Articole de genul ăsta fac grașilor mai mult rău decât bine

Două articole bune găsite via radu: o politică a sistemului de sănătate britanic permite refuzul tratamentului medical pentru persoanele plinute și un articol lung despre cum sunt jigniți grașii de către doctori și apariția unor activiști care vor ca oamenii să nu mai facă mișto de grași.

Al doilea este extrem de interesant, pentru că atinge fără să vrea câteva probleme cu asta.

Articolul începe cu o cerșeală de simpatie, prezentând cazul unei persoane care era grasă pentru că avea probleme de sănătate, ceea ce este legitim și se întâmplă. Sunt oameni care au probleme de sănătate, sunt printre noi, îi vedem și îi cunoaștem. Diferența e următoarea: omul care are problema cu glanda știe asta și se tratează și e extrem de atent la ce mănâncă.

  1. Am cunoscut o prietenă a soției în cazul ăsta, după operație a trecut la un regim în care avea voie să mănânce doar X, Y, Z, ciocolată doar o dată pe lună și alte restricții. Fata știa pe dinafară ce are de făcut și respecta cât mai bine.
  2. Am mai scris parcă de o colegă de serviciu care a leșinat la un moment dat pentru că mânca o salată pe zi pentru că voia să slăbească, deși nu mai avea de unde, pentru că avea o construcție osoasă mai masivă.

E un contrast imens între asta și persoanele care scăpă în butoiul cu shaorma și susțin că au probleme de sănătate, nu pot slăbi și așa mai departe, în timp ce bagă două ciocolate la masă și una în pat înainte de culcare.

E greu să ai simpatie pentru genul ăsta de oameni. Mai ales când, cum apare de câteva ori în articol, oamenii refuză orice sfat de bun simț, gen mai puțină mâncare grasă, mai puțină mâncare în general, mai multă mișcare.

In a 2006 study of more than 2,000 overweight and obese women who were part of a weight loss support group, 79 percent said they turned to food after experiencing weight stigma. Another common response: refusing to diet.

Deci cineva îi spune unei persoană că e grasă, iar răspunsul e mai multă mâncare și mai puțină mișcare și vina e a celui care i-a spus asta.

Revenind, problema apare când persoanele care se îngrașă din alte motive decât cele medicale încep să se plângă că nu găsesc bărbați pe măsura pretențiilor, ci doar pe măsura calităților. Și cum nimeni nu vede o problemă când tipele frumoase și bine proporționate umblă cu bărbați bogați, n-ar trebui să vadă și o problemă aici.

 

borcan

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

73 comentarii

  1. Io am venit doar pentru cur. Frumos..

    00
  2. Am venit pentru thumbnail :)

    00
    • Asta care mi-ai dat mie si lui „madalin” „-” iti doresc sa iti doresti sa faci sex numai cu bărbați cu burta sau cu femei cu colaci in loc de abdomen.

      00
  3. Ce aroma are proteina aia? Double rich chocolate sau chocolate peanut butter?

    00
  4. Dristorul sustine slabirea…a facut lipia 25 de lei.

    00
  5. Bai, io sunt gras. Si nu cred aia cu problemele de sanatate. Pe bune, cum te poti ingrasa din cauza unei boli? Este extrem de simplu, ai input, procesare si consum; daca prin consumul de energie nu epuizezi inputul, se depune. Punct.

    Diferenta apare la procesare: unii asimileaza mai multa energie dintr-o saorma decat altii. Dar asta nu este o boala ci un avantaj in caz de foamete. Am un coleg uscat care mananca caloric de trei ori cat mine si e de trei ori mai usor la cantar.

    Ai avut un articol misto acum cateva saptamani care explica clar ca dietele nu sunt altceva de reducerea aportului caloric curent, indiferent cum se numesc ele, pe ce sunt bazate si cate mese iei pe zi. Daca bagi numai supa de varza, normal ca slabesti, un om normal ar trebui sa manance vreo 15 kile de varza zilnic pentru mentinerea unei greutati constante. La fel, daca ai o dieta bazata pe miere, e suficient sa mananci vreo 800 de grame zilnic. Sau 300g de maioneza.

    Nu frate, io sunt gras fiindca imi place sa mananc. Nu-s bolnav decat poate la cap. Am tinut diete, am slabit, dar pana la urma am zis ca decat sa traiesc o viata in care sa aleg fiecare leguma si bucata de carne, mai bine ma bucur de fiecare masa. Pastrez un oarecare control, fac nitel sport si atat timp cat analizele imi ies bine si nu rasuflu foarte tare cand urc scarile, sunt multumit.

    00
    • Te poti ingrasa. Eu am asa numita glanda si m-am ingrasat, apoi dupa tratament am inceput sa slabesc. A fost interesant de observat cum s-a produs slabirea, si am inteles si cum te ingrasi de la glanda. Se deregleaza centrii nervosi care guverneaza senzatia de foame, foamea e mai deasa si satietatea mai greu de atins. Glicemia e scazuta ( boala asta e mana in mana cu prediabetul ) drept urmare simti mai mereu pofta de dulce. Colac peste pupaza, si metabolismul se leneveste si arde mai greu. Am uitat sa mentionez si ca te simti mereu obosit ca dupa un trialtlon. Acestea fiind zise, nici la 100 de kile plus nu ti-as da o sansa

      00
    • Sab, te ingrasi fiindca mananci, nu fiindca esti bolnav. Daca stai in desert o saptamana si n-ai ce manca, „glanda” aia a ta poa’ sa ceara de mancare cat vrea ea, degeaba.

      Daca ai o problema, ai cu pofta de mancare, nu cu ingrasarea.

      00
    • Io-s slab si da-mi voie sa strig „bullshit” la faza cu metabolismul. Variatia nu e atat de mare decat in cazuri evidente de boala sau peste anumite praguri (gen unii oameni nu pot procesa mai mult de 8000 de calorii pe zi – sunt pe net niste experimente de genul asta, unul pe puscariasi si altul pe oameni diversi mai recent). Vreau sa vad si eu un om sanatos, cu o viata normala, nu vreun maratonist care mananca constant (si divers!!!) vreo 5-6000 kcal si are <= 60kg la 1.76 (sau echivalent). Mie-mi vine rau numai imaginandu-mi atata mancare. Fac giveaway aici :D

      00
  6. ăia grași care nu-și găsesc jumătăți poa’ să vină în românia, aici nu poți să ai o relație sănătoasă de co-dependență dacă ești slab și-ți place viața activă pentru că ești considerat anormal, mai ales dacă ești femeie și n-ai șunci pe tine – când aveam 90 de kile la 1,70 toți masculii se uitau după mine, când am slăbit la 54 am devenit ciuca miștourilor „prietenilor” de ambele sexe – și da, la 40 de ani cu șunci arătați execrabil, indiferent de sex

    00
    • mary, ne pui si noua o poza cu tine?
      la 90 kg :)

      00
    • La 1.70 ai cam exagerat cu 54 de kile, esti sub limita minima, mai ales la 40 de ani. Ca o regula generala, putine kg inseamna ca esti mai sanatoasa, nu ca arati (neaparat) mai bine. Futomodelele sunt foarte foarte slabe pentru ca sunt practic niste umerase ambulante, la femeile normale niste mici rotunjimi sunt chiar necesare.

      00
    • cam greu să mai ajung la 90, poate doar să mai rămân însărcinată încă o dată ceea ce este complet improbabil, n-aș mai face copii nici plătită în miliarde de euro și dacă știam ce presupune făcutul de copii nu-l făceam nici p-ăla unicul

      00
    • @Alex – is destule din astea. Eu ma invart tot la 53-54 de kile, oricat mananc si orice fac. tot 1.70 si anu’ viitor 40 de ani. Bunica-mea a murit la 86 de ani cu ‘cifre’ similare. Tata-miu, care mananca teapan, are 60 de kile la 1.80. Mai suntem si din astia ciudati :D

  7. vali, tu ai putea sa te ingrasi 20kg?

    00
  8. Articolele de genul acest fac rau pentru ca trateaza doar idea de probleme de greutate in loc sa trateze si faptul ca de multe ori doctorii si”nutritionistii” habar nu au pe ce lume se afla si isi permit sa dea sfaturi fara sa verifice la sange ce potentiale probleme are pacientul, ei ajungand la spital cu multe alte probleme ulterior datorita „sfaturilor” primate de la „specialist”
    Adevarul este undeva la mijloc insa un lucru este clar: Fiecare caz este diferit si trebuie tratat diferit. Am citit pe diagonala articolul 2 si acolo se mentiona o dieta de 500-800 de calorii aplicata unui pacient…cred ca in lagarul de concentrare primeai asa ceva. Acei oameni nu sunt doctori si nu ar trebui sa practice niciodata medicina.
    Revenind la subiect: ANAMNEZA, un examen clinic si un set de analize sunt sfinte cand incepi sa discuti cu un pacient. Fara ele iti dai cu presupusul la fel ca orice alt om de pe strada. De acolo incepi sa iti dai seama daca este eating disorder sau are probleme hormonale.
    Sunt multe multe solutii ce pot fi adaptate INDIVIDUAL si nu la gramada insa intram deja pe o panta a meseriei bine facute, lucru destul de rar intalnit astazi.
    Despre asteptari: in 12-24 de luni iti poti schimba viata radical (greutate si altele) si asteptarile se ajusteaza.

    00
  9. CNN via Radu mananca ceva, nush exact ce da stirea aia e buna de pus la fake news

    00
  10. NOU
    #36

    Cam mare cutia aia cu supozitoare!

    00
  11. Daca nu sunt tratati atunci grasii, fumatorii si alcolicii(probabil) atunci nici sa nu fie nevoiti sa contribuie la sistemul de sanatate. Sa scoata si accizele pentru produsele daunatoare astfel incat oamenii sa isi permita o asigurare privata cu bugetul extra.

    00
  12. Sunt obez, de la prea multa mancare (nu grasa, doar multa) fata de cata miscare fac, si sunt de acord cu ce propun britanicii. Dar pe langa grasi si fumatori sa se adauge si cei care lucreaza pe santiere si cara materiale cu bratele si cu spatele, cei care stau 8-10 ore la birou sau pe scaun in fata calculatorului, cei care consuma prea mult alcool/coca-cola/pepsi/dulciuri. Astia din ultima categorie, desi nu sunt grasi, pot dezvolta la fel de multe boli si cheltuieli in sistemul actual de asigurari sociale de sanatate ca si noi, obezii sau ca ceilalti, fumatorii. Si cred ca se mai gasesc multe alte categorii de oameni cu obiceiuri sau activitati nocive si cu impact in acest sens. In afara de persoanele care au slabit si se mentin prin vointa si diete, fara operatii scarlatesciene, astialalti, mai ales cei slabanogi, care baga mancare in ei ca spartii, dar nu se ingrasa, sa se abtina de la comentarii. Habar nu au ce inseamna.

    00
  13. Sunt multe cazuri, in care mancarea functioneaza ca un anti depresiv cu efect imediat, dar de scurta durata, la fel ca tigarile.
    Este foarte, foarte greu sa te lasi.
    M-as aventura sa spun ca cei mai multi supraponderali se incadreaza in situatia pe care tocmai am descris-o.

    00
    • Si nu ai gresi.

      00
    • Adevarat. Mai e cazu si in caz de stress, oboseala psihica (cei ce lucreaza noaptea), organismu cere mancare ca sa isi revina…numa ca nuti revii din oboseala.

      00
    • exact, chiar as crede ca astia sunt majoritari. cei care mananca de stres/traume/etc/
      am exemple concrete, mai ales pe cineva care din balerina s-a facut obeza in 2 ani. si nu se poate opri/controla

      00
  14. Grasa aia din poza face toti banii!

    00
  15. nu eram obez, doar ceva mai gras…
    in vizită la nutritionist, acesta se uită la mine ca si cum mai aveam fo 10 zile de trait… primesc sfaturi să mananc numa iaurt 0%, pastile vreo doi pumni pe zi si cica sa ne vedem mai des!!!
    am intrebat, injurand printre dinti: dar am voie sa fac ceva bazin inot? dar volei? o ora de tenis de masa sau de camp o fi voie???
    si am iesit val-vârtej, injurand cu toata gura!!!

    00
    • Am o veste proasta: cu sportul nu slabesti, mai ales cu cardio. O ora de alergat normal face vreo 500 kcal (daca esti suficient de gras). Cam o treime dintr-o saorma decenta. Cine dracu’ are timp sa alerge 3 ore pe zi? La inot e si mai naspa, daca nu bagi niste fluture, consumi si mai putin.

      Cele mai multe calorii le arzi dand la pedala sau alergand cu viteze ametitoare. Daca tii bicla in 30km/h+ sau alergi cu 15 km/h+, poti sa scoti o saorma pe ora. Doar ca daca esti prea gras, nu ai cum sa alergi cu viteza aia, iti futi fie genunchi, fie gleznele sau in cazuri mai naspa, coloana. Asa ca pentru grasi raman bicicleta si inotul. Dar mai simplu e sa sara peste saorma.

      00
    • Rumbu, daca alergi cu viteze ametitoare tot ce faci este sa iti cresti capacitatea aerobica, nicidecum sa arzi grasime. Corpul arde grasimi daca iti mentii pulsul contant undeva la 65-70% din pulsul maxim (220-varsta).
      Ca exercitii care sa te mentina acolo sunt mersul pe banda inclinat la viteza relativ mica (un fel de power walk) si inotul.

      Mai este si optiunea HIIT (high intensity interval training), dar aia e dedicata persoanelor fit, nicidecum celor cu multe kilograme.

      00
    • Cu o ora de pedalat pe zi, 2 reprize de 30 min in ritm ridicat, slabesti sigur. Dar in fiecare zi.

      00
    • @rumbu asta-i parerea ta ca nu slabesti cu sportul mai ales cu cardio. orice sport faci daca il faci cu regularitate si cu dorinta de a slabi te ajuta!

      00
    • Ce saorma e aia de 1500 de calorii? Mai taie

      00
    • @rumbu: daca dupa sport vii acasa infometat si bagi in tine ca sa compensezi evident ca nu slabesti.

      In plus, problema multora care fac sport si nu slabesc e … ca nu prea fac sport. De exemplu la inot, rezultate se vad daca inoti 1 ora pe zi dar ora aia sa fie de inotat, nu de stat pe marginea bazinului ca sa iti tragi rasuflarea si sa te uiti la milfe.
      Similar la sala cica stau o ora, dar ora aia include echiparea/dezechiparea si dusul si daca te apuci sa numeri pauzele pe care le fac intre exercitii iese ca fac sport numai vreo 15 minute.

      00
    • am uitat sa scriu mai sus:

      Daca vrei sa slabesti, cel mai mult conteaza dieta, asta inseamna in primul rand sa iti numeri caloriile (sa fii in deficit) si apoi sa dozezi corespunzator macronutrientii. Si vei ajunge sa slabesti doar din chestia asta, incet dar sigur. Sportul ajuta sa nu iti mananci pumnii de foame.

      00
    • 1 luna dieta 1200 kcal/zi = minus 8 kg
      1 luna dieta 1200 kcal/zi + alergat 40 minute 7 min./km, aproape zilnic = minus 8 kg + dureri atroce in tibii si junghiuri ocazionale in coloana.
      1 luna dieta 1200 kcal/zi + sala cu instructor aproape zilnic (cycling, greutati, inot) = minus 8 kg

      Acum am 178 de cm si 94 de kile. Bag bicicleta zilnic 12 km si o urc pe scari 2 etaje cum face si colegul de mai jos fara sa suflu greu desi bag 2 pachete de Lucky pe zi. In primavara si vara am mai bagat 2 Bucuresti-Ploiesti cu bicla in fiecare luna. Particip la diverse tururi cu bicla prin tara in mod curent. Am terminat ultimele maratoane de prin Bucuresti in prima jumatate.

      Deci va rog sa nu mai imi spuneti povesti ca sportul slabeste, indiferent cum il faci. Da, iti da un anume tonus, te simti oarecum bine, daca te duci la sala vezi femei in yoga pants, dar atat.

      10
    • 1 an de mers cu bicicleta 25 km pe zi, in fiecare zi inclusiv iarna si pe ploaie, cu mancat fix cat simt nevoia (dar mai rar fast-food) slabit 6 kg si, daca continuam, mai mergea.

      00
    • @rumbu – tu ce vrei sa faci la articolul asta, sa reinventezi medicina, fitnessul.? Mai devreme ziceai ca nu exista probleme cu glanda, acum sportul nu slabeste.

      Ba slabeste. Poti slabi in diferite moduri, sa stii. Pt tine a functionat dieta. Eu, de exemplu, am slabit doar cu sport. Am mancat ce am vrut dar am facut o gramada de sport. Ca in cantonament, in masura timpului disponibil.

      Echilibrat si sanatos e sa imbini o alimentatie corecta cu sportul, evident.

      1500 calorii la o shaorma … de ce nu 15000, iti impuneai pctul de vedere si mai bine.

      00
    • @rumbu slabesti mai repede de la 110 la 100 fata de 100 la 90. Orice dieta iti incetineste matabolismul mai mult sau mai putin in functie de deficitul de calorii. Cand faci sport pui si masa musculara. 1200 calorii/zi daca nu faci sport e relativ ok, daca faci si sport e cam putin. Atunci cand facem sport se produc „micro-rupturi” la nivelul muschilor iar pentru a le repara corpul are nevoie de mai multi nutrienti si de mai multa energie. Consumi calorii in plus atunci cand faci sport apoi in repaus consumi si mai multe calorii pentru a „repara” tesutul muscular.

      p.s. alergatul e o idee foarte proasta de la o anumita greutate in sus. Inotul si bicicleta sunt alternative net superioare
      p.s. 2 shaorma e chiar o mancare sanatoasa daca e fara lipie, sosuri si cartofi

      00
    • Rumbu, colega de apartament (170/30+ ani) are trup de model pe instagram (si e) la 1,800 kcal/zi (o ora la sala de forta zilnic, fara “aditivi”). Cu 1,300 ruleaza cu 10 saptamani inainte de competitie (si urca la 1,800/2,000, progresiv, dupa).
      Tu, ca barbat, cu 1,200 pe zi iti faci praf metabolismul in cateva luni si daca inainte de dieta te ingrasai din 4,000/zi, dupa dieta te vei ingrasa din 2,000/zi. Incredibil la ce informatii distorsionate aveti acces :(

      00
    • Meniul ala de 1200 kcal/zi a fost dat de nutritionist (medic nutritionist adevarat). Nu mancam dupa ce scria pe Internet, a fost rezultatul unor analize si al unui inceput de guta. Nu aveam ce muschi sa fac, proteinele erau slab reprezentate in meniul meu.

      Am pornit de la 116 kg, am scazut in 6 luni la 90, am urcat la 94, ma mentin de vreo 8 luni. Nu mai imi numar caloriile ca in perioada regimului, dar sunt atent la ce si cat bag pe sub nas. Evit dulciurile, abuzez de calorii doar in week-end la vreun gratar, in rest cred ca traiesc dupa estimarile mele cu vreo 2500 de kcal/zi. Nu am de gand sa mai slabesc pana la greutatea ideala (80 kg), ma simt bine asa.

      Eu doar va ofeream niste statistici personale care imi arata ca sportul e doar un adjuvant, dieta e cea care te ajuta sa slabesti.

      00
    • @Rumbu: Ai 178 de cm si 94 de kile (deja ai urcat de la 90, la terminarea dietei). Tehnic ai fost obez la 116 si acum esti obez la 95. Singura statistica pe care o dovedesti este ca n-ai facut sport iar dieta te-a facut dintr-un obez tot un obez.

      Hai sa-ti spun o chestie (am incercat pe pielea mea o gramada de solutii pana sa ajung la sala de forta): acum 6 ani aveam 85 (la 170) si procent de grasime corporala 35% (burta vizibila). Nu faceam sport. Azi am 85 de Kile (la 170) si procent de grasime corporala 10% (pachet de muschi frumos la privit). Teoretic n-am slabit niciun Kg comparat cu 2011. Ai dreptate, sportul nu slabeste daca singurul instrument de masurare al progresului e cintarul. Dar cand e facut cu cap (cardio sporadic, ca unealta de corectie si sala de forta pentru crescut masa musculara) sportul schimba drastic compozitia corporala.

      In final, singurul rezultat care conteaza e oglinda, cintarul il folosesti doar cand esti sigur ca nu pierzi masa musculara ci doar grasime. Iar tu, subnutrit, probabil ai pierdut toti muschii de care s-a putut priva corpul tau si ceva grasime – reteta perfecta pentru a reduce metabolismul. Hai noroc la un medic mai bun!

      00
    • @Rumbu
      Am 1.96, 91kg si aprox 15% procent de grasime. Fara 2500kcal/zi nu pot sa functionez cum trebuie (3 zile de sala pe saptamana).
      Nu mai mentionez ca rata ta metabolica bazala e undeva la 2000 kcal, adica necesarul de energie sa stai toata ziua in pat si sa produci CO2.

      00
    • @rumbu – Am de obicei 1.79 si 94 de kg. Am incercat de mai multe ori cure de slabire cu relativ succes adica spre 86-87kg in mai multi ani. Cel mai usor reuseam daca ma abtineam pur si simplu sa mananc seara dupa 20-21 sau mancam chestii cu continut mare de apa – salata de castraveti cu smantana si usturoi era cel mai fain meniu, sau salata verde cu diverse.. Ciorba de linte ajuta mult, pentru ca te satura pe multe ore si efectiv poti trai o zi cu doua portii la ore diferite (da una ca la carte cu lamaie, ceapa si ardei iute, cu sau fara lipie). Dupa care ma lasam de orice cura si puneam la loc. Apoi din cand in cand ceva sala+alergare+sauna+bazin (erau in acelasi loc) si mai scadeam din greutate sau o redistribuiam spre muschi, asta pana m-am accidentat la coloana. Ei bine in final iar am ajuns la 94 kg anul asta in martie.
      Si am descoperit ca o pasiune te ajuta enorm la slabit. Ia incearca bricolaj, incearca sa pui…gresie asa , pentru prima oara, intr-o camera, incearca sa construiesti ceva tehnic cu multe detalii si multe calcule. Efectiv uitam de mancare si picam rupt in pat nemancat si obosit dar cu pofta de viata si abia asteptam dimineata sa reiau munca. Pana am terminat treburile astea am …82 kg si ma simt excelent. Fara nici o cura de nici un fel.

      00
  16. Am in jur de 110 kile la 175cm. Dupa unii, mai am putin si mor de gras.
    De fapt, pedalez 40 de minute pe zi, apoi iau bicla in spate si o urc 3 etaje (15-20 de kile are, in functie de drum – daca am fost pe la piata sau nu); mi-am facut un control de sange, impreuna cu un prieten slab care joaca mult baschet – si aveam acelasi colesterol; glicemia mi-e tot timpul sub 100.
    Inca mai pot prinde autobuzul daca alerg dupa el. Acum doua saptamani am fost la Busteni – am stat peste jumatate de zi pe munte, mergand.
    Puii mei, sunt gras ca asa sunt eu, gras.
    –––
    Am incecat si diete, in limita chefului. Am pierdut vreo 10 kile numarand caloriile (sa nu depasesc 2000 pe zi), schimband unele alimente cu altele (de vreo doi ani nu mai mananc biscuiti, de exemplu).
    Dupa ce am pierdut alea 10 kile, la un moment dat am luat 4 inapoi si m-am stabilizat la 108-109-110kile.
    Am aceleasi haine, unele vechi de 10 ani; unii pantaloni chiar imi sunt larguti acum, cu 7 ani in urma nu-mi veneau bine.

    Dar niciodata, NICIODATA nu m-am simtit atacat de faptul ca sunt denumit gras. Asa, si? Tu ai nasul mare, iti cade parul, ai ten de cacat, esti prost/proasta, puți, n-ai onoare… si tot asa.
    Sa ramana grasimea ultima problema a unui om.

    00
    • P.S.: de multe ori am spus ca geneticul meu e unul din ala de taran care trebuia sa praseasca toata ziua, sa care lemne, sa dea la gheb, sa ridice bordeie si case.
      Sunt gras nu neaparat pentru ca mananc mult, ci pentru ca societatea din 2017 ma forteaza cumva sa stau la birou.
      Mananc pentru ca mi-e foame, ma roade stomacul de foame.
      As fi fost „flăcău frumos” daca traiam pe la 1800-1900, cand munca la gheb era de baza. :)

      00
  17. Câtă lume in defensivă în comentarii.

    00
  18. Sunt multi care se complac in situatia in care ajung. Se plang ca sunt grasi, dar mananca toate tampeniile. Cauta tot felul de scuze si de diete magice in care pot manca fast-food/dulciuri/altele si dupa aia se plang ca dietele nu functioneaza.

    Vor sa slabeasca, dar fara efort. Bine, doar unii vor sa slabeasca…

    00
  19. Bah, eu la Auschwitz nu am vazut niciun evreu bolnav cu glanda.Voi?

    00
  20. parca asta era articolul dat de tine: The Best Fat Loss Article on the Motherfuckin’ Internet http://physiqonomics.com/fat-loss/

    00
  21. Canapeaua aia alba nu o sa aiba viata lunga. Se murdareste repede.

    00
  22. mi-am dat seama ca noi am ars-o aiurea in comentariile astea

    cei mai rai cetateni dintr-o tara sunt aia sanatosi. traiesc mult si mananca banii bugetului de pensii.
    bai, mai rai ca aia sanatosi nu sunt decat aia „constienti”, care au grija de sanatatea lor.
    astia mai consuma si servicii medicale pe deasupra. o povara in plus pentru contribuabil.

    pe astia care nu fumeaza, nu sunt grasi, nu beau, nu baga droguri si nu sunt stresati ar trebui sa-i taxam suplimentar ca traiesc prea mult si sunt o povara reala in orice tara civilizata.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube