inghetate, la fel si aici.

  12. Si in Cluj este Panemar care are cornuri/paine/cozonaci foarte bune si au magazine prin tot orasu…

    00
  13. Eu lucrez intr-o patiserie italiana si mi-as dori sa vad si la noi, bucati d’alea.

    00
  14. Vezi, n-ai vrut sa-ti prelungesti sederea in Oradea sa ai in continuare DorBob la discretie :D

    ontopic: Afacerea sigur ar merge, proprietarii DorBob stau in zona mea si pot spune ca s-au realizat frumusel de tot, dar au ramas aceasi oameni ca acus 20 de ani. Probabil asta e si „secretul” realizarii lor.

    00
  15. Interesant e că de când e criză, s-au dublat magazinele cu produse din carne proaspătă. S-au închis bănci, s-au închis magazine mari de electrocasnice şi s-au făcut măcelării sau „marketuri” de carne. Cel puţin aşa e în Oradea. Iar preţurile nu-s cele mai mici, chiar dacă se vinde carne importată din Ungaria unde-i mai ieftină carcasa de porc.
    Au apărut, ce-i drept, şi patiserii cu produse delicioase, unul chiar „la bulevard”. La covrigi aproape mereu stăm la coadă…
    Bag de seamă că ţi-e dor de cornurile alea bune din Cora, Debrecen.

    00
  16. @alexandru foarte bine zis, o idee valoreaza ~ 0 daca nu investesti in ea o gramada de timp, nervi si bani

    00
  17. Asemanator, :)

    00
  18. Sunt multe patiserii „de cartier” in Oradea care sunt mult peste Dorbob, aici ma refer strict la gustul produselor. Uneori si preturile sunt mai mari cu cativa bani, dar eu zic ca merita.
    2 exemple in zona Rogerius: Patieseria Pitic, pe Dacia, vis-a-vis de Profi si inca una pe Lacul Rosu colt cu Moldovei.

    P.S.: Pe foame ajung expert in covrigarii.

    00
  19. @acsel: e o mica mare diferenta intre simigerii si ce a zis zoso. Simigeriile is niste mizerii de criza pentru saraci care vor musai sa „manince in oras” dar n-au bani nici de o shaorma, cu angajati platiti cu 3-4 mil pe luna la negru in marea parte a cazurilor…

    P.S. In tot iasul e o singura patiserie cit de cit OK, doar ca preturile sint ridicol de mari – cea din centru (Select parca).

    P.S.2 In Rimnicu-Sarat sint vreo 3-4 patiserii de nota 10+ cel putin, si sint sigur ca se intimpla la fel si in alte orase mici. Astea mari, din pacate, sint sufocate cu fournetti si alte mizerii (daca credeati ca nu se poate mai rau decit fournetti, sa stiti ca exista auguri!).

    00
  20. hint: cum te plimbi din piata Sfatului pe Muresenilor, pe dreapta (inainte de repausatul Rossignol, in fostul sediu Romexterra pe care rapus-o criza) gasesti o chestie care mie imi place tare ii zice German Bakery sau ceva de genul: patiserii (majoritatea dulci), sendviciuri si alte alea foarte ok ca gust. pretul un pic peste piata, dar face

    nu-i al meu si nici al vreunui amic, oricum cred ca va da faliment pt ca n-are piata, desi se vede ca s-au bagat ce va banuti

    00
  21. Asa e, sa se faca patiserii, bagi 2 merdenele(pline de margarina ordinara si faina alba, procesata) + 1 iaurt, care sa se umfle in burta si gata, ai scapat de foame.
    Sa indobitocim poplatia, sa manance merdenele, in loc de ceva cu adevarat sanatos.
    Si ne mai intrebam de ce nemtii de 70 de ani se plimba cu bicicletele si zambesc toata ziua, iar ai nostri zac prin spitale.

    00
  22. covrigarii ftw si case de amanet. o sa ajungem ca in 90 sa strige suedejii prin piata: cumpar/vand aur/argint.

    00
  23. Grasimile trans sint super nesanatoase… mai rau decit porcul etc.

    00
  24. NOU
    #26

    au venit in mures niste francezi acum vre-o 10 ani, si au facut o patiserie faina, cica de la taxe si sicane s-au cam saturat si au plecat acum cativa ani.

    00
  25. Si in acelasi timp, sa faca un lant local de wc-uri :))

    00
  26. În Brașov vezi că e ComeBack – chiar pe Mureșenilor – dă o raită, o să vezi că sunt destul de ok.

    00
  27. Sa indobitocim poplatia, sa manance merdenele, in loc de ceva cu adevarat sanatos.

    00
  28. Stai relax, ca mai toata Moldova s-a umplut de simigerii.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile