Avem nevoie de camere video în cancelarie

Vreți să vedeți ceva amuzant? Mergeți într-o școală oarecare și așteptați să se sune de intrare. Da, aceia care rămân impasibili cu treabă în cancelarie sunt, de prea multe ori, profesori care ar trebui să fie la oră. Sunt plătiți să fie la oră.

Dar, undeva pe drum, în cariera lor didactică, au decis că nu trebuie să meargă chiar la fiecare oră, că elevilor oricum nu le pasă și oricum nu învață nimic și oricum pleacă din țară și oricum ajung zidari sau bloggeri.

Nu ați auzit-o pe asta prea des când cer salarii mai mari sau respect, nu? De fapt, nu ați auzit-o deloc, că nu se face să îți torni colegii că nu au chef de muncă și că ar trebui dați afară și aduși profesori care chiar vor să muncească.

 

fun-truth

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. Uhm..sau sunt profesori care au venit mai devreme sau stau mai târziu și au de încheiat niște medii,
    de făcut planul de lecție pentru săptămâna următoare sau pentru altă clasă,
    de raportat diverse situații către Minister,
    de făcut caracterizările copiilor,
    de făcut o grămadă de hârtii pentru ca mințile înguste de mai sus le cer sa scrie de mână în 2019, etc etc

    00
    • tot ce ai enumerat se fac inafara orelor de clasa, de aceea nu sunt normati la 8 ore ca si muritorii de rand, nu? sa pregateasca orele si alte necesitati

      00
    • Din ce stiu, fiecare profesor din liceul meu avea o zi pe saptamana cand nu avea ore. Probabil pentru activitati aditionale.

      10
    • Daca sunt in afara orelor de clasa, unde ar trebui sa lucreze? Pe scari sau afara pe o banca ?
      Stau in cancelarie, unde mai pot discuta cu 1-2 profesori.

      00
    • Sau au orar nasol făcut, cu goluri.

      00
    • Arată-mi o prevedere care-ți impune completarea unor situații „de mână”. Programul de lucru, în mod normal, e de 8 ore pe zi. Nu 4, nu 5, ci 8, ei așa au contractul de muncă, cum îl am și eu, cum probabil că îl ai și tu. Adică, un profesor, ar putea avea avea timp să se ocupe de predat în prima parte a zilei, iar de treburile birocratice în a doua. Dar cine-i cu geanta pe umăr când are ultima oră la 12?

      00
  2. Caz real: un prieten care a instalat camere video prin cateva licee si scoli, primeste mereu reclamatii si dupa maxim 1 saptamana se duce sa opreasca camerele din cancelarie, de prin unele clase. Sa ramana online doar cele de pe holuri, intrari / iesiri, curtea scolii etc.

    00
  3. Programul unui profesor poate să conțină anumite „ferestre”. Spre exemplu are ore de la 8-10 iar apoi programul continua de la 11, sau pot să aibă mai multe ore într-o zi și să aibă o zi libera în cursul saptamanii. Aceste lucruri apar deoarece nu toate clasele au o anumita materie. Profesorul își alege sau la începutul anului școlar un număr de ore și este platit în funcție de acestea, nu este platit după zilele lucrate. Dacă ar avea ora și nu s-ar duce la clasa ar fi haos în acea clasa, elevii ar face zgomot iar directorul ar afla imediat, nu se riscă să facă astfel de lucruri. Bine, orice pădure are și uscăciuni. Iar referitor la salarii, mama mea este profesor de peste 30 de ani, specializare inginer electrotehnic cu un salariu de 2800 de ron, ți se pare un salariu corect?

    00
    • Și ai aflat cum a fost forțată să nu își schimbe locul de muncă?

      00
    • Nu e corect.
      Meditatii dă?

      00
    • Mihai, daca nu are gradul II sau I, ci doar definitivatul, si nu are nici dirigentie, care e 10% in plus, cam asta e salariul. Altfel, ceva nu e corect acolo, la vechimea dansei.

      00
    • Inginer electrotehnic, ce anume preda? Ca pe vremea mea existau astfel de ingineri care predau discipline din astea speciale, pe profilul liceului, in acele saptamani de practica tehnologica. La mine a fost chiar acest profil electrotehnic, aveam chestii din electrica de putere si electronica, cu manuale speciale, foarte bune. Mai exista asa ceva? Pai la specializarea asta nu o tine nimeni in invatamant cu forta. Ca inginer poate castiga de maine 5-6 mii, daca nu s-a limitat profesional. Nu dau cu piatra, intreb.

      Stiu ce inseamna sa fii profesor, parintii mei amandoi au fost profesori, acum pensionari. Au progresat profesional pana la un punct, pana pe la 40 de ani, apoi au regresat, normal de altfel, cand lucrezi intr-un sistem inchis si obtuz, ce nu-ti cere sa inveti chestii noi. Cred ca in afara de predat, dupa varsta de 40 de ani nu puteau/nu doreau/nu erau dispusi a face nimic altceva, nu exista pentru ei piata muncii. Taica-miu a predat romana si franceza, i-am propus sa faca traduceri dupa ’90, nu stiu, orice, existau documentare pe Discovery Ch in franceza, putea face meditatii, traduceri de carti. As, pai cum sa fac eu asta, cine, cum, unde? Pentru el alea 4-5 ore de predat erau foarte obositoare, plm, eu dupa 10 ore de munca similara cu a lui fac bricolaj acasa, schimb un robinet, plantez o floare sau un pom, vopsesc gardul, fac ceva fizic si nu ca vreau neaparat, ci ca trebuie facute. Eventual dau o tura cu bicla daca ma simt cu ceva energie ramasa. Tata nu batea un cui in gard dupa ce venea de la ore, era profesor.

      Adica ce sa ne mai invartim dupa deget, sistemul asta decrepit de invatamant ii invata lenesi pe toti din sistem. Li se pare ca alea 4-5 ore zilnic sunt echivalente ca efort mental cu 8-10 ore ale unui corporatist, care zilnic are bucata lui de munca de facut, sedinte cu colegii, sedinte cu colegii straini pe alt fus orar in limbi straine, iar treaba, iar nervi, luat copilul de la scoala, facut cumparaturi. Eventual o alta sedinta cand ajunge acasa la 18:00, ca atunci ajung la munca americanii si canadienii de la sediul central. De multe ori am impresia ca parintii mei cred ca eu mint in legatura cu ce fac si volumul de munca pe care-l ating, pentru ca ei nu au avut niciodata ocazia sa vada un mediu de lucru corporatist si sa inteleaga ce si cat fac oamenii aia. Trec totul prin prisma activitatii lor de dinainte de pensioanre de MAXIM 5 ore zilnic, din care, daca nu ai chef, poti face doar 3-4, ca te duci pe si un sfert la clasa, te uiti pe catalog pana la jumate si asculti doi elevi pana la fara un sfert si a trecut ora, care de fapt are 50 minute.

      Off topic, dar cumva on topic.
      De la inceputul scolii iau cu mine dimineata, catre oras, copilul unui vecin, pustan de liceu, parintii lui pleaca la 6 de acasa, iar el trebuie sa ajunga la 8 la scoala si nu au acelasi traseu. In alea 30 de minute discut cu el chestii, la intamplare, abordez un subiect si vad daca e interesat. Si-l dezvolt, ii dau link-uri sa citeasca si el, fac un fel de dirigentie cu el pe drum. Va ziceam pe aici ca acu doua saptamani i-am conectat la internet automatizarea portii si era totusi curios cum am facut-o. Dupa vreo saptamana de mers impreuna in fiecare dimineata mi-a zis ca-i plac discutiile cu mine, ca afla multe chestii pe care altfel nu are de unde sa le afle, ca pe net nu gaseste forumuri din astea. Bine, e lenes, nu vrea sa faca mai nimic, dar macar i-am trezit interesul pentru a sti chestii, il intriga faptul ca pot aborda o gramada de subiecte, ca sunt enciclopedic. Cam asta ar trebui sa faca profesorii la clasa, sa trezeasca interesul copiilor pentru chestii, interes care exista pentru o anumita perioada, dupa care dispare si nu mai revine.

      00
    • @Mihai, nu o opreste nimeni pe mama ta sa dea examen pentru un grad superior.
      Asa, pentru aproximativ 4 ore de munca pe zi si avand doar definitivatul (probabil), 2800 lei mi se pare un salariu corect.

      00
    • finch, și eu am bricolat prin casă 2 săptămâni vara asta, în timp ce trăgeam dungi cu trafaletele pe perete, ascultam fundația lui asimov în teatru radiofonic, a fost mult mai relaxant decât să fac o trupă de adulți să înțeleagă chestii în pseudocod, la copii nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi – nu mă ține fizicul și sunt femeie, altfel aș fi făcut demult montaje de robinete și parchet, zugrăveli, sau alte chestii utile pe la casa omului, pe bani, bineînțeles; la finalul lunii și al vieții aș fi câștigat mai mult decât un profesor și nici nu mi-aș fi bătut capul cu moduri de transmitere a informației în 7 feluri, ca să înțeleagă oricine cu oricâte sinapse lipsă sau disfuncționale

      00
    • @pizzi
      Munca de profesor nu presupune sa-ti omori neuronii pentru a-i convinge ca ai dreptate pe cei cu neuroni lipsa. Daca ai metoda de lucru si transmitere informatie care sa captiveze elevul, sa-i trezeasca foame de cunoastere si curiozitatea, treaba e ca si facuta. Nu-i poti baga cu forta in cap informatia si nici nu trebuie macar sa te gandesti la asa ceva. Cine spune ca a fi profesor e foarte greu, ca te omoara cu nervii o clasa de 20-30 de copii nebuni, inseamna ca preda ca in 1975, cand scoala era puscarie, iar profesorul era gardian sef. Disciplina e simpla, cei care perturba ora sunt dati afara din clasa, dusi la director si notati absenti, cu stiinta directorului. La cateva absente din astea se pune problema exmatricularii si ia sa vezi ce cuminti sunt zmeii si zmeoaicele pulii. Macar sa stea linistiti in banca. Faci ora cu cei interesati si scoti cativa buni. Iar daca exista camere video, treaba e rezolvata de la sine.

      00
    • finch, dear, m-ai făcut să râd cu lacrimi, mersi :D dacă ai fi profesor particular și-ai veni cu astfel de texte și idei și metode despre cum se transmite informația, ai muri de foame în maxim 1 lună; pentru uzul tău pe viitor, la stat directorii te pișă-n freză dacă tu ca profesor te duci la el să-i spui că elevul X face ca toate speciile la oră, nu numai că n-are ce să-i facă directorul elevului, dar te mai ia și la ștangă tot inspectoratul

      01
    • 1. Sotia mea e profesoara, 8 ani vechime, fara grade (gradul II e in curs) si castiga un pic mai mult decat acesti 2800 net. Nu pot decat sa presupun ca mama ta nu are gradele luate? Dureaza si necesita efort, dar… muncesti la fel pe bani mai multi.

      2. Eu sunt inginer la privat intr-un oras relativ mic, castig lejer mai bine decat sotia, cu 13 ani experienta. Evident ca se poate si mai bine, iar intr-un oras romanesc cu >100.000 locuitori cu ceva industrie se poate sigur mult mai bine. Desigur, trebuie sa stii limbi straine, sa dai bine la interviu, CV la zi, poate schimbi jobul la cativa ani daca e nevoie, inveti ceva nou frecvent, sedinte, nervi, rapoarte, timp liber mai putin etc. Intr-un astfel de context ii sta bine unui inginer. Daca maine nu mai am job, am cateva industrii diferite unde as putea lucra. Profesorii in general nu pot spune acelasi lucru. Sigur exista altii mai buni ca mine, nu sunt exceptional. Doar adaptabil, asa cum cum am fost format.

      P.S. Vinerea, sotia are ore doar dupa masa si alea la post-liceala. Stie toata lumea ce inseamna asta. Eu pot doar sa visez la asa ceva.

      00
    • @Adi – sotia ta castiga atat fiindca este diriginta / are ore suplimentare / preda la tara si are spor rural de 10% / are doctorat. Una dintre aceste variante. Daca are doar definitivat, ma indoiesc ca ia 2800 net.

      @finch

      In strainatate nu ai 30 de copii intr-o clasa. Ai in jur de 15-20. Daca ai un copil cu CES, ar trebui sa ai un persoana de sprijin, ceea ce nu se respecta in tara noastra. In tarile civilizate sunt cate 2-3 persoane pentru copilul respectiv (vezi cazul Angliei).

      Pe langa asta, legea spune negru pe alb ca nu ai voie sa dai elevii afara din clasa (nu mai zic de faza cu absentul ca e penibila – citeste rofuip). Nu ai voie sa exmatriculezi elevi din invatamantul obligatoriu (pana in clasa a X-a inclusiv). Exmatricularea se aplica doar la clasele XI-XII. Nu ai voie sa ai camere video in sali de clase, ci doar pe hol. Acum cine are mentalitatea anilor ’70? :))

      00
    • * o persoana de sprijin

      00
  4. Statul degeaba nu e prin cancelarii, ci la clasă. În cancelarie te văd colegii, directorul, e complicat. Așa, la oră, bagi o bârfă, un banc, o poveste și a trecut timpul! Apoi semestrul Apoi… vine pensia. Nici nu vă închipuiți câți profesori sunt habarniști, deprofesionalizați, fără niciun interes să-si facă meseria. Pentru că nu are nimeni ce să le facă. Și pentru că sunt atât de mulți încât s-a depășit un prag critic, dacă îi dai pe toți ăștia afară se oprește tot sistemul.

    00
  5. Cam da. Uite, preferam să mi se explice frumos geografie sau istorie, decât să încerci să îmi vinzi jumătate de oră revista Atlas Magazin și să dai note mari sau na, mărire, pe baza ăstora. Apropo de frecat duda. Vii, mănânci în timpul orelor mai mult sau mai puțin subtil, mai verifici în oglinjoară starea rujuleţului post-gustare și integritatea coafurii. Asta în timp ce predai aceeași lecție de câteva ore încoace. Aceste lucruri se întâmplau acum niște ani bani, dar da, se freca buha la ore, nu musai în cancelarie.

    00
  6. Trebuie puse camere si in cancelarie, si pe holuri si in clase. E haos cati copii ameninta profesori, umilesc alti elevi. Ca sa nu mai fie discutii si sa nu mai fie tentati sa faca mizerii ar trebui filmat. Stiu ca e de porc dar in ziua de azi respectul e zero si nu ai alta solutie.

    00
    • Si eu sunt de acord cu camere de filmat in toate institutiile publice, inclusiv in scoli si in clase.
      Daca sunt profesori care nu sunt de acord sa fie filmati in timp ce predau, atunci nu mai au dreptul sa se planga de faptul ca elevii se poarte necuviincios.

      00
  7. In ultimii 5 ani s-au pompat foarte multi bani in sistemul de invatamant. Mai precis s-au marit salariile cadrelor didactice insa cam atat. E ca si cum ai da unor cersetori bani si te astepti ca De maine sa fie membri activi ai societatii. Profesorii si doctorii erau cei mai vocali cand isi cereau drepturile. Avem salarii mici si meritam mai mult. Acuma au salarii si venituri mult peste media privatilor , insa profesionalism pula. Scoala e pepiniera de sclavi prosti la toate nivele.

    00
    • I’m with you on this one. Buna comparatia cu cersetorii. Cea mai proasta solutie pentru a rezolva o problema sistemica e sa arunci cu bani in oameni inainte de a cere o schimbare. Chestia asta e ca o roata cu clichet, ca la ceasuri, merge doar intr-un sens, inapoi nu e posibil fara sa se rupa mecanismul. Odata marit venitul, ala e considerat meritat, nu mai poate fi redus. Dar nu ai cerut nici ceva in schimb, adica eventual performanta.

      Ce nu inteleg cadrele didactice la noi e faptul ca peste tot in lume profesorii pana la liceu inclusiv sunt in general oameni nu foarte performanti intelectual, ci la o treapta peste mediocritate, dar suficient de profesionisti ca sa predea disciplinele corespunzator, iar elevii sa ramana cu ceva educatie. Job-ul este relativ sigur, beneficii corespunzatoare (asigurare medicala), timpul de munca scurt, venitul suficient pentru un trai decent. Orice profesor are posibilitatea sa castige suplimentar, pentru ca are si timp disponibil. Normal ca pentru 4 ore nu e posibil si nici fezabil economic sa castigi ca pentru 8-10 ore in privat, iar oamenii stiu asta. Dar pentru venitul ala orar peste al restului economiei ei ofera performanta ceruta de sistem. Treapta urmatoare este cea academica, profesorii capabili intelectual acolo sunt. Aia fac cercetare, scot viitori premiati Nobel, formeaza oamenii care trag omenirea catre viitor, iar veniturile lor sunt corespunzatoare, adica foarte mari. Volumul de munca nu e de 4 ore nenica, aia trag si 10 ore.

      00
    • Dan și finch – doi pulalai care au făcut școala degeaba! Nu va e rușine să faceți cerșetori pe o clasă socială care v-am învățat carte? Noii #rezist din ,,noua” societate, cică, progresistă!!

      00
    • Da de unde sti tu ca am facut scoala? Poate is montator de faianta sau de vaci? Ete pula

      00
  8. Mama a fost invatator 45 de ani. Mereu au fost asemenea exemple de invatatori/profesori. Din pacate in ultimii ani s-au inmultit. Multi sunt in invatamant fara vocatie, doar pt ca aici au gasit un job.

    00
  9. Postarea asta se bazeaza probabil pe 2-3 cazuri izolate. In restul scolilor directorul se plimba neanuntat prin clase, sa verifice daca se fac orele. Daca cineva lipseste neanuntat si nejustificat, a doua oara isi cauta de munca.
    In rest, legende, si cazuri izolate.

    00
    • am ras

      00
    • Nu e adevarat. Din pacate, procentul e foarte mare, cam 30% din randul profesorilor intarzie la ora mai mult de 10 minute.

      00
    • @ifcosmin – zoso a scris despre cei care nu se duc la ore, nu cei care intarzie.
      Pentru tine, si pentru loazele care nu inteleg cum functioneaza o scoala, aflati ca profesorii au mult mai multe indatoriri decat sa faca orele:
      – comisii de BAC
      – pregatire obligatorie si gratuita pentru cei care pica la BAC
      – olimpiade – pregatire elevi
      – olimpiade – comisia de supraveghere
      – rapoarte, situatii
      – facut orarul
      – inspectii
      – de serviciu pe scoala, in afara orelor de program
      – documentatie pentru cazuri sociale
      – scoala altfel
      – membri si responsabili in zeci de comisii
      – achizitii material didactic din propriul buzunar – da, ba… nu doar pentru elevi scoala e „gratuita” ci si pentru profesori.
      – activitati extracuriculare obligatorii
      – consultatii cu parintii
      – sedinte cu parintii (daca e si diriginte)
      – fise psihopedagogice
      – procese verbale

      Asa ca toti astia care ati comentat aiurea mai sus, de la primul pana la ultimul, inainte sa va c.cati pe voi, documentati-va.
      Ati gasit si voi pe cineva mai slab, care nu retaliaza, si ati sarit ca hienele.

      00
    • @Leo – inteleg ca esti un frustrat, insa lasa-ne. Fac parte din sistem si stiu ce se petrece in cancelarie / pe hol / sali foarte bine.

      – profi care intarzie 10-20-30 de minute la ora
      – profi care nu vin la prima ora
      – profi care nu stau la ultima ora
      – profi care invoiesc elevi in nestire
      – profi care nu isi completeaza condica (aici trebuie sa verifice directorul zilnic si sa le taie orele. Asa ar fi normal)

      @Leo – nu manca rahat mai mult decat poti, ca-ti dezmint fiecare punct:
      – comisii de BAC . ce faci mai exact aici?! Muncesti 2 ore si gata?
      – pregatire obligatorie si gratuita pentru cei care pica la BAC. Serios? Unde e asta?! Nu e nicaieri scris. Pregatirea este obligatorie doar pentru promotia curenta, nu si pentru cei picati.
      – olimpiade – pregatire elevi – depinde de scoala, aici e meritul fiecarui profesor
      – olimpiada – comisia de supraveghere – vrei sa spui ca te duci 2-4 ore pe semestru la o supraveghere si ai facut nu stiu ce munca?
      – rapoarte, situatii. Exemple?
      – facut orarul. Toti profesorii fac orarul? Maxim 4-5 dintr-o scoala fac asta.
      – inspectii – cand? unde? la ce? Vorbim pentru grad? Dar banii sunt buni, nu?
      – de serviciu pe scoala, in afara orelor de program – daca ai 2 ore, nu te vor tine aia 8 ore pe tine in scoala. Asa ca nu minti daca stai o ora peste program
      – documentatie pentru cazuri sociale – esti diriginte, corect? Pentru ce iei bani?
      – scoala altfel – hahaha – e greu de facut activitati cu elevii?
      – membri si responsabili in zeci de comisii – da, stiu, foarte multe de suprafata
      – achizitii material didactic din propriul buzunar – da, stiu cum e, am toate manualele 5-12, de la toate editurile cumparate din propriul buzunar
      – activitati extracurriculare obligatorii – cate faci? 1-2?
      – consultatii cu parintii – si unde e problema?
      – fise psihopedagogice – fii serios, cine iti cere asta? hai sa nu exageram
      – procese verbale – e greu sa scrii procesul verbal la finalul programului cand esti de serviciu?

      Esti genul de profesor care se plange ca viata e grea, banii sunt putini, elevii prosti?

      Te rog, cauta-ti alt loc de munca. Lasa-ne.

      PS:
      – fac parte din comisii, am supravegheat in toti anii la olimpiade / concursuri / bacalaureat
      – am facut pregatire cu elevii sambata, cate 4 ore, gratuit
      – am avut inspectii
      – am avut dosarul impecabil

      Trebuie doar sa vrei. Sper sa scape sistemul de plangaciosi ca tine. :)

      00
    • Aaa, ca te-ai plans de documentatia pentru cazuri sociale – esti cumva consilier educativ?

      00
    • Ah, Leo, inca ceva, ca sa inteleaga si prostii ca tine. Intarziatul la ora cu 10-20-30 de minute e acelasi lucru cu chiulul. Ce predai tu in 20 de minute la ora?

      Cum ii faci pe elevi sa inteleaga lectia? Cum ii evaluezi?

      Ba, sincer iti spun, sunt satul de incompetenti ca tine. Nu-mi doresc salariu mai mare, fiindca din fericire, stiu sa fac si alte lucruri, spre deosebire de unii. Imi doresc doar ca acest sistem sa se bazeze pe meritocratie si sa scape naibii de profesorii idioti, care jignesc, terorizeaza elevii si iau note la titularizare sub 5.

      Sunt foarte multe cazuri cand elevii sunt mai destepti decat profesorii. Tind sa cred ca aici te incadrezi si tu.

      00
    • @ifcosmin – esti balalau rau de tot. Lucrez la corporatie, dumbo.

      Ai scris 9 randuri dar n-ai spus nimic. Mai citeste o data ce-am scris, loaza.
      Tu si toti cei care au frecta duda in scoala, iar acum dau vina pe profesori.

      Eu si altii ca mine am facut aceeasi scoala ca si voi, cu aceiasi profesori. Noi am ajuns undeva, voi va varsati frustrarile de neispraviti pe net.

      00
    • Sa-i explice cineva astuia cu ce ma mai ocup, in afara de job, ca ma confunda rau de tot cu altcineva.

      00
    • @Leo – si daca lucrezi la corporatie, ce? Te scuteste din a fi idiot? Ca asta esti.

      De unde stii tu ca am frecat duda? Ai stat langa mine? Esti un alt „parerist” prost. N-are rost sa continui discutia. Interlocutorul e cam limitat.

      00
    • PS: mai am 2 postari care asteapta aprobarea.

      00
    • știu, dar mai am de lucru în grădină.

    • @ifcosmin – hai ca m-am prins cine esti. Unul din cei multi zero barat care fac umbra pamantului degeaba. O sa aflu si cate corigentge ai avut in scoala, prostanacule.

      00
    • Mulțumesc, Leo

      Spor la cautat, mediocritate mica.

      00
  10. Am facut si eu 12 ani de scoala publica in Romania si nu am auzit niciodata, dar NICIODATA de profesori care nu mergeau la ore. Ca a intarziat 5 minute ca l-a acostat inspectoratul/vreun parinte/vreun elev care si-a spart capul, ok. Am avut si profesori-capusa, care veneau la ora si se uitau pe pereti, tipand la noi sa tacem din gura si sa „conspectam lectia”, dar era la educatie tehnologica, i.e. nu ii pasa nimanui.

    Pe lista non-problemelor de care n-ar fi rau sa ne ocupam, asta e o foarte non-problema. Hai mai degraba sa profesionalizam profesorii si sa ne asiguram ca merg la ore cu folos, nu sa ii filmam la cafea in cancelarie.

    00
  11. Este interzis sa ai camere video in cancelarie. La fel si in clase.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile