Câte un aparat de bruiaj semnalul GSM în fiecare şcoală

cell-blocker

Este un aparat care blochează semnalul GSM care costă 90$. Pornit la începerea orei, să nu mai sune mami la jumătatea orei, că a uitat să îi spună lui Gigeluş că îl iubeşte mult şi să îl întrebe unde e. Să nu îi mai dea Gigeluş smsuri Maricicăi în timpul orei.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. La Româno-Americană e câte un aparat din ăsta in săli. E al naibii de greu să copiezi la teste:))

    00
  2. Am eu bruiaj din asta, din pacate nu functioneaza decat la distanta mica, iar 3G-ul nu-l bruiaza deloc. Vorbesti fara nici o problema chiar langa el.

    Sunt unele care isi fac complet treaba, dar costa cu un ordin de marime mai mult.

    00
  3. Cornul, laptele si frequency jammerul :)

    00
  4. E legal in RO?

    00
  5. Nu este legal Rares si amenda e destul de maricica :)

    10
  6. si daca este nevoie sa fie profu sunat?
    altfel spus.. el are perimetrul de actiune mai mare decat o clasa. daca vor profesorii din cancelarie sa sune, sau poate in pauza ai nevoie sa suni undeva… sta cineva sa le opreasca porneasca la fiecare ora?

    00
    • @Ionut P: decât să te fută elevii in fiecare oră cu prostiile lor nu mai bine il mporneşte proful când intră in clasă?

  7. Este ilegala folosirea unui astfel de dispozitiv, pentru ca este ilegal sa emiti semnale pe frecventele 400MHz-2000MHz(GSM,DCS,PCS,3G). Pe aceste frecvente poti emite doar pe anumite benzi alocate de ANCOM si doar daca esti furnizor telecom.
    Cand s-o inventa vreun aparat care bruiaza semnale fara a emite semnale in aceeasi banda ca semnalul care se doreste bruiat….poate.

    00
  8. Eventual in fiecare clasa, sau a doua clasa ;)

    00
  9. @acsel din nefericire undele electromagnetice patrund o astfel de cusca ca o katana o bucata de unt. Cel mai bine ingropam scolilele sub pamant sau, o idee mai putin costisitoare, la inceputul orelor directorul scolii apasa pe un buton si genereaza un puls electromagnetic si scoate din functiune toate telefoanele care sunt pornite.

    00
  10. @acsel de fapt da ai dreptate, un scut electromagnetic (RF shielding) functioneaza pe principiul custii faraday cata vreme mediul din care este facuta cusca are golurile intre atomi mai mici decat lungimea de unda ale undei electromagnetice.

    00
  11. Am avut noi la muncă unul din ăsta undeva prin 2000-2003. Până a venit hârtie de la Cosmote că le bruiam semnalul în zona poplată din jurul firmei şi dacă nu oprim bruiajul ne fac reclamaţie la ANRC.
    Este ilegală folosirea lui fără avizarea de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii

    00
  12. :)) si il plateste cine?

    00
  13. Sau invelim sala de clasa in folie de aluminiu si facem o cusca Faraday mai mare! :D

    00
  14. @Radu Boncea: Eu cand mi-am invelit telefonul in folie de aluminiu am reusit sa-i bruiez semnalul, asa ca nu pricep de ce nu ar merge la o scara mai mare.

    00
  15. Mersi lui @RaduBoncea. Este ANCOM nu ANRC

    00
  16. Apropo de asta.. am fost in weekend la film in mall la Baneasa si am avut o surpriza placuta. Nu era semnal in sala :-)

    00
  17. NOU
    #18

    la noi la faclultate sunt, le porneste in amfiteatru in timpul examenelor

    00
  18. ar fi util in mai multe locuri, nu doar la scoala.
    si da, e ilegal si e lesne de inteles de ce. pacat.

    00
  19. @boncea: facem pariu ca 433MHz este legal?

    00
  20. @Alex: cred că confunzi cu 446 MHz…

    00
  21. 90$ x n scoli = o gramada de bani

    00
  22. @Radu Boncea: Chiar aşa? Vrei să sugerezi că sub 400 şi peste 2000 MHz poate emite oricine/orice/oricum? Află că nu, regulile sunt la fel de stricte pentru ÎNTREG spectrul de radiofrecvenţă.

    Şi încă ceva: eu, ca persoană fizică, am autorizaţie şi pot emite în gama arătată de tine pe benzile de 430-440 MHz şi 1240-1300 MHz. Plus multe alte benzi sub şi peste aceste frecvenţe. Şi mai sunt câţiva cititori pe aici care dispun şi ei de acest drept. Asta apropo de comentat despre lucruri la care nu te pricepi.

    00
  23. @alex este ilegal, iti trebuie niste aprobari si trebuie sa indeplinesti niste standarde de conformitate ca sa produci telecomenzi sau walkee talkie. Chiar si radio amatorii trebuie sa obtina aprobari ca sa emita. Frecventele peste o anumita valoare (cred ca 30MHz) sunt reglementate si nu pot fi folosite fara aprobari.

    00
  24. Şi cu asta se rezolvă problema sistemului educaţional românesc. Reformă nene nu glumă.

    00
  25. şi dacă directorul trebuie să vorbească la telefon, ce face? că sigur are un mobil la care trebuie să îl sune mama lui gigeluş. ştiu eu, poate directorul e chiar un bărbat frumos.

    00
  26. @sake, cum zicea rectorul ala, tu nu ai ba nici un drept. Tu folosesti dispozitive create de altii care au dreptul sa foloseasca frecventa respectiva…tu nu ai voie sa emiti semnale (dupa mine nici semnalele sonore nu ai avea voie). Si mai clar, este ok daca cumperi un telefon, walkie talkie, radio-telecomanda, etc care foloseste anumite frecvente, dar nu este ok, este chiar ilegal sa iti faci tu dispozitivul si sa emiti pe frecventele astea.

    00
  27. si daca nu vorbesc la tel sau prin msje, se joaca. deci… este o solutie la o mica parte a problemei.

    00
  28. Radule dragă, continui să baţi câmpii cu graţie. De unde ai scos-o pe asta cu „este chiar ilegal sa iti faci tu dispozitivul si sa emiti pe frecventele astea”? Pe cele două frecvenţe date ca exemplu mai sus plus încă multe altele este perfect legal să-mi construiesc singur „dispozitivul” şi să emit cu el. Cu puteri care, în funcţie de bandă şi de clasa de autorizare, pot să ajungă şi la 1-2 KW.

    00
  29. @sake daca intentionezi sa te joci de-a radio-amatorul, poate inainte de a te apuca, cauti pe Google „Regulament de radiocomunicatii pentru serviciul de radio amator din Romania” si citesti si ultimele modificari aduse de ANCOM http://www.ancom.ro/uploads/forms_files/134468795_Decizia226_2010_modificarea_regulamentului_serviciului_de_radiocomunicatii_de_amator.pdf

    00
  30. Ca de obicei, exista solutii, insa romanii sunt prea ocupati sa se vaite in loc sa le aplice.

    00
  31. da, decat sa motivam tinerii sa invete, gasim metode sa-i oprim sa copieze. Cand am descoperit DX’ul, si eu am avut ideea de comercializare a jammer-elor catre scoli… problema ii ANCOM’ul.

    Oare nu-i mai simplu sa se puna in fiecare birou cate o boxa care sa se apuce de bazait in momentul in care detecteaza o comunicare… https://youtube.com/watch?v=eRLi2vKlso8&feature=related

    Atunci, nenea supraveghetor va sti exact catre cine sa se indrepte…

    00
  32. Cunosc regulamentul mult dinaintea apariţiei Google, nu înţeleg de ce-l invoci pentru că nu îţi susţine afirmaţiile anterioare. Nici pe cea cu nu ai voie să emiţi între 400 şi 2000 MHz, nici pe cea cu „Frecventele peste o anumita valoare (cred ca 30MHz) sunt reglementate si nu pot fi folosite fara aprobari”, (deoarece TOATE frecvenţele sunt reglementate, de la 0 Hz la 300 GHz) nici pe cea cu „este chiar ilegal sa iti faci tu dispozitivul si sa emiti pe frecventele astea” ş.a.m.d. Iar modificările din 2010 au fost chiar cele care au permis folosirea puterilor de 1 KW faţă de 400 W cât era limita anterioară pentru clasa 1 de autorizare.

    00
  33. @sake aha, 0 Hz-300GHz, i-auzi, am aflat ca atunci cand spun ceva cu glas tare in frecevnta 4-8KHz sunt reglementat.
    Google a aparut in 1998, regulamentul ala in 2005, ai calatorit in viitor si ai citit regulamentul?

    00
  34. Mă gândesc să punem mână de la mână cu colegii din bloc și să ne luăm 5. De fiecare dată când mai bate vreunul în țeavă sau vrea să sune la poliție să băgăm aparatul în priză :))

    00
  35. 90 $ spuneti ca ar costa o chestie de genul, da ? Pariu ca astia de se vor ocupa de achizitionarea lor pentru scoli vor gasi aparate de bruiat in forma de burete, si care va costa de 10 ori mai mult ? Adica ei sa nu manance o paine ? :))
    Asta apropo de ce zicea Marius cu:
    „90$ x n scoli = o gramada de bani” care va fi defapt = o gramada de bani FIECARE. :)

    00
  36. Radule, chiar nu oboseşti să debitezi atâtea prostii la un singur articol? Vezi şi „undele electromagnetice patrund o astfel de cusca (Faraday) ca o katana o bucata de unt”, confuzia cu „cusca are golurile intre atomi mai mici decat lungimea de unda ale undei electromagnetice”, tâmpenia cu „genereaza un puls electromagnetic si scoate din functiune toate telefoanele” (armele cu EMP sunt cu totul altceva decât un jammer de RF) ş.a.

    Şi de parcă nu erau deja destule, la fiecare răspuns adaugi altele. Chiar tu ai dat mai sus, din motive neînţelese, un link către modificările regulamentului radiocomunicaţii pentru serviciul de amator din România. În acel regulament tabelul alocării frecvenţelor radio începe de la 135 KHz, dar dacă citeşti cum defineşte regulamentul spectrul radio, vei vedea că este vorba despre undele electromagnetice de la 0 Hz la 300 GHz. Tu de când emiţi unde electromagnetice de 4-8 KHz când vorbeşti???

    Legat de anul apariţiei regulamentului, nu-l cunosc cu exactitate. Primul regulament pe care l-am învăţat a fost cel din 1972, ale cărui prevederi se regăsesc în mare parte şi în actualul regulament. Tu ai impresia că prima reglementare a radiocomunicaţiilor a apărut în 2005? Zi că eşti troll, că nu pot să cred că ai putea fi atât de… geoană.

    00
  37. wi-fi-ul merge?
    pentru jocuri in retea, ma gandesc. :P (imi aduc aminte ca pe vremea mea, ne jucam prin blue-tooth).

    00
  38. da bre @sake, cand scoti un sunet pe gura, emiti radiatie electromagnetica, sub forma de unde radio, la o frecventa FA (frecvente audio) intre 4 si 8 KHz, dar esti prea sake sa cauti pe google (inca esti ocupat cu invatatul regulamentelor), asa ca o sa-ti dau direct linkul https://en.wikipedia.org/wiki/Audio_frequency

    00
  39. Grea şi fizica asta… Aşa cum nu tot ce zboară se mănâncă (mai ales avioanele), nici nu tot ce se măsoară în Herţi este radiaţie radio.

    Când vorbeşti vibraţia coardelor vocale formează unde audio, adică unde de presiune de diverse frecvenţe, care se propagă exclusiv prin materia din jur, la viteza sunetului în respectivul material (343,2 m/s în aer uscat la 20 grade Celsius, 1484 m/s în apă, 5120 m/s în fier etc).

    Aceste unde de presiune nu au absolut nimic în comun cu undele electromagnetice, care se propagă inclusiv prin vid, la viteza luminii, adică 299,792,458 m/s. Lumina fiind tot radiaţie electromagnetică, dar la frecvenţe mult mai mari. De exemplu spectrul vizibil al luminii este radiaţie electromagnetică la frecvenţe de la 405 THz până la 790 THz.

    00
  40. Chiar daca au aceeasi unitate de masura, frecventele audio si cele EM sunt capitole total diferite de fizica. Orice cititor ar putea zice ca debitezi tampenii la 15 Hz, ( adica 15 pe secunda ) dar 100% nu ca radiatii EM. Probabil cei din jurul tau trebuie sa le suporte ca audio.

    00
  41. :))) e fascinant cum explicati notiunile de fizica, sper ca va abtineti sa predati pe undeva, fara sa faceti niste cursuri de pedagogie sau comunicare in prealabil, constructie logica aveti, sa o expuneti in cuvinte, mai greu de urmarit.
    undele de sunet ( ce percepe urechea umana) – oscilatia compresiei moleculelor – se propaga strict ca o unda – fizica mai „simpluta”
    undele electromagnetice – pentru ca radiatia electromagnetica (o forma de energie) se comporta si ca o unda nu doar ca o particula(in functie de circumstante) – ca unda, radiatia electromagnetica, este caracterizata de viteza (viteza luminii, lungime de unda si frecventa) – fizica cuantica, mai complicata
    De ce amestecati „fizicili”, ma depaseste, chiar daca au chestii in comun, ca termeni
    undele de sunet si undele electromagnetice au in comun modul de propagare
    „frecventele audio” nu stiu sa existe, o conventie pentru masurat audio e decibelul, chiar daca nu este inclus in sistemul international, probabil pentru ca audio este un efect (prin conversie de energie)

    00
  42. Daca ii impiedici sa copieze, ii obligi sa invete pe aia care vor sa faca ceva dupa ce termina scoala. Instant boost in economie prin eliminat prostii, incompetentii si pilosii.
    Nici nu trebuie sa mearga tot timpul, doar cand sunt examene, teste.

    00
  43. „Range of 40 meters (line of sight distance) is as claimed by the manufacturer and DX has no way to verify this.”

    90$ ori numarul de device-uri corespunzator pentru acoperirea salilor de clasa… fa si tu un pic socoteala.

    00
  44. in unele scoli nu sunt bani de un sapun, nu de aparate de blocat semnalul… eu predau la o scoala in care nu a ajuns semnalul… n-am treaba cu telefoanele pentru ca nu isi aduce nimeni telefon… n-ar avea sens… dar ideea ta este buna! pacat de tara in care traim…

    00
  45. poi acuma Gigelus poate sa isi inchida telefonul si sa mearga la o bere cu colegii in timpul orelor. daca suna mamii si e inchis va crede ca e la scoala.

    00
    • @omu_negru: sau poate să stea la şcoală să fie atent. e ca la ciocan. ei ţi-l vând, tu ai de ales să baţi cuie sau coaie.

  46. luand in calcul rata de promovabilitate de anu asta de la bac cred ca stim cam ce bat plozii

    00
  47. @Radu Boncea – u got owned, biatch.

    Daca te-a mincat in cur sa zici ca vorbind produci radiatie electromagnetica …. you took the herp where no derp has ever derped before.

    00
  48. Esti in urma rau, Vali! :P
    E un prof la mine la drept, Adam (PSD + avocat + prof. dr.) care aduce de cativa ani asa ceva la examenele lui. Faza proasta e ca tot se nimeresc indivizi si individe care iau examenele cu mini-casca si altii cinstiti (asa ca mine) stau ca prostii si repeta anul.

    00
  49. @Sakura: 433 este pentru toate telecomenzile posibile si imposibile, prezente si legale in Europa. Deci nu confund nimic.

    00
  50. … si 446 (aka PMR446) este „available without licensing”.

    La 433 se mai adauga 868 si 870 in EU. Aici e restrictie de 10mW.

    So, licenta ta este si a mea ;)

    00
  51. acum toate scolile/liceele au wireless si sunt pline de iphone , ipad, si diverse „jucarii” cu care il poti folosi. Deci Maricica inca poate primi un instant message de la Gigelus pe ipod touch, in timp ce mami ii spune ca o iubeste de pe desktop-ul de acasa…same shit.

    00
  52. Ştiu la ce se foloseşte 433 MHz. Acolo funcţionează inclusiv senzorii de presiune din roţile maşinilor care sunt dotate cu aşa ceva. Este un exemplu ok relativ la ce spunea aerianul acela. Ceea ce doream să subliniez este existenţa unor benzi în care se poate face orice în condiţiile respectării reglementărilor în vigoare, adică muuult mai multe decât nişte telecomenzi industriale cu rază de doar câţiva metri. Dar parcă nici nu mai contează când ai în faţă pe cineva care emite unde electromagnetice prin simpla deschidere a gurii…

    00
  53. Este ilegal un astfel de aparat. Poti si tu sa te documentezi inainte sa emiti o idee, pentru ca ideea emisa in acest caz este foarte proasta. Si daca nu ar fi ilegal un astfel de aparat, ar fi motive suficiente de bun simt sa nu bruiezi semnale de telefonie mobila. (ex. pot aparea situatii ca necesitatea initierii unui apel de urgenta – ce faci, fugi repede sa opresti aparatul / aparatele din zona? etc.)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube