Ignorați că bucătăria e în sufragerie și apartamentul de 3 camere are 60mp, eu sunt curios unde naiba duce scara aia. Adică, nu e de ajuns că apartamentul e mic ca naiba, fix aia lipsea de acolo?
Se vinde curtea școlii.
Și parcul.
Nu știu ce să zic, văd aici oportunități de business. Un site care să listeze imobilele cu scări interioare și alte modificări exotice. Șemineu interior construit din cărămidă. Din astea. Valoarea de piață: 2 milioane de euro. Și un site care să listeze doar spațiile astea foarte strâmte. Aici nu știu valoarea, dar probabil mult.
„Proprietatea nu are inca certificat energetic, dar la momentul vanzarii va fi disponibil.” Sigur, ne intelegem intai, dai avansul iar cand semnam actele la notar primesti si certificatul :))
Certificatul energetic se obține în câteva ore online. Altele-s problemele acolo…
Certificatul energetic ar fi fost o chestie faina, dar a devenit ca si itp-ul de la masini – orice rabla trece cu o mica atentie. Pe cumparator nici nu-l intereseaza ce scrie acolo tocmai pentru ca poate fi obtinut asa usor si ca nimeni nu a fost condamnat ca a emis un certificat in asta din pix.
Sau cumparatorul (roman) nu stie sa depuna plangere penala pentru inselaciune … stai sa se intoarca romanii din vest unde s-au obisnuit cu reclamatii si sa vezi cum dispar „tzepele”
Procurorii si politistii o sa lase totul si o sa se apuce de rezolvat din astea grele, cu certificate energetice.
Pai vreo o tara ca afara sau vrei sa o lasi asa ca merge?! Acum 1 an era SF sa primesti amenda pentru telefon tinut in mana acum ai VIP-uri care bocesc pe insta ca si-au luat amenda, o sa urmeze si aia cu certificate facute de’am plkea
Pe tavan este mucegai sau e doar o iluzie optica?
e noul alb murdar, culoare oferita de dezvoltator in pretul apartamentului.
-doua (2) dormitoare
DOUA!!
Cred ca are si baia tot in bucatarile/sufragerie, vad gelul de dush la indemana pe masa aia
Scara aia duce la mansardă. Există o tendință imobiliară de a modifica blocurile de garsoniere pentru a construi acoperiș și mansardă la ultimul etaj – de-asta e super înghesuit, probabil s-a pornit de la o garsonieră de 30mp. Problema e că vecinii sunt de tip chiriaș de garsonieră, bblocul nu are lift (iar apartamentul e prin definiție la ultimul etaj), iar scările interioare sunt super înghesuite.
ma mira ca nu e listat ca Penthouse
Apartament cu scara interioara. La pod. Nu la mansarda… sunt intotdeauna uimita cum se gaseste intotdeauna un ratacit care sa cumpere mizeriile astea.
@Lara era cu o mie de euro mai ieftin
Domnul Popa Costel are în portofoliu numai proprietăți dubioase?
Li se spune oportunitati sau posibilitati investitie
Are nas bun la chilipiruri
Și numele parca e de bijnitar :))
Acu vreun an domnul popa costel avea un banner la piata romana.
Ce e interesant e ca vinde terenuri pe care se pot construi… Blocuri. Suveica proxenetilor imobiliari
e simplă scara aia, apartamentul e parte din casă și aia e o scară interioară, atâta că nu arată în celălalte poze unde iese
Ne dăm seama din poze că scara duce la mansardă, unde este cel puțin un dormitor (vezi pozele cu tavanul într-o apă)
Pe 300m2 poti sa construiesti multe apartamente https://www.replicaonline.ro/afaceristul-zaif-are-probleme-mari-cu-blocul-din-tomis-plus-455559/ sapa putin cam aproape de blocul vecin dar macar a pus proptele
Ai de p*** mea. Cum s-o apucat ei asa de sapat la liber. Plus si inginerul ala de rezistenta. Era nevoie de piloti forati acolo si toata lumea era fericita. Nu discut faptul ca stai la tine-n casa si mananci de pe masa din bucatarie a lu vecinu’ 🤦♂️
sau un site în care trimiti pe cineva sa verifice anuntul si sa faca eventual si niste poze în care sa arate ce lipseste
si daca tot sunt la site-uri, stie careva un site de vanzari auto decent?! … olx e o mizerie plina de poze false
autohus.de
Scara aia in combinatie cu o betie/mahmureala este exact ce trebuie….
selectie naturala…
Ce mizerie infecta numita „casa de vanzare” . Atat de multe lucruri pe mp doar la tara am mai vazut . Jalnic si banuiesc ca nici pretul nu e de bun simt precum nici gustul :)))
„Mizeria” aia intră în preț, se vinde mobilată!
Cauta garsoniere la parter care au scara la subsol, spatiu care l-au transformat intr-o camera suplimentara … evident ilegal:
https://www.storia.ro/oferta/calea-buziasului-apartament-cu-1-camera-deosebit-IDjmu3.html
Aproape 2000 Euro/mp, pont 100% pentru o garsoniera cu buncar/beci
Referitor la imobiliare ai de ales bloc nou: instalatii noi, eventual vecini mai ok si finisaje mai decente sau chiar bune daca le alegi tu vs bloc vechi: instalatii vechi, sanse de vecini nu tocmai ok, finisaje cum zicea cineva mai sus.
Singur avantaj la blocurile vechi este zona, deobicei sunt mai bine pozitionate. Peste tot se construieste in draci pe orice petic de pamant mai ales in oras, fara parcare, cu 1-2 nivele mai mult decat ce e in acte si alte artificii. Dar oamenii cumpara si nu ii intereseaza.
In Iasi sunt cateva blocuri care ar trebui demolate total sau partial, si unde oamenii stau pe baza de antecontract ca receptia lucrarii nu e facuta. Vorbim de blocuri in oras, unde au platit mult si unde oamenii locuiesc de peste 4-5 ani.
bă, băiatule, anunțul ăsta e pe bune?
@ubercool nu e pe bune…e deosebit…
La terenul ala de langa scoala, il cumperi si iti scoti banii valorificand mingiile ce ajung din greseala pe el.
Nu, pentru ca nimeni nu se mai joaca acum. Toti stau cu ochii in smartphoane.
Ce sunt acelea mingii?
@Vai si amar:
Un fel de mingi dar mai analfabete.
cateva note:
de cateva luni bune caut sa iau o garsoniera sau ap cu 2 camere. Banii vin dintr-o mostenire(asta ca sa nu ii f00tem aiurea) si restul credit.
Am fost de am vazut cateva „oferte” si m-am intalnit cu investitorul roman din imobiliare. Cea mai mare parte a ofertelor din blocuri vechi sunt prost compartimentate sau cu modificari ce nu apar in acte, cu o suprafata in anunt/ alta in acte, spatiu tehnic in loc de apartament, gresie faianta vintage aka de le vremea lui bunica sau noi dar culori de bordel, etc,etc. In plus toti vanzatorii vad oportunitati: chirie pana la cer (prea mare pentru oras/zona) „Domne iti recuperezi investitia in 8-10 ani”. Cand ii aduci vorba de mentenanta sau impozit si taxe, se mira de zici ca vorbesti de extraterestii. Sau cand ii spui de chirie mai mica in aceeasi zona, ti-o da sec „alea is exceptii domne!”.
sau „zona linistita” aka bloc comunist cu gunoaie in jur si noroi, spatiu verde haha la 2-3km distanta. Parcari, trotuare, loc de joaca copii? Din parti.
In plus 9 din 10 „investitori imobiliari” bai baiatule arata ca niste low lifes: passat/bmw din 2000, haine ponosite si fara prea multi dinti in gura sau cu igiena tip dihor. Ii zic la agent „cam amarat proprietarul; nu prea i-a mers bine ca investitor? ce se intampla?”. La care agentul zambeste dubios/incurcat
Hahaha. Ai descris perfect „investitorul”. Ca sa fiu avocatul diavolului, gandeste-te ca „investitorii” nu investesc banii in pasive cum subt masina si hainele :)))
Simplu, a se vedea poza 7 din 8. Scara duce la mansarda unde exsita un dormitor minuscul (cel cu tavan inclinat)
Am mai vazut cazuri similare: iti vand apartament cu 2 camere+spatiul de la mansarda, cumparatorul isi face scara pentru un dormitor suplimentar
deci astia cu imobiliarele sunt muisti, mai ales cand iti arata poze de handicapati trucate, deformate, doar, doar iei leapsa.
Eu tot nu inteleg de ce sunteti toti impotriva bucatariei in sufragerie. Tot ce ai nevoie este numai o hota performanta…
Nu trebuie exagerat nici cu hota, orice chinezarie poate elimina lejer in cateva minute mirosul de kfc. Important e sa termini sosul de usturoi, sa nu-l lasi desfacut pe masa
Tu ai vazut in filme conceptul asta de open space, dar ai ratat ca acolo erau suprafete cat un apartament.
La noi, in majoritatea cazurilor, poti sa stropesti televizorul din „living” cand tai o rosie in „bucatarie „.
Să vezi ce plăcut e când încerci să te uiți la televizor sau să citești o carte, și altcineva dă drumul la chiuvetă, taie legume, deschide și închide sertarele de la mobilă, pornește mașina de spălat vase…
Cred ca am mai povestit asta, cand cautam apartament pe vremuri, intr-o zona cu apartamente „de lux” pe Iancu Nicolae, am intrebat daca au si apartamente cu bucatarie separata. Mi s-a raspuns ca „Noi nu ne adresam celor care mai gatesc in bucatarie”. Saracilor care gatiti si nu mergeti la restaurant.
Nu am nimic cu cei care prefera open space, am vazut la un coleg din Germania o hota incorporata in insula, in jurul plitei, care tragea aburul in jos.
Dar am o intrebare? Hota scoate mirosul de ceapa tocata? Sau varza murata? Sau carnati de Plescoi?
Ceapa se toaca tot pe aragaz?
hota aia performanta scoate tot aerul cald din incapere destul de repede. daca mai tii si geamul putin deschis faci frigul pana se termina ciorba.
Cate dislike-uri mi-am luat! Locuiesc de sapte ani intrun apartament cu bucataria in sufragerie si nu am fost deranjat niciodata de activitatile din bucatarie… nu ma gandisem inainte ca si suprafata are un rol important. In cazul meu sunt vreo 45 m², deci riscul sa sara ulei pe televizor e foarte scazut.
My bad, sorry!
@Teo, 45 mp pt living+ bucătărie open space e ok-ish sau chiar bine.
Cele mai multe sunt băgate în spațiul unui living obișnuit sau, în caz fericit spațiul de living + juma’ de bucătărie mică.
Nu conceptul în sine este problema reală, ci faptul că se taie rău din spațiu.
Se vinde parcarea, se vinde, dar cat de jegos sa fii sa dai autorizatie P+5 acolo?
Hai casa, hai ceva comercial, dar bloc de locuinte? Fereasca.
PUZ-ul zonei permite P+5, dar autorizatia se da individual de la caz la caz. Autorizatie de P+5 acolo e de dosar penal.
Si apropo, daca terenul e parc, chiar daca ti-a fost retrocedat, legal nu i se poate schimba destinatia. Deci cel mult iti faci parc privat si tai bilete.
Ok, seems more legit
Cumperi terenul, investesti in parcarea deja existenta, o faci eventual cu un etaj si un subsol daca permite terenul, vinzi abonamente locatarilor din zona. Win.
Imi place ca a dat zoom pe centrala intr-o poza :))
Am fost acum câteva săptămâni sa vad un penthouse de 300k euro în București. La Muncii în București, pentru cine vrea un reper preț/zona. 270mp, din care două terase, una de 80mp, una de 40mp. Restul erau 2 dormitoare, un birou, living, bucătărie.
Blocul nu e construcție nouă, ci anii 90, pozele făcute profi, am fost mega curioasa sa vad cum naiba există așa ceva într-un bloc de dinainte de 2000.
Proprietarul, un gigolo italiano, cumpărase nivelul 10 de la trei scări ale blocului, furase toate spațiile comune (uscătorie etc) și unise toate apartamentele in 2 penthouseuri de genul asta. Prin casă trecea rostul de dilatare al blocului. Acte pe spațiile comune ioc. Lua 400 de euro lunar de la unii care puneau un panou publicitar și treceau cu o legătură pe terasa apartamentului. In sufragerie, un lăcaș de arme făcut în cărămidă falsa: „nu e al meu, e al fostului proprietar și l-am păstrat”. Ahem :)))
Acum 10 ani am vazut un ap de 4 cam transformat in open-space … total … adica de tot, nu mai avea perete decat la buda.
Apartamentul era stil vagon. Omul a daramat toti peretii si si-a pus usi glisante intr-o parte ca sa-si faca un dormitor, in rest erau 3 camere unite.
Nu am stiut cum sa fug mai repede de-acolo.
PS: Era la etajul 1 pe la Cutitul de argint.
Si eu pot sa fac asa la apartamentul meu. De beton am doar peretele de la baie si de la bucatarie, restul BCA, deci teoretic, pot obtine autorizatie sa ii dau jos si sa il fac open. Nu e neaparat periculos.
Si inca ceva, sa darami un perete de beton e o munca titanica. Eu abia am reusit sa fac o adancitura de cativa cm de la podea sa ascund un cablu, cu rotopercutor sanatos.
Deloc nu e periculos, deloc deloc! Garanteaza Zarax!
Blocurile pe vremea lu impuscatu se faceau din:
1) Diafragme de beton.
2) Stalpi si grinzi
3) Prefabricate
4) Caramida portanta (blocurile „rusesti” vechi din anii ’50 pana in 2-3 etaje)
5) Cazuri mai speciale, blocuri monolit, tehnologii imprumutate, experimentale, etc.
Daca ai diafragme de beton, sigur ai peretii spre exterior din beton. In plus mai sunt unii pereti spre interior tot din beton
Probabil tu ai stalpi si grinzi. Cand ciocani in pereti ti se pare ca sunt de BCA, dar din loc in loc ai stalpi. Asta se vede usor, mai ales la etajele inferioare unde grinzile si stalpii depasesc dimensiunile peretilor.
Prefabricate -> aproape totul e din beton.
Ce incerc sa explic e ca nu poti sa ai 5camere insiruite cum sunt la apartamentele stil vagon fara sa ai ceva de sprijin pe la mijloc. Ori vreo diafragma, ori stalpi.
@Gogu nu e cazul de ironii gratuite, nu am zis ca garantez nimic. Am zis ca teoretic ar fi ok, si ca nu e NEAPARAT nasol. Poate blocul e pe stalpi si grinzi si a obtinut autorizatie. Desi traind in Romania…
Si am renovat apartamentul complet, nu exista stalpi in BCA. Ce exista insa e o armatura subtire. Cum au bagat-o in calupii de BCA ma depaseste.
Eu am aceasta „configuratie” la apartament de 2 camere. Adica pereti din BCA, intre sufragerie si bucatarie si apoi intre bucatarie si dormitor. Cu mentiunea ca exista deasupra 2 grinzi mari de rezistenta. Intre dormitor si baie cred ca este un BCA mai subtire (sau ceva asemanator). Stalpii de rezistenta par a fi pe exterior deoarece acolo sunt peretii ingrosati, dar si la limita cu casa scarii (distanta intre stalpi cam 5 metri). In plus, cred ca am pereti de rezistenta la „granita” cu apartamentele vecine. Deci, teoretic, pot sa sparg toti peretii (chiar si la baie) si ramane un open-space masiv, cu conditia sa pastrez grinzile. In bloc mai sunt si apartamente cu 3 camere dar cred ca au cam aceeasi configuratie, adica n-au pereti de rezistenta prin apartamente si sper din tot sufletul sa nu fi darmat careva grinzile.
@Zarax
Ironia era din cauza faptului ca tu zici ca poti sa dai jos peretii, ca stii ca-s de BCA si nu conteaza. Tu, Zarax de pe internet.
Vine nea Ion, fara prea multa carte, te citeste si-si confirma parerile: Daaaa, dam jos tot ca oricum nu conteaza.
La dimensiunile alea, chiar daca sa presupunem ca e pe stalpi si grinzi (chit ca dupa ce-a demolat, nu ai cum sa stii ce-a fost acolo) sigur a scapat si de niste stalpi care erau in drum.
Acum, ca e el prost, ma doare la basca, dar tu cum te-ai simti stiind ca ala de la 1 a taiat tot? Ai mai dormi noaptea?
Cat despre autorizatie, sunt blocuri intregi, … BLOCURI … construite fara autorizatie si vandute pe naspa.
Daca tu crezi ca raspunde cineva pentru autorizatia aia, ei bine eu sunt mai putin increzator ca tine.
@Gogu
Zarax a zis „De beton am doar peretele de la baie si de la bucatarie, restul BCA, deci teoretic, [b]pot obtine autorizatie[/b] sa ii dau jos si sa il fac open”.
Daca practic nu are dreptate, nu obtine autorizatie.
Iar daca nea Ion se apuca sa darame pereti fara autorizatie, ca asa a citit pe net de la Zarax, problema nu este la Zarax.
Bordeie de vanzare neamule, bordeie utilate lux. Functionalitate zero.
Ce e hidosenia aia de mobilier de langa peretele exterior, acoperita cu ceva roz? Pat de masaj?
In legatura cu imaginea cu scara: in sectorul 4 sunt foarte multe blocuri de nefamilisti, formate din garsoniere jenant de mici (gen, camera de hotel). Blocului i s-a renovat fatada (sa ii dea aer de bloc nou) si pe terasa blocului s-a trantit un acoperis pe care l-au compartimentat si l-au numit mansarda. In nici un caz nu este vorba de un apartament cu 3 camere. Este o garsoniera cu gaura in tavan.
Stiu cazul unui astfel de bloc pe langa caminele facultatii Spiru Haret, care a fost „modernizat” cu mansarda. Pe langa mansarda, „dezvoltatorul” a construit balcoane in dreptul fiecarei fereste. Instant toate balcoanele au fost inchise si transformate in bucatarii. Si uite asa, o garsoniera s-a transformat in apartament.
Evident, a crescut si aroganta din privirea proprietarilor, de parca logan-ul galben din fata blocului s-a stransformat brusc in S-Klasse.
Am văzut așa ceva în perioada când căutam să-mi cumpăr apartament.
Pe un bloc de care zici se trântite o mansardă pe 2 niveluri: jos livingul-bucătărie și sus dormitorul.
Cică 2 camere cu bucătărie open. Era camera de jos cică era livingul cu bucătăria open. Jur că toată compunerea era puțiiiiin mai mare decât bucătăria apartamentului cu 3 camere în care am crescut (nici ăla fabulos, 65 mp, decomandat).
Dormitorul…. încăpeau un pat și poate 2 noptiere. Cineva mai înalt nu s-ar fi putut întinde că se lovea de tavan.
Nu mai știu unde era baia, cred că sub scară.
Balconul era un pic de ceva, atârnat pe exterior. Cam cât o cutie de frigider.
Am rămas și m-am uitat așa, pt cultura mea generală.
nu mai stiu unde, parca in ghencea am vazut o schita a unui apartament din noile blocuri. dormitorul matrimonial avea 2 usi. pentru ca efectiv nu aveai loc sa treci printre pat si perete. era ceva la vreo 90k…
Semantic, „sufrageria” pentru roman e ceea ce „dining room” si „living room” e pentru englez (inca o dovada istorico-lingvistica pentru cat de inapoiati suntem ca popor, neavand termeni diferiti pentru doua camere cu scopuri diferite); adica sufragerie inseamna si locul unde se serveste masa. Conceptual nu e gresit sa ai bucataria in (sau lipita de) sufragerie. Ca arata ca naiba si e totul ingramadit, asta e altceva. Saracii din vest au termenul de „dining place” care e de obicei o extensie a bucatariei unde ai masa si scaunele, e diferita de living room dar pot fi toate in una si aceeasi incapere fizica. Omu’ cu anuntul a vrut doar sa fie in „trend” cu catalogul Ikea :).
Vezi ca esti murdar de engleza la coltul gurii.
Multam Gogu de atentonare, esti un scump. Si ignoranta nu ar mai fi aceeasi daca nu ai consuma tu oxigenul degeaba.
@Mihai, data viitoare scrie in franceza, sa nu se mai atace lumea. Merci! /s
Cred că inițial în română termenul pt „living room” era salon/salonaș. Cel puțin ăsta e termenul pe care îl întâlnesc în cărți. Probabil pe filieră franceză, dar nu mă pricep.
Iar sufrageria era încăperea pt luat masa.
Până s-a gândit Ceașcă, sau altul, că ce atâta spațiu pe cap de vită furajeră.
Am uitat ca daca comentezi cu aluzii prea fine la portiuni din articole unii de pe aici se inverzesc imediat pe chiloti. In comentariul initial am vrut doar sa ii atrag atentia lui Vali ca bucataria in sufragerie nu e o incalcare a principiilor de constructie de locuinte. Mie mi-a sunat ca si cum ar fi o problema; nu e o problema decat pentru cei care tin „casoaia” pentru musafiri si iti petrec intreaga existenta in bucataria din curte. O metafora de o fraza pentru a evita cuvantul „romani” ca sa nu se inverzeasca Gogu iar si de data asta sa se vada prin pantaoni.
@AB:sufrageria era camera in care stateai cu sufrageta…
Mihai, dar te rog, explica-ne si cum e la francezi. Si dupa asta si cum era la romani, greci si in egiptul antic, ca si astia au fost civilizatori la vremea lor.
Si te rog nu uita cum mancau aztecii. Ei aveau sufragerie sau living&dining?
Aia despre care vorbesti sunt capitalisti de 300-400 de ani. Asta inseamna ca fiecare si-a facut dupa cat a avut. Bogatii aveau palate, saracii stateau in pod si intrau pe intrarea servitorilor ca sa nu le strice zen-ul bogatilor cand dadeau nas in nas cu ei.
Noi suntem capitalisti de vreo 10-20 de ani. Apartamentele sunt de pe vremea lu Ceasca. D-aia altii au living, dining, patio si bay-window si noi avem sufragerie.
Te-ai dus la Casa Poporului sa te uiti daca Ceasca avea doar sufragerie sau mai multe living & dining?
Pe vremea cand au fost facute blocurile astea, noi toti stateam in pod si intram pe usa din spate.
Sa incerci sa compari ce s-a facut atunci, cu ce face fiecare acum mi se pare un non-sens. Pe vremea aia toti traiau la fel, (Am avut ocazia/ratata sa cumpar un apartament de la vaduva unui fost ministru de externe al Romaniei de pe vremea lui Ceasca) acum fiecare isi face dupa cat il tine punga.
eu am o problema ideologica aici. adica ar trebui sa am o camera special pentru mancat? si una pentru „trait”. si una pentru citit? si una pentru birou?
ce se intampla daca masa si scaunele sunt in aceeasi incapere cu argazul si restul aparaturii de bucatarie? sau domane fereste sa pregatesti mancarea pe aceeasi masa pe care o sa o mananci?
si daca unele mese le servesti (in ambele sensuri din limba romana) in sufragerie moare careva?
chiar atat de incuiati si rigizi am ajuns?
da, e o problema sa faci un „open space” de 15 metri patrati in care ai si sufrageri si bucatarie si jumate de baie plus vestibul si pantofar. da’ nu veniti sa imi explicati ca am nevoie si e musai sa am 17 camere pentru fiecare moment al vietii. ca va intreb si eu de ce nu aveti 5 bai… una sa va splati pe maini, una sa va pisati, una sa va cacati, una sa faceti dus, si una sa v-o luati la laba de ce bine ati ajuns.
ala negru, nici nu stii cum m-am facut io de kkt pe linie semantica.
eram pe la niste oameni din centrul Europei si trebuia sa ma pis. i-am intrebat unde e baia si aia m-au intrebat daca vreau sa fac duş sau ceva. eu le-am zis ce urgenta aveam si ei mi-au explicat ca wc-ul e separat.
m-am pisat intr-un fel de debara cu closet.
@Thebblack, treaba asta cu încăperi pt fiecare activitate era pt familii cu oarecare avere, nu pt strămoșii mei sau ai altora.
Și-n familiile alea se practicau vizitele, așa de stat la o șuetă pt ele, de bârfe politice și pus la cale afaceri pt ei.
Nu puteai invita oaspeții în încăperea în care se și gătea, pt că la aia se gătea frate, nu ca acum, să zici că stai la taifas pe canapea și în partea ailaltă a camerei fierbe o ciorbă pe aragaz sau sfârâie o friptură în cuptor.
Nici să înveți oaspeții în încăperea comună stat-luat masa, că nu-i invitai pe toți la masă. Cele mai multe vizite erau pt șuetă și o cafea, eventual o dulceață/șerbet și apă rece.
Nici să citești în încăperea de stat, că în aia tolocaneau gaițele case și nu-ți auzeai gândurile în cap, d-apoi să înțelegi ceva din ce citești.
D-aia unii oameni aveau încăperi pt fiecare activitate. Că acum e cam desuetă treaba și nici majoritatea dintre noi sunt în zona aia socială, dar unii poate mai sunt.
Am fost intr-un apartament/ garsoniera cu scara interioara de genul in Brancoveanu, sunt apartamente construite foarte dubios si care acum cativa ani au luat foc.
Scara duce in 1 sau 2 (dupa model) dormitoare minuscule si trebuie sa te apleci serios cand urci scarile respective altfel risti sa iti faci ziua mai frumoasa la fiecare urcare.
„Aparamentul se vinde mobilat si utilat, se afla la 12 minute de Piata Sudului, 13 min Metrou Constantin Brancoveanu la 15 minute de Piata Progresul” – asta sta in zdipa ma-sii numai in Brancoveanu nu! Daca e vorba de mers pe jos, apartamentul este undeva pe la spitalul Marie Curie, daca e vorba despre transport in comun, undeva pe la Piata Resita!!!
sau in termeni realisti popesti leordeni sau jilava daca nu 1 decembrie sau vidra.
Nu chiar, am văzut cândva prin 2008 o garsonieră confort 3 relativ aproape (10 min de mers pe jos, nu mai știu exact, dar o distanță umană) de metrou Brâncoveanu, dar cumva pe străduțe, alei înspre sos. Giurgiului. Dacă pe blocul ăla s-a tuflit o mansardă, aia e.
Știu sigur un bloc de genul asta la Lamotesti, pe sensul de mers spre Grand Arena. Am auzit ca „modernizarea” a fost făcută de Mustață.
aia e scara spre parcare.
in alta ordine de idei:
cand cumparati o casa intrebati-va cu cat se inchiriaza acea casa. ganditi-va ca o luati sa o inchiriati. in cati ani se plateste?
si va dau si eu un exemplu:
daca o casa costa 362k euro iar in zona chiria e 1200 euro iti scoti banii in 25 de ani, mai bine inchiriezi 5 ani si cumperi dupa.
„Nu știu ce să zic, văd aici oportunități de business. Un site care să listeze imobilele cu scări interioare și alte modificări exotice. Șemineu interior construit din cărămidă.”
Mda, degeaba ai idei bune daca nu le pui in practica la timp.
Are storia deja acoperit unghiul asta cu campania aia cu hygge in care prezinta case de hipsteri si videochattiste.
90% decoratiuni IKEA
si cea mai trista moda din istoria modelor triste: haine agatate pe bara la vedere, fuck minimalism.
aia e bucatarie open space, tarane
Faza cu parcarile vandute in Bucuresti e de ani de zile.Pune un jmeker ochii pe o parcare(care prin definitie nu are nicio constructie pe ea),se duce la Arhivele Statului,sapa cu ajutorul alora dupa fostii proprietari,daca ii gaseste bine,daca nu devine el cu ajutorul unui notar stranepotul unchiului matusii cumnatei fostului proprietar,unic mostenitor,face o cerere de retrocedare la Primarie si la Tribunal,cu spaguta de rigoare este pus in posesie urgent.Dupa care face o vanzare suveica si vinde la vreo trei-patru maini,dupa care tot la el vine vanzarea,dar acum el fiind cumparator de buna credinta,legea nemaiputand sa-l deranjeze cu vreun zambet.Dupa care vinde respectiva parcare unui „dezvoltator” care la randul lui trage un bloc in coasta altui bloc la 2 metri distanta.Exact aceasta reteta s-a intamplat langa mine la bloc,parcarea fiind retrocedata catre „fostul” proprietar.Str.Urdareanu Ion colt cu Progresului sector 5.Deocamdata inca nu s-a construit nimic,urmeaza in vara.
Exista precedent de blocuri demolate si acum cu conducerea schimbata sper sa creasca numarul.
Ce nu inteleg eu pe de alta parte este cine naiba cumpara apartament in bloc inghesuit intre alte blocuri. Adica de ce ai da zeci de mii sau uneori sute de mii de euro pe asa ceva?
@zarax
Ha, proști sînt cu duiumul. Încai unii plătesc și fără să fie turnată fundația ”aici va fi apartamentul dvs”…
Cum adica: terenul figurează parțial în M3? Adică intri direct la metrou?
E din organizarea PUG București; M înseamnă servicii în principal (L = locuințe, C=central, A=industriale, V=spații verzi etc)
M1 – subzona mixtă situată în zona protejată;
M2 – subzona mixtă cu clădiri având regim de construire continuu sau discontinuu şi înălţimi maxime de P+14;
M3 – subzona mixtă cu clădiri având regim de construire continuu sau discontinuu şi înălţimi maxime de P+4.
A picat si olx.ro, prea si-au busit karma cu anunturile astea.
Am fost mereu uimita ca se vand in Bucuresti apartamente mici, prost gandite, in blocuri inghesuite, fara trotuare, spatii verzi, etc. Mereu m-am intrebat de ce cumpara oamenii asa ceva? De curand am aflat insa ca fata unei cunostinte s-a casatorit si ea si cu sotul ei au ramas sa locuiasca in apartamentul de 2 camere al parintilor, impreuna cu parintii! Deci parintii locuiesc in sufragerie si ei in dormitor. Urmèaza sa aiba si un copil, asa ca banuiesc ca se vor muta. Si cum nu au venituri foarte mari (viitoarea mamica este coafeza), vor ajunge sa cumpere pe credit un apartament din asta. Care apartament sigur pare sinistru, dar comparat cu traitul in dormitorul parintilor nu mai pare atat de sinistru… Iata deci un posibil raspuns la intrebarea „cine ar cumpara asa ceva?!?!”.
Comunistii au fost domni fata de capitalistii de azi.
Se pare ca nu ai auzit de garsoniere confort 4. Adica fara bucatarie si fara baie. Baia fiind una comuna pe holul blocului, una pe etaj.
Ce parc? Ala e un petec de pământ la marginea bulevardului. Ce naiba poate construi de 4 etaje in buza șoselei? Am căutat pe street view. Între 2011 și 2019 au anulat și linia de tramvai. Culmea curtea școlii era mai întreținută in 2009 decât în 2011. Cât despre apartament se putea aranja mai funcțional și cu titlu de 2 camere.