București, 8 septembrie 2008 – Începând cu data de 15 octombrie 2008, Călin Tatomir, Director al companiei private de consultanță IT ”Cabinetul Călin Tatomir” va prelua conducerea filialei Microsoft România. Călin Tatomir a acumulat peste 17 ani de experiență de management în poziții de conducere în fostele reprezentanțe ale companiilor multinaționale Digital și Compaq din România și în propria companie.
”A face parte din Microsoft și a lucra într-o poziție executivă este o experiență unică și probabil cel mai dorit job din piața românească de tehnologia informației. Chiar dacă am o experiență de 12 ani în funcții de conducere în corporații americane,cred că sunt în fața unei provocări mai mari”, a declarat noul general manager, Călin Tatomir. Din punctul meu de vedere, Microsoft Romania are deja o echipă, parteneri, clienți, produse și vizibilitate pentru a trece la un nou nivel de maturitate și sunt deplin angajat în a conduce filiala în această direcție.”
Călin Tatomir a lucrat timp de 12 ani la reprezentanțele Digital și Compaq și cinci ani în propria companie. Cât timp a lucrat la Digital, dl Tatomir a condus diviziile de servicii, iar la Compaq a fost Channel Sales Manager și Consumer Business Manager. Participarea în proiecte mari IT, cunoștințele de business și de consultanță în IT, experiența sa în propria companie în analiză de piață, marketing inteligence, training sunt competențe deosebite pentru cariera sa în Microsoft.
Sunt curios cu fostul – Silviu Hotaran parca – ce s-a intamplat.
e un switch interesant, Silviu Hotaran trece in consultanta ( probabil individual), iar Tatomir ( consultant) trece Country Manager la o multinationala :))
o sa faca ce facea Tatomir: companie de consultanță. (au schimbat joburile intre ei)
Bazilide, switchul este *extrem* de interesant, mai ales in urmatorul context: Calin Tatomir era pana acum singurul exemplu de succes de trecere din Corporate in Privat. In afara de el, toti cei care au confundat succesul corporatiei pentru care lucrau cu potentialul succes propriu au luat teapa si fie au revenit in Corporate fie trag mata de coada. Exemple: Felix Enescu, Viorel Apetrei, Mihai Pascadi….. multi
Acum ma intreb a) de ce pana si Calin revine in corporate? ce se intampla cu cct? si b) care e viitorul incercarii lui Silviu de a face un boutique company?
dintre exemplele date date, doar Pascadi corespunde, mai ales ca el a lucrat strans cu Tatomir, restul au fost la cu totul al nivel, iar despre Apetrei ( fost marketing manager la Microsoft) chiar nu trage mata de coada, dimpotriva gestioneaza cateva conturi atractive, trage tare pe presentation skills etc
CCT a cam intrat in umbra, in ultimul an nu au mai fost activi in piata, a mai moderat unele evenimente CT dar nimic deosebit
Adevarat ce spuneti! Is multi care pleaca dintr-o companie mare ca sa se reintoarca peste o vreme. Cu coada intre picioare bineinteles. Nu mai stiu in Romania cum e, dar aici in Canada ai o gramada de avantaje daca lucrezi intr-un corporate: salariu bun si negociabil + bonusuri cand iese un nou produs + asigurari de sanatate, masaj, etc
@Vic: poate gresesc, dar sesisez o umbra de bucurie in postul tau atunci cand spui „Cu coada intre picioare bineinteles.”. Daca asa e, te-as intreba de ce crezi ca a pleca din corporate si a avea o inititiva privata este de blamat? Si, prin contrast, a fi incorsetat intr-o corporatie, cu initiativele si ideile personale ingropate, de catre sef, din fasa sau ferindu-ti spatele de politica corporativa este de lauda?
Cred ca e destul de dificil sa treci de la managementul unei companii mari la proprietatea uneia mici, personala. Adrenalina e alta atunci cand joci in liga celor mari. Mai e si challenge-ul: sa conduci o companie mare (cum e Microsoft) e echivalentul unei medalii olimpice in management, cred eu. E o chestie de orgoliu, o provocare majora.
Pe de alta parte, cei care au 8-9-10-15 ani in acelasi job ajung sa se plictiseasca, se plafoneaza. Pana acum, ideea centrala in business era: be big! Acum insa lucrurile se schimba. Daca va uitati si in afara, business-urile incep sa se sparga, sa fie manageriate individual. Se cam duce si in Romania perioada profiturilor de aur, perioada in care compania scotea profit prin insasi existenta ei, nu printr-un management excesiv de stralucit.
Off: mai bine baga si nea Tatomir niste Adsense pe site, ca la ce trafic acumuleaza zilele astea… http://www.trafic.ro/statistici/cct.ro/vizitatori
Dupa parerea mea, Calin Tatomir s-a reintors intr-o firma mare, pentru simplul motiv ca nu a reusit cu firma lui ceea ce visa acum 5 ani. In 2007 a facut 1,1 mil EUR cifra de afaceri si numai 80.000 EUR profit. Fata de cat declara/spera el acum 5 ani, e cam putin… Asa ca, mai bine 15.000 EUR/luna siguri si fara batai mari de cap si intr-o firma prestigioasa, decat sa stai sa platesti oameni din incasarile pe care le faci, incasari care vin dupa munca multa de convingere a clientilor.
Dar e foarte posibil sa ma si insel…
heh Tatomir e veteran
Tatomir si Pascadi au plecat de la Compaq in urma achizitiei nu ca le mergea prost, prin 2001-2002, Compaq in RO mergea mai bine decat HP, deci nu a plecat ca era incompetent…
acum ca nu facea bani pe consultanta e alta poveste, dar nici ale firme similare nu fac venituri senzationale, consultanta ( in afara celor mari ca PWHC sau EY sau greilor din IT) nu e inca mare business in RO
Hai ca asta a iesit chiar bine. Ai preluat comunicatul Microsoft cu tot cu corporate pr & bs, rugat sau nu, si nu s-a prins nimeni, ba chiar au iesit discutii. Not bad at all.
Povestea este asa: atunci cand Compaq a fuzionat cu HP, Tatomir a vrut sa fie director. Cand a fost ales Enache, CT a sarit in sus ca „nu o sa fie nimeni peste mine” – si a deschis un cabinet de consultanta. Intre noi fie vorba, se spunea asa atunci: „Nu Tatomir lucreaza la Compaq, ci Compaq lucreaza pentru Tatomir”
Asa ca mai bine la cabinetul lui, unde se aranja orice licitatie din IT. Numai ca au venit alegerile si a castigat Basescu (oops) si prietenii erau dupa gardul celalalt. Asa ca piesele de teatru de la licitatii s-au rarit si a sarit repede la oportunitatea de 10K euro / luna, la o multinationala penibila la ora actuala in Romania.
Si o previziune de viitor: CT sta 4 ani, produce in nume personal si paaaa…!