Câteva cu munca de acasă…

Pentru ăștia care muncim la computer toată ziua e ok să avem timpi morți, în care facem orice altceva decât muncă. Eu văd asta la mine, nu stau toată ziua să scriu articole, de obicei să scriu ceva îmi ia 10 sau 30 minute, restul timpului caut ideea, mă gândesc la o abordare, frec duda pe rddit sau pe youtub, stalkeresc influencerițe și alte minuni. Ce văd oamenii din afară? Stai degeaba. Nu muncești.

De asta se întâmplă faze precum cea de mai jos: acum, că ești acasă, nu faci nimic important, lasă că știu eu, treci și joacă-te cu copilul.

munca-de-acasa

Stând acasă, sunt bine de tot, dar am două faze care mă scot din minți:

  1. mă vede că sunt concentrat să scriu ceva și fix atunci are să-mi spună ceva. “nu mi-am dat seama că faci ceva important, NU PĂREAI CONCENTRAT pe ce scrii”. cu variația pe care o cunoașteți toți, stă două ore lângă voi și la 8 secunde după ce v-ați pus căștile are să vă spună ceva.
  2. avem o singură halbă în casă, pe care o folosesc să beau bere. ea știe asta, dar pentru că e femeie nu se poate abține să nu facă ce a fost învățată și ce fac femeile de obicei. așadar, halba aia e tocmai bună pentru băut ceai din ea, pentru udat florile, pentru pus flori culese din grădină, pentru fucking orice mă oprește pe mine din a o folosi. again, e ceva instinctiv. pun pariu că, dacă îmi mai iau o halbă și i-o las ei pe aia, o să o ocupe și pe asta nouă cu ceva. și nu, nu am o problemă cu alcoolul, sunteți voi consumatori amatori!!!!

Voi?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

136 comentarii

  1. Asta se intampla cand doar unul din cei doi are ceva de facut.

    00
  2. La 1 vorbești tot de soție sau de copil? La mine e copilul, cu nevasta mă știu de 25 de ani, tot ce aveam de vorbit am vorbit până acum, nu are ce să mă mai întrebe deci zero deranj din zona aia. Ne mai vedem pe hol, ne mai salutăm, ce mai faci, alea alea. Puștiul în schimb e băgăcios.

    Pe de altă parte, hai să nu ne plângem de milă, când ești în acei 1% care oricum munceau de acasă și nici nu ai program fix, pana mea, deja ești boier. Dacă aș vrea cu adevărat, aș închide ușa și gata.

    00
  3. halba=vază cu toartă

    00
  4. Multumesc! I-am dat si sotiei sa citeasca

    00
  5. La 1 subscriu si eu intru totul. Zice 3-4 chestii de facut cand sunt concentrat pe altceva. Mai apoi dupa program cand termin ma intreaba daca am facut nu stiu ce, eu normal ca nu si zice pai nu ti-am zis astazi? Plm.

    La 2 ce patesti tu cu halba patesc eu cu calcul meu. Are tableta, telefon, tv cu netflix, consola, laptop, alt calc dar nu, se pune „5 minute” la al meu ca pare mai bun. Ca sa faca browsing.

    Gata, ma simt mai bine ca am luat de pe suflet ce aveam. Putem face post-ul asta un fel de spunere de off-uri.

    00
  6. Cred că e mai ușor să respecți munca celuilalt atunci când amândoi lucrează de acasă. Noi stăm cu schimbul cu copilul atunci când nu avem suport de la bunici. Avem o cameră separată în care copilul știe că nu are voie să nu intre pentru că mami sau tati are ședință. Înțelege pentru că și el are de două ori pe zi ședință la grădiniță pe Zoom.

    00
  7. N-avem probleme. Plus că avem trei halbe în casă, deci na, fiecare cu a lui și rămâne una și pentru pisic :))

    00
  8. 1. Sotiile voastre nu lucreaza si ele de acasa in perioada asta?
    Noi avem birourile puse fata in fata, in aceasi camera. Cand e mai lejer si nu aveam asa multa treaba, mai schimbam o vorba. Cand trebuie sa ne concentram ne punem castile si aia e. Mai discutam cand facem cate o pauza sau e timpul pentru pranz.

    2. Aici e alta discutie si prefer sa nu ma bag. Are si a mea mai multe faze similare..

    00
    • Daca as ajunge in situatia in care sa imi reproduc acasa atmosfera de birou, cred ca as lua serios in calcul posibilitatea sa fac o vizitabin padure cu niste funie si sapun.
      Dar asta sunt eu, stiu ca exista oameni care iau munca acasa cu ei.

      00
    • Lucram de acasa, nu suntem in concediu.
      Primim aceleasi salarii ca si cum ne-am duce la birou, mi se pare corect sa muncim la un nivel similar ca si inainte, cu aceleasi rezultate.

      00
    • Ma referam doar la aspectul fizic de corporatie cu birouri fata in fata

      00
    • @Robert3, nu toți locuim în palate astfel încât fiecare să aibă un birou-încăpere personal.
      dacă mărimea și configurația încăperii combinată cu restul mobilei din cameră (revin la palatul din prima frază, nu toți locuim într-o casă care să permită ca o încăpere să fie exclusiv birou) permit doar dispunerea birourilor față în față sau așa e mai convenabil/confortabil nu înseamnă că oamenii își iau munca acasă.

      plus că unii chiar muncesc în niște încăperi care sunt și căminul lor personal.
      atât timp cât din alte puncte de vedere separă muncă de ”acasă”, aranjamentul mobilei e insignifiant.

      00
    • @robert3, ce ti-a provocat fobia asta fata de spatiul de birou?

      PS: mie imi place in general atmosfera de la munca.
      Suntem vreo 8 persoane in birou si este destul de distractiv: radem, glumim.
      Iar daca este cineva foarte ocupat si trebuie sa se concentreze, in general isi pune castile pe urechi.

      00
  9. Chestia asta o au toate femeile in genom!

    00
  10. Tipul ala pare cam limitat in gandire. Are un job care-i puscarie, chiar daca e munca de acasa. Inca mai sunt companii care ofera munca de acasa dar cu supraveghere din asta de cacat, gen screenshot la fiecare x minute, camera pornita tot timpul si alte comunisme. Pe de alta parte, in daca nu era izolare, copilul ala avea treaba, era la scoala, gradi, cresa ceva. Nu e planta sa stea in colt si sa taca.
    Si eu si sotia lucram de acasa acum. Inainte de criza, doar eu lucram de acasa partial, cand aveam chef.
    Sotia are sedinte multe, una dupa alta, insa copilul se duce la ea cand are el chef si intelege daca e ocupata, ii sopteste ce vrea el si apoi vine la mine.
    Eu am sedinte mai rar, insa deja toti ne cunoastem copiii sau animalutele de casa ale celorlalti. E ceva uman, normal, ce toata lumea intelege. Exista intreruperi destul de rar insa e ceva normal in conditiile date. Copilul are nevoie de bagare de seama, are nevoie sa-l intrebe cineva ce face, ce vrea. O pauza de 10 minute de joaca la cateva ore e benefica si pentru parinti. In timpul programului de munca al nostru sta cu mine, uneori daca-i face un coleg cu mana se simte important si spune ca a muncit si el cu tati. Micul dejun si pranzul i le pregatesc eu si mananc cu el. Cina o pregateste sotia cand termina munca.
    Nu e o situatie perfecta, nu e ceva de dorit sa stai blocat in casa. Copiii au nevoie sa se joace cu alti copii. Dar faptul ca ai norocul sa mai ai job si esti ocupat/concentrat nu inseamna ca astia mici trebuie sa se simta in plus in casa.

    La faza cu berea te inteleg. Asa ceva pur si simplu nu se face.

    P.S. Saptamana asta e ceva oferta la Heineken la Lidl. Pare un pret bun.

    00
    • Cel mai echilibrat raspuns.

      00
    • Tipul ala pare cam limitat in gandire. Are un job care-i puscarie, chiar daca e munca de acasa. Inca mai sunt companii care ofera munca de acasa dar cu supraveghere din asta de cacat, gen screenshot la fiecare x minute, camera pornita tot timpul si alte comunisme. Pe de alta parte, in daca nu era izolare, copilul ala avea treaba, era la scoala, gradi, cresa ceva. Nu e planta sa stea in colt si sa taca.

      Tipul a completat in textul sau cu informatii suplimentare:

      EDIT: my wife is a SAHM (nota: mama care sta acasa si nu are serviciu; ‘casnica’) and we have a live in nanny, so they don’t need me to help out. They want me to hang out and go do things like cook or watch tv with them.

      I work in financial markets and I literally cannot take watercooler breaks like other jobs. I’m in front of my computer screen all day and we are in constant communication with the rest of the fund. You don’t step away unless it’s a bathroom break. My job consists of a lot of time sensitive tasks so it’s not something I can push off or set my own schedule for.

      Tipu’ nu spune ce anume munceste pe piata financiara (eu cred ca are legatura cu fonduri de capital pe parte de investitii – contabil sau arbitru – ce se asigura ca nu e un numar gresit; in timp real) insa clar nu e IT-ist si castiga foarte bine.
      Nevasta-sa, pe de alta parte, pare-se sa fi fost influencerita la cat de sclisofita e.

      00
    • *sclifosita

      00
    • Dau si eu azi o tura pe la Lidl, sa iau cateva sticle.

      00
    • Mihail,
      Oferta e la doze, 6 bucati de 0,5 litri la 17.49 lei.

      Amuzant e ca sotia mi-a spus.

      00
    • Mersi, ies mai pe seara, evit aglomeratia.

      00
    • @irina E cel mai echilibrat răspuns dacă nu lucrezi in chestii ce necesită concentrație maximă.

      Când ai 10 tab-uri deschise, mai am 3-4 clase deschise pentru backend, mai am 3-4 js-uri pentru front end, încerc să termin ceva și sunt intrerupt, s-a dus tot.

      Dacă faci copy paste dintr-un excel in altul poate nu e așa o problemă.

      Plus mai e și faza că femeile sunt mai bune la multi-tasking ca bărbații și nu pot înțelege că bărbații nu sunt așa.

      Eu când lucrez nu mai aud nimic. Poate să tune și să fulgere afară habar nu am. Dar și dacă pierd concentrarea trebuie s-o iau de la capăt cu ce făceam până îmi aduc aminte exact unde eram și ce încercam să fac.

      00
    • @Andrei, discutia aici nu este daca job-ul este puscarie sau nu.
      El are de facut ceva, de respectat anumite conditii, iar sotia pare sa nu inteleaga acest lucru.
      Cu ce este diferit ce face acum fata de momentele in care se ducea la birou si petrecea acolo 9 ore pe zi? Plus probabil vreo 2 ore pe drum.

      Sotia ar trebui sa inteleaga si sa explice si copilului ca tatal munceste, dar cu siguranta dupa terminarea programului se va juca cu el.

      00
    • @AndreiG, asta dacă tatăl termină ”programul” înainte să se ducă copilul la culcare.
      că sunt și din ăștia care stau x ore peste program, iar casă dacă muncesc, muncesc zi-lumină (e o expresie, nu înseamnă că muncesc doar cât e lumină afară).

      poate dacă tipul ar explica soției care este specificul muncii lui și dacă ar avea și ore de acordat atenție familiei…..

      00
    • Andrei G,stii zicala: Muncim mult ca sa castigam bani ca sa cumparam copiilor jucarii scumpe ca sa fie ocupati si sa ignore faptul ca muncim mult.

      00
    • @A, si daca tatal muncea tot zi-lumina, dar apoi mai facea in plus si 1 ora pe drum spre casa era mai bine pentru copil?
      Care era diferenta?
      PS: sotia ar trebui sa fie egala ta si sa inteleaga singura, nu sa fie nevoie sa ii explici ca al copii mici

      @Andrei, asta este discutabil.
      Nu stii ce conditii de munca are omul respectiv sau ce alte variante ar avea daca ar renunta la postul respectiv.
      In plus, din ce scrie, castiga suficient incat sotia lui sa poata sta acasa.
      Poate si asta a fost un motiv pentru care s-a sacrificat:
      – varianta 1: ai un jos mai relaxant si in caz de pandemie poti sa mai stai cateva minute pe zii cu copilul acasa, dar in restul vietii stai atat tu cat si sotia 9 ore la birou si copilul sta la cresa/gradinita/cu bona.
      – varianta 2: te sacrifici si accepti un loc de munca mai strict, dar astfel te asiguri ca ai un copil ce isi petrece ziua cu unul dintre parinti, si nu cu un strain.

      Daca tu si sotia ta ati reusit sa aveti un loc de munca ce va permite sa petreceti jumatate de zi impreuna cu cei mici, este foarte bine.
      Dar nu inseamna ca toti sunt la fel de norocosi.

      00
  11. La mine urla toti in toata casa si se aude perfect, dar cand trec prin dreptul usii, susotesc brusc.

    00
  12. Muncim de acasa de 3 ani, amândoi.

    Pentru mine asta înseamnă full-time job, gătit, curățenie și copii. Pentru el, înseamnă că de la 9 la 5 nu poate fi deranjat, că e la muncă.

    Smiorcăiților!

    00
    • Am sa imi iau la minusuri garla, dar nu ma pot abtine. E vorba si de valoarea fiecarui job. Full time gatit+copii+curatenie sa zicem ca e 1000 euro pe luna (daca ar fi sa platesti efectiv pe cineva). Daca el castiga in alea 8 ore cel putin atat, eu zic ca e echitabila distribuita munca in familie. Work smarter, not harder ;).

      00
    • Măcar dă-i șosete groase și zi-i să se plimbe prin casă cât vorbește la telefon, să mai șteargă praful!

      00
    • Maddame, U are a hero!

      00
    • @Claudiu nu am spus nicăieri că sunt casnică.

      El e corporatist, eu sunt rocket scientist și am businessul meu. Faptul că eu muncesc “smarter” îmi permite să fac atâtea chestii.

      E greu cu cititul…

      00
    • N-ar fi mai bine sa accepti ca alti oameni au alte nevoi, in loc sa o arzi egoist: Pe mine nu ma deranjeaza, pe tine de ce te deranjeaza?
      Nu stiu cine a scos aia cu femeile si inteligenta emotionala, ca eu vad o rupere totala legata de ce simte omul de langa…

      00
    • Cred că nu am înțeles exact ceea ce spui: consideri că faptul că îmi asum mare parte din munca de acasă PE LÂNGĂ serviciul full-time, pentru ca domnul meu să aibă liniște la job, ca egoism și nepăsare?

      Sau faptul că îndrăznesc să ironizez smiorcăiții de pe blogul lui Vali, care se leagă de nimicuri pentru a-și justifica nemulțumirea în familie?

      Unde exact am eșuat în inteligența emoțională, din punctul tău de vedere?

      00
    • @Maddame Ma scuzi. Din exprimarea initiala eu am inteles ca tu poti face multi tasking, iar el e absurd pentru ca nu face. Ar mai fi si varianta ca te vaiti/lauzi ca tu faci tot in casa, si el nu face nimic. E greu cu comunicarea in cateva linii, din pacate.

      00
    • Draga Maddame, ce nu pricepi talica e ca nu suntem construiti la fel. Pe barbati ii doare in cur daca se strange mormanul de vase in chiuveta, daca e a treia zi cand poarta tricoul ala, daca e praf pe biblioteca… Pur si simplu nu observam. Cum tu nu observi ca ai placutele de frana tocite si masina scartaie, cum nu observi un loc de parcare, cum nu observi ca iese fum din priza, cum habar nu ai sa organizezi bagajele in masina…Cat tine de plozi, e aceeasi situatie: noi simtim sa-i protejam, sa-i invatam lucruri, sa exercitam o autoritate…Nu sa-i stergem la cur si sa pregatim biberoane…Daca voiai sa simtim identic, trebuia sa-ti iei o femeie langa tine. Hai! femeile si emasculatii sa dea cu minus!

      00
    • cat % din household income aduci si cat el.

      Cat ai putea creste veniturile daca te-ai dedica tu complet muncii si ai lasa pe seama lui treburile casnice?

      Si eu dau la sapa intelectual. Cand lucrez de acasa mai fac o mancare, mai bricolez ceva, mai ascut cutite. Sa zic ca fac asta pe langa full time job ar fi BS, o fac pentru ca am nevoie de timpi morti sa imi revin. La birou shitpostuiesc pe internet, acasa fac cate ceva util.

      00
    • În primul rând: discuția despre bani în public e de prost gust, deși văd că se poartă în ultima vreme.

      În al doilea rând: indiferent cât de mult câștigă unul, pentru ca un cuplu să fie fericit, amândoi au nevoie de șansa se a se realiza profesional (atâta timp cât vor asta). Să îl reduci pe omul de lângă tine la treburi casnice, doar cu argumentul “câștig suficient pentru amândoi” e de un egoism fără măsură.

      Armonia în familie nu e determinată doar de bani, și nici de împărțirea “egală” a muncii. Eu nu-s contabila lui, sunt soția lui.

      00
    • bs, whatever

      00
    • ca o completare ca vad ca multi pica la BS:
      A vorbi de responsabilitati fara a vorbi de rezultate e doar sofism.

      Prea mult sofism, dar e bine sa ai timp de filozofie intre: copii, job si treburi casnice.

      00
    • A reduce valoarea unui om la fluturasul lui de salariu e o mojicie. Prefer oricând filosofia.

      00
    • Claudiu, virgula de dupa „full-time job” care vine inainte de „gatit” plaseaza si acel full-time job in lista enumeratiilor. Cred ca vrea sa spuna ca are si job, si pe langa se ocupa si de gatit, curatenie, copii.

      00
    • intre ce am zis eu si ce ai zis tu ca am zis eu e o mica mare diferenta.

      00
    • băi băieți, cred că habar n-aveți cât costă efectiv chestiile astea: copii+ gătit+curățenie să fie făcute de altcineva.

      printr-un concurs de împrejurări am ajuns pe niște grupuri de bone/menajere/d-astea din bucurești. erau niște scoruri de-mi pica fața.
      minim 1500 lei pt stat 8-10 ore cu copilul (1 copil). stat plus dat mâncarea făcută în prealabil de altcineva, eventual ieșit în parc.
      dacă era vorba de 2 copii, sau părinții voiau activități vag educaționale/de stimulare (ce face în mod obișnuit un părinte cu copilul lui ca să nu crească un tolomac- construit, colorat, făcut chestii din cuburi, făcut fișe ca la grădiniță) sau eventuale studii de pedagogie/psihologie pt bonă scorurile urcau. am văzut oferit (nu cerut) 3500 lei net și contract de muncă.
      la curățenie 10-15 lei/oră.
      de gătit, încercați să comandați undeva absolut tot ce mâncați într-o lună, chiar și un banal sandwich și vedeți unde ajungeți.

      00
    • @Alxzen, era un banc la un moment dat: vine soțul acasă de la serviciu. copiii se băteau pe peluză și făceau ca indienii. peluza arăta de parcă trecuse Atila Hunul, ușa descuiată, în bucătărie frigiderul deschis și toată mâncarea împrăștiată prin toată casa, uși și pereți mânjite cu gem, dopul pus în chiuvetă și apa curgând, nu mai era bere pe nicăieri, hârtie igiecă împrăștiată peste tot. era o descriere mai lungă, dar pe scurt casa ar fi aratătat mai bine dacă ar fi fost lovită de taifun.
      ăsta din ce în mai speriat urcă în fugă în dormitorul conjugal și o găsește pe nevastă-sa liniștită citind o carte. șocat o întreabă ce-i cu toate, la care ea „știi cum mă întrebi uneori ce-am făcut toată ziua?! azi n-am mai făcut„.

      00
    • Baieti, eu cred ca voi nu ati inteles ce vrea sa spuna @Maddame.
      Mie nu mi s-a parut ca s-a plans vreo secunda de impartirea sarcinilor in familie sau de faptul ca sotul nu o ajuta la treburile casnice.

      A vrut doar sa explice ca munca de acasa poate insemna lucruri diferite, in functie de domeniul de activitate si de volumul de munca al fiecaruia.
      Asta nu inseamna ca unul dintre soti este mai bun sau mai rau decat celalalt.

      00
    • ba cred ca am inteles foarte bine pana a incercat sa o dea in patetisme, cu mojicii si tabu-uri.

      Cand ai o munca intelectuala full time, 8-12 ore dedicate, e bs (nu zic ca nu ai zile de crunch) da in general e BS. Si oricine care face asta stie ce zic.

      Orice faci in casa e pentru tine si vine ca deconectare. Ai vrut o medalie de super mama. Bravo, ca esti un adult responsabil ?!?!? Da nu cred ca se dau medalii pentru asta.

      Da, @A stiu cat valoreaza munca asta prin casa pentru ca o fac. Mancare pe ~ o sapt (5 zile) imi ocupa cea mai buna parte dintr-o zi. Stiu sa o si cuantific fara suparari.

      00
    • @Alxzen, tu poate știi, dar aparent Claudiu nu știe. de asemenea, răspunsurile lui Maddame (Maddamei sună ca dracu :) ) e posibil să fie în special pt el. pt că eu din textul lui Claudiu înțeleg ”dacă el câștigă mai bine, ea trebuie să facă toată munca în casă ca să compenseze un pic”.

      00
    • ps. să mor eu dacă eu personal mă deconectez vreun pic când fac șmotru la mine în casă. și șmotruiesc doar după mine și pisic.
      ba chiar, uneori, nu mă deconectez nici când gătesc, deși chiar îmi place s-o fac.
      but that’s just me. :)

      00
    • Soția lucrează de acasă din 2003, iar din 2012, lucrăm amândoi de-acasă.
      Copilul a apărut în 2008.
      Copil/casă – facem amândoi de toate, combinate, frate. N-avem camere separate pe care să le încuiem și „să fim la birou”.
      Copilul vrea* să facă diverse chestii mai mult cu maică-sa.
      *voia până acum vreun an, doi. Acum e mufat tot timpul la Minecraft/Discord/Roblox cu colegii lui și îl deranjăm noi pe el foarte tare, apartamentul fiind cam mic.

      Life is beautiful.

      00
  13. Bos, eu de o saptamana lucrez din bucatarie, iar in timpul asta incerc sa sting micile incendii aparute intre copii. Odata la cca 20 de minute vine fi-mea sa ma anunte ca a mancat o alta culoare de carioca sau a facut alta opera de arta pe o usa de mobila. De vreo doua ori am gatit in timpul sedintelor pentru ca asta a fost situatia.

    …dar relationez cu tipul din poza. Familia intelege foarte greu conceptul de lucrat de acasa. Inca de prin 2013 cand m-am mutat la o firma mai flexibila am mai lucrat pe acasa si la inceput nu stiam cum sa-mi conving familia ca „lucrat de acasa” nu inseamna ca „sunt acasa”.

    Si eu obisnuiesc sa frec duda am timpi morti si ma simt foarte aiurea cand fix atunci vine nevasta-mea pe langa mine si se uita peste umarul meu. Daca ar fi dupa mine as lua si pauza de 30 de minute sa cant la chitara, dar din acelasi motiv nu o fac.

    00
  14. eu CHIAR n-as putea sa lucrez cu usa descuiata.

    00
    • Chaturbate?

      00
    • OK.. Da’ tu totuși alte replici mai stii?
      Am inteles, te încântă sa fii considerata curva blogului, probabil asta e imaginea ideala în mintea ta.
      Dar doar atât? Asta e țelul tau suprem sa obții comentarii tip „link, videochat” de la trei amețiți și să fii secunda aia de „poate da link sa fac și io o laba scurta”? Nasoală stima de sine trebuie sa ai ca sa te bucuri la asa ceva.

      00
    • @Ioana
      Da’ de ce e curva?

      00
    • @ioana
      Ne prindem si noi de troleala sau nu?

      00
    • @AltaIoana
      Trebuia sa o lasi, ca vroiam sa vad ce mai zice. Incercasem si eu sa bag, nitel, batu’ prin gard :)))))

      00
    • invidia

      00
    • Bățul poți sa il folosești tu în alte scopuri proprii. Zic sa o întrebi pe dna Anda, sigur știe sa te îndrume.

      Atata timp cat un mișto este făcut la nesfârșit, deja devine plictisitor.
      E la fel de penibil ca mizdele alea care fac „stand-up”, dar stau numa cu pla in gura și cum ele sunt curve, phaaahaha ce glume bune, NOT. Ala e nivelul maxim de umor al femeilor în general?
      Aparent da, din moment ce până și pe bloguri cam atat știu să facă pentru a atrage atenția. Hmm ce rol sa îmi iau eu ca să fiu ținută minte… A da, sunt femeie, deci tre sa fie legat de sex!

      00
    • Ioana, nu sunt sigur nici acum daca Anda e femeie. As merge mai mult pe invers.
      Si, da, sunt de acord cu tine, devine plictisitor sa faci aceleasi glumite cu tenta sexuala si sa nu ai nimic de zis pe subiect, niciodata.

    • @Ioana
      Eu sunt aproape convinsa ca Anda e barbat si doar face misto. Ba mai mult, comentariile mi se par amuzante, nu e nimic in afara contextului. Si daca nu-s, move on.
      Oricine ar fi facut gluma cu videochat-ul, daca analizam subiectul „munca de acasa, cu usa inchisa”. Desi, poti sa muncesti cu usa incuiata si cu job normal, daca esti customer support, de exemplu, chiar nu iti permiti sa fii deranjat de nimeni. Nici macar nu a mentionat ceva specific, comentatorul de dedesubt a dedus asta.

      Mai trista mi se pare atitudinea ta, de stai sa ii tii scorul comentariilor si ce rapsunsuri primeste. Jur ca nu-mi dadeam seama, daca nu te vedeam pe tine ca te oparesti asa, de parca ti-ar fi facut vreun rau personal. De multe ori nici nu citesc numele comentatorului, dau like/ dislike sau nimic si merg mai departe.

      Uite, mie nu imi plac Eftimie si Fluture. Sunt luni de zile, de cand nu am mai dat click pe ceva scris de ei. Vad autorul, nu dau click. Nu ma apuc sa intru la articol si sa ma iau de ei. Nu intru, nu vad ce scriu, nu ma deranjeaza, ei nu stiu de existenta mea, toate bune.

      Asa ar trebui sa faci si tu. Atat timp cat cineva nu se ia de tine, personal, nu stiu de ce te deranjeaza prezenta vreunei persoane si ce intentii are ea, pe net. Si chiar daca e femeie si ii place sa fie asaltata de comentarii sexiste, ce treaba ai tu, cu valorile ei morale? Treaba ei. Nu toata lumea aspira sa fie „tinut minte”, cum crezi tu. Multi comentam pe moment, facem o gluma, ne mai revoltam, ne mai certam, pa si la revedere, de exemplu, crezi ca isi aduce cineva aminte, peste 10 ani, de Jupaneasa, care a facut ea nj ce comentariu sexi, sau de noaptea mintii?
      Maine pot sa imi schimb nick-ul si tipul comentariilor. Stii cumva ca sunt tot eu?

      Internetul e mare, e loc pentru toata lumea, si pentru curve si pentru femei cinstite. Fiecare cu publicul ei, mai ales ca toti suntem anonimi, aici. Desi, nu stiu ce public poti aspira sa ai, din postura de comentator. Pentru asta exista butonul de „create your own blog”.

      00
    • Deci, ca sa rezumam, Anda are voie sa faca glumite cu tenta sexuala, sa comenteze ce vrea pula ei, dar Ioana nu are voie sa-si spuna parerea si sa comenteze ce vrea pula ei, pentru ca Jupaneasa e de parere ca „move on daca nu-ti plac comentariile mele de gâsculita”.

      Cam asa e o sleahta mare de comentatori. Daca nu ne plac comentariile lor, sa ne ducem mai departe, sa-i lasam pe ei sa comenteze si noi sa ne vedem de treaba, ca ei au dreptul sa comenteze despre orice – sau mai bine zis, despre nimic – dar noi, astialalti, trebuie sa-i lasam in pace, ca altfel le stricam zen-ul si ne pune Jupaneasa la punct. Sigur, asa o sa facem. Scuze de intrerupere.

    • Asta mi s-a parut si mie amuzant.
      @Jupaneasa, ii explici Ioanei cum trebuie sa „move on” daca nu ii plac comentariile sau atitudinea Andei, dar tu tii un intreg discurs pe tema asta.
      De obivei este greu sa tii cont de un sfat primit de la cineva care face exact opusul a ceea ce propavaduieste.

      00
    • @AndreiG
      Good point, ai dreptate :)) Si eu ma gandeam la asta, in timp ce scriam, dar daca taceam, filosof nu mai ramaneam :)))

      00
  15. „Tată, vezi că la conferința aia de la patru s-ar putea să-ți meargă mai prost, am pus ceva la descărcat. Intră și tu fără video, că n-or crăpa ăila.”

    00
  16. Noi muncim amandoi

    00
  17. Eu lucrez de o lună acasă in camera copilului, soția in living la celălalt birou. Mi-am cumpărat un monitor de 24″ ca altfel muream încet. La birou am 2 monitoare de 22″ si nu au vrut să ma lase sa iau unul acasă.

    Eu nu am treabă, amândouă intră ușor si dacă am căștile pe cap, dispar, că vad ca sunt in ședință. Lucrez mai eficient acasă, la birou eram 5 in birou, dacă mă întreupea cineva îmi lua 15 minute să revin la task-ul meu. Dacă mai reveneam.

    In rest am program flexibil, mai ies, mai merg la ele, mă uit pe geam, ma joc cu pisica, fac sport, etc.
    Fetița vine mai des, să-i bag parola să instaleze ceva din Google play (de cand stam acasa i-am dat un telefon, are cont de copil pe telefon și eu am Family Link instalat).

    00
  18. Uneori nu se vede din afară concentrarea, chiar dacă tu, care ești concentrat acolo, ai impresia că ar trebui să fie evident din spațiu. Mai pățesc și eu, uneori când lucrez intens, alteori când mă joc și sunt în bătălia care decide meciul, iar el vine fix atunci să-mi spună ceva și se face praf orice încercam eu pe-acolo.

    Soluția mea e să încerc să nu mai presupun că se vede, ci să am semnale clare. Închid ușa la cameră. Anunț de la început că îmi văd de treabă. La el, semnalul poate fi că-și pune căștile (eu nu suport să-mi urle muzica în urechi, altfel ar fi o idee).

    Poți să găsești ceva de genul ăsta. Ușă închisă, căști, o cârpă de praf agățată în vârful mopului ca un steag. Ceva clar, care să fie on/off, nu ghiceli de-astea cu „se vede pe mine că X”, pentru că se lasă cu frustrare. Mai ales dacă tastezi și când lucrezi, și când vorbești pe chat cu cineva.

    La punctul doi, cu halba… Acolo n-am soluții, dar nu demult îmi zicea o tipă o fază asemănătoare, de am rămas mască. Are niște tacâmuri la care ține enorm, primite cadou pe vremuri de la cineva la care a ținut mult și care a murit, iar soțul ei le folosește inevitabil ca să sape în grădină cu ele. Pentru că, da, pana mea, la ce folosești un cuțit zimțat, dacă nu ca să-l înfigi în răsaduri? E cea mai logică unealtă.

    00
    • Pui niste semne: ii arzi tricoul cu echipa preferata, iti spanzura animalutul de plus favorit, pui o capcana pentru lupi in dreptul usii, chestii din astea ;-)

      00
    • sotul pare genul de om care spala rosturile din baie cu periuta ei de dinti

      00
    • @maddy

      De-acord. Dacă cineva și-ar bate joc de obiectele mele favorite în halul ăla, în mod repetat și cu bună știință, l-aș zbura din casă. Dar cică sunt eu prea drastică de felul meu.

      00
  19. sunt si eu de acord cu comentariile de mai sus, la ce nazisti lucreaza tipul din comentariu de il tin legat de monitor si vor si sa il vada tot timpul?
    eu am coleg cu copii, 2 sedinte scurte pe zi in care webcam e optional, dar de obicei il punem sa ne mai vedem la fata, nu i-am vazut vreun copil pe parcursul sedintelor.

    00
    • @Perkele: Un exemplu: Stanford University Hospital…nazisti destul?
      Daca ai norocul sa prinzi un birou cu pereti, nu cubicle la gramada in spatiu mare, nu e bine ca nu poti sa iti vezi subalternii. Cica.
      Asa ca au spart peretii si au instalat gemulete. Si a reiesit ca de fapt au fost instalate ca tartora sefa sa ii poata tina „sub priviri” si pe „norocosii” cu pereti.

      00
    • @Antohie: ma refeream in scenariu de munca de acasa, in rest da, stim toti cum le place la firme sa fie spatiu deschis si fiecare sa simta ca e vazut/verificat, dar si acolo ma indoiesc ca se cere ca angajatul sa stea 8h in continuu la birou

      00
  20. Desi pot sa zic ca sint gurmand, maninc ca sa traiesc, cand imi aduc aminte. Tovarasa a fost invatata ca pe zi exista trei mese (minim) si nu e voie ca felurile sa se repete doua zile la rand.

    Mie ritualul asta imi este indiferent.
    Dar iese cu scandal daca eu fac home office (f rar) si taman atunci e ora pranzului sau cinei si nu o onorez cu prezenta sau (nu se phooaateee!!) nu vreau sa maninc/gust din ce a gatit.
    In mai putin de un an de cand ne-am mutat impreuna am reusit sa ajung la 102 kg (de la 86).

    A trebuit cu bosumflari si scandal sa clarific treaba cumva, ca altfel muream de obezitate si diabet in maxim 5 ani.
    Acum gateste la fel de mult, dar uneori o face doar pentru o singura persoana, ostentativ :D si eu am „dreptul” sa refuz fara comentarii.

    00
    • Te inteleg. Am problema ca nevasta se apuca de gatit destul de tarziu seara, iar mancarea ingurgitata pe la 22.00 … e clar unde se depune. I-am mai zis, dar mi-e greu, ea gateste bine, eu sunt pofticios :-)

      00
  21. Eu am un amic care e freelance artist si face diverse pentru diversi. Ma-sa zice ca nu face nimic important ca nu se duce ca ea la munca 9 to 5. Doar ca el munceste mai mult, ca pe langa desenatul efectiv pentru client, mai face si research si mai face si proceduri de desenat ca sa isi usureze munca. Lucruri pe care unii nu le inteleg, sau nu vor sa le inteleaga.

    La fel, la mine, de cand lucrez de acasa. Daca lucrez de acasa, inseamna ca stau degeaba. Ca job-ul e numai ala la care te duci 9 to 5 si faci ceva fizic, nu stai si bati la computer fara sens.

    00
  22. E greu cu munca de acasa, se lasa cu bosumflari, ‘ce „da’ ce daca te-am deranjat 5 minute?” Faza e ca alea 5 minute sunt de fapt 10-15, si se duce naibii concentrarea, vii inapoi la consola si o iei de la capat cu ganditul, ca ideea fuge.

    Faza 2, cred ca e un fel de test, sa vada cat de mult poate sa te zandare fara sa te enervezi, testeaza limitele enervarii/iubirii/I don’t know, ceva chestii de reconfirmare.

    00
  23. daca erai din vaslui nu aveai problemele astea

    00
  24. Noi lucram toti 3 de acasa, eu soata si baietul.
    La mine e cel mai nasol, e de lucru ca la balamuc, 10 ore pe zi sigur, aproape lipit de scaun. Abia astept sa ma intorc la sediu.

    00
  25. Aia cu ceva de zis la 15 secunde dupa ce imi pun castile o pateam la birou, cu colegii. Acasa stau cu orele cu castile.

    00
  26. PLM, cu asta ma bat si eu zilele astea. Asta micu si-a luat-o in cap si ma freaca la melodie constant chiar daca sunt in sedinta. Inainte nu faceca sin astea ca erau oameni din afara si nu ii stia. Pe astia de acum ii stie si vine si le face din mana si alte chestii.
    Nevasta nu e obisnuita sa ma ignore cand sunt acasa, mai ales daca nu sunt in sedinta.
    Ma gandesc sincer sa ma car la subsol, doar ca acolo nu bate wifi-ul prea bine.

    00
    • Pune-ti cablu RJ45. Ma gandesc sa-mi punu definitiv si RJ45 in pivnita, tin serverul acolo, cu ma mai horlaie la cap cu ventilatorul in sarcina full.

      00
    • Chiar ma gandeam sa dezgrop aia 50 de m de RJ45 de pe unde dracu sunt. Ca la subsol avem si routerul. Dap, cred ca am treaba zilele astea.
      Sau rezolv laptopul lu asta micu si ma car cu el.

      00
    • Iti iei un amplificator de semnal wifi si ai rezolvat.

      00
  27. io nu munceam nici la birou, nu s-a schimbat prea mult. Pisoiu nu prea stia la inceput ca „eu acasa” nu inseamna „dorm pe tastatura”. Acum a inteles si doarme in spate pe pat.

    o halba? Ce casa de om e aia?

    00
    • „o halba?”. Exact. Vali nu primesti prieteni bautori de bere in vizite? La mine, doar din cadouri, si s-au strans vreo trei halbe si inca vreo patru pahare de bere. De taica-meu, care are o colectie de vreo 20 de halbe, ce sa mai zic :-)

      00
    • eu am 3 numa pentru weiss. Alta furata de pe la Dusseldorf. Plus vreo 3 de lut, doar de pus in loc de carti in biblioteca

      00
    • Colectie de pahare de la
      -Steluta
      -Carlsber (Proasta bere, misto pahar)
      -Duval (Bere de besini)
      Si mai am ceva dar mi-e lene sa ma ridic acum sa fac 6 pasi.

      00
    • când vin prietenii scot paharele alea bune.
      când beau singur, beau cu halba, ca oamenii :D

  28. Bea din sticlă.

    00
  29. A munci de acasa cu copii care fac scoala online e groaznic. In primul rand, a durat ceva pana cand profii s-au prins ca nu e OK sa le dea de lucru parintilor prin organizarea proasta. Deci timpul e oricum mai putin si cineva trebuie sa il sacrifice. Apoi, sefii simt subit nevoia de mai multe conferinte si micro-management. E drept ca ajuta sa te vezi cu ceilalti, dar cu masura si agenda. Deja din aranjamentul asta nici nu mai conteaza nevasta, ca dimineata faci scoala, iar seara faci ADHD, ca ai meeting-uri cap la cap si te intrebi cand mai faci ceva util sau creativ. Apoi, sa nu imi pun problema ca fac si scoala si nevasta castiga mai putin, ca se simte sacrificata. Buun, dar ce facem cu nevoia naturala de a fi singur, de a-ti aduna gandurile? Nu mai e loc (vezi bucata cu munca utila).

    In fine, am ajuns la un compromis. Cand imi vine randul, ma evacuez in alt apartament, pe care am noroc sa il avem. Ar putea face si ea asta, dar cica pierde timp. Da, avem in continuare discutia ca n-o ajut suficient, ca n-o inteleg, ca pierd timp plecand de acasa… si da, nevoia de control s-a exacerbat.

    00
  30. E ok, fara puradei tho.

    Provizii sunt, spatiu este, pentru serile romantice avem Tiger King.
    Spor de munca sa mai fie.

    00
  31. NOU
    #108

    Amandoi de acasa, nevasta lucreaza mai mult. Mult mai mult. Are calculatorul pus langa al meu, foloseste unul din monitoarele mele. Inainte statea acasa pe laptop cand mai avea munca extra. Acum daca sta permanent laptopul sucks. Bine ca nu a poftit la uw-ul de 29, s-a multumit cu dell-ul de 24.

    Kinderul sta in curte, are monitorizare gps si perimetru definit, il am permanent pe monitor. Suna alarma daca depaseste granita spre iaz. Cred ca e perioada cea mai fericita, sta afara de dimineata (dupa ce terminam cu lectiile data de la gradinita) pana seara, cu greu il bagam in casa de pranz la masa. Ma mai duc sa stau si eu cu el sa il invat cum se tine barda in mana.

    00
  32. Lucrez de 12 ani de acasa, am schimba 2 case, a aparut si copilul, a crescut copilul…nothing changed, nevasta cand vede ca sunt cu capul in excel sau ceva important, castile pe cap – vrea sa zica ceva . Copilul are nevoie de hartie, pix, sau orice poate sa inventeze cand aude ca vorbesc cu alti oameni .

    00
  33. Am apucat sa citesc jumatate, foarte interesante si relateble.

    Sa va povestesc si eu. Purge-uiam niste date. Si na stiti cum e dai drumul la script si astepti sa se ruleze. Sunt unele scripturi care ruleaza indelungat si unele care dureaza 5-10-20 de minute, you never know depinde ce face sau cate are de sters, corectat.

    -Dau drumul la script alt-tab pe youtube, „Hai sa ma ajuti cu cartofii astia”.
    -N-am cum, peste 2 ore sa termin aici treaba.
    -Aaaaaaah, cum adica. Te vad ca stai pe youtube. Bla bla bla bla.
    -Femeie, muncesc.
    -Nu ma minti, te vad ca stai pe youtube.

    M-am ridicat si am inceput sa-i explic pas cu pas ce cacat fac eu acolo ca la copii mici.

    -Acum intelegi de ce nu pot sa te ajut sa faci de mancare?

    N-a mai zis nimic.

    00
    • TLDR :
      Pot sa dau alt tab la fiecare 2-3 minute sa rulez alt script sau sa pornesc alt serviciu etc etc etc
      Nu pot sa ma ridic la fiecare 2-3 minute sa curat cate o jumatate de cartof, ar fi stupid.

      00
    • și de ce nu i-ai explicat de la început. dacă privești din afară și nu știi ce presupune efectiv munca respectivă ecranul pe you-tube pare frecat menta.

      am o vagă senzație că majoritatea oamenilor au aceeași problemă cu toți ceilalți oameni, indiferent că lucrează acasă (bine, ăștia care lucrează de acasă au o problemă suplimentară că în mentalul nostru încă nu s-a intromisionat ideea că lucratul de acasă chiar înseamnă lucrat/muncit și nu timp în care ești acasă și poți găti, face curat, etc) sau în altă parte:
      maică-mea, educatoare, făcea crize că sor-sa avea idei de tipul ”da’ ce mare lucru să fii educatoare, stai și te joci cu copiii”, (între timp mătușa-mea a avut nepoți la grădiniță și a văzut ce face o educatoare care-și face treaba și și-a cerut scuze :) )
      aceeași maică-mea (dar și mulți alții), vis-a-vis de mine (și alții) ”ce mare lucru faci, stai cu fundul pe scaun și bați la calculator”, de parcă ceea ce bat la calculator îmi este șoptit la ureche de îngerul păzitor
      foarte mulți despre cei din IT ”ce mare lucru, stai și te joci la calculator”
      și mai mulți despre cei care scriu (bloggeri, autori de cărți) sau traducători ”ce mare lucru să scrii, orice copil mai mare de clasa a II-a o poate face/ce mare lucru să traduci dacă știi o limbă străină”
      și tot așa.

      explicați fraților ce presupune munca voastră și ce presupun momentele în care pare că frecați duda.

      00
    • Pai.. pentru ele youtube inseamna pisicute, bebelusi si faze funny. Eu intru pe youtube si pentru tutoriale si alte informatii care ma ajuta sa-mi fac mai bine treaba. Dar e greu sa le explici asta…

      00
  34. Am citit multe comment-uri, m-am amuzat teribil.

    Femeia e precum definiția stării gazoase a materiei: ocupă întregul volum disponibil, luând forma corespunzătoare! 😁

    00
  35. In general cand simti nevoia sa intrebi AITA, in fundul sufletului tau cam simti ca da, esti, nu complet, dar un procent sanatos, da. Toate calculele astea meschine cu cine castiga mai mult, cine freaca mai multe WC-uri, a cui munca e mai importanta, astea nici nu sunt subiecte care apar daca oamenii se inteleg. Acum iti dai seama ca sotia e naspa si copilul te enerveaza, cand esti blocat 24 de ore in casa cu ei. Teapa. :)

    00
    • N-ai inteles mare lucru.. mai exact nimic. Este ca n-ai lucrat niciodata de acasa?

      Omul nu zice ca il enerveaza sotia si copilul, ci zice ca il enerveaza sotia si copilul ATUNCI CAND LUCREAZA. E o mica diferenta, mai exact ca de la cer la pamant. Mai ales in cazul lui, unde e vorba si de supraveghere video. E la fel ca si cum ar sta sotia si copilul pe capul tau la birou cu orele. Ai inceput sa pricepi?

      00
    • Te asigur ca am inteles.
      Probabil ceva din ce am scris te-a deranjat pe tine personal de ai simtit nevoia sa imi explici ce am vrut de fapt sa spun eu.

      00
  36. Eu lucrez de acasa de vreo 15 ani – am avut o perioada cand am lucrat pentru ceva firma din Bucuresti, dar tot „home office” aveam.
    Nevasta lucreaza de acasa „doar” de vreo 10 ani.
    Cat timp am lucrat din apartament era destul de complicat sa-ti setezi mental un spatiu ca fiind de „birou” si tot ce se intampla acolo este legat de munca.
    Odata cu mutarea la casa a venit si biroul separat fizic de restul casei (e la alt etaj cu intrare separata), a fost un pas foarte important pentru „salubritatea” mentala. Acum merg(mergem) la birou, doar ca imi ia 1 minut „drumul”. Ce e si mai fain, nu mai am tendinta de a ma baga un pic la calculator cateva minute sa rezolv o chestie (deobicei treceam de o ora), acum poate astepta pana a doua zi. Cand sunt „acasa”, am plecat de la „birou” – a generat un echilibru oarecum OK pentru noi.

    00
    • Eu lucram partial de acasa, asa ca eram obisnuita cu asta. De la sfarsitul anului trecut ne-am bagat amandoi la munca de acasa full time, ba chiar vroiam sa ne apucam acum, in primavara, de casa, ca nu mai avea rost sa stam in apartament. Habar nu aveam ce avea sa vina.
      Ce sa zic, ne-a prins cat se poate de nasol. Abia astept sa avem si noi, fiecare biroul lui.

      Interesanta ideea cu intrarea separata. Cred ca as putea implementa si eu asta. Noi ne gandeam, cel mult, ca asaugam in proiect doua dormitoare in plus, care vor fi birouri (sau transformam mansarda in doua birouri, etc). Ma gandeam ca e de ajuns sa avem doar camere dedicate muncii, dar are mare sens treaba cu intrarea separata. Te deconecteaza mental de tot ce inseamna casa vs munca.
      Mersi de idee.

      00
    • Cu placere:) Unde mai pui ca poate ai si ceva intalniri cu clientii; e mai usor sa-i bagi pe alta intrare nu prin living-ul tau.

      00
  37. 3 halbe pentru mine + 2 pentru restul familiei (mai stau și prin mașina de spălat vase, nu se spălă singure imediat după utilizare). Cameră-birou separat, ușa închisă. Ne vedem seara, la cină, ca și înainte de covid.

    00
  38. Nu am nevasta si copii, nu-mi pasa de intemeierea familiei sunt un om liber (oarecum)

    00
  39. Lucram si noi amandoi de acasa.
    La serviciu ce sa vezi? S-a injumatatit deadline-ul: ce faceam pana la sfarsitul lunii trebuie sa fie gata pana pe 15. Sa fie si perfect fara greseli etc
    Copilul are 2 ani, cine are 5-10-15 minute sta cu el, in rest isi vede bebi de treaba si face binge-watching pe Netflix. A devenit mai independent.

    Iesim afara dupa programul de serviciu. Eu am program normal pana la 4-5, cealalta jumatate sta si pana la 8-9 in meetinguri, telefoane etc.
    La mine aici am dreptul sa ies din casa o singura data cu sistem SMS (primesti o aprobare pe zi)

    00
  40. Bucurati-va ca are cine sa va intrerupa :))
    Eu lucrez de acasa de mai bine de 1 an, prietenul meu merge la munca, sunt singura cuc in timpul zilei! Va garantez ca ati aprecia momentele in care o sotie sau un copil v-ar intrerupe call-ul sa va intrebe ce faceti :))

    00
    • Pana la un moment dat asa e.. un echilibru e bun oricand. Extremele nu sunt ok. Crede-ma ca nu e ok cand nu apuci sa legi 2 idei ca te intrerupe cineva.

      00
  41. NOU
    #126

    „nu mi-am dat seama că faci ceva important”, asta m-a lovit rau de tot. Oare ceva sapca cu „Fac ceva important” purtata in fata laptopului ii face pe oameni sa inceteze sa creada ca ma joc Solitaire & Co.? Daca DA, ma pun pe croitorie.

    00
  42. Am halba, vreo 5 pahare de bere, cand mi-e sete beau ditect din sticla sau cutie, e bere ordinara, nu sampanie Cristal sau gen!

    00
    • ete fleoșc! v-ați împiedicat în cuvântul ”halbă”: că ”n-ai decât una?!/eu beau din cutie” și alte caca-maca….
      poate fi orice obiect la care cineva ține în mod deosebit (voi chiar n-aveți niciun obiect în casă care vă place din motive strict personale?!) și îl foloseste frecvent în anumite scopuri și pe care alții îl folosesc deși ar putea să folosească altceva sau îl folosesc care pe o vechitură fără valoare (vezi cazul de mai sus cu tacâmurile folosite la săpat gradina).

      00
  43. La 1. nu am ce sa zic ca doar eu muncesc de-acasa, ea e esentiala, merge la lucru. iar copiii stiu, s-au obisnuit, plus ca acuma sant mai mari, ma lasa in pace. :)
    La 2. pateam cam la fel, asa ca am mai cumparat o halba. dar io am alta chestie… nu coboara aproape niciodata la subsol, doar ma striga sa merg eu sus. well, daca la inceput mergeam, acuma am mai imbatranit si eu, nu aud si gata… sau cand e in pat, exact atunci cand ajung eu langa ea, dar fix atunci, ii trebuie un pahar de apa. dar daca n-as fi acolo,nu i-ar fi sete. pai nu e asta exploatare? este.

    00
  44. Abia acum se testesteaza relatiile (poate si in feluri care nu ar fi fost neaparat necesare, in fine), cred ca multi vor ajunge la (variate forme de) violenta domestica. Nu mai e coleguta Alina de la contabilitate la care se balea, nu mai se fac drumurile consacrate la curve, in fine, multe supape au disparut in acest arest la domiciliu.
    Si lucrurile mici pot ajunge sursa/pretext de tensiuni.

    De regula intreruperile pe creatie dureaza cam 20’ pana se revine la starea initiala, de aia se poate face un program de lucru. Bine, depinde de fiecare cat este luat in serios in familie, daca are cu cine se intelege, in fine, cat de bine s-au facut alegerile in viata, dar de regula cine aduce banii este luat in serios din start. In familiile in care sotia aduce mai mult, mna.

    00
  45. Ah, aia cu căștile e cheia relațiilor de familie.
    Proba de foc. Piatra de încercare. Purgatoriul*.

    *presupunând că treci prin asta și nu ajungi la păruieli nasoale

    00
  46. Avantajul de a fi incel.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.