In asteptarea referendumului

Voiam să zic două, trei chestii apropo de referendumul care ne va măcina neuronii în următoarele zile.

Ca să fie lucrurile clare: sunt împotriva a ceea ce se cere și se dorește prin acest referendum. Și anume modificarea constituției în sensul dorit de 3 milioane de oameni. Asta nu înseamnă că sunt activ în lupta „pro” a comunității LGBTQIetc. E o bătălie pe care trebuie să și-o ducă singuri. Și nu pe care alegorice, dar asta e o altă poveste. Mă intrigă faptul că, în loc să ceară un loc în instituția muribundă a căsătoriei, nu au început o bătălie împotriva instituției adopției, de exemplu. Pentru că, iată, aceasta are 50 de ani de eșecuri și zeci de mii de copii care nu primesc afecțiune! M-aș fi alăturat cu plăcere unei lupte de acest gen: hai să vedem care e problema acestei instituții și să o rezolvăm cât mai repede. Mai ales că e vorba de copii, iar numărul acestora e mai mare decât al nostru, al celor care cerem un loc la masa goală a căsătoriei. Apoi ne vom lupta și pentru bucata aia de hârtie numită certificat de căsătorie.

Indiferent de rezultatul referendumului, homosexualii vor primi ceea ce cer. Le-au primit în alte țări cu care România este interconectată, nu există nici un motiv pentru care societatea – la nivel internațional – să facă pași înapoi cu privire la drepturile homosexualilor, pentru că s-a făcut nu știu ce referendum în România. Absolut nimic nu mai poate împiedica societatea să evolueze în direcția asta. Pâna și țața Floarea o să zică la un moment dat „Da’ mai duceți-vă dracului și voi cu referendumurile voastre, fiecare să facă ce vrea, nu e treaba mea cine cu cine se fute și în ce gaură”. Și vom trece toți la următoarea „problema” societală.

Deși referendumul – pentru lucrul ăsta – mi se pare o tâmpenie, e totuși un moment bun de a ne pune întrebări. De ce sunt totuși 3 milioane de oameni care vor asta cu atâta ardoare? OK, sunt habotnici, stupizi, încuiați la minte, dar nu e numai atât. Sunt convins că printre ei sunt și oameni rezonabili, cu care poți vorbi ceva și cu care, în mod surprinzător, putem, fiecare, găsi lucruri în comun. Nu cred că la protestele din Piață Victoriei au fost numai progresiști. Au fost și oameni care vor vota „da” la acest referendum. Sunt oameni cu care, în anumite bătălii, e posibil să fim de aceeași parte. Și nu trebuie să-i scuipăm pe Facebook sau pe unde îi mai prindem. În general pe Internet, că în viață de zi cu zi n-avem timp. De ce le este atât de teamă acestor oameni? Și de ce îi urăsc eu așa de mult pentru că au o opinie diferită de a mea? De ce, la nivelul meu de inteligență și progresism, nu pot accepta că sunt oameni care vor altceva decât ce vreau eu? Și că, potrivit Constituției, au și ei dreptul să se exprime, să ceară, să dorească și apoi să primească sau nu.

Discuțiile pe Internet pe tema asta derapeaza repede. Problemele, cererile, doleanțele ambelor tabere sunt atât de prost formulate sau atât de prost înțelese, incât se ajunge repede la injurii. Ar fi bine să relativizăm. Societatea e un buldozer mental pe care nu-l poate opri nici un referendum. Schimbările sunt deja aici, cu sau fără referendum, cu sau fără părerea mea nervoasă pe anonimul ăla care a scris aia.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

120 comentarii

  1. Problema e ca, se zvoneste, ca vor sa interzica si avortul (sa fie permis doar cand pune in pericol viata mamei) daca le iese referendumul asta si mai au initiative din astea. Si oricum avorturile la noi se pot face lega pana la nu stiu cate saptamani, dar ei vor sa il interzica de tot. Sunt impotriva a orice ingradeste drepturile si libertartile unui om. In fine, este dreptul lor sa initieze asta, pentru ca suntem in democratie.

    00
    • „Problema e ca, se zvoneste…” – nu as colporta niciodata „informatii” care apar cu „se zvoneste”.

    • Un fost coleg, membru activ prin cpf, spunea ca s-ar pregati cartile in interior pentru urmatorul referendum.

      10
    • Fluture, dacă scrii prost, poți să te consideri prost scris?

      00
    • Cristi, iti dau voie sa reformulezi, apoi te voi invita sa conversezi singur in Trash. M-am cam saturat sa ma iei tu la pula. Ai 66 de comentarii aici si jumatate din ele sunt cu rahati aruncati spre Fluture.

    • Avorturile se pot face legal pana la 12 saptamani. Cum e si normal.

      00
    • ‘Eu’: esti cam prost. Avorturi? De unde naiba le scoateti frate?? Si 35 de prosti care ti-au dat like.
      Adevarul e ca Se zvoneste ca vor sa interzica divorturile si legalizeze baiatia nevestii.

      00
    • @Fluture, nu se zvonește. Interzicerea avortului, femeia la cratiță și alte ziceri d-astea de secol 19 spre înapoi sunt publice pe agenda/site-ul cpf.
      Au reușit să facă un referendum de multe milioane de euro pt un kk pansat. Nu crezi că ar putea să se agite și pt restul agendei lor?!

      00
    • @A mi-ai pus o intrebare, iti raspund cu alta ca am facut scoala la iezuiti: si in timpul asta, in care CpF „se agita si pentru restul agendei lor”, noi, voi, astialalti ce facem? Stam si ne uitam pe geam sa nu vina politia sa ne prinda facând avort in baie? Daca CpF isi face agenda cum vrea, celelalte milioane progresiste o sa frece menta speriindu-se pe Interneti?

    • Krakatau, inainte sa acuzi pe cineva de prostie, sa stii ca printre propunerile CPF de care sunt foarte mandri exista doua formulari:
      ” Violul si incestul nu justifica avortul. Nici chiar un risc de sanatate pentru mama nu il justifica, pentru ca avortul nu e o terapie iar sarcina nu e o boala”
      „Utilizarea tehnicilor contraceptive artificale este un act inerent imoral”

      Acu, stiu ca suna vag, dar mie imi suna fix a campanie pentru interzicerea avortului indifent de circumstante, cam ca pe vremea impuscatului.

      00
    • http://provitabucuresti.ro/docs/publicatii/restabilirea-ordinii-naturale.pdf

      Pro Vita fiind unul dintre cei mai puternici sustinatori din spatele CPF

      00
    • Fluture, ti-a raspuns cineva mai jos. Daca iti pui stampila acolo, indiferent ca e DA sau NU, ai ajutat la validarea unui referendum in care ORICUM votantii cu DA vor fi mai multi decat cei cu NU. pentru ca BOR si CpF au strans personal oamenii prin sate si in zonele in care votantul PSD e majoritar. Stiu ca tie ti se pare asemanator cu prezenta la vot pentru parlamentare sau prezidentiale, dar nu e acelasi lucru. Acolo orice ai face, cineva castiga. Singura sansa pentru a opri demersul in cazul de fata este ca noi sa nu ajutam la implinirea cvorumului.

      „Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică”

      00
    • Te rog eu frumos, s-a facut copy/paste la chestia asta de la CCR la fel de mult ca la aia cu „daca mergi la referendum, doi homosexuali iti vor infia copilul”.

      Nu ma intereseaza ce vrea majoritatea, ma intereseaza ca eu sa-mi exercit votul, cât il mai am. Referendumurile si alegerile in general au avut din ce in ce mai putini participanti. Pe motive de „strategie” sau pe motive de „ma doare-n cur”. La un moment dat, cei de la putere vor spune „nu mai facem referendum, ca vom folosi banii mai bine si luam noi decizia in alt fel”. Pentru mine, sa votezi e complementar cu sa merg sa protestez. „Bai, muistilor, ma vedeti, sunt aici! Si voi fi de fiecare data când o luati pe aratura.” Nu ma ascund dupa nu stiu ce strategie.

      Pana la urma, m-ar bucura sa stiu, TOTUSI, câti oameni sunt „PRO” nu numai pe Internet. Si daca se valideaza referendumul dar sunt 3 milioane CpF si 2 milioane impotriva, eu zic ca e un câstig imens, chiar daca referendumul se valideaza in favoarea CpF. E important pentru mine sa stiu ca sunt 1-2 milioane de oameni care au mers la vot IMPOTRIVA, decât sa „banuiesc” de acasa ca sunt vreo 3 mil CpF si 10 milioane deschisi la minte, dar care au altceva de facut in ziua aia. Pentru ca, si in alta zi, când va fi la fel de important, ei vor avea altceva de facut.

      Nu ma intereseaza ce faceti voi, nu am zis ca mamele voastre sunt curve daca nu mergeti la vot. Faceti ce credeti fiecare. Nu-mi place „gândirea dominanta” indiferent de care parte ar fi ea.

    • Deci stai sa inteleg, pe tine te incalzeste mai mult sa vezi o statistica pur informativa ( ca nu stie fix nimeni cati din multimea x vor vota cum la prezidentiale/parlamentare. decat daca ai un glob de cristal) decat sa impiedici modificarea constitutiei in unul din doua sensuri: 1. cec in „alb” care permite si alte modificari pe langa cele afirmate sau 2. ingradirea oficiala a unor drepturi prin Constitutia statului laic , repet LAIC.

      Babaete, serios, cateodata as vrea sa stiu ce prizezi.

      00
    • @Fluture, dacă nu băgăm în discuție decizia CCR e simplu: dacă nu se validează referendumul, lucrurile, Constituția rămân ca până acum, cumva, reprezentându-te votezi ca lucrile să rămână la fel.
      Pt alt tip de alegeri nu merge logica asta, pt că nu există o nevalidare. „Iese” în alegeri cel care obține mai multe voturi, indiferent de câtă lume se prezintă, chiar și 10%.
      La alegeri (locale, prezidențiale, etc) nu există nevalidare și lucrurile nu rămân la fel în caz de neprezentare la vot.

      00
    • @A, am inteles textul ala al CCR si inteleg si „strategia” asta cu neprezentarea. Dar asta nu inseamna ca o agreez. Democratie nu se face stând la televizor si verificând câti „din ceilalti” s-au prezentat la vot. Si sperând intr-o nevalidare.

      E atât de simplu sa crezi ca vei face schimbari in societate neprezentându-te… Stii, eu ma duc la Sinaia in week-end, aveti grija de tara, ok? Sa iasa asa cum vreau eu, da?

      Pe de alta parte, eu vreau sa ii vad pe aia care sunt impotriva. Chiar vreau sa-i vad. Nu la Sinaia, la urne. Sa-si spuna si ei parerea, nu pe Internet in comentarii pline de ura.

  2. Interzicerea avortului e cu totul altceva din punct de vedere al percepţiei publice – nu cred că are şanse să treacă o astfel de propunere. La noi, o astfel de interdicţie e inevitabil asociată cu regimul Ceauşescu – şi nu cu aspectele care-i fac pe unii să fie nostalgici. E suficient să aduci în prim-plan imaginile cu copii străzii din anii ’90 – cam toţi erau copii abandonaţi, fiind nedoriţi. Apoi, tendinţa mondială e mai degrabă spre liberalizare, şi aşa sîntem prea mulţi pe planetă. Pînă şi în Irlanda, unde biserica are o autoritate considerabilă, s-a votat pentru o reducere a restricţiilor. În Polonia interdicţia s-a votat pur şi simplu, nu s-a supus aprobării, că probabil n-ar fi trecut. În restul Uniunii legislaţia e similară cu cea de la noi.

    00
    • Bine ar fi să fie cum zici tu, dar am o prietenă care-n ultimii ani a devenit foarte habotnică, cpf, etc. Mă-sa era să moară (gen moarte clinică, comă și alte drăgălășenii) la ultima sarcină (copilul cu alt RH), erau deja 4 copii acasă. Sor-sa mai mare a avut o căsătorie nefericită cu iubitul din liceu pt că a rămas gravidă, n-a putut să avorteze și părinții au forțat căsătoria. Ea însăși, prietena mea, a făcut vreo 3-4 avorturi (după’89, e drept) și e la a treia căsătorie. Acum îmi trimite îndemnuri cu „să votezi da la referendum” și se duce de 3 ori pe săptămână la biserică.

      00
    • @A. Păi și asta nu-ți spune nimic? Ți se pare că tare fericită a ajuns că a putut avorta?
      Mă bucur pt ea că s-a schimbat.

      00
  3. NOU
    #20

    Referendumul este:

    1. O tema falsa, o perdea de fum pentru a acoperi tonele de mizerii in desfasurare.

    2. O repetitie pentru alegerile care vor urma. Cum fraudam, cu cine, noi metode etc.

    3. Un cal troian pentru schimbari mizerabile in Constitutie.

    4. Primul pas spre interzicerea altor drepturi civile.

    5. Toate de mai sus.

    6. Idem 5.

    7. Vezi punctul 6.

    00
    • Exagerezi pe ici pe colo, si, mai ales la „interzicerea altor drepturi civile” si „schimbari mizerabile in constitutie”. Nu e chiar asa floare la ureche, indiferent de cine e la putere.

    • NOU
      #22

      Asa ziceau si turcii. Fast-forward, 18.000 in parnaie.

      Dar sa zicem ca exagerez.

      00
    • Exemplul cu Turcia a mai fost dat prin comentarii la postarile mele.

      Trebuie totusi avut in vedere ca Turcia nu a fost niciodata o democratie. Nici inainte, nici dupa infiintarea statului modern de catre Atatürk. A fost si este o dictatura, chiar daca turcii aveau fabrica de Coca-Cola inainte de 1989 (asta era marele argument al democratiei turcesti dupa ’89-le nostru) si chiar daca turcii par a se deplasa relativ liber. Faptul ca sunt zeci de milioane de turci peste tot in Europa, care au fugit din Turcia in ultimii 50 ani, ar trebui sa spuna mai multe despre „democratia turca”.

      La noi dictatura personala a luat sfârsit acum prea putin timp ca sa ne putem intoarce spre asa ceva. In afara de asta, in ultimii 30 ani, România a intrat in NATO, UE etc, in timp ce Turcia a fost lasata sa astepte la usa. Mi se pare un motiv „intemeiat” pentru care continua sa isi aleaga tatuci si sa-i iubeasca cum il iubesc majoritatea pe Erdogan.

    • scuze de off-topic (partial).
      Faptul ca sunt zeci de milioane de turci peste tot in Europa, care au fugit din Turcia in ultimii 50 ani, ar trebui sa spuna mai multe despre “democratia turca”.
      Romania sta mult, mult mai rau la capitolul asta. Sta mai rau ca Afgasinstanul care traieste un razboi civil perpetuu. Dar sta mai bine ca Siria. Inca.

      România a intrat in NATO, UE etc, in timp ce Turcia a fost lasata sa astepte la usa
      Turcia a intrat in NATO la 3 ani de a infiintare, cam pe vremea in care in Romania PSD (i se spunea PMR atunci) facea colectivizarea.
      Turcia are acord de cooperare cu EEC de pe vremea in care Romania nu-l avea inca dictaotor pe Ceausescu), si are chiar si acum acord de uninune vamala.
      In piata si vezi doar rosii „de Dabuleni” importate din Turcia.
      La scara istorica, Turcia de azi a fost un imperiu in care valorile personale (si nu cele mostenite au contat mai mult decat in celelalte imperii „civilizate” ale vremii.

      Cu toate astea sunt de acord ca asemanarea Romaniei cu Turcia e (inca) exagerata. Asta spune mult despre cat mai poate distruge Dragnea ca sa-si salvezei pielea.

      Iar depre referendum – ca toti homofobii – Dragnea aplica metoda: „Nu doare-n plua de cum si-o trag homosexualii, DAR…” Dar ce-mi iese mie de la afacerea asta? Adica exact ce spune un om simplu: O repetitie pentru alegerile care vor urma. Cum fraudam, cu cine, noi metode…

      00
    • 8. Un prim pas in a strange o masa critica de manevra. Cu posibilitatea de a crea mai tarziu un nou partid politic. partid care o sa spulbere PSD-ul de pe scena publica.

      00
  4. Punctul de vedere ţi-l pot spune eu din interior. Ţi le enumăr, nu înseamnă că sunt sau nu de-acord cu toate, dar să poţi înţelege punctul de vedere opus, fără prejudecăţile că toţi creştinii sunt homofobi, nebuni, şi pupăm mortăciuni „sfinte”.

    Din moment ce iniţiativa mai mult din cercurile bisericeşti, ortodoxe, protestante sau neoprotestante (unde mă regăsesc), este frica că se va ajunge unde s-a ajuns în ţările din vest, până la dominaţie totală din punct de vedere ideologic.

    Este frica că trăim un fel de noi sau „ei”, pentru că „ei” nu se vor opri niciodată.

    1. Pentru că dacă „ei” se vor impune acum, la un moment dat vor dicta că va trebui să căsătorim homosexualii în biserici, chiar dacă contravine crezului principal. Iar dacă nu ne vom conforma, se va trece la arestări şi alte cele. Lucruri de genul se întâmplă deja în alte ţări, motive de frică reale există.

    2. Pentru că se teme că la un moment dat se vor impune ideologic în şcoli, şi vor face copiii şi mai confuzi decât sunt deja, şi-i vor duce pe alte căi.

    3. La fel, luând exemplul din vest, odată rezolvată problema LGB, se trece la T, care din nou, e frica că la un moment cineva va lua un serios un băieţel de 7 ani care zice că vrea să fie fetiţă, şi că statul va avea mandatul suprem asupra viitorului copilului, pierderea dreptului părinţilor asupra copiilor proprii ceea ce va naşte abuzuri (mai ales într-o ţară coruptă).

    4. Odată rezolvată problema LGBT, se va trece la a face pedofilia mai soft, prin coborârea vârstei de consimţământ sexual, lucru care la fel, în unele state se discută (franţa şi uk).

    În principal frica este pierderea controlului asupra educaţiei copiilor, care poate lăsa loc de abuzuri în toate părţile.

    Restul sunt motive ideologice şi religioase, care se pot discuta separat, nu în sensul că homosexualii ar trebui să ardă toţi în iad şi din astea, ci în sensul definiţiei cuvântului însăşi: ce înseamnă cu adevărat căsătorie/familie. Aici intrăm la alte discuţii, şi ţin strict de credinţă/ideologie.

    Poate mai sunt care am uitat, dar în principal cam astea mi-au ieşit în evidenţă.

    00
    • „Din interior” adica din Coalitia pentru Familie sau cum?

      Din ce zici tu, totul e cu legatura la copii si la educatia acestora.

      Oricum, multe false probleme in enumerarea ta, din pacate nu e locul sa le demontam.

      PS. Chestia de la punctul 4 e un neadevar. Cel putin in FR, nu se discuta asa ceva, dimpotriva, se discuta mult cum sa-i protejezi mai bine pe minori. Cele doua cazuri in care, intr-adevar, justitia a decis ceva un pic cam „ciudat” cu privire la consimtamant a facut sa se deschida o dezbatere pe tema asta si pentru a modifica legea in asa fel incât copiii sa fie protejati mai bine.

    • Dacă e vorba de frică, acelaşi se poate spune şi despre tabăra opusă. Ca să fiu de la început foarte clar: 1. eu sînt indiferent (nu ateu) în materie de religie, oricum în viaţa de zi cu zi nu ne ducem la biserică să ne rugăm să ne vindecăm spontan de apendicită (să zicem), poate doar Martorii lui Iehova (cunosc un caz). Aşa că sîntem făţarnici, deci răi în ochii Domnului. 2. o parte dintre membrii familiei sînt/erau creştini după Evanghelie, deci sînt în temă cu neoprotestantismul.
      Raţionamentul poate fi aplicat şi invers: dacă „voi” nu vă veţi opri niciodată? Dacă după 1. referendum urmează:
      2. interzicerea avortului; apoi
      3. interzicerea sexului în afara căsătoriei; apoi
      4. arderea pe rug a ereticilor?
      Sînt paranoic? Poate, dar la ceea ce „voi” invocaţi cu titlu de ipoteză, tabăra cealaltă poate răspunde că lucrurile astea s-au întîmplat cîndva, în istoria reală. Şi nu numai la catolici – Servet a fost ars pe rug la instigarea lui Jean Calvin, care numai catolic nu era. Ce aţi face într-o lume în care rămîneţi doar voi, neoprotestanţii? Vă detestaţi reciproc la fel cum îi detestaţi şi pe ceilalţi, catolici sau ortodocşi. Vă veţi arde pe rug între voi, baptişti, adventişti, penticostali etc. ?

      00
    • 1. Esti imbecil. Nimanui nu-i pasa de casatoria religioasa, in cercurile LGBT. Dupa ce au fost oprimati de zeci de ani de zile, crezi ca cauta vre-unu binecuvantarea institutiei respective?

      2. Cum se vor impune ideologic? „sa stiti ca e bine sa ne futem in cur”?

      3. Exagerezi

      4. Exagerezi

    • Eu incerc să explic niște lucruri, și sunt imbecil.

      Ăsta e răspuns de om care se vrea serios.

      Putem dezbate sau nu dacă sunt sau nu sunt adevărate, dacă sunt curente sau nu, asta e partea a doua.

      Dar jignirile gratuite nu văd la ce ajută.

      00
    • @fluture, nu sunt parte din coaliție, mai degrabă ca neoprotestant, deci toți din cercurile mele m-au înnebunit cu referendumul și cam știu motivele pentru care cred ceea ce cred, de asta le-am enumerat, pentru că în articol scria că erai curios care sunt motivele pentru care acei oameni cred ceea ce cred.

      Deși mulți ar fi șocați să știe, mi se pare o falsă problemă, și că e doar o perdea de fum politică.

      E trist să știu că am ajuns să fim doar o masă de manevră politică, și mă șochează prostia care altădată nu era așa pregnantă in cercurile neoprotestante.

      Cumva, biserica nu mai este ceea ce ar trebui să fie, o lumină în societate, și credem că dacă vom trage o lege, vom compensa cumva lenea de a face ce trebuia.

      O să putem zice, bă, nu prea am ajutat noi văduvele și orfanii, dar măcar i-am ținut în orfelinate, nu i-am lăsat să fie adoptați de homosexuali.

      00
    • For what it’s worth, e prima parere pe tema asta echilibrata, exprimata pe un ton non-alarmist pe care o citesc. Pentru cei care traiesc in ideologia crestina, orice curent ar adopta, inteleg de ce ar avea temeri in privinta asta si tu ai reusit sa le exprimi foarte elegant.

      00
    • @manu144x:

      Eu incerc să explic niște lucruri, și sunt imbecil.

      Cele două idei nu se exclud reciproc. Doar atrag atenția asupra acestui lucru.

      Ăsta e răspuns de om care se vrea serios.

      Răspunsul e potrivit dacă transmite corect ideea.

      Putem dezbate sau nu dacă sunt sau nu sunt adevărate, dacă sunt curente sau nu, asta e partea a doua.

      Greșit. Validitatea informației nu vine pe locul II, înaintea lui ”eu zic că și asta e important”. Falsitatea celor afirmate de tine primează și nu te poți apăra cu ”eh – dacă sunt minciuni sau exagerări nu contează; hai să discutăm întâi despre ele și vedem dup’aia”.

      Dar jignirile gratuite nu văd la ce ajută.

      1. Cel de mai sus nu te-a jignit gratuit. Ai meritat-o pe deplin.
      2. Jignirile în cazul de față sunt ca palma dată istericului: doare, dar e necesară dacă-l trezesc la realitate. Consideră-le un rău necesar. Sau ca pe un semnal de alarmă că poate ai scris efectiv nonsensuri.

      00
    • Exact astfel de teme ar trebui combatute public cat mai des pentru aici exista atat numitori comuni cat si frici absurde:

      1) Problema aia trebuie si poate fi rezolvata atunci cand apare.. Nu poti, de frica sa nu ti se dicteze cu cine vei sta in Biserica, sa ceri modificarea unei Constitutii..

      2) si 3) Majoritate oamenilor din Romania cred ca sunt de acord cu tine.. Pana la urma urmei egal inseamna aceleasi drepturi.. Sa te duci cultural aproape de a fi demonizat ca nu esti homosexual sau transexual cred ca nu e ok.. Exista si riscul ca un copil sa fie influentat de ceva „doar ca e la moda” si pana la urma urmei, pana in momentul in care define un adult cu discernamant, nu cred ca are dreptul statul sa intervina in viata copilului. Dar referendumul asta nu e despre asa ceva. Adica nu e deloc despre copii in primul rand si nici nu modifica vreo lege prin care ar ingradi statul sau societate sa intervina in familie;
      In plus, in Romania cu exceptia unei parade gay anuale nu prea sunt multe actiuni in care se sustine homosexualitatea; Cred ca noi visam uneori ca traim in America…

      4a) Ok.. Nu stiu de unde gandirea asta ca „varsta de consimtamant” e pentru boul de 30 de ani care vrea sa futa o fatuca de 15.. Nu, varsta de consimtamant e pentru minor.. De la varsta respectiva devine legal (si incetul cu incetul acceptat social) pentru ea sa ia anumite decizii dpdv sexual si legal pentru un doctor sa o consulte cu sau fara consimtamantul parintilor pentru lucrul asta; Stiu ca te sperie ca parinte posibilitatea asta, insa nu e mult mai buna decat posibiliatea ca un copil sa se ascunda si sa nu caute ajutor.. Vezi cate cazuri de adolescente gravide exista in Romania in comparatie cu Franta sau alte tari in care varsta de consimtamant e scazuta si acceptata social si se practica educatie sexuala;

      4b) Pedofilia e mai apropiata de zoofilie fiindca presupune un act sexual cu o fiinta ce nu-si poate da consimtamantul; Nu are nici o legatura cu homosexualitatea; Din contra, marea majoritate a pedofililor urmaresc persoane de sex opus (si sunt in general homofobi);

      00
    • in directia asta ne indreptam cu „antidiscriminarea”:

      https://trenduri.blogspot.com/2018/09/profesorul-si-salbaticii.html

      00
    • @Dan: Profesorul ala a spus mai mult decat atat si o studenta s-a simtit si a depus o plangere.. Inca nu a patit nimic si probabil nici nu va pati nimic… Stire initial preluata si transformata de R(ussia)T(oday)

      Hai sa comparam cu situatia in care ne aflam noi acum in care daca iti iei bataie in curtea scolii nu te baga nimeni in seama si sa vedem in care democratie am dori sa traim? In aia in care o studenta se poate plange pe o tema ca „agenta anti-feminista” sau aia in care o studenta ar face bine sa-si desparta picioarele mai mult daca tot are chef sa treaca anu’… ? E ciudat cum gasim noi cate-un exemplu spus de a 10-a mana si-l luam drept literatura biblica sa ne putem simti si noi mai bine.. „Hehe, coaie la noi aia-r lua si-o palma peste fata.. Obraznica dracu’.. suedejca imputina, cum a zis Basescu”

      00
    • Zoso, după cum vezi, având în vedere comentariile lui Znuff și ale semidoctului Răzvan Coloja, ăsta e dialogul când un tip ca manu144x încearcă să își exprime un punct de vedere ..

      00
    • Lol, pedofilia, uite-l-ai unde era gânditorul. Ne mai folosim și noi creierul puțin când emitem păreri? Se vede de la o poștă că reproduci/copiezi părerea altora. De aia nu mai pot homosexualii de biserica voastră, mai ales dacă îi marginalizați, ăia vor doar drepturi civile fiindcă fac pariu că dacă ai avea o rudă homosexuală decedată nu te-ar deranja să pupi din banii ăia nemunciți.

      00
    • 1. Pai si atunci nu e mai buna o lege care sa nu va oblige sa cununati altceva decat barbati si femei? De ce e nevoie sa se schimbe si chestii laice gen definitia familiei, aveti copyright pe ea? Credeti ca daca 3 milioane de oameni iesiti in strada sa cereti sa schimbe ceva in legile civile nu ati fi luati in seama in secunda urmatoare? Au dat astia inapoi la juma de milion de rezistenți dar 3 milioane.

      2. Defineste confuzi si alte cai. Eu nu vad copii confuzi decat de lipsa calitatii invatamantului care scade pe zi ce trece si faptul ca nu-s pregatiti pentru a se întreține. Si chiar daca or fi cativa care nu stiu cu cine sa se futa iarasi educatia e o problema. Si nu aia religioasa. Crezi ca daca unuia i se scoala cand vede baieti o rezolvi cu vreo lege pentru familie sau cu o lege a educatiei/sanatatii care are sanse sa-l faca inapoi „normal” daca intelege ce l-a adus acolo? Crezi ca suntem facuti din aer? De procesele chimice din creier ai auzit? De faptul ca daca nu-s cum trebuie o iei razna si fizic?

      3. Citeste te rog despre genotip ai fenotip, despre cum sunt oameni cu adn de femeie dar cu corp de barbat si despre cum e indicat ca omul respectiv sa fie crescut ca si cand ar fi femeie si nu barbat ca altfel o sa se fie intr-adevar confuz.

      4. Dupa cum spuneam la 1: nu mai bine ieșiți atunci in strada?

      Daca tot vreti sa cheltuiti multi bani pentru o cauza buna si sunteti cateva milioane nu mai bine faceti ceva care chiar ajuta?

      Singurul motiv pe care il vad eu pentru a sustine referendumul asta e religios. Daca urmezi cartea aia ad literam. Ceea ce e cam aiurea pentru ca nu stiu daca 10% din cei care au motivul asta au citit-o măcar.

      00
    • @coloja, tu eşti genul care demonstrezi clar că progresismul trebuie impus cu bâta, şi prin asta legitimezi fricile care au născut mişcarea asta.

      Eu am scris că explic din interior, faptic, care sunt motivele care le ştiu eu că au dus la apariţia mişcării, aceste frici ale conservatorilor până la urmă, că nu e 100% pe linie religioasă aşa cum s-ar crede, şi tu consideri că merit să fiu numit imbecil.

      Nici măcar nu am pomenit de Biblie, sau alte chestii religioase, şi aţi sărit tu cu znuff ca popcornul la ceea ce consideraţi voi o discuţie civilizată, din care am ieşit imbecil.

      De la înălţimea intelectualismului nemărginit care-l reprezentaţi, asta e tot ce aţi putut scoate. Alţi oameni au venit cu argumente, cu chestii serioase, şi pot respect asta, dar pe tine nu pot să te respect, faptul că zici nimicuri în cuvinte mari nu mă impresionează.

      00
    • @gabi: Ești singurul care n-a observat că Znuff nu are butoane de like/dislike dar tu mergi la Zoso cu pâra. Ești special, bravo – am râs.
      @manu144x: Nu poți să mă respecți? Awwwww – un necunoscut pe care nu l-am întâlnit niciodată și scrie ”care” în loc de ”pe care” ori „mai sunt care am uitat” a decis că nu poate să mă respecte. Viața mi-e afectată grav acum, ziua mi-e stricată. Va trebui să muncesc mult ca să-ți recâștig respectul dar îți promit (și aici mă ridic glorios în picioare cu bărbia ridicată): de vor trece decenii, de va fi ploaie sau vânt… ”manu144x” mă va respecta din nou ca-n prima zi (și aici fac colaps pe tron gâfâind extenuat și deznădăjduit)!

      00
    • @nxs

      1. Sunt de-acord aici, nici legiferarea furtului n-a rezolvat nimic, încă se fură pe rupte, nu-mi dau seama ce ar rezolva definiţia familiei în constituţie.

      2. Ideea este exact care o spui tu, confuzie sexuală, iar aici e discutaţia care trebuie s-o avem ca societate. Cât drept are statul asupra copiilor, cât drept au părinţii? Educaţia sexuală se face acasă, sau la şcoală? Şi dacă nu se face acasă, trebuie să se facă la şcoală? Revenim la ideologia în care statul e totul?

      Absolut de-acord că şcolile sunt în halul în care sunt, mai ales la ţară, şi asta ar trebui să fie o problemă mai importantă.

      3. Sunt de-acord, sunt oameni cu probleme, n-am făcut abstracţie de asta.

      4. Exact asta era ideea mea cu tot referendumul ăsta, şi toţi care m-au întrebat. Chiar nu se puteau face alte lucruri cu timpul şi resursele bisericii? Ăsta e mandatul, misiunea bisericii, să legifereze constituţii? Nu era nicăieri ceva de genul, mergeţi în toată lumea, şi legiferaţi căsătoţiile heterosexuale, şi toate celelalte probleme se vor rezolva de la sine.

      @cosmin
      Corect, dacă temele astea s-ar dezbate, poate am fi mai uniţi ca oameni. Dar în general tot ce vine din tabăra progresistă sunt automat jigniri şi unealta principală de dialog a progresiştilor este bâta: dacă nu eşti ca noi eşti prost şi medieval, game over.

      E plin facebookul de fake news, şi majoritatea oamenilor peste 40 de ani habar nu au să distingă de ceva real, şi ceva fake.

      De asta ziceam că şi media are o parte majoră din vină, şi cea mainstream, şi cea fake, împinsă puternic dinspre est. Văd zilnic slogane cu legalizaţi pedofilia, care-s evident photoshop, dar prind, generează frică, şi asta e, aici suntem. Cealaltă parte, care se dă la mare nivel intelectual, rezolvă problema simplu: sunteţi toţi nişte medievali proşti, mergeţi şi muriţi.

      În loc să explice că pedofilia nu are nici o legătură, că sunt ştiri false, că e manipulare, cum ai explicat tu de exemplu, să se deschidă un dialog, ceva, se creează ura asta reciprocă care nu e productivă pentru nimeni.

      00
    • Coloja, bănuiesc că ai râs privindu-te în glindă. Cât despre „Znuff linge-mă undeva” și butoanele de like-dislike, numai un connoiseur ca tine putea observa asta. Este amuzant cum încerci să epatezi. Doar toată lumea știe că la Oradea-i crema psihologiei, nu? Undeva un pic peste Berkely.. (sic!). Nu te obosi să-mi mai răspunzi..

      00
    • @gabi: …asta-i tot ce-ai reușit să storci? :)

      00
  5. Am putea incepe prin a promova unicornul sexual ca metoda de identificare a genului din clasele primare si pentru a mai reduce din fobia pe care o simțim pentru minoritățile sexuale. Pentru viitor zic:

    http://www.transstudent.org/gender

    00
  6. Ca sa cuceresti o cetate, trebuie, mai intai, s-o destabilizezi din interior. Tradatorii de neam vor plati intr-un fel sau altul, dar consecintele ne vor afecta pe toti. Mie mi se pare ca, deja, este prea tarziu, mi-as dori sa ma insel. Bine punctat manu144x. ” Eu, Ecclesiastul, … Vazut-am toate lucrurile care se fac sub soare si,iata, toate sunt desertaciune si vinare de vant. Ceea ce e stramb nu poate fi indreptat si ceea ce lipseste nu se poate numara… „

    00
    • Cum te impaci cu gandul ca esti barbat dar te afisezi ca femeie aici?

      00
    • tu și ăia cu marțienii, pardon, ăia anti xeno-filo-draci faceți perechea perfectă, nu-mi dau seama dacă reușești să conștientizezi că în prezent orice homosexual din românia poate înfia oricâți copii dorește, nu numai că-i poate înfia, îi poate crește împreună cu perechea sau cu perechile lui succesive sau concomitente fără ca statul să-i poată face ceva, la fel cum statul nu-i poate face nimic vreunui gigel hetero care trăiește cu 6 femei c-așa vrea el (parcă a fost un caz de român verde, genă dacică bio, care cordea 2 surori și avea copii cu ele) – apropo, cele mai frumoase și de neuitat petreceri la care-am fost vreodată au fost alea de prin barurile de gay din berlin, barurile de hetero sunt mai plictisitoare și decât slujba de la biserică (și eu nici măcar nu-s gheoaică), bă, până și gheii de 60+ au parte de mai mult distracție decât un hetero de 20

      00
    • Ei, asta spune chestii despre nemți poate.
      Poate nu au manele!

      00
  7. Ai ridicat foarte bine problema adoptiilor. Si mai sunt cate si cate probleme. Si cea cu defrisarile, si altele cu violenta domestica, si cate si mai cate. Oare ce imbold atata de puternic ridica o masa atata de mare de oameni sa lupte pentru un lucru (atata de absurd precum acesta si nu numai)? Crezi ca implicatia Bisericii si mentalitatea noastra in care am fost crescuti, ortodoxa, cu frica de Dzeu si de ce nu-i ‘normal’, are cel mai important loc?

    00
  8. Simplu, unii oameni sunt foarte incuiati cand vine vorba sa le explici detalii gen alegerea sexului cu care sa ti-o tragi sau ca batranii nu au ce cauta impreuna cu copiii. Ai mei parinti cred ca a fi gay este o alegere chit ca s-au facut studii si arata ca o glanda mica de pe creier iti dicteaza ce preferi, carnatiul sau gaura din gogoasa… in acelasi timp ai mei nu sunt de acord ca de la o varsta locul lor este la casa de batrani… nu nene, tu trebuie sa fii acolo alaturi de ei 15-20 de ani pana dau ortul popii si in tot acest timp tu sa nu mai ai viata ca ai de schimbat scutele si la ala micu si la astia mari, sa ii hranesti diferit, sa le gatesti diferit, toata viata ta de cand ei sunt neputinciosi dispare complet si devine o obligatie de a ta… asa gandesc si acele 3 milioane de suflete, viata e de cacat.
    Sfatul meu: nu va prezentati la referendum, nu ating pragul de 30% prezenta cade referendumul si cu aceasta ocazie danielul si haita sa le-o suga alora cu inclinatii de la adam spre adam

    00
    • Boss, da si tu un link cu glanda aia mica care determina preferintele sexuale. Hai, astept, da sa nu fie din click sau cancan.

      00
    • https://blogs.scientificamerican.com/guest-blog/is-homosexuality-a-choice/
      Si sa nu rasfoiesti iti citez: In 1991, a study published in the journal Science seemed to show that the hypothalamus, which controls the release of sex hormones from the pituitary gland, in gay men differs from the hypothalamus in straight men. The third interstitial nucleus of the anterior hypothalamus (INAH3) was found to be more than twice as large in heterosexual men as in homosexual men
      https://bigthink.com/robby-berman/scientists-link-2-genes-to-homosexuality-in-men
      PS: a fost si pe nat geo un documentar despre acest subiect
      PPS: pe mine nu ma intereseaza cu cine si-o trage ala sau aia, e strict treaba lor la fel cum nici mie nu imi place sa vad persoane de 180 de kg in gaci stramti de se vad 5 burti si 3 pasarici

      00
    • Imu place ca nu trebuie sa hotaram pt altii cine cu cine si-o trage, ceea ce e corect, dar tu hotarasti ca batranii trebuie sa mearga la azil.
      Mie imi place sa cred ca mi-as permite un azil decent la 80 de ani si voi avea minte sa aleg asta, dar nu as vrea sa aleaga altii asta oentru mine.

      00
    • Eu zic sa mai citesti articolul ala si daca se poate si altele pe subiect. Poate chiar unele despre ce inseamna sibcum se fac studiile astea. Genele într-adevar pot contribui la orientarea sexuala dar nu sunt neaparat un factor decisiv. Mai relevant mi se pare studiul gemenilor despărțiți la nastere.

      Chiar in articol e exemplul cu soferii de taxi carora le creste creierul dupa ce se fac taximetristi.

      Oricum asta n-ar trebui sa fie un argument pro gay. Suntem liberi sa facem ce vrem atata vreme cat nu împiedicam pe altii sa fie liberi. Si nu, faptul ca doi barbati sau femei se saruta pe strada nu impiedica pe nimeni sa fie liber cum nici sa fii tatuat sau sa te imbraci in verde nu impiedica.

      00
  9. etk – esti amuzant ca un meduz… raspunsul trebuie sa fie pe masura intrebarii,nu?

    00
  10. Eu, voi vota impotriva penelor iesite din fund si a colantilor roz, pentru barbati, care intra in fund si ies prin buric, strict pentru atat. Ca sa imi i-au minusuri si de la partea feminina a blogului detest colantii roz care intra in fund si la femei – asta e nivelul la care vad eu referendumul.

    00
  11. Constiinta sau partea constienta este partea vazuta, cea rationala, analitica si logica. Subconstientul este partea „scufundata a spiritului” , el ocupa un loc de 9 ori mai mult decat constientul. Subconstientul inmagazineaza tot (simtuti,emotii,perceptii etc.) este ca un ‘hard’ al creierului pe care se stocheaza datele si mai apoi sunt redistribuite constientului cind are nevoie de ele. Acesta functioneaza cu ajutorul ‘programului’ de la nastere pana la moarte. De aceea este necesar ca sa fie ‘curatat’ din cand in cand , pt. ca altfel mai la batrinete te trezesti ca ajungi la spitalul 9 si nu acasa. Fiecare isi face spovedania cum considera: ortodoxii la preot , altii la psihiatru, ceilaltii vorbesc singuri , sau invinovatesc pe altii – sau diferite variatiuni pe aceeasi tema (refuzand sa inteleaga ca toate problemele pornesc de la ei) . Copilaria este cea mai vulnerabila pt. ca un copil nu se poate apara , el nu are , inca , distincte „sertarasele” intre bine-rau / minciuna-adevar / real-iluzoriu etc. Cand acesta se maturizeaza el are impresia ca a uitat. Dar,vai, inselarea este mare. Toate, dar absolut toate au ramas stocate in subconstient. Asa ca, dupa cum observam – pe internet sau in real – o parte din oameni ajung sa-si traiasca subconstientul si nu constientul. Nici macar nu mai stiu cum sa deosebeasca gandurile.

    00
    • vezi că freud a fost un escroc, toată psihanaliza lui e fix zero barat, inventată, pardon, copiată după niște tipi budiști deștepți, dar care nu i-au dat toată metoda, i-au dat doar bucăți :D

      00
    • @pizzi: ditto; perfect de acord.

      @Nicoleta:

      Constiinta sau partea constienta este partea vazuta, cea rationala, analitica si logica. Subconstientul este partea “scufundata a spiritului”

      Confunzi ”conștiința” cu ”conștientul”. Sunt două lucruri radical diferite. Dar nah: ”pește”/”pastă” – tot pe-acolo pe undeva e.
      Dar presupunând că încercai să scrii ”conștient”, acesta nu este nicidecum ”partea rațională, analitică și logică”; cel puțin nu din punct de vedere psihologic.

      el ocupa un loc de 9 ori mai mult decat constientul

      ”un loc de 9x mai mult”? Serios? Eventual ”mai mare” sau ”mai spațios”.
      Și de ce de 9 ori? De ce nu de 5 ori? Sau 13 ori? De ce fix 9? Întreb și eu…

      Subconstientul inmagazineaza tot (simtuti,emotii,perceptii etc.) este ca un ‘hard’ al creierului pe care se stocheaza datele si mai apoi sunt redistribuite constientului cind are nevoie de ele.

      1. Subconștientul nu înmagazinează simțuri, emoții (wtf?), percepții. Vorbești nonsensuri.
      2. Subconștientul nu este un ”hard” de niciun fel și nu ”distribuie” nimic când e nevoie conștientului. Vorbești – din nou – nonsensuri.

      Acesta functioneaza cu ajutorul ‘programului’ de la nastere pana la moarte. De aceea este necesar ca sa fie ‘curatat’ din cand in cand , pt. ca altfel mai la batrinete te trezesti ca ajungi la spitalul 9 si nu acasa.

      Absolut. Așa funcționăm noi: facem defragmentare la HDD-ul din cutia craniană că altfel ajungem la spitalul de neuropsihiatrie la bătrânețe. De-aia se roagă oamenii: ca să nu ajungă bolnavi la țiglă. Fac defrag la harddisk.

      ortodoxii

      *ortodocșii

      ceilaltii

      *ceilalți

      invinovatesc pe altii – sau diferite variatiuni pe aceeasi tema (refuzand sa inteleaga ca toate problemele pornesc de la ei) .

      No f-ing sh*t! Uite mă că am ajuns și la asta cu ”unii îi învinovățesc pe alții pentru problemele lor”. Cam cum faci tu mai sus acuzând homosexualii de pervertirea lumii creștine, nu? *slow clap*

      Dar,vai, inselarea este mare.

      Observ că încercai să scrii ”eroarea” sau ”gafa” sau un alt substativ derivat din verbul ”se înșeală”. Știi ce mai e mare? DEX-ul fă.

      Toate, dar absolut toate au ramas stocate in subconstient.

      Ahahahaha. Right.

      După cum ți-a scris și pizzi mai sus, psihanaliza e depășită. Te-ai uitat prea mult la filme și-ai extras de-acolo ce-ai crezut tu că se mulează mai bine pe prejudecățile tale. Ai vehiculat o serie de nonsensuri crase mai sus, invalide din punct de vedere al psihologiei. Un talmeș-balmeș de cuvinte, idei și concepte pe care nu doar că nu le stăpânești sau înțelegi dar nici măcar nu le poți scrie corect. Mă cutremură gândul că 90% din cei care merg să voteze la referendumul vostru cu batic gândesc, scriu, se exprimă la fel ca tine și își motivează la fel ideile.

      00
    • Ce-mi plac astia care au auzit ei ca Freud e depasit si care stiu ei ca toata psihanaliza se reduce la Freud.
      Și ciclul Otto e un bullshit pentru ca nu mai avem motoare cu praf de carbune.

      00
    • @Unu:

      Pshanaliza nu se reduce la Freud, desigur. Mai există Jung, Adler și alții. Dar da – psihanaliza este depășită. Așa cum mesmerismul e depășit. Ori frenologia. E pseudoștiință. În rezent singurele forme de terapie psihologică validate științific (adică dovedite că într-adevăr funcționează) sunt terapiile cognitiv-comportamentale: CBT, REBT, DBT și toată pleiada de subgenuri.
      Trecând peste faptul că Freud a fost un șarlatan care a falsificat rezulatele ca să se muleze pe ceea ce susținea, să luăm de exemplu analiza viselor – tehnică psihanalitică pionierată de nenea Sigmund. Vin eu, client, și merg cu același vis repetitiv la 10 psihanaliști: ”o scrumieră imensă stă să cadă peste corabia de pe valuri în timp ce 12 elefanți cântă la vioară pe mal”. Iar fiecare din cei 10 psihanaliști îți va da propria interpretare subiectivă a visului: unul va zice că scrumiera reprezintă greutățile vieții, altul că reprezintă dorința ta de a te lăsa de fumat, altul că e simbol pentru pulsiunile sexuale, altul că e o trimitere la divin, altul că reprezintă un gând ascuns neconștientizat. Tot felul de prezumpții care cochetează cu interpetarea unei poezii în liceu: fiecare ele, dacă e lăsat liber în gândire, va spune altceva despre ”Luceafărul” lui Eminescu. Ba că e o expresie a geniului, ba că e durere, ba că e gând ascuns, ba că e o metaforă pentru iubire, ba că e o oglindă a vremurilor, va că… Pentru că nu există un manual de interpretare a viselor iar acestea sunt atât de variate încât ar fi imposibil să realizezi unul ori stupid să reduci totul la ”corabia e vaginul mamei tale”.
      Și vorbind despre pulsiuni sexuale, Jung nu era de acord cu ele. Nici Adler. Adler nu era de acord nici cu Jung. Fiecare și-a dezvoltat propria teorie psihanalitică. În plus, au trecut peste 100 de ani; e timpul să nu mai reducem la organul genital orice gând despre greutățile întâmpinate în montarea garniturilor din fabrica de rulmenți.
      Așa că da – Freud e depășit. Era depășit încă din 1920. I-au luat locul Albert Ellis, Marsha M. Linehan și niște oameni mai în pas cu ce e sau nu valid și fidel din punct de vedere științific.
      Din păcate mass-media perpetuează imaginea aia a psihanalistului care stă picior peste picior în fotoliul din piele și te întinde pe canapea și te întreabă de maică-ta. Că prinde la popor fix cum prinde în filme scena în care polițistul trage cu revolverul în lacătul din oțel și lanțul cade; asta chit că dacă logica elementară nu ți-o dictează, orice polițist îți va spune că plumbul se face plăcintă dacă e ejectat în ceva din oțel. Culmea e că aceleași filme ne arată aceleași gloanțe extrase din corpul cadavrelor și mânuite expert de cioclii cu mască medicinală și forceps; și-s gâlme diforme de plumb. Pentru că așa e logic: lanțul gros din oțel călit cedează de la un singur foc bine plasat dar aceleași gloanțe nu reușesc să treacă prin țesutul moale din corpul uman.
      Cam așa și cu psihanaliza. Dă bine pe ecran. În viața reală însă e nonsens. Motiv pentru care în Uniunea Europeană, țările nordice, SUA și alte țări civilizate se predau și practică tehnicile terapeutice de scurtă durată – cele cognitiv-comportamentale (modelul ABC, combaterea cognițiiilor negative, parafrazarea, sumarizarea, aplicarea de teste psihologice standardizate validate pe populație autohtonă ș.a.m.d.

      00
    • Razvan, ca de obicei, comentariile tale sunt o încântare din toate pdv ( eruditie + perfecta stapânire a limbii române)
      Ca sa pun pct pe i in comentariul meu si sa revin la tema interventiei lui fluture cred ca ar fi bine de mentionat ca in panteonul celor de la care au copiat freud si jung 3 concepte si nici alea complete, exista 8 nemuritori, dintre care unu’ era h o m o s e x u a l, unu’ era femeie si TataLor era ăl mai mare curvar si betivan ( cand a trecut la viata vesnica avea la activ sute de virgine de 15 ani), deci nemurirea n-are nici o treaba cu orientarea sexuala sau cu moralitatea obtuza a vreunui x sau y, e un simplu atribut al complexului minte-inima, care poate fi obtinut de oricine. Alt fapt divers si amuzant este ca in vocabularul limbii chineze / sanscrite exista zeci de cuvinte care descriu caracteristici ale mintii si emotiilor despre care vesticii n-au nici macar habar ca exista si nici termeni cu care sa le traduca ;)

      00
    • Răzvan T. Coloja – Va multumesc pentru ca ati clarificat dvs. situatia. Intr-adevar, am scris pe loc, nefiind documentata, la repezeala, de pe un telefon mobil. p.s
      Pentru cei interesati recomand catehezele Episcopului Nicolae Velimirovici. p.p.s. Iisus Hristos nu si-a ales ucenicii dintre cei mai buni logicieni ci dintre cei mai „inimoşi” oameni, chiar daca aveau si ei defectele lor. Imi pare rau ca, desi aveti o inteligenta deosebita, pe masura va este si aroganta. Defectul mandriei si al judecarii celorlalti anuleaza toate celelalte calitati. Va doresc succes in cariera dvs. cu sau fara virgula.

      00
    • Coloaje,

      1) ortografia nu e punctul tău forte, chiar dacă dai lectii p-aici. „prezumpții” mafrend?!? cine te-a invatat sa scrii „prezumptii”?

      2) la gloanțe te pricepi cat freud la psihoterapie. Dai de inteles ca singurul material din care s-au facut și se fabrică gloantele e plumbul, după care zici că „plumbul se face plăcintă dacă e ejectat în ceva din oțel”

      bă, fugi tare. ia vezi la materials aici

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bullet

      …ia vezi ca „un om simplu popo(na)r” iti cere pretenia :)))

      00
    • @Pizzi: Thanks.
      @Nicoleta: E plăcut să vezi când cineva își recunoaște greșeala. Se întâmplă rar pe bloguri. Cât despre cum și-a ales Isus oamenii… chestia mă lasă rece. Din partea mea putea să-i aleagă pe criterii gen ”are căciulă/n-are căciulă”. Și numiți ”aroganță” o ironie menită să vă trezească – cel puțin temporar – la realitate. Văd că am reușit până ați băgat acel ”post post scriptum”. Dacă asta vă liniștește pe dumneavoastră – că eu n-aș fi ales de Isus ori că tot ce sunt e anulat automat de ceea ce numiți ”defectul judecării celorlalți” (deși nu e cazul aici, faceți o eroare de logică sau nu vă exprimați bine) – fie din partea mea. Orice vă gâdilă stima de sine.
      @Am citit mult: Iar tu? Era greu să dai o căutare pe Dex Online înainte să te faci de râs? Nu? hai că te ajut eu atunci Manfred: ”prezumpție”.
      La metalurgie te pricepi ca la gramatică. Că-i plumb, că-i aliaj de cupru, că-i oțel călit – tot nu trece printr-un lacăt din oțel sau fier. Pentru că – știi? – nu vorbim de unt în condițiile în care (explic clar mai sus) glonțul își pierde forma în corpul uman și rareori reușește revolverul să-l facă să treacă dincolo de os, carne și organe. Dar, aparent, tu știi mai bine, chit că eu spuneam altceva.
      Îmi plac oamenii care nu uită prima bătaie și se fac de râs încercând să se răzbune. *slow clap*

      00
    • Răzvan T. Coloajă – Aveti dreptate in tot ceea ce spuneti, dar nu stiu daca stiti ca prin anii’ 70 aparuse un psiholog ( i-am uitat numele) care sustinea ca ne folosim creierul in proportie de 10%. Pornind de aici mi-am tesut propria intelegere legata de acest subiect delicat. Evident ca este eronata , ati demonstrat dvs. punct cu punct. Va rog sa ma scuzati, si cred ca siti ca atunci cand un om incearca sa „descalifice” pe celalalt, de fapt se descalifica pe sine. Multumesc pentru ajutor. 24.09 | 07:11

      00
    • @Nincompleta:

      dar nu stiu daca stiti ca prin anii’ 70 aparuse un psiholog ( i-am uitat numele) care sustinea ca ne folosim creierul in proportie de 10%. Pornind de aici mi-am tesut propria intelegere legata de acest subiect delicat.

      Mitul cu ne folosim doar 10% din capacitatea creierului a fost evidențiat de zeci de ani. Are tot atâta validitate ca alte mituri precum ”opusele se atrag”. Din anii ’70 a trecut ceva vreme, informațiile de atunci nu mai sunt de mult valabile; nu vă mai bazați pe tomuri antice.

      cred ca siti ca atunci cand un om incearca sa “descalifice” pe celalalt, de fapt se descalifica pe sine

      Asta a fost un fel de ”cine zice, ăla e” mai elevat.
      Eu nu ”încercam” să vă descalific. Eu zic că am reușit cu brio. Dar aveți dreptate – planul meu ascuns era defapt să mă descalific pe mine. E o chestie criptică acolo.

      Multumesc pentru ajutor.

      Plăcerea a fost de partea mea.

      00
    • Răzvan T. Coloja – Nu, n-ati inteles …. eu am incercat sa va descalific pe dvs. folosindu-ma de aroganta si judecarea aproapelui …. stiti zicala : cand vulpea nu ajunge la struguri spune ca sunt acrii” cam asa si cu mine. Vreau sa pun un citat aici (daca nu ma insel este al lui Cioran – „Esti iubit nu pentru ceea ce esti tu, ci pentru ceea ce vede si crede celalat in tine. Tu, omul, esti sacrificat intotdeauna. Esti iubit nu pentru tine, ci pentru ceea ce poti da, ceea ce poti justifica, verifica, contrazice sau afirma in sentimentele celuilalt. Si nu te poti plange, pentru ca si tu faci la fel; toata lumea face la fel.”). Si daca m-ati descalificat cu brio , sa stiti ca eu nu ma supar , din contra ma bucur pentru ca invat ca altadata sa-mi tin gura si sa nu scriu/spun decat ce pot confirma prin experienta proprie. De aceea va multumeam , pentru ca aproapele meu reprezinta oglinda mea, el imi reflecta fie defectele mele , fie iluziile mele .

      00
    • @Nicoleta: Tocmai mi-ați trimis prin WeTransfer 500+MB de MP3-uri religioase despre cum să vindeci bolile sufletului prin rugăciune. Vă mulțumesc. Și pentru că nici dumneavoastră nu mi-ați cerut-o, vă trimit discografia Impaled Nazarene tot în format MP3. Sunt sigur că vă interesează.

      00
    • 😀😀😀😀 cum arată un vindecat prin rugăciune https://www.youtube.com/watch?v=OnEe4AXUXhk

      00
  12. Nu stiu altii cum sunt, dar eu dupa ce am citit zeci de artciole, si la conu’, si la altii, despre cum nu merge nimic in tara asta, m-am cam saturat. Prima problema suntem noi, ca nu suntem uniti. Daca face unul o reclamatie, o petitie, ceva, e singur, nu sare nimeni in ajutor, sa faca inca o petitie despre aceeasi problema, si inca una, si inca una, si mers 500 de oameni la primaria X, la prefectura Y ca sa ii ia pe aia la suturi pana se rezolva problema.
    Altfel toti astia pe care inca va mai surprinde cate ceva, am doar atat sa va intreb: ba, voi unde plm ati trait pana acum?

    00
  13. Multumesc , pizzi, cunosc. Dar nu el este inspiratia mea. Mult mai aproape de realitate a fos Jung. In alta ordine de idei, recomand : Milan Kundera – Tragedia Europei Centrale. Daca nu faci parte din nicio grupare se pare ca indispui. Mentalitatea solitarului nu prea are loc pe retelele de socializare, stiam eu, dar tot nu m-am invatat minte. Ia sa ma ocup de colesterol …. timpul trece mai incet. Toate cele bune!

    00
    • jung a fost elevul lui freud, ambii s-au adăpat de la același izvor chinezesc de înțelepciune, pe care au croit-o după nevoile și preferințele vesticilor, mai încearcă (măcar de-ar fi preluat și pragmatismul taoismului, dar nu, nu se potrivea cu ce vroiau ei :D și ar fi contrazis fundamental creștinismul și elucubrațiile lui)

      00
  14. NOU
    #77

    Mi-e foarte lene sa argumentez de ce zic asta, dar as vrea sa sintetizez tot ce vreau sa spun intr-o singura propozitie:

    Cine merge la referendum, indiferent ce voteaza, ma-sa-i curva.

    00
    • Mama e curva.

      Eu voi merge si voi vota „nu”. Am facut acelasi lucru la referendumul cu demiterea lui Basescu. Calculele „politice” gen „nu mergeti ca sa nu validati” sau „nu mergeti la vot, dar daca pe la ora 18 vedeti ca e afluenta, mergeti” sunt niste imbecilitati care nu au ce cauta intr-o societate democratica. Daca e ceva gresit la acest referendum, la modalitatea de a face referendum, aia trebuie schimbat, nu incitarea oamenilor de a nu veni la vot.
      Am trait prea mult intr-o dictatura in care cineva se pisa pe vot ca sa ne permitem sa nu iesim la vot ori de câte ori statul ne cere parerea. E o chestiune de exercitiu. Chiar si pentru chestii debile ca aceasta. La un moment dat, vazând ca nu suntem interesati, vor spune „hai sa luam decizia fara sa-i mai chemam pe astia”. Si poate atunci va fi pentru chestii mai putin debile. Si atunci ne va parea rau ca nu mai avem „arma” votului.

      Când au vazut ca nu suntem interesati, au schimbat pragul de validare. Daca vom continua asa, vor schimba iar, pâna la anularea pur si simpla a votului.

      Si nu, nu spun ca votul e singura „arma” a unei societati democratice. Trebuie facute actiuni si in timpul mandatelor si trebuie dati oameni jos si intre mandate daca nu performeaza (parlamentari etc). Trebuie folosite toate pârghiile pâna ajungem unde credem noi ca e ne mai bine, daca avem un astfel de „bine” comun.

    • NOU
      #79

      Well, eu nu imi retrag cuvintele.

      Daca in viitor ne vor pune sa alegem intre caca uscat si caca umed, mergi tu la vot.

      Ramane cum am stabilit.

      00
    • Ma distreaza (si intristeaza) cum majoritatea care spun ca cei ce au lipsit de la vot in 2016 sunt responsabili pentru ceea ce se intampla in tara spun sa chiulim de un referendum constitutional; Pentru ca aparent pe ei nu-i afecteaza Constitutia tarii.. :)) Dar daca nu era PSD… Plm..

      Apropo, una din optiuni la referendumul constitutional trebuie sa fie „status quo”-ul… Nu e nici ca si cand te-a prostit Basescu sa votezi parlamentul unicameral si nici ca si alegerile parlamentare.. Acum nu poti vota intre cacat uscat si cacat umed; Votezi daca de acum inainte iti asumi cacatul ala si traiesti cu el sau nu;

      Sau poate o fi mama curva, eu stiu!?

      00
    • @Cosmin

      „Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică”.

      De la CCR. La prezidențiale/parlamentare/locale poți boicota cât vrei, cineva tot câștigă, în cazul de față nu. Dar da, tu poți fi distrat/întristat în continuare.

      00
    • După cum am observat, se poartă un „dialog” steril și se pare că nu face altceva decât să accentueze discrepanțele. Eu cred că acest referendum va fi validat. Argumentez cu un citat din Dorin Lazăr: „România ar arăta altfel dacă noi înșine ne-am demonstra că opțiunea progresistă, liberală, e cea dominantă. Altfel, rămânem doar o minoritate zgomotoasă.”

      00
    • Un om simplu poponar are doi tați :)))

      00
    • Acest referendum va fi validat. Dar doar pentru că se organizează de Jandarmerie, nu de BEC și pentru că NU se folosește sistemul informatic al BEC (care a fost dezvoltat fix ca să oprească votatul cu autocarul, fără număr). NU avem ce discuta despre ob’ectul referendumului, cîtă vreme el este exploatat politic și va fi un exercițiu de fraudare masivă. Cine merge să voteze, măsa-i curvă, cum s-a mai spus.

      00
    • @Stefan: Nu am spus ca nu e o optiune neparticiparea la vot. Doar ca optiunea exprimata prin neparticipare, de data asta, e „nu-mi pasa” (indiferent cine te-a prostit pe tine ca ar fi altceva – ai status-quo-ul ca optiune de vot pe care sa te duci sa o exprimi daca nu vrei modificari).. El va fi apoi validat (tine cont ca e necesar ca doar 30% din cei cu drept de vot sa participe si au la dispozitie 2 zile)… Duminica dimineata daca nu sunt multumiti de rezultatele partiale o sa fie o explozie, tine preotul slujba direct la vot :))

      Si uite asa la un vot mult mai important decat cele parlamentare/prezidentiale/locale vei lasa pe altii sa-ti decida soarta.. ;

      @L: Termina cu prostiile; Se mai fura putin la numaratoare dar nu acolo e grosul; Hai ca nu esti nici in Turcia (ca tot a fost pomenita), nici in Rusia… La noi se va face turism electoral, ca intotdeauna… Mai voteaza cate-un mort in Teleorman si Vaslui… chestii de astea cat sa isi asigure un avantaj daca e nevoie la limita… Daca PSD a reusit sa adune 200k de oameni de peste tot din tara „de frica” imagineaza-ti ce vor face acum, de proba doar; Si noi stam si le spunem „mereti, faceti ce vreti”.. Eu stau si ma uit („ironic” probabil) la voi cum imi modificati Constitutia fiindca eu nu cred intr-un vot pornit in urma unor semnaturi dubioase (dar reale, pana la urma)

      00
    • @Cosmin Eu NU merg să votez la această mizerie de referendum-exercițiu-de-fraudare. Cine merge… vezi mai sus. Iar la ce mi-ai răspuns pot spune doar atît. Sau ești naiv incurabil sau prost grămadă.

      00
    • @L acum vad ca ai mai multe comentarii in care esti labar. Te rog s-o iei mai usor, nu ti-a zis nimeni nimic de mama, dimpotriva.

    • @Cosmin Iar neparticiparea la vot ESTE o opțiune la un referendum (cum ți s-a mai explicat că o zice chiar CCR), deși nu este o opțiune la alegerile parlamentare/locale/prezidențiale. Dar vai cum tragi tu concluzia că neprezentarea la acest vot (care e degeaba) va duce la neprezentarea la alegeri parlamentare/locale/prezidențiale, ca un manipulator profesionist plătit din banii furați de la infrastructură și spitale ce ești.

      00
    • @L ti-am editat ultima fraza, te rog sa nu fim cârnati. Multumesc.

    • @L: Hai fi sincer, nu prea ai stat tu sa citesti ce am scris inainte sa raspunzi, asa-i? Sau nu prea te-ai chinuit.. E mai rapid cand citesti din doua in doua cuvinte, stiu si eu ..

      Pai mah.. ti-am zis eu ca nu e o optiune neprezentarea la vot? Pai e .. Eu ti-am zis doar ce semnifica optiunea aia (in rest, minte-te cat vrei, ce plm)..

      Cat despre CCR.. Motivarea in cauza e asta: http://www.monitoruljuridic.ro/act/hotarare-nr-3-din-2-august-2012-asupra-contestatiilor-referitoare-la-respectarea-procedurii-pentru-organizarea-si-desfasurarea-referendumului-national-din-data-de-29-iulie-2012-pentru-demiterea-presedintelui-romaniei-140215.html

      Sunt sigur ca acum 2 luni criticai fiecare cuvintel din CCR.. Totusi, deciziile ii sunt general obligatorii si citatul respectiv e formulat in felul respectiv ca sa-i motiveze iesirile lui Basescu din perioada aceea de a-si indruma alegatorii sa nu voteze; Nimic mai mult, nimic mai putin; Serios, continua sa explice cum partidele sau alte grupuri au dreptul sa-si indemne alegatorii sa nu voteze, ca optiune politica; Din punctul meu de vedere e o porcarie asta, dar mnah;

      Juridic, decizia Curtii (cum continua chiar ea sa explice) e ca votul e un drept, iar el nu poate fi un drept daca esti obligat sa-l exprimi; Deci ramane cum am stabilit, e o optiune; Ca idee, pragul de validare era la 50% atunci;

      Ca o paranteza in aceeasi decizie spune: „În jurisprudenţa Comisiei Europene a Drepturilor Omului, respectiv Hotărârea din 22 martie 1972, pronunţată în Cauza X împotriva Austriei, s-a arătat că o persoană nu poate fi constrânsă să aleagă un candidat sau altul aflat pe buletinul de vot, numai în acest caz încălcându-se dreptul de a alege.” – Deci ce ziceai ca neprezentarea nu e o optiune la locale/parlamentare/prezidentiale? Sigur ca e.. E o optiune mereu.. Ca de asta votul e un drept si nu o obligatie… Dar probabil cu textul asta majoritatea dintre voi nu sunteti de acord asa ca decizia CCR nu mai conteaza ;)

      Si ce-i cu trasul concluziei ca neprezentarea la votul asta o sa duca automat la neprezentare la locale/parlamentare/prezidentiale? Ca eu nu am scris asta, e o tampenie.. Citeai din alta parte probabil si ai ramas putin confuz.. Nu-i nimic, tu continua sa-ti dai o laba cu gandul la mama si sa te minti in continuare ca in felul asta o sa-ti exprimi parerea civica sau. .. ce naiba ai tu impresia..

      Edit Fluture: ti-am editat si tie ultima fraza. Discutia e deja suficient de „escaladata” :-)

      00
  15. Ceea ce nu constientizeaza cei ce sustin referendumul este ca acesta e facut pentru psd, nu pentru BOR (sau pentru pozitia teoretica a crestinilor ortodocsi, care, de multe ori, faptic, nu coincide cu pozitia BOR). Deci pot sa voteze de zeci de ori, homosexualii tot vor putea sa incheie parteneriate civile (poate nu chiar acum in Romania, dar mai mult ca sigur in viitor), tot vor putea sa adopte copii. In acelasi timp, cuplurile gay nu pot sa se casatoreasca religios (in bisericile crestine, cel putin), oricat s-ar agita comunitate LGBT, sau cum zice romanul: oricat s-ar da cu fundul de pamant (pun indended).
    Deci, din punctul meu de vedere, pe crestini (practicanti sau nu) referendumul nu ii ajuta cu nimic (chiar daca li spune ca ii ajuta).
    In plus, inteleg ca la nivelul conducerii psd este nervozitate (pe langa alta motive) din cauza faptului ca nu pot fi siguri pe rezultatul referendumului (desi si-au luat masuri ca sa poata frauda: durata doua zile, am inteles ca se renunta la sistemul electronic folosit la alegerile parlamentare si altele). Asa ca imi va face o placere deosebita sa boicotez, asta inseamna pe langa neparticipare si incercarea de a convinge pe altii sa nu mearga la referendum.

    00
  16. Citesc ce citesc și zic, wtf, ce s-a întâmplat cu scriitura lui zoso, apoi scroll up către titlu, autor și mă lămuresc.
    Ma rog, referendumul e cam degeaba. E o altă temă care e aruncată către prosti – familia, familia tradițională etc
    Nu le pasă ălora de asa ceva, ci doar știu că asta va prinde la încuiați și primitivi care-s mulți in țara asta.
    Cât despre tema în sine, homosexualii sau lesbinele au dreptul ca și ceilalți să fie fericiți, recunoscuți etc
    Spune autorul ca indiferent de rezultat, căsătoriile acestora vor fi acceptate la un moment dat, e mai greu, pentru asta trebuie modificata Constituția ceea ce nu e chiar ușor. Un mod ar fi prin referendum, cu acest scop, doar că nu va fi validat vreodată…

    00
  17. Referendumul este pentru a stabili o definiție clara a familiei, fara accente de corectitudine politica. Este pentru a stabili un „baseline”. Atât.
    Orice exagerare corecta politic e nociva. Faptul că nu se întâmplă acum nu înseamnă că nu se va întâmpla niciodată. Se întâmplă prin vest, va ajunge și aici. Este doar o chestiune de timp, sa din realiști.

    Și iarasi, sa din realiati niimeni nu îi interzice pe homosexuali. Crezi ca printr-o OUG maine membrii guvernului vor fi genii? Nu fii ridicol …

    Sunt multe aspecte care pot fi discutate despre referendum, dar probabil cele mai importante sunt cum va reacționa PSD în fata a câtorva milioane care vor spune da și cum va organiza logistic operația. PSD doar folosește, comuniști fiind nu au nimic, nici o legătură cu creștinismul, sunt in esenta adversari. De aici și termenul foarte scurt de organizare. Asta ar trebui sa îngrijoreze.
    Mergeți la vot și votați după cum credeți. Dar mergeți. Altfel chiar vi se poate spune că nu contati, vocea voastră nu contează. Sau va e frica sa descoperiti că sunteți în minoritate. Doar vreo 10 mai vocali acolo …

    00
  18. ” De ce sunt totuși 3 milioane de oameni care vor asta cu atâta ardoare? OK, sunt habotnici, stupizi, încuiați la minte, dar …”
    Bine ca esti tu ala destept. Tu si Einstein.

    00
    • Când ai o mentalitate de oaie, gen: „să mă păzesc de lupul ăla rău” în timp ce te mănâncă ciobanul, cam da, nu meriți să fi băgat în oala cu ăia care gândesc. Nu aș spune asta dacă, România ar fi leagănul civilizației cu 0 probleme. Vezi tu, om priceput în arta supraviețuirii, ar cam trebui să-ți stabilești prioritățile în funcție de mediu.

      00
    • Cifra de 3 milioane a fost stabilita probabil ca in piesa lui Caragiale: 3 la prefectura, 4 la scoala de fete etc. Referendumul se va face sub supravegherea jandarmeriei. Nici nu mai trebuie comentat. Se va vota pana va iesi ce trebuie

      00
  19. Eu nu cred ca ar trebui ca homosexualii se casatoreasca.
    Asta fiind spusa, dupa parerea mea romania are atat de multe probleme incat asta e ultima.
    Dar cu referendumul asta nu e vorba de asta, important e ca in mintea participantului e sa i se infiga bine: Da domle, sunt de acord cu PSD deci e bine sa i votez si la alegeri

    00
    • Eu nu cred că Ovi ar trebui să aibă drept la liberă exprimare.

      Bineînțeles că avem multe alte probleme mai importante, dar trebuia să mi-o iau de pe suflet.

      00
  20. Eu la referendum as vota „Igen”, dar nu ma duc pentru ca nu vreau sa ingros numarul participantilor. Toti prietenii mei facem la fel. Noi am vrea un referendum daca vrem sa scoatem UDMR in afara legii sau macar sa nu mai fie la guvernare. Alaturi de ceilalti tot timpul au supt si n-au facut nimic pentru noi, poporul. Asa ca la referendum nu particip.

    00
  21. 3 milioane de semnături 3 milioane de oameni

    00
  22. Referendumul asta e inutil. Bani aruncati degeaba. Mai bine investeau banii aia in ceva util pentru societate.

    00
  23. In Romania s-au facut deja peste 25 milioane de avorturi, tinerii ne-au plecat afara. Acum mai ramane sa desfiintam si familia traditionala. Ma intreb daca Romania va mai exista in urmatorii 10-20 de ani. Sincer, mi-e frica sa-mi raspund. Oare, mai vrem sa existam ca neam sau acceptati un singur „Stat Global” condus de la Centru care vor coordona oamenii prin CIPuri . Daca tot spuneti ca suntem prea multi pe aceasta planeta, Madam Roboata aia de ne-a vizitat, ea ce mai vrea?

    00
    • Vrea harta de la tunelurile dacice

      00
    • Si daca se schimba constitutia, persoanele de acelasi sex vor deveni automat straight si vor incepe sa faca copii? Parca vad titlurile de cancan ” Referendumul care vindeca homosexualitatea!”
      Pfff….sa ploua cu creier…

      00
  24. Curios totuși cum majoritatea invectivelor sunt aruncate din tabăra civilizată, europeană, tolerantă, umanistă [….]. Ca să nu mai zic de propagarea dezinformărilor care pot fi verificate în 10 minute de lectură pe portal.just.ro. #virtuesignaling #whataboutism #erorilogice

    Homosexualii nu v-au cerut nici unii ajutorul să înfieze copii. Da așa ați auzit voi pe internet că „e bine”, să ai păreri progresiste. Diferență față de baba Safta care a auzit la slujbă? Ze-ro.

    Orfelinatele nu mai sunt de mult „ă thing” și majoritatea orfanilor cresc în grija asistenților maternali (70% ?) care în general mai au și câțiva copii ai lor deci posibil să fie mai calificați decât idealul cuplu homosex. Iar dacă vreți să faceți ceva pentru cei instituționalizați puteți să vă duceți săptămânal într-un astfel de centru de plasament să faceți ceva împreună: meditații, cursuri, sport, să ieșiți cu ei în oraș. Ia prezentați-vă la un centru de plasament să vedeți câtă deschidere o să găsiți. Și ce o să mai descoperiți e că cei mai mărișori sunt destul de bine integrați în societate. Însă n-aveți de unde să știți pentru că pe /r/românia n-a postat nimeni asta că s-au încuiat în baie și nu știu să mai iasă.

    Catedrala aia a prostului gust e un plus net pentru noi, talpa țării. Inutil ? Banii ăia se cheltuiesc pe muncitori, macarale și termopane locale. Inutil ? Cel mai probabil. Dar muncitorii după aia cumpără benzină și ceafă cu cartofi prăjiți tot local. Meleardele respective cheltuite direct de primărie se duceau direct în Madagascar sau Brazilia sau cel mult în GLE-urile din care vă scuipă semințe în cap beizadelele. Așa poate mai trece o urmă și pe la voi.

    Mai respirați băieți și fete. Mai ieșiți din casă. Patriarhul Daniel, Iohannis, Kovesi și Dragnea își văd liniștiți de viață. Joacă baschet, vizitează munții patriei, pedalează nepoțele. Dawkins trăiește liniștit din drepturi de autor după ce a scris mai multe cărți decât apostolii. CPFii se pregătesc să se ducă liniștiți seara la biserică. REZISTenții freacă menta in chiloți toată ziua că are balta Patreon-ului pește. Doar voi faceți spume la gură într-un colț obscur al internetului.

    00
  25. Ura pe care multi o simt fata de sustinatorii referendumului are o explicatie: e ultima defulare a frustrarii fata de lipsa de ratiune a semenilor. Exista probleme si probleme, optiuni si optiuni, fiecare cu argumentele pro si contra. Noi cam dezbatem de fapt non-probleme, decidem majoritar chestiuni care nu privesc raportul majoritate-minoritate, decidem drepturi sau interdictii IRELEVANTE pentru majoritate, relevante pentru minoritati.

    Dau un contraexemplu, fumatul.

    Fumatul a fost transat, e o problema de sanatate publica, pe care cei implicati, fumatorii, nu o pot percepe sau intelege, fiind o chestiune de optiune personala. S-a stabilit ca fumatorii au voie sa fumeze in continuare, dar nu in institutii si locuri publice unde alti oameni le inhaleaza fumul. NU S-A STABILIT CA FUMATORII NU MAI AU VOIE SA FUMEZE! A fost deci o chestiune ce privea majoritatea, restabilind un drept pe care minoritatea il luase de facto.

    Acum niste oameni suficient de lipsiti de educatie si logica vor sa stabileasca prin constitutie ca oamenii dintr-o minoritate care nu are voie sa fumeze deocamdata, nu vor avea voie sa fumeze niciodata, nicaieri, preventiv.

    Poti simti altceva de cat ura pentru lipsa de logica si ratiune?

    00
    • Chestiunea asta este stabilita de mult prin codul civil, de fapt de prin 2011 atunci cand a intrat in vigoare noul cod civil. De altfel codul civil interzice in mod expres casatoria dintre persoane de acelasi sex…….

      00
  26. Tu aștepți rezolvarea problemei abandonului de copii și a ororilor prin care ei trec în centrele alea subfinantat și populate de incompetenți de la comunitatea LGBT?

    00
  27. Un pic offtopic, daca se valideaza referendumul si modifica Constitutia, nu trebuie musai sa includa si modificarile cu Parlamentul unicameral si 300 de parlamentari?

    00
  28. Ceea ce este interesant este faptul ca interdictia de casatorie intre persoane de aceealsi sex este prezenta in codul civil. Practic aceasta modificare nu va schimba nimic, ba mai mult ea nu va aduce o interdictie de acest fel. Ci va statua faptul ca familia se poate intemeia numai pe casatoria dintre un barbat si o femeie, fara a interzice in mod expres, asa cum o face codul civil, casatoria dintre 2 barbati sau 2 femei. Prin urmare, d.p.d.v. constitutional casatoria intre persoane de acelasi sex nu este interzisa ci doar, intr-o atare ipoteza, aceasta casatorie nu va forma o familie. In concluzie se poate spune ca, intr-un viitor oarecare, Codul Civil ar putea fi modificat in sensul de a elimina interdictia de casatorie intre persoane de acelasi sex fara insa ca aceasta operatiune sa conduca la aparitia unei familii si fara ca, o asemenea modificare sa fie neconstitutionala. Acum ………..oare suntem pacaliti?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube