Am scos regulamentar tomberonul și se făcuse ora 3pm și tot nu îl ridicaseră, când de obicei făceau asta la ora 7-8. Atât de mult gunoi au aruncat românii după revelion. M-am uitat și când au venit după reciclabile, slăbuță mișcarea la mine pe stradă, ori n-au sortat, ori n-au consumat.
La noi a fost lejer. Am băut un Mangin 5 adulți și un Roby Bubble doi copii. Și am zis să nu bem bere, să fie ceva special, am dat-o pe vinuri și tării. Am băut o sticlă de Ardmore, care e un whisky special și aromat, un pic de Drambuie (mai mult eu), niște pălincă de casă (mai mult ei) și fetele au dat-o pe vin roșu și apă.
La început fetele s-au agitat că li se părea masa cam goală, dar ulterior s-au mai liniștit când a văzut că băgăm în noi ca sparții.
La final au rămas din toate, și de băut și de mâncat, deși în perioada asta s-au mai liniștit și curierii, și comenzile de pe eMAG vin rapid dacă vreți să faceți completări sau ați rămas pe uscat.
Pro tip: strugurii și șampania nu se amestecă.
(articol sponsorizat)
Aperol si Beluga… pana am dat la rate
beluga la farfurie sau la găleată?
la cornet, that’s the proper way :))
…la furtun…cine dracu’ stă să care găleți?
Talisker Select Reserve Game Of Thrones, mai bun ca Talisker 10 ani, mai putin afumat.
Bourbon Bulleit și Cardhu 12 ani
Ce vrea sa zica „pro tip” ala?
ca a avut un 1 ianuarie maron
Am inceput cu 2 pahare de Aperol spritz si am continuat cu alte cateva cuba libre ( cu Captain Morgan spiced ). Nu sunt un fin cunoscator si calitate pret mi se pare ok, mai ales ca beau destul de rar.
2 beri si un diplomatico.
vin de Ciumbrud seara, zeama de varza(moare) dimineata
Horinca, visinata si vin din producția pensiunii unde am petrecut revelionul.
Chattanooga Whiskey. Cam tare 45.5% alc/vol
Găsești de cumpărat in România?
Io am tinut-o pe Hakkinen ca plebeii. De multi ani daca ma apuc de ceva nu mai schimb macazu’.
S-a mai scumpit bautura sau mi se pare mie ?
bea mai puțin
Exista si varianta cu „mananca mai putin”
Tuica de electrozi.
De pufoaica
Doua pahare de spumant fără alcool cu soția, apoi doua paharele de Lagavulin 16 singur cu gândurile mele care aparent nu’s atât de multe și apoi somn de voie și de nevoie ca la 5 dimineață se trezește odrasla.
Nimic. Am uitat sa cumpar bautura. Nu-mi amintesc cand am baut ultima oara, anul trecut prin toamna, cred.
Ți-am urmat sfatul și nu m-am zgârcit la șampanie – Veuve Cliquot Brut. Excelentă achiziție, mai ales ca doamna a considerat-o prea dură pentru papilele ei și a băut doar un pahar.
Peștele a fost asezonat cu un Chablis care nu m-a dat pe spate, am băut vinuri albe românești mult mai bune. Piesa de rezistență a serii a fost un Glendronach de 18 ani, sticlă rară ce nu se mai găsește prin magazine de ceva timp.
Niste rom Plantation 20YO, niste whiskey Monkey Shoulder, ceva vin de prin Germania, apa paie si bataie ca nu e nimic special de Revelion.
bere Duvel de unul singur.
Ce?! s-a terminat Revelionu ?!
S-a terminat doar prima zi.
Vin alb sec, Caol Ila 12 si niste shoturi de Patron – in ordinea asta, sa nu fie probleme a doua zi
meama, n-am mai baut Patron de cand eram mic
comment from Vaslui:
” da’ șini dracu îșî măi aduși aminti!?”
Daca nu bei, lasa stecla ceia pe masa si mergi mata sanatos
Am baut lejer, un 1 bidon de Noroc 3L.
2 paharele de tuica 35 yo, vin alb sec de la Castel Mimi – o sticla, una de Feteasca Regala de la Folklore, am continuat cu Individo Saperavi de la Chateau Vartely si la final un Plantation xo (20 yo). Am fost om a doua zi, ba chiar au mers doua șprițuri cu Aligote vol. II de la Sarica Niculitel.
E prima lecție din manualul bețivului: dacă vrei să fii om a doua zi, nu bea mizerii.
Ce de patrioți pe aici…
Merlot de Ostrov, o Zarea și vișinată de casă. Și niște Csiki Sor neagră pentru rehidratare bilingvă.
niste lichior crema cu caramel sarat, bere Salitos, sampanie (spumant) de la Zarea – ceva Gold (avea foite de aur comestibil in ea), doar ca sa pot spune a doua zi ca ma c*a aur… :))
*scuze – c*c.
Salutare… curierii de la emag in cluj sunt foarte speciali si tin telefonul inchis si te sun cand vor ei si o tipa de call center a zis ca asta e politica companiei… sau daca esti vedeta curierii se comporfa altfel
la Cluji sunteti speciali, bani mai multi, de acolo se da ora exacta. ne vedem la ora doi. nu-i de ce.
Abia astept sa devina acceptabil social sa nu se mai bea sampanie de Revelion. In alta ordine de idei, am facut Reve la cumnati (el s-a lasat de baut si imi e tarsa sa beau ca de obicei), asa ca am baut doar o jumatate de pahar de vin la inceputul serii si atat si la sfarsit am plecat cu masina acasa. Acasa am baut 50 de whisky si m-am culcat.
Pouilly Fuisse si Cote de Beaune
2 x Vin Rose Cervus Cepturum, Demisec, 0,75l
Vin de țară și țuică fiartă. La 12 șampanie, dar habar nu am de care.
Dacă mă iau după comentariile de aici par foarte sărac.
:))
Strugurii se impaca cu sampania intr-un singur fel: folosesti boabe de strugure congelate in loc de cuburi de gheata, daca vrei spumantul mai rece.
Altfel, un gin si somn de voie!
Salutare. Toate gamele de vinuri, alb ( (Gravonia rioja alb), șampanie ((brut Charles Heidsieck), roșu (Benito Ferrara taurasi) și vin desert ( muscat de beaumes, Rhone). Continui cu vinul, mă ține în priză.
jack daniels single barel de 50. miashpl
stins cu niste Alexander (bere acra) si niste bere afumata din zona.
detalii despre beri?
https://rodenbachalexander.be/en/
acra. destul de ciudata la inceput, dar dupa merge
https://www.systembolaget.se/produkt/ol/helsinge-8882001/
afumata. Imi place mult.
multam, animaloo, bafta la suedej
Sampanie la miezul noptii.
Kombucha cu suc de ghimbir adaugat.
Beau alcool foarte rar, si si atunci, foarte putin.
Nu sunt vegan.
Pentru mine a foat o zi normala: 5 Guinness, 500 de stolichnaya + ceva Șampanie și vreo doua Martini
Cum dracu tin unii minte ce au baut acu aproape 3 sapt eu nu-mi dau seama.
„2 paharele de tuica 35 yo, vin alb sec de la Castel Mimi – o sticla, una de Feteasca Regala de la Folklore, am continuat cu Individo Saperavi de la Chateau Vartely si la final un Plantation xo (20 yo). Am fost om a doua zi, ba chiar au mers doua șprițuri cu Aligote vol. II de la Sarica Niculitel.”
___________________________________________
Salutare. Toate gamele de vinuri, alb ( (Gravonia rioja alb), șampanie ((brut Charles Heidsieck), roșu (Benito Ferrara taurasi) și vin desert ( muscat de beaumes, Rhone). Continui cu vinul, mă ține în priză.
Voi le scrieti undeva ca sa va uitati a doua zi sau cum?
Eu stiu ca am baut sampanie si vin dar sa mor daca-mi aduc aminte cate pahare si ce tip de licoare
Atunci cand comentezi la zoso pe blog trebuie sa ai minim 5000 euro venit lunar. Cei care nu au, baga bauturi cu nume scumpe ca sa para ca sunt din aceeasi gasca.
Ca sa raspund la intrebarea din articol, ceva vin, o tarie cu gust de portocala, sampania de la ora 12. posibil si ceva bere, dar dracu mai tine minte dupa 17-18 zile…
@Bruta, @Rammstein, simplu, când ești pasionat de vinuri. Și nu, nu trebuie nu știu ce venit lunar.
@Bruta
De obicei nu ma mucific si tin minte ce/ cat beau. Nu consum zilnic si intotdeauna stiu ce bautura am in casa. In afara de tuica veche, produsa de socru si romul pe care l-am consumat toata vara restul bauturilor erau in faza de testare – abia le comandasem de pe Finestore si am zis sa le incerc in ultima zi din an. Si am inceput sa le degust dupa ora 17, ca pana atunci am lucrat. Scopul a fost intotdeauna sa raman in picioare pana la finalul petrecerii nu sa-mi rup capatana din prima. Si intotdeauna ma hidratez. Cu apa. Mai putin cand beau bere.
Pufoaica, toata noaptea.
Roby Bubble ftw!
„Ce ați băut de și după revelion?”
= Nimic special, a fost primul an în care aproape am tratat perioada ca pe o serie de zile obișnuite. A fost foarte reconfortant.
MOET & CHANDON BRUT(prima data cand am baut si a fost fainut) si un rose de la Budureasca.
A fost prima oara cand am baut Diplomatico. Aproximativ 1 sticla cu Pepsi. Si-a facut treaba bine. N-am avut nimic a doua zi.
Niste palinca și un Moet Ice. Not bad
Articolul asta e ca alea despre salarii pe blog aici (3000+ euro majoritatea) . Apoi cand le zice unu într-un articol ca a dat 16 lei pe o sticla de apa plata pe undeva, se dezlănțuie iadul 😂
Eu nu as zice ce am băut, ci „de cât”, ca să ma bag bățul prin gard 😂
Jose Cuervo
Sarmale, răcituri și vin de casă.
Am descoperit vinurile de la cramele Ceptura, cele de peste 30 de lei sunt chiar bune (feteasca neagra – sec) si niste rom cu cola (Plantation Original Dark e foarte bun, dar si Havana Club 7YO)..mai era vinul ala Reveria de la Strunga.
Soția niște Veuve du Vernay roze, eu niște Ararat de 6 ani și niște Glenlivet 12yo (le recomand pe ambele).
În speranța că ajunge la cine trebuie, poate cei de la Finestore ar putea face butoanele de ”Adauga in coș” de altă culoare pentru produsele indisponibile. Gen roșu. Zîmbăriciul ala trist nu sare în ochi prea bine.
Freemont B-Bomb 2020, pastrata speciala. Dar nu a fost de 5/5 cum speram.