De ce e bine că animalele sălbatice dau iama în orașe…

Zilele astea sunt pline de știri care cu animale care caută de mâncare pe la marginea orașelor, pentru că în pădure nu mai găsesc. Urșii dărâmă ușile cabanelor, căprioarele dau iama prin culturi, mistreții mănâncă tot ce prind.

Foarte bine.

Prima faza, poate așa începem să nu mai mergem cu nasul în telefon și să ne uităm în jur mai des. Nu doar după animale, dar și pe unde mergem, cum arată clădirile, cum arată cerul. Back to basics, baby, fugind de tigri și urși prin junglă.

A doua, cum ziceam, garduri, nene. Porți. Ceva. Sigur, dacă ursul chiar vrea să intre peste tine în casă, nu îl oprește nici ușa metalică. Dar de obicei îi dă două trei avânturi și apoi pleacă. Ai poarta șubredă? Nasol, mai pune un tacâm la masă, că nu se știe când vin oaspeți.

A treia, trebuie legi noi pentru asta, nene. Calcă în oraș, bang, finala. Vine ursul a doua oară la cabană? E ultima oară.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

36 comentarii

  1. Ar trebui sa inlocuim ursii bruni cu ursi panda – aia sunt blanzi.

    Numai sa nu afle PSD ca is in stare s-o implementeze. E genul lor de proiect (costa tone de bani + nu realizeaza nimic)

    00
  2. Nu crezi totuși că ar trebui să începem prin a nu măi năvali cu buldozere și alte alea în aerealul lor de viață?!
    Ca și românii care emigrează, nu cred că animalele sălbatice vin în orașe că le prea bine și găsesc adăpost și mâncare la ele în pădure/câmp/etc.

    00
  3. Scoatem ciuperci si fructe de padure cu tirul.
    Adica fix de ce are nevoie ursul ala disperat de-ti intra in cabana sa vada ce ai in frigider.

    00
  4. Propun reîmpădurirea și anihilarea tuturor intențiilor de defrișare dar mai ales exterminarea oamenilor cu tot tu interesele lor capitaliste meschine ce nu deservesc altceva decât interesul personal !!! NORMAL că animalele vin în curțile oamenilor, nici să nu se aștepte la altceva, dacă vor să facă ceva bun să respecte regula de mai sus și nu să se gândească la exterminarea animalelor, animalele astea au un suflet, nu ca noi ăștia care nenorocit ecosistemul !

    00
  5. Plm, dacă ar găsi mâncare în pădure, și-ar vedea de treabă și nu ar mai trebui să ne gândim cum îi ținem departe. Doar zic și eu…

    00
  6. Pana nu moare de urs cineva in plina strada in Brasov nu o sa se dea nici o lege, nu se intampla nimic. La fel a fost si cu cainii din Bucuresti, a trebuit sa moara copil ca sa se sesizeze parlamentul/guvernul si sa dea o lege clara. Ce e enervant e ca inca sunt tampiti care nu fac diferenta intre intre un animal domesticit si salbatic si daca animalul il ignora e cumva prietenos. Nu e, stati in plm deoparte. https://youtu.be/pMDtibc13fc?t=87

    00
  7. Da caprioara poate sa vina cu nu ne suparam!

    00
  8. Astea-s ganduri de romania. In tarile cu apa calda, oamenii s-ar uita la problema dintr-un unghi mai larg. De ce nu este de mancare pentru urs? De ce construim atat de aproape de urs? De ce mediul nu ii asigura ursului traiul?

    Poate problema e mai mare… defrisari, poluare, alea alea. Nu se rezolva cu o poarta de fier!

    00
  9. ai fost ca un vânător în articolul ăsta. trei focuri.

    00
  10. Să trăiești în Brașov și să nu pui link afiliat la spray-urile pentru urși pe blog e păcat. Poate cineva de la cabană, poate un cioban sau oricine e vecin cu urșii te citește și își ia unul.
    https://www.youtube.com/watch?v=nU5cMZymSr0

    00
  11. iar faci reclama la Dedeman?

    00
  12. „căprioarele dau iama prin ” cluburi .

    00
  13. Dar nu mai bineoprim defdrișările și lăsăm sălbăticiunile să trăiască în sălbăticie?

    00
  14. De acord cu prima parte, mai deschidem ochii pe strada, mai ridicam nasul din telefoane, mai scoatem castile din urechi :)

    Cu restul, mai bine cautam solutii sa indepartam cauza, nu sa combatem efectul.
    Cred ca o investitie mica in ceva hrana asezata mai departe de localitate si o indepartare a animalelor adanc in padure cu harmalaie, surle si trambite ar mai rezolva temporar (pe termen scurt).

    Pe termen lung, o strategie de intretinere a fondului de fauna si flora facuta responsabil ar fi solutia. Plus aplicarea conform legii nu conform nevoilor personale de spaga.

    00
  15. Propun ca toate animalele astea salbatice sa fie duse in parlament ca sa se imprieteneasca cu cei de acolo!

    00
    • Cea mai bună idee de pînă acum. Eventual trezite din hibernare sau cu puii aferenți. Ar fi o situație de tip win-win. Și animalele sătule pentru un timp și o clasă politică schimbată. – Acesta este o glumă

      00
  16. Trista poza ai pus, plm :(

    00
  17. Vară fierbinte și secetoasă, nu s-a prea făcut mare lucru prin păduri. Concurență mare la zmeură și ciuperci. Logic, urșii și mistretii fac foamea. Poate vor să bage mai mult la jgheab decât de obicei, presimțind o iarnă grea.
    Oricum, venitul ursilor în orașe și sate, ziua (ursul e de regulă un animal timid) e un semn ca echilibrul natural este dat peste cap.
    Atunci, de ce nu se pun hrănitori prin pădure? Sau băgat mai mult haleu în ele dacă nu ajunge?

    00
  18. Nu trebuie nici o lege. Lasa sa vina ursul la cabana cat e nevoie, pana se invata ala sa nu mai construiasca unde-l taie capul sau sa mai taie tot ce prinde prin padure. Distrugi casa lui mos Martin, atunci hraneste-l. Nu de alta, dar mos Martini mai sunt cateva zeci, pesedisti pusi pe furat tot ce prind sunt milioane (judecand dupa Tudose)

    00
  19. Dati ma jos toate padurile, puneti mocheta verde sa arate frumos, da-le-n plm de animale, ca nu folosesc la nimic.

    00
  20. Romania are angajati care sa asigure mancare animalelor salbatice ca sa nu plece din zona lor. Imi amintesc ca la bunici era o padure si iarna caprioarele primeau fan, mistretii cereleale asa ca nu erau nevoite sa ajunga pe la curtile oamenilor, dar banuiesc ca acum fanul si cerealele nu mai ajung la animalele salbatice.

    00
  21. Pai e greu sa iti faci treaba cand sunt atatea shouri faine la televizor; basca , mai si cald in casa, si nu te fugareste nici ursul prin padure.

    00
  22. România nu are angajați să hrănească animalele sălbatice. Hrana animalelor este asigurată de administratorii de fond cinegetic care sunt asociații private, numai în rezervații sunt asigurate de stat. Problema este că administratorii nu pot susține un număr atât de mare de urși din motive bine cunoscute (Green peace, protectia carnivorelor mari, etc).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube