Aplicații de navigație GPS pentru iPhone

La mare căutare zilele astea, la începerea concediilor, sunt aplicațiile pentru navigație prin GPS care nu au nevoie de internet. Pentru că dacă treci într-o țară străină, traficul de date e scump și extrem de scump. Iată mai jos câteva soluții:


Google Maps

Este cea mai utilizată și simplă soluție de navigare. Prin conectarea unui cont Google se pot sincroniza adrese din istoricul căutărilor făcute pe Google pe PC sau pe alte dispozitive mobile. Aplicația poate salva hărți ale unor zone din diverse orașe, pentru a fi accesate ulterior fără conexiune la internet. Acest lucru se poate realiza prin tastarea în câmpul de Căutare textul ok maps, după care se va afișa mesajul Salvați harta; urmând ca utilizatorul să selecteze zona dorită. Aplicația nu știe pe ce străzi sunt sensuri unice sau unde sunt benzi destinate doar transportului în comun.

Puncte tari:

  • Posibilitatea salvării  anumitor zone pentru navigarea offline.
  • Navigator gratuit care poate fi setat să ruleze și în background.
  • Aplicația oferă informații din trafic în București (informațiile fiind colectate de la ceilalți utilizatori ai aplicației).

Puncte slabe:

  • Calculul rutei nu se face întotdeauna corect.
  • Nu se pot salva harți pentru zone foarte mari, ci doar pentru anumite zone de dimensiunea unui oraș.
  • Nu afișează informații despre viteza de rulare.
    Aplicația este gratuită
  • Dimensiunea aplicației –  13,7 MB

Link descărcare.


Apple Maps

Hărțile Apple au avut probleme în unele țări, iar în Romania au existat lacune cu unele orașe din Moldova. Majoritatea datelor sunt furnizate de către compania TOMTOM, iar aplicația nu afișează informații din trafic sau obiective. La o căutare a Universității București aplicația mi-a afișat Facultatea de Politehnică București, prin urmare nu vă bazați prea mult pe aplicați dacă căutați un obiectiv turistic. Din păcate, în Romania nu pot fi folosite nici  comenzile vocale prin funcția Siri.

Puncte tari:

  • Indicații în limba română.
  • Navigator gratuit care funcționează și în background.
  • Aplicație integrată în sistemul de operare (hărțile și navigația pot fi accesate din alte aplicații iOS)

Puncte slabe:

  • Necesită conexiune permanentă la internet.
  • Nu există informații despre obiective, benzinării sau alte puncte de interes.
  • Nu afișează informații despre viteza de rulare.

Aplicația este gratuită și vine preinstalată cu iOS 6 și iOS 7.


iGO primo app (Hu & Ro)

Aceasta este cea mai bună soluție de navigare. Toate hărțile pot fi utilizate offline și sunt descărcate inițial odată cu aplicația, iar harțile pentru România sunt actualizate trimestrial. Aplicația oferă și informații esențiale despre țara în care vă aflați: vitezele maxime în orase și pe autostrăzi, nivelul permis al alcolemiei la volan etc.

Puncte tari:

  • Indicații în limba română (2 voci)
  • Navigator care funcționează și în background, afișajul are aspect specific pentru perioada zilei si pentru cea de noapte.
  • Informații complete despre navigare: viteza de rulare, istoric al rutelor, calculator consum, obiective turistice, benzinării.

Puncte slabe:

  • Nu există date din trafic.
  • Nu există informații despre obiective, benzinarii, ori alte locuri de interes.

Preț – 17 euro
Dimensiunea aplicației – 627 MB
Link descărcare.


CoPilot map

Este o soluție de navigare offline care oferă foarte multe puncte de interes, începând de la locuri de parcare fără plată, până la piețe și magazine alimentare.

Puncte tari:

  • Informații complete despre navigare: viteza de rulare, istoric rute, calculator consum, obiective turistice, benzinării.

Puncte slabe:

  • Nu există date din trafic.

Sistem de navigație contra cost.
Preț – acces gratuit la hărți,  24 euro pentru modul de navigare prin comenzi vocale
Dimensiunea aplicației – 35,3 MB
Link descărcare – https://apps.apple.com/us/app/copilot-gps-plan-explore-offline/id504677517


Waze

O soluție de navigație online interactivă, tot mai des utilizată și în România, unde utilizatorii pot semnala în timp real radare, filtre auto, accidente, ambuteiaje, lucrări în trafic, gropi de pe carosabil sau fenomene meteo. Utilizatorii pot adăuga o poză atunci când semnalează un eveniment, ceilalți participanți având posibilitatea de a confirma sau de a șterge un eveniment, dacă acesta nu mai este de actualitate. Aplicația ia pozițiile obiectivelor din bazele de date Google Maps și Foursquare.

Puncte tari:

  • Indicații în limba română.
  • Chat intern între utilizatorii aplicației.
  • Informații live din trafic.

Puncte slabe:

  • Aplicația necesită conectarea permanentă la internet.
  • Nu există informații despre obiective, benzinării etc.
  • Aplicația este gratuită

Dimensiunea aplicației – 75,2 MB
Link descărcare.

 

aplicatii-navigatie-ios

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

77 comentarii

  1. Sygic-ul unde este? Este peste toate la orice capitol :)

    00
  2. Salut,
    Ai mai putea adauga pentru iPhone:
    ForeverMAP
    CityMaps2Go
    Hudway

    00
  3. Igo – „Nu există informații despre obiective, benzinarii, ori alte locuri de interes.” ? din ce stiu exista poi in Navteq, Teleatlas chiar si in Topmap (presupun ca se folosesc aceleasi formate de harti/poi/etc si la iphone)

    „dacă treci într-o țară străină,” – exista si TomTom

    10
  4. poate faci un articol și pentru android.

    00
    • Cui ii pasa de Android. Zoso lucreaza pentru oamenii cu bani, nu pentru toti sarantocii. *feel the irony*

      02
    • vine și ăla de android, bitch! :P

    • Degeaba le pui articol cu aplicații GPS android, o sa isi descarce ca majoritatea Garmin „după torrent” :( nu se dorește încurajarea developerilor de aplicații in România, din păcate..

      00
  5. Apple Maps merge și fără conexiune de date deoarece își stochează în cache harta parcursă în modul online.

    Pentru navigație GPS offline contra-cost recomand GPS Navi 2 și Garmin Viago.

    00
    • Si Waze merge offline. Am facut in Bulgaria 100 km offline dupa ce, in prealabil, am parcurs harta pe wifi-ul de la hotel. Are informatii si despre benzinarii si obiective turistice…

      00
  6. Mai este si Navigon, dar pretul aplicatiei ii destul de mare. Eu folosesc HERE Maps, care nu este pe iOS, inca.

    00
  7. Skobbler maps offline ?

    00
  8. La waze ai informatii despre benzinarii. Navigate>Gas :)

    00
  9. Nu-i recomand nimanui iGO primo, datorita suportului tehnic execrabil. Am cumparat varianta pt Ro&Hu si alte harti cu tari europene, pe zeci de euro. Cand am schimbat telefoanele m-am chinuit cateva luni ca sa-mi recuperez in-app-purchase-urile iar apoi n-au furnizat prompt o aplicatie compatibila iOS7, mi-au sters/invalidat/pierdut contul, parola, mi-au furnizat informatii false, contradictorii, imposibil de introdus cu tastatura lor, un cosmar. M-au adus la capatul rabdarii. Uitati-va pe pagina lor de FB cata lume e nervoasa. Detalii mai multe pe link-ul din nume.

    00
    • eu pe el il am și am totul ok, mutat de pe un iphone pe altul fără probleme, restore purchases, all good.

    • Si eu am folosit aplicatia lor pe 3 iPhone-uri pana acum, migrat fara probleme cu Restore Purchases si iCloud.

      Cu inca $11.99 in-app purchase se poate achizitiona si pluginul de „Safety camera database for Eastern Europe” care mi se pare foarte util sa poti avea extra info din trafic.

      00
    • As fi zis ca am avut eu ghinion, dar FB-ul lor e plin de comentarii negative. Ma bucur ca a mers la altii, pt mine a fost cauza unui lung sir de emailuri frustrante cu incompetentii de la helpdesk.

      00
    • NU va luati iGO pt Bulgaria si Grecia. am facut eu greseala asta anul trecut, am cumparat iGo Eastern Europe. Hartile celor 2 tari nu au nici o treaba cu realitatea, am ajuns sa folosesc aplicatia doar ca sa stiu la ce indicatoare sa ma uit pe drum (care sunt orasele mari de pe traseu), in rest el zicea ca merg pe camp. In special nord-estul greciei.

      00
    • Nu are rost sa achizitionezi harta camerelor fixe, deoarece doar pe DN1 mai sunt active.

      00
  10. Cred ca ar mai trebui sa precizezi si cum se pot salva harti de google maps in memoria telefonului pentru a se putea folosi si fara conexiune la internet: se da zoom pana cand pe ecranul telefonului se afla zona ce se doreste a fi salvata, nu zone foarte mari gen metropole intregi dar se poate salva de exemplu o zona cum este Manhattan si in address bar se scrie ‘ok maps’.

    Navigon este aplicatia iPhone pe care am folosit-o cu succes pana acum si nu m-a dezamagit niciodata, inlocuieste perfect gps-ul dar doua mari dezavantaje: e foarte scump (80 de euro parca) si ocupa mult spatiu (1.5GB).

    00
  11. iGo are si date din trafic daca ai conexiune de date. Insa cum conexiunea de date o ai in tara, unde nu exista date din trafic, iar afara unde nu exista, e scump traficul de date, ajungem la ce ai zis tu. Dar daca vrei musai, se poate.

    00
  12. Sincer nu prea stiu pe nimeni care a folosit sau foloseste google sau apple maps pentru navigare (in masina, drumuri in afara localitatilor). Personal am ceva experienta cu iGo si Navigon. Navigon imi placea pentru ca avea TTS in germana si imi citea numele strazii pe care trebuie sa fac dreapta [a se dezactiva in romania :) ]. Am incercat iGo si mi-a placut ca e foarte configurabil, skinnable si are informatii live din trafic foarte bune in AT/DE (dar necesita internet). Am ramas la iGo pentru ca m-am obisnuit cu el. Navigon era mai user-friendly, avea voice guidance mult mai bun, iGo mai rateaza cate-o indicatie daca intervine un semn/restrictie si face un „ding” simultam, si te trezesti ca a uitat sa-ti zica ca in 400m sa iesi de pe autostrada.
    Bottom line, cred ca cel mai bun navigator e cel care iti satisface nevoile si mai ales cel cu care esti obisnuit in special vizual, sa stii din prima unde iti arata pe display limita de viteza, viteza actuala, informatii despre incadrare pe banda corecta etc, sa nu trebuiasca sa le cauti in timpul conduslui.

    00
  13. Nokia Maps ruleaza fin(Telefoane Nokia si Windows mobile). Iti incarci free orice tara vrei si sunt a drecu de detaliate cu puncte de interes si multe altele. Voci in mai multe limbi si discret, nu agasant ca la iGO(merge offline).
    Daca il legi si cu Here(pt trafic trebuie sa fii online) ai o groaza de informatii despre trafic, evenimente, etc. Here iti arata autobuze, metrouri, trenuri, nu mai trebuie sa te hlizesti la panouri cu paianjeni cate o ora prin Londra sa zicem cand esti „per pedes”.

    00
    • Este bestial să ai hărți offline pe mobil și când ești în roaming. La capitolul ăsta Windows Phone-ul (Nokia) e mult peste orice altceva

      00
    • Acum m-am întors din Zakynthos; ca gps am avut google maps pe un note3 (al prietenei) și Nokia maps pe E6. Am mers cu google pentru ecranul mai mare, dar când google ne-a rătăcit, Nokia ne-a scos din impas (și a facut-o de câteva ori; plus ca Nokia are avertizare sonora pentru depășirea limitei de viteza, lucru foarte util în Bulgaria).
      PS: hărțile de pe blackberry o sug foarte tare

      00
    • Da dar te baga pe interzis , nu stie nici o restrictie .

      00
  14. pulsez si eu cu Sygic :D

    00
  15. osmand free ptr android?

    00
  16. Cu Navigon am facut ultimele 4 concedii in europa. Nu e ieftin, dar isi merita banii

    00
  17. NOU
    #36

    City Maps 2 Go, pe Android. Eu am fost multumit.

    00
  18. Sygic Europe + Rusia e la oferta acum, 20 euro, mi se pare bun pretul .

    00
  19. I-ai uitat pe cei mai importanti pentru navigarea offline.
    Navigon de la Garmin.

    Sunt doar cativa producatori de harti, iar garmin e unul din ei.

    00
  20. GoogleMaps poate sa salveze harti offline si te poti orienta cu ele folosind doar receiver-ul GPS din telefon.
    Dar daca vrei *navigatie*, adica sa calculezi o ruta de la A la B, are nevoie de conexiune la internet.

    00
  21. „La mare cautare […] sunt aplicatiile […] care nu au nevoie de internet”

    Adica subiectul articolului… dupa care, 2 din 5 date exemplu au nevoie de conexiune permanenta.

    Altfel, in Romania, nu vad de ce as folosi altceva decat Google Maps, e mult mai simplu.
    In afara, in functie de zona/traseu… Maps, daca ai zona incarcata (gen te plimbi prin Budapesta), sau Navigon, Tomtom. IGO Primo mi se pare infiorator, versiunea veche (8) era alta treaba.

    00
  22. tomtom & co sucks. si aplicatiile care le folosesc exclusiv.
    a fost adaugat un nou punct de granita intre bulgaria si grecia in septembrie anul trecut, si acu 3 saptamani inca nu era pe hartile astea. harti care le platesti. open maps ftw.

    personal folosesc waze in tara + https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator in afara.

    00
    • Tu esti ca taica-miu, care face in fiecare saptamana de 30 de ani drumul Bucuresti – Brasov si mi s-a plans la un moment dat ca pe nush ce GPS nu apare podul de la Ikea si ca s-a confuzat. Desi trecuse pe acolo de 1000 de ori.

      Nu inteleg, cand deschideti GPS-ul opriti ochii si creierul? :)
      Eu il vad ca pe un ajutor, nu sa-ti spuna 100% pe unde sa o iei.
      Inclusiv in Germania cu GPS-ul updatat la zi vei intalni detours&shit – drumurile se tot schimba. Niciodata o harta nu va fi 100% la punct, ce mare chestie?

      00
    • yeh, ca in fiecare zi se deschide o vama noua, care necesita 100% un alt drum prin bulgaria fata de ruta clasica.
      si tot in fiecare zi merg bulgaria/grecia, de le stiu pe de rost si nu am absolut nici o posiiblitate sa ma ratacesc.
      ce imi mai reprosezi ? ca nu cumpar harta clasica sa trag pe dreapta la fiecare juma de ora sa verific daca sunt pe traseu, ca nu imi notez toate localitatile pe o hartie sa o am la mine, eventual si in chirilice, ca nu invat bulgareasca sa intreb localnicii ?

      00
    • Inainte de a pleca la drum, mai ales cand pleci din tara, ai putea sa stii vag cam pe unde e drumul. Numai zic. Sa fii asa un pic pregatit, cunosti senzatia?

      Dar stai, noi suntem romani, noi ne descurcam, noi trebuie sa fim ajutati pentru ca de ce sa pierdem noi timpul, lasa sa piarda altii.

      In alta ordine de idei – inteleg dezamagirea ta, dar daca te gandesti un pic la problema, care este faptul ca o bucata de harta din Bulgaria nu e updatata, poate intelegi de ce nu e tocmai prioritatea lor zero. Gen, cine plateste in Bulgaria pentru asta?

      Tomtom, Navigon, Garmin sunt folosite de oameni din tarile civilizate. Acolo fac si bani, acolo-i intereseaza acoperirea. Ia uitati-va la un top most used pe Europa de vest…

      00
    • Ocolitoarea din BV, giratoriile noi, erau pe google maps si waze inainte de a se da in folosinta. Asta probabil pentru ca userii pot trasa drumuri noi pe harta.

      00
  23. nu o bagat nokia maps inca si pe iOS?

    00
  24. folosesc waze, in special pentru hinturile de pe drum. fain ar fi sa il foloseasca mai multi oameni.

    00
  25. pentru Google Maps depinde si de tara/oras, in unele cazuri refuza sa salveze, oricat de mica e zona selectata. cred ca e legat de legislatia locala sau furnizorul hartii (am avut problema asta in mai multe tari din Asia).

    00
  26. La Google Maps ar mai fi un punct slab. Îți mănâncă bateria foarte repede, iar dacă stai cu telefonul în priză, se încinge foarte tare. Sau poate am eu probleme cu telefonul :) Altfel, e brici, eu o folosesc destul de des când plec pe undeva.

    00
    • Eu n-am probleme.

      E normal ca orice aplicație de navigație să „încingă” telefonul. Consumă extrem de mult curent să ai constant ecranul pornit + gps-ul fixat + sunet (voice guidance).

      Oarecum recent au introdus o funcție care-ți dimează display-ul când ai de mers doar drept și-l aduce la intensitate normală doar cu puțin timp înainte de următorul punct „de acțiune”.

    • eu am montat ventuza fix deasupra aerisirii, să sufle in telefon.

  27. NOU
    #56

    Toti ati uitat de Navigate 6, fostul Route 66. Are harti foarte detaliate si cel mai mai mult imi place functia de realitate augmentata, cand poti sa urmaresti ruta suprapusa pe imaginea reala furnizata de camera. La nivel de rutare, seamana mult cu Nokia Maps.

    00
  28. 1. Google Maps știe Sensuri Unice. Cel puțin în Constanța.

    2. iGo, cel puțin versiunile vechi care le știu eu de acum o grămadă de ani, suportă POI (benzinării etc.)

  29. De apreciat articolul însă:
    – lipsa informațiilor de trafic este punct negativ pentru cele fără conexiune de date
    – nevoia de conexiune la internet este punct negativ pentru cele cu informații de trafic
    Nu mi se pare un argument corect dacă se dorește funcția asta.
    PS: Am folosit în trecut (pe Android): GMaps, Sygic, Copilot și am peste 10 prieteni care folosesc Waze.

    00
  30. la fel ca si in cazul recomandarilor pentru coafeza, aplicatia mea e cea mai buna :) se numeste navfree si e gratis pe iOS si android si am utilizat-o fara nici o problema in mai toata europa

    00
  31. Corectează acolo la Google Maps cu salvarea offline, că e o aberaţie de versiune beta ce-ai spus tu acolo. E indeajuns sa alegi ruta, swipe pana jos -> Save Map

    00
  32. Si de la unu’ obsedat de WinPhone.

    Nokia Lumia 520 – 469 de lei pe emag

    Il iei ca al doilea telefon, de rezerva, ca nu se stie cand ai nevoie de un backup. Descarci toata harta Greciei pe el, prin Wi-Fi, si asta e tot. Evident, si Nokia Maps.

    00
    • NOU
      #63

      Daca tin bine minte, 520 te lasa sa descarci doar harta din tara din care provine sim-ul telefonului? Stiu ca avea o limitare de genul asta. 620 e mai ok, cu el poti descarca harti din toata lumea.

      00
  33. dude. Skobbler, made in Ro, foloseste openstreetmaps, cu cativa euroi iti descarci pe device tot continentul, nu ai nevoie de conexiune de date. very accurat. just sayin…

    00
  34. Am mai testat Navitel – o solutie foarte misto, dar este cu plata dupa o perioada de testare. Are hartile foarte actualizate, mai ales pe Europa de Est, inclusiv Moldova. Sunt rusi, poti conta pe date :D
    De asemenea am testat pe Android Navfree, care este ok, dar nu are hartile foarte actualizate. Te descurci totusi cu ea.

    00
  35. Apple Maps e bună dacă vrei să scapi de nevastă: „Scuză-mă dragă, eu am scris Gorjului acolo, nici nu mi-am dat seama când trecut graniţa în Ungaria”.

    00
  36. Here Maps + Here drive rule them all, noobs :D

    00
  37. Sygic FTW!

    00
  38. Dupa 4 aplicatii pe 3 versiuni de IOS, pot afirma: Skobbler e ok, da indicatii bune si in vest si in est, mai putin numere postale. Functioneaza fara conexiune pt ghidare, doar la POI necesita trafic de date. As spune ca recalculeaza rutele destul de tarziu, dupa o abatere de circa 100 m de la traseu si cateodata e destul de incomod daca esti pe un nod de 3 autostrazi in Frankfurt. In rest nu deranjeaza. Eroare de localizare 25 – 30 m intre cladiri in centru vechi pe stradute. Route 66 (Navigate) are ceva mai multe numere postale si POI, fara conexiune de date. Testate cu succes in DE, SR, HR, BG, MD, RO, FR, BE, LUX. Ultima versiune Skobbler avea si posibilitatea de cautare coduri postale, dar nu am apucat sa o mai testez, deja trecusem pe Route 66. Pe Romania sunt erori in toate sistemele, indiferent de harta, depinde ce cauti. Recomand Route 66, desi e mai scump (20 eur). Pentru uz ocazional e super ok si Skobbler – cam 14 eur complet Europa, daca tin minte dar poti plati doar hartile necesare – cam 5 eur pe tara. Drumuri bune!

    00
  39. Pentru cei care prefera GPS cu conexiune permanenta de date… a aparut un abonament la Orange care are si 2 Gb date in roaming. E vorba de „pantera 31”.

    00
  40. Le am cam folosit pe toate, imi place Navigon ( skinul parca e aranjat mai bine decat la competitori, plus ca igo nu a stiut cateva adrese care navigonu le stia fara probleme)
    Gmaps, simplu si usor cand te apropii de destinatie dai la search „hotel vasilica”, „restaurant ionel” (fara sa te mai chinuii cu strada doctor ion marasescu nr 188) (nasol ca gmaps nu te duce la nr. strazii, in schimb apple maps parca te lasa la nr.)
    Nokia maps mi se pare cel mai OK, are si puncte de interes si navigatie offline free si tot ce trebuie.

    P.S. m-a dus odata Gmaps pe un drum forestier de am zis ca nu mai apuc sa ies cu masina intreaga de acolo , deci nu recomand la drumuri lungi in zone pe care nu le cunoasteti .

    00
  41. daca vreti sa experimentati tot felul de sist/prog de nav nu aveti decat.
    Eu va dau o sugestie: MAPS.ME –Offline Map & Routing
    disponibil in
    AppStore(Iphone): https://apps.apple.com/app/id510623322
    & GooglePlay(Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapswithme.maps.pro

    https://maps.me/en/download/
    Poate 5mil de descarcari GooglePlay
    si „the best app of 2014″ from GooglePlay spune ceva mai multe

    Ptr Routare descarci hartile ” Map + Routing” de ex:
    Romania”Download Map + Routing”
    Da foloseste OpenStreetMap, numai Harta Romaniei este de cel putin 10 ori mai mare decat la Igo.
    Comparati marimea hartii descarcate cu cea a uneia de pe Igo in fisier [.fbl] .
    Apoi detaliile fac diferenta. Sa vedeti detalii nu mai vb de orase, dar drumuri forestiere etc care pe alte sisteme nici nu sunt trecute Igo (harti Here/ Tom Tom) , GoogleMaps.
    Chiar daca in oras unde ai net nu vrei sa renunti la Google map,
    ce faci in vacanta unde nu mai ai net / semnal la tel ex :
    prin munti pe transalpina / transrarau?
    Sau inGrecia In insulele ionice cand inchiriezi masina sa faci turul insulei de ex?

    00
  42. Eu folosesc Here Maps de aproape 1 an si cred ca este cel mai bun ofline.

    00
  43. Am incercat multe GPS dar, Navigon e imbatabil!!!

    00
  44. Pana acum am folosit Google Maps dar o sa incerc si una din aplicatiile propuse. Multumesc.

    00
  45. Google MAPS castiga teren iar restul aplicatiilor vor dispararea incet

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube