Bricolaj: update #4

Am luat niște holșuruburi de la LeroyMerlin cărora li se măcina partea de înșurubare în timp ce le înșurubam în lemn. Am schimbat PZ-urile, am schimbat șurubelnița, nimic. După care am luat niște negrese tot de la ei care mergeau ca focul.


Sunt încântat că nu am găsit prea multe chestii de aruncat la mutare. Am dus deja ce aveam în beci și pod și am lăsat în urmă doar două bucăți de OSB.


Orice am configurat pe un perete va sta mai bine pe peretele opus. Nu contează cine a zis ce, mai bine stătea pe alt perete. Cu cât mai greu de tras cabluri acolo, cu atât mai bine va sta acolo.


Am văzut ceva de câteva ori și poate aveți o explicație mai bună decât a mea: tineri de până în 30 de ani cumpărând pachete de peleți din magazinele de bricolaj. Dar nu industrial, gen, 30 de pachete. Ci 2-3-4 pachete. Oare cumpără completări, cumpără lunar sau fac cadou 4 pachete de peleți?


Mi se strică aspiratorul de la Leroy în timp ce aspiram niște rumeguș uscat. Mă duc cu el înapoi, le explic că nu, nu am aspirat glet, că mi-a spus omul de la raft, și se vede pe filtru că nu e glet pe el, OK, îl trimitem la service, durează 2 săptămâni să vă dăm un răspuns. Cool, și eu ce fac între timp? Nu știm. Meh, am cumpărat altul.


Aprindeam grătarul cu lampa și am fost distras câteva minute la telefon, destul cât să fac o nefăcută.

lampa-stinsa-extinctor

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. Te faceai friptura.

    00
  2. Ce faci la gratar? E postul Craciunului, poate e un semn.

    00
  3. „tineri de până în 30 de ani cumpărând pachete de peleți” Probabil cred ca e mancare de pasari :)))

    00
    • Ăștia fac cumpărături ca nemții.
      Dacă vine zăpada un pic mai mare, o să urle că mor de frig dacă nu ajunge 3 zile mașina de peleți. Aluzie la ăia care mureau de foame la țară, dacă nu ajunge mașina cu pâine 3 zile.
      Legat de peleți, din ce mi-a povestit un cunoscut cu centrală pe peleți: când cumpără, ia cate 2 tone odată, dacă găsește la bani buni și cumpără în perioada verii, când este mai ieftin sau prinde o promoție. Așa iese mai ieftin cu încălzirea și nu bântuie în gură iernii după material de ars.
      Secondo: am 400 de lei de plată la curent. Luna următoare dau indexul. Să-i fut.

      00
    • @Ionuț M, ieri am dat indexul pt 2 luni (p-aici așa se dă), o să deschid plicul cu factura cu niște alcool lângă mine.
      Factura la gaze pt perioada 20 octombrie-20 noiembrie a venit aproape 400 lei, cât a fost iarna trecută pt ianuarie. Îi fut și eu. :)

      00
    • Sau poate doar atât își permit până la salariu…I’ve been there…😔

      00
    • @Ionut M:
      Primo: sfatul tău e foarte bun, face parte din lunga suită „cum sa faci economii”. Pe de alta parte, cum a zis mai jos cineva, când ești sărac, vei fi de fapt și mai sărac.
      Secondo: ca un băiat deștept care am văzut că ești, editează în pana mea convenția de consum estimat; doooh.

      00
  4. te-ai mutat la mai mare, mai mic, mai in centru mai departe, mai scump, tot acolo?

    00
  5. Eu folosesc peleti pentru litiera pisicilor. Sunt foarte buni, miros mai putin, se schimba mai usor si sunt mai ieftini. Cand fac pipi pisicile se defas si se fac praf. Peretii intacti sunt cei curati. Search on youtube :) Luam cate 2 saci de obicei ca sa fie :P

    00
  6. Peleți poate pentru animale? Gen hamsteri?

    00
  7. urata treaba sa aprinzi gratarul cu aia, strici farmecul gratarului de la inceput.
    Macar aveai drambuie langa ?

    00
  8. Daca vrei sa infiletezi fata probleme nu mai cumpara holtsuruburi cu cap pt surubelnita Phillips ci pentru Torx. Iti iei bitzi si autofiletanta si nu ai probleme. Capul Torx este net mai bun decat Phillips

    00
    • Torx, Hex, .. dar cel mai important e trusa de bit-uri, și la ~120 ron are milwaukee seturi să te țină !!!

      00
    • Degeaba, dacă oțelul din holzșuruburi e de calitate chinezească făcute după colț, cu material 4.6 și nu cu 10.8 sau 12.10

      00
    • Nu stau să mă documentez despre treaba asta, dar … presupun ca și cel mai slab material cu cap T15, un impact driver bun, o mană stabilă, intră. Nu trebuie să fie demontabil, când faci demo nu stai să desfaci chiar toate șuruburile.

      00
    • Plus că nu știu la raft dacă scrie pe etichetă ce fel de material este, aici cumperi după experiență, și dacă ai investit în echipament, nu te zgârcesti la nișca zeci de bănuți

      00
    • @M9hai: am luat eu suruburi cu cap torx pentru blocatorul de parcare, crezand, la fel ca tine, ca e cea mai buna optiune. Doar ca, ce sa vezi, li s-a macinat capul atunci cand le-am strans. Pentru ca, asa cum spune Marinel, conteaza foarte mult si otelul din care sunt facute.

      00
    • PH/PZ/Torx au material tratat mai bine decît orice șurub făcut în USA pentru că un bit va fi utilizat de sute/mii de ori la înfiletare pe cînd un holtzșurub este îngropat și cam adio.

      00
    • Mai este si tipul asta de surub : https://en.wikipedia.org/wiki/Robertson_screw
      Se pare ca nu au aparut prin Europa. Pot sa va confirm eu ca sunt bune.

      00
  9. Legat de peleti: exista gratare(cauta pe emag „gratar peleti”) care in loc de mangal folosesc peleti, cu 2-3 saci faci o luna fripturi si mititei
    Nu ai de ce sa cumperi mai multi pt ca absorb umiditate daca ii tii in garaj/pivnita etc

    00
  10. Negresele sunt PH, nu PZ. Pentru ca (inca) nu am un impact pentru insurubare si pentru ca tot puteam PH pe PZ si invers, am renunta complet la ele.
    Am trecut pe Torx si pentru 5 lei in plus pe cutia de 1000 de bucati mi-am salvat o gramada de draci :)

    00
  11. Pentru aspirat mizerii nasoale e varianta sa cauți pe la părinți vreun aspirator sovietic. Incredibil ce stomac de struț poate avea: glet, adeziv, praf, lavabila, coji de semințe, gândaci vii. În plus se aplica principiul sovietic:”orice se strica se repara cu un ciocan!”

    00
  12. Ai facut o nefacuta mica, puteai sa faci o nefacuta mare. Zi mersi :)

    00
  13. Bine ca ai avut stingatorul la indemana. Nu ai dat intai cu ala de masina sa vezi ce (in)eficient este?

    00
    • Depinde de model. Sunt si unele de masina foarte eficiente.

      00
    • Cele tip spray sunt.. fix spray. Mai sunt unele mici si grase cu parghie de metal ca cele mari, alea sunt mai eficiente. Eu am doua de tip spray si le-am probat dupa ce au expirat. Pistol cu apa.

      00
  14. Meanwhile a casa de Zoso: https://imgur.com/a/8z7hHpI

    00
  15. NOU
    #40

    Sunt litiere pentru pisici la care se pot folosi peleți. Au fund dublu și scoți doar mizeria, lemnul rămâne.

    00
  16. Păi presupun că problema ta e că nu dai gaură pilot înainte de a băga șurubul și pe urmă rupi floarea șurubului că nu înaintează în lemn ca în brânză. Dacă lemnul nu e foarte moale și nu dai gaură pilot înainte, e normal că n-o să intre șurubul, pentru că se înțepenește – nu are cum să împingă lateral suficient lemnul ca să intre corpul șurubului. Gaura se dă cât să intre mijlocul șurubului, poate un piiic mai mică. Cu gaură rupi un pic din fibra lemnului, și atunci nici nu se mai crapă lemnul dacă e subțire, și nici nu înșurubezi în disperare, cât să strici șurubul.

    Nu se folosesc negrese în lemn pentru că sunt din oțel mai bun (adică o să macini bitul din filetantă în loc), dar sunt și casante în condițiile astea (poți să le rupi în interiorul lemnului când se înțepenesc, dacă nu dai gaură înainte), și nici nu sunt bune pentru prins două bucăți de lemn între ele pentru că în mod normal șurubul de lemn are un „gât” fără filet care ajută la prinderea perfectă a lemnelor între ele (lemnul de deasupra e împins de floare, nu rămâne loc între lemne).

    00
    • înfiletam în PAL.

    • @zoso cu atat mai mult la PAL e risc de a crapa. Orice surub se baga cu gaura pilot facuta inainte.

      00
    • @Andrei: come on, nu am găurit niciodată PAL-ul înainte de a fixa șuruburile pentru balamale.Nici nu a crăpat PAL-ul.

      00
    • @vali pentru PAL e recomandat asa numitul „eurosurub” sau Ericsson (si se gaureste PAL-ul in prealabil).
      Avantajul este ca imbinarea devine demontabila. Dezavantajul este ca trebuie sa cumperi un burghiu special.

      00
    • Și aceleași persoane se vaită că sunt nu-știu-cum meseriașii români; păi exact așa sunt și „meseriașii”, le zici cum se face și ei nuuuu, că lemnul e moale, că așa am făcut toată viața și nu s-a întâmplat nimic rău, că plouă afară… Dacă șuruburile-s proaste, eu ce să fac? Dacă sunt clienții perfecționiști și nu acceptă o crăpătură mică și melamina ridicată pe PAL, eu ce să fac? Sigur e de la șurubelniță de nu intră, trebuie să le bag cu rotopercutoarea.

      Las asta aici, dacă chiar vrea cineva să învețe https://www.youtube.com/watch?v=2rEqVvW75Q4

      00
  17. Referitor la lampă, zi mulțumesc că nu a bubuit.
    Un grătaragiu adevărat aprinde focul cu un singur băț de chibrit #truestory 💪

    00
  18. Peletii sunt de mai multe feluri. Aia de incalzire sunt la saci de 15kg la magazin. Daca iei 3 saci de astia poti sa faci focul 2 zile in semineu de peleti cand mergi cu femeia la cabana pentru „relaxare”. Mai sunt si peleti hrana pentru animale. Poate de aia au luat ca de la inceputul toamnei e cam criza de peleti de incalzire in magazinele de bricolaj.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile