Bricolaj: un canal mișto

Te uiți la canalul ăsta și te îngrozești. Asta e calitatea muncii în România. Asta e lipsa de planificare și control. Ăsta e rezultatul lipsei de orice fel de control din partea statului.

Mă uitam la clipul ăsta, primele 3 minute sunt importante, tipul povestește cum a decurs inspecția la casa pe care o construiește. Nail plate. Nelăsat spațiu între pereți, să nu se alimenteze focul (member mămăligile pe polistiren?) și alte minuni de care noi nu am auzit.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

11 comentarii

  1. Asta au reguli stricte acum, dar cand puneau azbest si vopsea cu plumb peste tot nu mai era nici o problema. De ex in Franta s-a interzis vopseaua cu plumb pe la 1900 si in SUA prin anii 70.
    Iar la casele vechi vezi si pe la ei niste minuni de te ia cu groaza, mai ales ca fac casele la propriu din bete de chibrit.

    00
    • Ce noroc ca noi atunci inca lucram cu chirpici…

      00
    • Chirpiciul nu e cancerigen, daca nu ma insel…

      00
    • Mie îmi place ăla cu 4 doze trei poziții – meseriaș român tipic – a 4 doză e justificată – dacă ridică privirea s-ar putea să constate că pe tavan are o lampă. Singura care ar putea fi nejustificată este cea de la ultima priză – chiar și aia cred că e justificată – o priza plus un întrerupător. Pare a fi executată și după standard. O da in bara si cu calculul la bucatarie. Un cablu de 2,5 are o incarcare maxima admisa de 27 de amperi adică cam 5940 de wati. Dupa ce face un scandal monstru la risipa de doze la bucatarie vorbeste de 6 circuite separate – inteleg și sunt de acord cu ideea de circuit separat pentru aragaz+cuptor electric cît timp este executat prin tubulatură separata de restul circuitelor, hai sa nu fiu nemernic si trec acolo si un circuit separat pentru centrala termica – dar restul de 3 ?????????.

      00
  2. bah da aia care fac asa, nu au nici o frica? adica nu se gandesc ba ii ia aluia casa foc?! daca vine dupa mine? macar de asta sa le fie frica…
    acum niste mai multi ani mai mesteream si eu chestii simple, de ex am prins o firma am schimbat niste prize si mereu imi lua extra masuri: gen ma asiguram ca am strans suruburile bine, ca am asezat cablurile bine, ca nu le-am ciupit cand am pus priza in doza, etc… ca ma gandeam „ba nu sunt nici de meserie, nu e casa mea, sa dea dracu sa se intample ceva ca i-am nenorocit pe oamenii astia” si atunci cum plm tarlicii astia fac asa in bataie de joc?! cum pe 2.5mm sa aiba toti consumatorii din bucatarie?! mi se pare de politie deja

    00
    • adica una e sa fie la limita sa zicem ca a tras 4mm pana in doza si de acolo 2.5mm la fiecare aparataj din bucatarie (si cred ca si asa e subdimensionat putin) si alta e sa tragi un singur fir de 2.5mm pt toate alea?!

      00
    • oamenii normali nu știu. vor afla asta când vor da drumul la microunde în timp ce merge mașina de spălat. și atunci vor ridica din umeri, că e scump sa facă ceva pe tema asta.

    • Crezi sau stii max ? Realizează un calcul pentru ce a spus că urmează să fie instalat acolo. Pleacă de la ideea că încărcarea maximă admisă pe un conductor cu secțiunea de 2,5 mm2 este, conform normativului, de 27 A. Vezi si comentariul meu de mai sus. Restul e adevărat că nu-s ok. Suplimentar dacă casa nu a fost contractată pe un proiect personalizat – in care figurează și traseele de curent cu număr de fire si sectiuni + incarcari nu cred ca ai de ce sa te plangi. E un proiect standard .

      00
    • deci tie ti se pare ok sa tragi 2.5mm intr-o doza si de acolo sa pleci cu catre prizele in care vin AC/cuptor electric/hota/microunde ? da, 2.5mm rezista la 28A dar ce te faci daca iti merge in ac timp cuptorul si masina de spalat vase pe un ciclu de 70grd? Plus ca practic pe coloana aia care vine spre bucatarie functioneaza si frigiderul si orice rahat mai ai in priza in bucatarie.

      00
  3. Eu te-am pus să calculezi – nu să presupui. Dacă citeai mai sus vedea că sunt de acord cu circuitul separat pentru aragaz+cuptor electric. Restul insa e cancan. Așa cum am zis – fără un proiect personalizat aia e o casa cu dotare standard.

    00
  4. Recomand și canalul ProiecteDiverseDIY

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile