De ce nu se fac bani din știri online

Pentru că sunt prea multe site-uri de știri. Scurt și real, nu?

Cum s-a ajuns însă la atât de multe site-uri de știri? Ei bine, aici povestea e un pic mai delicată. Sunt două cauze/motive/explicații:

E ușor să faci știri

Nu glumesc. Te duci prin oraș, pozezi un accident, vezi niște curve, scrii de înghesuială, de lispa căldurii, de semafoarele care nu funcționează. Sau te duci la partide, ba chiar nici nu te deplasezi, și îi suni.

Sau te uiți la televizor la talk-show-uri și scrii de acolo. Gigel a declarat, Maricel a spus, Ionel a acuzat. Bang, știri.

Românii nu se pot asocia

Teoretic, în loc de 12 site-uri per oraș mai răsărit, 3 erau de ajuns, iar uneori și trei sunt prea multe. Trei patru oameni per site ar putea acoperi orașul destul de bine.

Numai că la noi fiecare are o idee puțin diferită de cel de lângă el, așa că își face el site-ul lui, să fie el patron, să ia el toți banii. Și de cele mai multe ori nu sunt bani, pentru că site-urile nu au trafic, pentru că nu acoperă orașul bine și nu se dedică proiectului total, pentru că nu sunt bani. Așa că, în loc să facă bani împreună, mor de foame separat.


Rezultatul îl vedeți: site-uri șchioape, cu știri puține, cu design din 2005, fără o identitate sau un nume, care subzistă pentru că proprietarul are un loc de muncă.

fun-coada-moaste

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. As zice pentru ca nu exista site-uri de stiri. Exista articole de opinie (editoriale, bloguri, etc) pe care le citesti si apoi te documentezi in alta parte + articole de tabloid (marca EVZ) pe care le citesti ca sa te distrezi si sa-ti exersezi abilitatea de a gasi greseli gramaticale. Daca vrei stiri, iei ideea si cauti pe site-uri din strainezia unde mai exista informare.

    00
  2. Nu asta-i capitalismul? Nu trebuie sa decida concurenta? Cu timpul se vor cerne…

    00
  3. Eu banuiesc ca isi gasesc un sponsor local, de obicei un partid, care incearca sa influenteze opinia publica.

    00
  4. Nu se fac bani pentru ca majoritatea site-urilor sunt proaste. La ora actuala eu cunosc un singur site bun, care banuiesc ca este destul de profitabil – Reporter Virtual.

    00
    • Ăla care în 2015 nu a auzit de varianta de mobil și se încarcă ca ochiul mortului!?

      00
    • Sincer nu l-am testat pe mobil. Pe PC merge relativ ok, iar continutul este de cele mai multe ori foarte bun. In plus apreciez faptul ca nu folosesc titluri „senzationale”, chestie de care au inceput sa abuzeze inclusiv ziarele „cu nume”.

      00
  5. ce s-a mai intamplat cu prinbrasov.com, se scrie o data pe luna si jumatate din stiri sunt hater-eli?

    00
  6. Sau subzista pentru ca proprietarul mai santajeaza 3-4 firme cu reclama negativa.

    00
    • Cu 80 unici pe saptamina sau cu 200 de exemplare tiparite nu poti sa santajezi decit pe cei foarte prosti.

      00
    • Cu cifre si statistici smenuite online prin diverse metode e mai usor de santajat.

      00
    • Cine a zis ca il santajezi ca publici informatiile in cele 200 de exemplare? Il dai la un ziar de mare audienta daca nu cumpara publicitate la cele 200 de exemplare in suma de X $. Si uite asa santajul era complet legal.

      00
  7. la nivel local, avem așa: reporteri agramați, aceeași știre copiată de pe fluxuri sau din comunicatele poliției, pompierilor, etc., aceleași pișcotăreli la care, de multe ori, nici nu se duc, spirit critic alterat (critică piețari și taximetriști care nu dau bon, ignoră măgării făcute de autorități), își fură știrile între ei, fură de pe site-urile centrale, se mai înfoaie unul la altul. de multe ori, fițuica aparține cîte unui interlopuț sau politician pentru micile lui războaie locale.

    00
  8. Câtă vreme a fi reporter nu mai include plimbările zilnice pe teren, ci Facebook, Twitter și bârfotecă, toate știrile vor fi la fel. Incomplete, prost scrise, nedocumentate.

    Dacă mă interesează cu adevărat o știre, o verific de cinci ori înainte s-o cred. Internetul e o lume mârșavă :D

    00
  9. La mine în sat, la ceva peste 50k locuitori, sunt vreo 10 siteuri de ştiri locale. Poate şi mai multe, naiba le urmăreşte. Unul are contor şi afişează câteva vizualizări/articol. Altul cu contor afişează câteva mii de vizualizări/articol deşi este aproape imposibil de găsit cu Google. Cu siguranţă primul e apropiat de realitate, pentru că nu ai ce citi pe ele. Bârfe şi alte nimicuri, selectate cu grijă să nu supere pe nimeni. Sau minciuni ordinare. Cum a fost astă vară, când un tânăr a murit electrocutat în apă la un strand din judeţ. Medicul legist după autopsie a stabilit cauza morţii fiind electrocutarea. O hazna din asta online locală susţinea sus şi tare că nici vorbă de electrocutare, tânărul a murit că avea el probleme preexistente, că aşa spune patronul ştrandului.

    Bani fac cu toţii, chiar mulţi. Unii foarte mulţi. Pentru că fluxul de bani n-are nici o legătură că numărul de cititori. Administraţia locală este imensă şi sunt destui care plătesc pentru o limbă catifelată.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile