BNR ne transmite ceva, în mod subtil

Spicuiesc dintr-o ştire dintr-un ziar foarte serios:

"Banca centrala monitorizeaza atent toate zvonurile care circula pe internet despre asa-numitele probleme pe care le-ar avea bancile romanesti", ne-a declarat ieri Nicolae Cinteza, seful Directiei de supraveghere din Banca Nationala a Romaniei (BNR). Mai mult, "exista banci care au cerut socoteala in instanta unor bloggeri", adauga Cinteza.

Ce vrea să spună materialul ăsta?

Păi, ceva simplu. Că le consideră destul de importante şi influente încât să răspândească zvonuri panicarde.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

  1. Asta e cel mai edificator indiciu cum ca blogosfera este ceva serios iar bloggerul este deja un formator de opinie.

    00
  2. Adica subtilitatea aia, incaltata cu bocanci si cu un baros in mana, inseamna ceva de genul: Ba martzafoilor! daca nu luati de bune ceea ce va zicem noi, va ia mama dreaq!

    00
  3. Oare de ce se supara bancile pe bloggeri??? Ce au de pierdut in urma unor zvonuri raspandite pe internet? Nu cred ca o banca puternica, cu lichiditatzi care „nu este afectata de criza” ar da in judecata un blogger amarat care-si publica opiniile…doar daca…blogger-ul are dreptate…
    Mi-ar placea sa cred ca BRD nu are probleme, dar tinand cont de situatia Societe Generale…hmmm. Cacealmaua a ajuns la statutul de ” arta financiara.” Le doresc numai bine celor care-si tin banii in banci! :-D

    00
  4. Radu Boncea.

    N-ar fi prea corect. Daca tu spui ca iti iei un Audi pt ca BMW nu sunt masini bune, ar insemna sa fii luat la rost de BMW pt ca asta este parerea ta? De acord sa fie luata la rost o persoana oficiala sau chiar din interiorul bancii daca face asemenea afirmatii dar nu un simplu blogger!

    00
  5. Si oricum , acest demers, pe langa ca este de-a dreptul hilar, mai este si complet in dezavantajul lor. Adica o ditamai banca, care se pretinde serioasa si fara probleme, poate fi prejudiciata sau chiar dusa la faliment de simplele pareri ale unui blogger? :)

    00
  6. @Teniescu: acei proshti pe care banca i-a creditat shi prostit cu taxe shi comisioane ascunse…adica bloggerii le fura clientzii :-D :-D:-D:-D:-D:-D

    00
  7. E bine ca sunt recunoscute blogurile ca formatoare de opinie dar e pacat ca asemenea aprecieri trebuie spicuite din atacuri la adresa bloggerilor.De ce nu se intereseaza de bloguri si cand se dau lucruri bune si le pasa doar cand ii ataci?!

    00
  8. Aoleu…tocmai am scris un articol despre bancile europene…n-as zice panicos, dar nici optimist nu se poate numi. Ma gandesc totusi ca BNR se refera la acele persoane care dezinformeaza. Probabil daca scrii ce BRD sau BCR nu au lichiditati si acest lucru nu este adevarat, atunci clar ti-o iei.

    00
  9. … sau chiar daca blogurile nu sunt de incredere tot se gasesc prosti care sa creada. :-p

    00
  10. blogarii de obicei freaca pla la servici si in loc sa munceasca isi dau cu parerea despre oameni viata si munca altora
    avand mult timp pe care-l fura de la angajator vocea lor se aude mai tare

    00
  11. Depinde din ce gura IESE vorba…si in creierii cui INTRA.
    Ca daca pui o baba dintr-un bloc din Berceni cu 10 scari sa spuna ca „am scos banii de la banca… X, era coada de 1 km, cica da faliment…”, sa vezi rezultat. Rapid…cartierul, sectorul…
    Daca BNR urmareste…totul, procedeaza bine. Azi a aruncat cu euro…ca la balamuc, era exces de euro pe piata interbancara de nimeni nu mai avea ce face cu ei, tot sa scada cursul.
    A inchis cursul exact cand s-a retras, ca sa publice curs mic, apoi…hop iar a sarit pe piata interbancara cu ~1.000 lei vechi.
    Mai vedem si noi…Si spunem: E GROASA, afara si la interior…, bursele sunt la pamant oriunde si la noi, falimente non-stop, banci mari de afara (cu sucursale si la noi) sunt in scaderi cu 14-15% la burse s.a.m.d.
    Sa nu spunem asta?
    Bine. Nu spunem. Sa stim numai…astia de ne mai „aruncam” pe zoso. Pe zoso.ro, evident. :)

    00
  12. Da, este influent internetul. Am tot citit comentarii azi pe diverse bloguri despre libertatea de exprimare şi aşa mai departe. Se explică extrem de simplu: libertate asumată sau, mai bine zis, vorbe asumate. Şi internetul ar trebui să aibă aşa ceva. În presă există aşa ceva. Imediat eşti dat în judecată.

    Şi de bine, de rău, internetul poate răspândi zvonuri urâte care să doboare o bancă. Ştiţi cum a căzut cea mai mare bancă de economii din State (Washington Mutual)? S-au retras miliarde de dolari din depozite în două săptămâni sau ceva de genul. De s-ar întâmpla aşa ceva din cauza unor cretini care lansează inepţii pe internet…. apăi nu ar trebui să fie traşi la răspundere pentru aşa ceva? Cei care scriu pe bloguri nu ar trebui să se joace cu focul în halul ăsta. Vedeţi ce s-a întâmplat şi în Statele Unite în asemenea cazuri de drept comercial.

    Şi stai tu calm, Vali. Niciodată nu vor ajunge nişte persoane ce scriu pe bloguri de calibrul jurnaliştilor tari (ce-i drept, nu sunt mulţi la noi în ţară). Şi şi eu am una bucată blog, pe care scriu de plăcere. Da, este influent internetul. Se spunea că Maddox (Best Page in the Universe) ar fi putut influenţa alegerile prezidenţiale din SUA acum câţiva ani. Dar de la a pune egal între cele două domenii este cale lungă. Presa îşi poate asuma totul (şi trebuie să facă asta) şi nu este anonimă. La fel, nu poţi compara un site gen Agonia sau bookblog, pe care scriu aproape numai diletanţi în de-ale artei cu cei publicaţi de edituri (şi aici nu vorbesc de prostioarele publicate de editurile mari). Bineînţeles, unii pot ajunge tari, însă prea puţini. Cheers!

    00
  13. Aoleo , ba Cinteza, deja imi vine sa plang de frica…

    00
  14. Până să ajungă la bloguri ar trebui să se ocupe de presă care prezintă informaţiile într-un mod mai grav decât este cazul. Dar, vai, presa se poate apăra…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)