Angela Merkel vorbeşte despre bugetarii români

"Nu putem avea o moneda comuna, iar in unele state oamenii sa aiba multe zile de concediu, iar in altele foarte putine. Asa ceva nu functioneaza pe termen lung", a adaugat oficialul.

Glumesc, nu e vorba de ei, ci de ţările PIGS

"Ar trebui ca in tari ca Grecia, Spania, Portugalia sa nu se iasa la pensie mai devreme ca in Germania, ca toata lumea sa faca putin aceleasi eforturi, este important", a declarat marti Merkel

img_8009Dar situaţia e asemănătoare. Unii muncesc de le ies ochii din cap, li se scad salariile, sunt daţi afară, strâng din dinţi, iar pe de altă parte bugetarii râd de fraierii care muncesc şi se bat cu mâinile pe burţi, fără stres şi fără griji, dar cu stimulente şi salarii măricele.

Pentru greci o să fie un duş rece. La fel va fi şi pentru noi, când va veni noul Ciorbea şi va spune, împins de la spate de FMI, că trebuie să strângem cureaua, că altfel nu vedem luminiţa de la capătul tunelului…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. vali, asta cu salariile mari la bugetari e un mit urban. salarii mari au doar cei din finainte, Eu de exemplu, iau 550 lei pe card , ca referent III asistent.

    00
  2. Pai, sa-i strangem cureaua in jurul gatului.

    00
  3. @KillerINC, fara suparare, dar ce naiba face un referent III asistent? Care este job descriptionul lui? Nu de alta, dar pana acum n-am mai auzit de o astfel de denumire de post. Pe la firmele private pe la care am lucrat eu posturile aveau denumiri mai pamantene, gen gestionar, maniplant, agent de vanzari, livrator, contabil, achizitor. Si na, cand zici gestionar e destul de clar cu ce se ocupa. Dar cand zici referent III asistent… suna a avioane

    00
  4. Incetisor nu va mai ramine nimeni de dat afara deoarece in sistem au mai ramas doar cei cu pile. Problema este ca tot se primesc fel si fel de sporuri si stimulente, insa oamenii au avut grija sa le ascunda bine de ochii presei. Vezi exemplul militienilor, la care prima a devenit secret de serviciu. Alt caz este al celor care lucreaza in ministere, acolitii lui Boc & Co, adusi in Bucuresti cu ocazia ungerii piticului ca prim ministru. Acesti oameni iau stimulente, li se plaste in jur de 300 euro chirie, insa dinsii stau 3-4 intr-un apartament si majoritatea au sofer personal.

    00
  5. NOU
    #5

    Romania este printre tarile cu cele mai putine zile libere din Europa, iar in 2011 va fi „fruntasa” cu 25 de zile libere intr-un an (20 concediu + 5 zile libere de sarbatori). Spre comparatie Grecia are dublu.
    Si daca mai pui si faptul ca in curand varsta de pensionare la barbati este va fi de 65 de ani, cand speranta de viata este de 68, tragi linie si iti va iesi ca romanii muncesc cel mai mult.

    Mult si prost.

    00
  6. Eu l-aş întreba pe @KillerINC cum trăieşte dintr-un salariu de 550 de lei?

    00
  7. noua ni se rupe oricum, am iesit din recesiune (sau criza, sau ce o fi)

    00
  8. NOU
    #9

    tu probabil te referi la saptamanile de concediu fara plata, maretele masuri anticriza luate anul trecut, ca in rest se sta in concediu binisor mai putin decat in 90% din tarile ue

    00
  9. Eu ca student ( fara sprijin din partea parintilor) cheltuiesc 1000 Lunar. Daca tu, killer stai pe 550 lei iti meriti soarta. Un lucru decent a facut si Ceausescu, cand ii punea sa se policalifice. Tu ce astepti ? Sa faci 50 ani sa ai o scuza mai plauzibila ca nu te poti califica ?

    00
  10. Nemtii au mai multe zile libere decat romanii. Dovedit de cat de des vine prin tara prietenul lui sor’mea.

    00
  11. grecilor o sa le boii de la bicicleta. si doar daca vor grecii si ii roaga frumos o sa le dea niste insule pustii ca oricum au o gramada. nu le dau banii intra in faliment si se duce dracu euro ceea ce nu convine deloc germaniei. cu catzaonii nu faci niciodata afaceri pentru ca invariabil te vor trage in piept cu nesimtire

    00
  12. În România avem o problemă cu sărbătorile. Multe dintre ele pică pe sfârşitul săptămânii, când oricum era zi liberă, deci se risipesc degeaba. Vezi revelionul trecut, revelionul viitor, 1 Mai etc. Trebuie introdusă o lege prin care dacă zilele de sărbătoare nelucrătoare se suprapun cu alte zile libere, acestea să se acorde în zilele lucrătoare imediat următoare :D

    00
  13. nemtii sa taca si sa scoata banu :D

    00
  14. „nemtii sa taca si sa scoata banu”

    bun asa

    00
  15. @Sakura: asa e in anglia. Au astia sarbatori de te doare capul de atata stat degeaba :lol:

    00
  16. @brainium: si in Franta, plus saptamana de lucru de 35 de ore, ceea ce inseamna zile suplimentare de concediu etc. Problema e ca fiecare tara a avut propria legislatie inainte de a intra in UE, iar acu’ e foarte dificil sa dai inapoi toate beneficiile sociale pe care oamenii le-au obtinut (mai ales ca in ceea ce priveste nr. de ore lucrate pe sapt un argument al reducerii a fost ca lucrand mai putin se da posibilitatea unui mai mare nr. de oameni sa lucreze). Mi se pare ca se pune in discutie renuntarea la acest lucru, ma astept iar la proteste poate mai mari ca alea legate de marirea varstei de pensionare.

    00
  17. @kye : irelevant. sunt sigur ca ala munceste suplimentar si isi ia apoi zile libere sa vina la coarde in Romania

    00
  18. cei care lucreaza la primarii au vinerea zii scurta (viecare vineri!) … + sporuri, bonusuri…

    00
  19. @Dorian

    Suplimente pina la de 3-5 ori salariu de baza , sporuri de te doare mintea , norma de hrana ( militieni) , decontarea a tot felul de cheltuieli si evident spaga

    Insa sunt intotdeauna amuzanti cand apar si zic ca ei au salariu de baza de 500 RON si cate masterate au si ce nedreptatiti sunt etc+samd

    00
  20. @Andrei, @Dorian: daca e asa de bine la stat, de ce nu va duceti sa va angajati? Ia ce sporuri se primesc acolo, se pare ca stiti foarte bine! Sau deja lucrati la stat?!?

    00
  21. NOU
    #22

    Cand tragi la saiba, nu poti sa muncesti pana la 65 de ani.
    Cand esti director, senator, chiar profesor universitar, daca te tine creierul poti munci pana la 80 de ani.

    Si nu e corect ca speranta de viata sa difere. NU e corect ca invatamantul si sanatatea sa fie diferite. Sa nea dea UE bani sa avem pentru urmatoarele categorii bugetare acelasi salariu:

    1. Profesori, medici, politisti si militari, si magistrati.

    00
  22. si iaca asa se mai spulbera un mit: acela al ue. uniunea s-a creat cu scopul ca tarile membre sa nu fie spulberate de pe taramul economic, caci nici un dintre ele nu putea face fata individual concurentei cu us, china, si alti „dragoni”.

    ziceam mai demult ca si extrem de unite, uniunea n-are sanse sa existe mai mult de 50 de ani fara a accepta pe rusia, iar odata acceptand pe rusia, va fi „digerata”.

    desi us nu mai e ce-a fost, china e si ea inca un „urias cu picioare de lut”, japonia si fara tzunami nu-si revenea -ce sa mai zicem acum… – iata ca probleme mult mai simple vin si-i pun capat uniunii in maxim 5 ani de-acum.

    ue se duce pulii de suflet, putin insa, e mai verde ca niciodata.

    oare se apropie si vremea scadentei, cand romania va plati extrem de scump rusiei „arogantele” facute de basescu? (daca o fi asa, sa nu dea domnul sa aiba si romania katyn-ul ei…)

    00
  23. Solutia pt criza mondiala :

    -chinezii sa nu manince o zi
    -rusii sa nu bea o zi
    -romanii sa MUNCEASCA o zi

    00
  24. @aurache: romanii sa nu fure o zi / sa nu dea / primeasca spaga o zi / sa nu se planga o zi / sa nu asculte manele o zi / sa inchida televizorul o zi / sa nu se mai comporte ca si cocalari si pitipoance… :D dar cred ca ar fi haos si colaps in ziua aia…

    00
  25. @Vlad

    Eu nu ma angajez , ci angajez . Si am avut de a face cu destui ex bugetari obisnuiti cu sporuri de te doare mintea . Si le cereau si la privat . Salariu de baza era dupa ei doar pentru ca vin la serviciu .

    00
  26. @Andrei: ok, nici o problema. Pentru linistea ta sa stii ca peste tot e cam la fel. Salariul este mai mic intr-adevar (in general mult mai mic decat la privat), dar exista diverse sporuri, bonusuri whatever. Dar chiar si asa nu cred ca sunt bugetari care sa o duca mai bine ca cei de la privat (dar ma refer, atat in strainatate, cat mai ales in Romania) la bugetarii de rand si nu la cei din functiile de conducere, care fie fura cat pot, fie au firme capusa care fac contracte cu statul etc. etc.

    00
  27. Sunt destui in zona de inspectie ( deci nu functii de conducere) care ridica venituri lunare intre 3000 si 4000 RON . Cu tot cu sporuri , stimulente si alte maruntisuri . Nu mai spun ce le iese informal cand negociaza o amenda mai mica cu contravenientul .
    Iar cat de bune sunt organele de inspectie ( incepand cu ANAF si continuand cu inca vreo 200 de agentii de felul asta ) nu mai zic nimic . 80-90% din amenzi sunt anulate in instante

    00
  28. Spania are 5 MILIOANE de SOMERI!

    Crin Antonerscu a anuntat ca va cere suspendarea regelui Spaniei

    00
  29. ufff, nu am sa fiu poplar.

    nici nu vreau sa tin partea bugetarilor, din punctul de vedere al puterii pe care o au (read: sindicate)

    dar, voi il certati pe bugetarul care zicea ca ia 550 ron nu din motivele corecte.

    voi ii spuneti ca de ce se plinge ca ia doar atit, ca poate sa-si gaseasca alt job. corect. din punctul lui de vedere personal, daca l-ar interesa sa faca asta. Foarte bine, dar el nu se plingea, doar va spunea ca e adevarat ca exista pozitii care iau net doar atit (nu cred sincer, dar nu e asta ideea)

    din pacate, cineva trebuie sa lucreze si in sistemul bugetar. daca nu o sa ai persoane care lucreaza pe salariul minim – o casiera, un sofer (nu vorbesc de aia care lucreaza pentru cine trebuie) sau un portar – la un moment dat o sa incepi sa te plingi ca e dezastru in administratie. Asadar, avem nevoie de oameni care sa lucreze pe 550 ron pe luna. si este foarte bine, cu cit au salariile mai mici cu atit sunt mai eficient cheltuiti banii nostri.

    Problema de fapt este ca au putere sa infuenteze politicienii astfel incit sa obtina beneficii peste serviciul oferit.

    Nu e vina lor ca fac scandal si cer, e vina celor care le ofera. In plus, e vina noastra, a tuturor, ca acceptam ca sindicatele sa aiba atita putere.

    nu e problema noastra/voastra de ce cineva accepta sa lucreze la ieftin. E o problema doar cind se pling de banii pe care ii iau si/sau cind pot sa influenteze politicul sa schimbe asta.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile