Mă distrează la culme goana asta după înscrierea la un liceu cât mai bun. Şi mai tare mă amuză că un liceu a fost oarecum ocolit de asemenea îmbulzeli. Cum blogul ăsta e cititi de oameni puţini, hai să vă spun eu care e cel mai bun liceu. Vreţi?
Liceul Pedagogic (în acte Şcoala Normală Elena Cuza)! Nu că l-am făcut eu, dar la acest liceu profesorii antrenează alţi profesori, ar fi logic să aibă ceva competenţe, nu?
la starea actuala a profesorilor sunt inclinat sa cred ca e printre cele mai proaste.
@Acru, orice bărbat care preferă „cărnița tânără” caută Jean Monnet. Deh, umblă zvonu’ că fetele de acolo știu destul de bine ce fac…
Pana in prezent care e cel mai cautat ?
Cel mai căutat liceu din România este Jean Monnet. Îl caută poliţia, procurorii, paparazzii, peştii, ba chiar şi echipele antitero din când în când.
O fi cel mai bun?
Mie mi-e milă de bieţii copii, luaţi de la coada tablei şi duşi în mijlocul altora care de la opt ani fac două limbi străine, au făcut matematică în grădiniţă sau au luat vitamine.
Bineînţeles că în toamnă, totul o să se spargă în capul lor. Părinţii or să se lamenteze cît de bătute în cap sunt odraslele lor, cînd de fapt, singurii bătuţi în cap sunt părinţii.
@Acru – Jean Monet e cel mai bun … sau le are pe cele mai bune ?
Cred ca intai trebuie stabilit ce inseamna „bun”.
Degeaba liceul ‘e bun’ daca elevul ‘e prost’
cel mai cautat este Sava. Despre Elena Cuza… nu prea pot spune lucruri pozitive
eu am terminat sadoveanu. desi nu-i in cea mai fericita zona din bucuresti (obor), au profesori ok. si dupa 4 ani n-am iesit o lepra de acolo. deci este un castig.
Pentru a stabili calitatiile unui liceu, nu trebuie votat in forumuri.
Liceele trebuie etichetate dupa anumite criterii, ex numarul de absolventi care promoveaza bacul. Numarul de elevi participanti la olimpiade judetene/nationale. Pregatirea profesorilor. Numarul de absentanti. Si toate aceste numere trebuie impartite la bugetul alocat, astfel daca eu am 1 milion de euro ii pot investii in profesori in laboratoare in recuzite pentru a-mi pregatii cat mai bine elevii, dar daca eu nu am 1 milion ci am 100 de mii de euro pot fi oare competitiv cu alte licee? eu zic ca un liceu cu 1 milion de euro anual ar trebui sa aiba de 10 ori mai multi elevi decat unu cu 100 de mii de euro astfel clasificarea sa se faca strict pe numere nu pe feedback pentru ca la o clasa de liceu predau terti profesori si sar putea sa fii intr-un liceu bun si sa pici cu fete grase(asta referitor la jean monet)
Era un top acum 2 ani cand am terminam eu liceul:
Vianu, Sava, Cantemir, Viteazul, Hasdeu, Sincai, Cosbuc …
Liceul pedagogic nu pregateste profesori ci invatatori.E o diferenta.Si in plus,profesor nu este cel care sta la catedra pentru ca are o numire de la ISJ.Profesor esti cand ai examenele de titularizare si definitivat luate si crede-ma nu-s usoare.
Ce am facut?:)) Rectific, Zoso! Iarta-ma:
CID, liceul pedagogic nu mai pregateste nici macar invatatori. Mai are doar o clasa pe profil pedagogic si cei care termina raman cu o diploma de bibliotecar, nu stiu sigur daca si educator. Iar intr-adevar, Cuza… este asa si asa. Nici prea prea, dar nici foarte, foarte. Cele mai bune rezultate in sectorul 6 la ora actuala le are Moisilul .
văd că toată lumea zice de licee mari: Sava, Cantemir, Viteazul, Hasdeu, Şincai; de Ghe. Lazăr nu zice nimeni nimic? pă vremea mea (anii opzeci) ăsta era liceul cel’mai-cel’mai …
Cele mai bune licee, sunt alea gen IMBG, Dacia, Autobuzu, Traian Vuia. La 10 pleci de acasa, la 12 esti inapoi, iei si bacul, te doare la bascheti. Faci si spiru si esti manager.
@Radu – este, este! De 150 de ani tot este Gh Lazar in frunte
HCC Abrud, jud. Alba