Care să perceapă o taxă, să afișeze niște reguli (nu gătiți noaptea, nu aruncați nimic în râu, nu fiți idioți, nu dați muzica tare) și să instaleze o pubelă din aia industrială pe care să o golească după ce se termină weekendul.
Cred că o taxă din asta simbolică ar ajuta. 10 lei de mașină. 50 corturi, 500 lei pe weekend. Bani destui pentru ridicat gunoiul și igienizat zona o dată la început de sezon și o dată la jumătatea lui.
Ah, și un site unde să găsesc toate locurile din țară unde am voie să pun cortul.
Am fost în weekend în Cheile Vârghișului și mă gândeam la ceva. Jumătate din drumul până acolo e asfaltat, jumătate nu. Majoritatea oamenilor lasă mașinile după ce merg un pic pe forestier și continuă drumul pe jos. Zona foarte curată și bine întreținută, grație a două pubele. Am trecut pe lângă ~50 de corturi, nu am văzut mizerie deloc. Nimic aruncat pe jos, nimic aruncat în râu.
Și video cu drumul.
Regulile alea afisate n-ar valora nici macar cat hartia pe care ar fi scrise. Ar merge melteanul si-ar plati 10 lei, dupa care ar da maneaua la maxim si si-ar arunca peturile in iarba. Ca doar pentru ce a dat el cei 10 lei daca nu ca sa stranga altii dupa el? Iar daca apar deja doi-trei din astia, baiatul de la administratia campingurilor ar face bine sa aiba numarul jandarmeriei la indemana sau sa se obisnuiasca cu muzica tare si stransul dupa melteni, ca sigur nu-l vad facand ordine de unul singur intr-o gasca de manelisti beti.
nu stiu ce sa zic…dar eu n-am ascultat multe manele in campingurile de munte.
iar cu muzica/gatitul/cantatul noaptea ….e Vali pretentios. ori nu era suficient de obosit, ori a avut numai tuica d’asta de Sud la el de n-a putut sa doarma
Muzica se auzea si sambata seara la 2507m pe Vf Omu. Oamenii se simteau bine, ce treaba aveau altii.
Omu nu mai este munte. De cand se ajunge cu nasina pana aproape de Babele…e mai circulata zona aia ca faleza din Mamaia :))
daca alegi traseu de pantofari e normal sa te intalnesti cu ei. e ca si cum ai pune cortul in Malaiesti sau Glajarie si te-ai plange ca te-a vizitat ursul
@Attilla era trecut de 21:00 , oameni urcase si corturile pana acolo. Nu era doar intr-o plimbare de 2,5ore de la Piatra Arsa la Omu.
Li s-a facut observatii si s-au dus un pic mai incolo, dar distractia continua la acelasi volum.
Dar ai dreptate ca intr-o zi de vara, gasesti pe traseul Babele – Varful Omu, oameni ca pe faleaza din Mamaia. Si cand incepe „o ploicica” de 15-20 minute, ce ii mai spala
@Attilla, ce faci cu refugiile unde sunt aruncate kilograme de gunoi? Și p-alea tot pantofarii le-au „populat”?
E la fel de periculos urcusul pe scara spre pestera Orban Balasz?
Acolo am intalnit de fiecare data o doamna care se plimba prin canion si colecteaza taxa de vizitare si acces auto/campare.
iarba verde, apa, aer curat, gratar, ce sa mai vis……pacat ca toti cei care campeaza tre’ sa se si cace
asta e usor…o parte din padure e pentru doamne… o parte pentru domni; doar sa nu le incurci
sa nu care cumva sa te gandesti la ce mananci cand cumperi legume d’alea bio crescute cu ingrasamant natural :)))
Mai ales ăia mici pe care nu ii supraveghează parintii si consuma o rola de hartie odată.
Scrie în programul de guvernare cumva să se pună taxă pe locul de grătar? Nu scrie!
Sunt eu orb sau ai uitat sa pui link-ul?
link la ce?
Ah, am crezut ca fraza „Ah, și un site unde să găsesc toate locurile din țară unde am voie să pun cortul.” ar trebui sa contina un link, ca si cum site-ul ar exista deja. Acum am inteles ca face parte din fantezie
Numai alta administratie? Avem nevoie de alta tara, ca pe asta am futut-o rau de tot
Avem Ministerul Mediului, Ministerul Apelor si Padurilor, de ce nu inca o Administratie?
Ca sa fie cat mai neclar cine ce face ce si sa nu se faca nimic pentru ca „ailalti”.
creeeăm locuri de muncă bos!!!111
ce limba vorbeau aia cu corturile de aveau curatenie?
după ce băusem tot, vorbeam ce limbă voiam noi
Off-Topic: Legat de corturi, ce ati recomanda? Am vazut unele la decathlon cu structura gonflabila, dar ma gandesc ca la prima intepatura, dorm afara. Si unele care au nu stiu cate gauri de ventilatie si un material care nu creeaza efect de sera in cort sau ceva de genul. Daca nu de la ei, alte recomandari? Ca spatiu, sa fie de 3-4 persoane si sa fie cu antecamera (sau cum ii zice) la intrare, sa iti poti lasa bocancii fara sa puta in cort dar nici sa nu ii gasesti fleasca. Ce vreau de la cort? Uz general , un festival, un munte, o mare. Nu e cazul de iarna.
nu dormi 4 persoane in cort. o să regreți.
Eee, e „interesant” si in 4, dar mai bine 2 in cort de 3-4. Cele de 2 persoane mi se par neincapatoare.
la mare nu vei putea sa stai in cort dupa ora 7 dimineata…si nici mai devreme de 7 seara nu poti intra in el de caldura.
daca nu pleci cu copiii tai…nu-ti lua de 3-4 persoane
pentru 3-4 iesiri pe an…ia-ti cel mai ieftin cort din dechatlon dar cu folie exterioara…nu dintr-o singura foaie
avem nevoie de mai multa educatie. si cativa saci de plastic in rucsac sau masina…
Recomand sa cautati camping-urile tinute de olandezi (sunt destule in RO si tot mai vin). Nu sunt ca in Olanda (sau Franta), dar sunt corecte pentru România. Am stat in cel din Bran, cu cort inchiriat de la ei, cred ca a fost cam 70 lei/noapte (cortul +locul), un cort mare, de 4 persoane, cu saltele gonflabile (fara perne, saci de dormit etc, oricum nu as fi inchiriat, venim cu ele).
Business-ul are un potential impresionant, inca se organizeaza, unele camping-uri sunt greu de gasit chiar si pe Internet.
Mai cautati si forumurile pentru pasionati de „caravanning”, rulote etc. Astia se misca usor si stiu locuri misto si locuri nasoale. Lor daca nu le place o zona din cauza oamenilor, a doua zi cauta alta. Tu cu cortul nu ai chef sa te muti, asa ca „rezisti” caci „stau doar doua nopti”.
Dă informații concrete despre olandezi.O scurtătură eventual.
problema ursilor? nu iti faci griji dupa ce vezi semnul acela?
ce nu inteleg e volumul mare de lemne arse pt foc; si nu inteleg nici nevoia sa faci si ciorba si desert la munte si vinete. adica inteleg ca trebuie sa mananci ceva cald din cand in cand..dar tot mi se pare obiceiul nenecesar la munte.
e un obicei românesc străvechi: să ardem tot, să nu lăsăm nimic pentru ăia care vin după noi!
Cheile Varghisului nu sunt „la munte”. Acolo eate o zona misto cunoscuta in special de cei din zona, unde oamenii se duc cu masina strict pentru „aer curat si pofta de mancare”…asa ca oamenii acolo merg mai mult pentru „petreceri campenesti” nu pentru ce ai de vizitat de aici apare si partea asta cu gatitul la tuci si altele…ca pe munte numai tuci de fonta nu cari daca nu esti cu masina.
cu lemnele e alta poveste…berea, vinul si palinca de dupa masa merg mai usor la o poveste in fata unui foc
Am vazut ca lumea se teme tare de tot de manelisti si pot sa va spun ca manelistii se feresc de locuri greu accesibile. Nu vei gasi niciodata manelisti pe trasee cu dificultate de la 4 din 10 in sus.
Zoso, ce zici daca Andreea Raicu ar incepe un vlog in care sa calatoreasca cu cortul prin Romania si concomitent sa cartografieze toate locurile de campare? Logic ca nu singura ci intr-o echipa mica si totul sa fie sponsorizat de Decathlon.
decathlon a făcut o singură campanie in onlineul românesc, un advertorial insipid pe câteva bloguri (gen răzvan pascu)
Cred ca ar fi suficient doar 5 bani(adica 0.05 lei sau 0.01 Euro) de la fiecare produs vandut in Ro sa faca o treaba serioasa.
Totusi intre noi fie vorba treaba cu campatul si locurile pentru petru gratar ar trebui sa decurga cam asa:
-cumpar o bucata de pamant
-merg la stat si ii zic ca vreau sa o transform in camping
– statul trimite pe cineva de la garda de mediu c a sa ii dau spaga si sa-mi dea o licenta.
-odata emisa licenta statul imi ia ‘adresa’ si o pune pe o harta interactiva ce poate fi accesata pe situl ministerurului sau pe un sit cu nume usor.
Ce gateai frate in ceaunul ala?
o găină, niște legume, niște beri…
Camping cum trebuie este in Sfântu Gheorghe, Delta Dunării. Curat, spațios, curent electric, toalete multe, mari și curate, dușuri. Au și căbănuțe, sala de cinema, restaurante și altele. Creat pentru festivalul de filme „Anonimul”, dar este deschis tot sezonul. Merita pentru cei cu copii sau Delta Dunării – nivel începător.
M-am mai interesat de-a lungul timpului de alte campinguri în țară, amenajate, dar am găsit informații și review-uri puține.
https://cucortu.ro/
Nu e ideal saitul dar iti faci o idee despre locurile de campare cu rulota sau cortul, despre curatenie si dotari, acces, etc
saitul l-am gasit cautand la fel ca tine locuri de campare prin tara…sper sa va fie de folos
foarte bun site-ul.